الأربعاء، 8 أغسطس 2012

حلوى كعب الغزال-رز برام ومعاه كبد وقوانص ( بحبها اوووووووووى بالطرقه دى) وكمان ملوخيه -طاجن السبيط مع أرز الصيادية-خبز خلية النحل

حلوى كعب الغزال
 
المكونات
  • 3 اكواب طحين 280 غ
  • 1 كوب زبدة طريه 90 غ
  • 5 ملاعـق سكر 80 غ
  • حبه بيض
  • فانيلا (ملعقه كبيرة)
  • ماء دافئ أو ماء زهر 50 ملل
  • رشه ملح
الحشــوة:
  • 180 غ لوز بدون قشر محمص و مطحون
  • 50 غ سكر ناعم
  • 2 ملعقه كبيرة ماء زهر

 
 
طريقة التحضير

الطريقه:
  1. ينخل الطحين مع الملح ـ نضيف الزبدة الطريه و نحرك جيداً لندخل كمية الزبدة في الطحين .
  2. نضيف حبة البيض و نخلط جيداً .
  3. نبدأ بإضافة الماء الدافئ أو ماء الزهر و تجمع العجينه دون عجنها .
  4. تعجن العجينه عجن خفيف تقريباً 5 دقائق .
  5. تترك لترتاح قبل تشكيلها .
نصيحة:
  1. يفضل عدم عجن العجينة للحصول على حلويات هشه .
  2. يمكن استعمال سكر عادي أو سكر ناعم .
  3. لا انصح بإستبدال الزبدة بأي نوع من أنواع السمنه و ذلك لان الزبدة تعطيها طعم أفضل و أفخم .
  4. طريقه الحشوة
  5. يخلط اللوز المطحون و المحمص مع السكر الناعم و تجمع بكميه من ماء الزهر ـ و يترك جانباً .
نصيحه:
  1. يمكن إضافة ملعقة كبيرة من الزبدة الذائبة .
  2. يمكن تنكيه الحشوه بقليل من القرفة المطحونة .
  3. نضيف ملعقة كبيرة من مربي المشمش لجعل المزيج أطرى .
  4. نضيف قطرتين من روح ( عطر ) اللوز لإبراز النكهة .
طريقه تشكيل حبات كعب الغزال:
  1. أسهل طريقه لتشكيل الحبات و خصوصاً للمبتدئات تفرد العجينة على طاولة مرشوشه بقليل من الطحين علي شكل دائرة مثل البيتزا
  2. بواسطة قطاعة بيتزا ( سكين ) أو القطاعة الخاصة بتقطيع الحلويات ( الجرارة) تقسم الدائرة مثلثات تماماً مثل البيتزا.
  3. نضع ما يقارب ملعقة صغيرة من حشوة اللوز علي الطرف العريض للمثلث و نلف مثل حبة كروسان.
  4. نضع الحلويات ( كعب الغزال ) في صينية مغطاة بورق الشمع أو مرشوشة طحين.
  5. تدهن كل حبة بقليل من البيض المخلوط بقليل من الحليب و تزين بلوز مطحون خشن.
  6. توضع في فرن ساخن على درجة حرارة 350 درجة فهرنهايت
  7. تخرج من الفرن و توضع فوق شبك لتبرد.
وبالهنا
----------------------------------------------
رز برام
ومعاه كبد وقوانص ( بحبها اوووووووووى بالطرقه دى)
وكمان ملوخيه


نبدأ بالرز البرام

المقادير::
2 كوب رز ( كل واحده تضع الكميه ايلي تكفيها هيا واسرتها
كوب ونصف لين
قطعه زبده
ومعلقتين كبار سمن بلدى
وقشطه ( الكميه ايلي تحبيها)
وملح وفلفل

الطريقه::

اولا اجيب الطاجن وادهنو بالسمن كويس اوووووى
اضغط على الصورة لفتحها بصفحة مستقلة


اقطع قطه الزبده صغير واحطها
اضغط على الصورة لفتحها بصفحة مستقلة


اغسل الرز جيداا
اضغط على الصورة لفتحها بصفحة مستقلة


احطوا في الطاجن
اضغط على الصورة لفتحها بصفحة مستقلة


اجيب اللبن ( ومش شرط كوب ونصف ممكن اكتر وممكن اقل على حسب الرز وتحددى كميتوا زى الرز العادى شوفي بتحطتى ميتو ازاى هايبقا نفس الطريقه بالظبط بس لبن مش ميا)
وتحطى على البن الملح وشويا فلفل ابيض وتدوبى الملح كويس
وبعدين تحطيه على الرز
اضغط على الصورة لفتحها بصفحة مستقلة


اضغط على الصورة لفتحها بصفحة مستقلة


احاول اساوى القشطه كويس واحط كتير بتدى طعم راااائع للبرام
اضغط على الصورة لفتحها بصفحة مستقلة


احط زبده تاني ( تحفففففففه ومش تقيله خاااااااااااااااالص)
اضغط على الصورة لفتحها بصفحة مستقلة


وادخلو الفرن واكون مشغلاه من قبلها ب 5 دقائق

ودى النتييجه
اضغط على الصورة لفتحها بصفحة مستقلة
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

الكبد والقوانص ( بتاعت الفراخ)

المقادير:
شويا كبد وقوانص ( الكميه حسب الرغبه)
وبصله صغيره مفرومه
وزيت زيتون
وملح وفلفل

الطريقه:

اجيبها واغسلها كووووووويس (كانو 4 كبدات و4 قوانص)
اضغط على الصورة لفتحها بصفحة مستقلة


اقطعها على صغير
اضغط على الصورة لفتحها بصفحة مستقلة


اجيب الطاسه وشويه زيت زيتون
اضغط على الصورة لفتحها بصفحة مستقلة


واحط البصل واخليه يدبل شويا
اضغط على الصورة لفتحها بصفحة مستقلة


احط عليه الكبد والقوانص
واحط الملح والفلفل الاسود
اضغط على الصورة لفتحها بصفحة مستقلة


اديها شويا ميا واوطى النار اووووووى واغطيها واسيبها تستوى براحتها
اضغط على الصورة لفتحها بصفحة مستقلة


ودا شكلهاااا
اضغط على الصورة لفتحها بصفحة مستقلة


بس بجد طعمها يجنننننننننننن
---------------------------------------------
الملوخيه

المقادير::
كيس ملوخيه جاهز
وكوب ميا
4 فصوص ثوم مفرومه
ومكعب دجاج ماجى
معلقه صغيره كسبره ناشفا

الطريقه:
دا كيس الملوخيه
اضغط على الصورة لفتحها بصفحة مستقلة


احط الميا وعليها مكعب الدجاتج ( اخليها تغلى ومعاه شويا توم بسييطه )
اضغط على الصورة لفتحها بصفحة مستقلة


لما تغلى انا حطيت نصف الكيس بس
اضغط على الصورة لفتحها بصفحة مستقلة


ولما تغلى اطفى عليها
واعمل التقليه بتاعتها
اجيب باقى التوم وعليه كسبره ناشفاا ومعلقتين سمن بلدى
واحطهم على النار لغايه ما يحمر التوم شوياا
( نسيت اصور الخطوه دى )

وبعدين احطها على وش الملوخيه
اضغط على الصورة لفتحها بصفحة مستقلة


بجد طعمها هاااااااايل وبتبقى زى ايلي بتعممل بالشوربه بالظبط
مافيش فرق

وبالهنا والشفاااااا


 
-----------------------------------------------------------------------------------
طاجن السبيط مع أرز الصيادية

المقادير
١⁄٢ كيلوغرام كاليماري (حبار), سبيط مقطع شرائح
٢ كوب أرز
٤ بصل كبير الحجم, قطع صغيرة
٣ طماطم، حجم كبير, قطع صغيرة
٤ فص ثوم كبير, مفروم
٢ فلفل أخضر حار, مفروم
١ فلفل حلو
٢ ملعقة كبيرة كزبرة جافة
٢ ملعقة كبيرة معجون الطماطم
٣ ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
١ ملعقة صغيره فلفل أسود
زيت نباتي
ملح حسب الذوق
طريقة التحضير
١. نقوم بتحمير 3 حبات بصل، في زيت حتى يصفر لونهم، نضيف عليهم السبيط ونقلب.
٢. نضيف خليط مكون من الثوم، الكزبرة والفلفل الحامي الى السبيط ونقلب على نار هادئة، نضيف 2 حبة طماطم مقطعة ونقلب، تترك لمدة 5 دقائق حتى تغلى المكونات.
٣. نضيف نصف لتر ماء مغلي مع معجون الطماطم على الخليط، يترك حتى ينضج السبيط بنسبة 90 بالمئة ويضاف اليه البقدونس المفروم.

٤. يترك حتى ينضج السبيط ويقدم ساخن.

٥. أرز الصيادية، نحمر بصلة مفرومة في زيت حتى يغمق لونها جداً.

٦. نضيف عليها 2 كوب ماء مغلي مع الملح والفلفل الاسود، نضع الفلفل الكوبى الحلو نصفين مع نزع البذور ونضيفه الى الماء المغلي.

٧. نضيف الارز المغسول، يترك حتى يتشرب الماء، يترك على نار هادئة حتى ينضج تماماً، يغرف ويقدم مع الطجين.
 
---------------------------------------------------------
خبز خلية النحل
المكونات

  • 180ملل ماء
  • 300غرام طحين (دقيق)
  • 1 ملعقة صغيرة ملح
  • 2 ملعقة كبيرة زبدة
  • 1 ملعقة كبيرة سكر
  • 2 ملعقة كبيرة حليب بودرة
  • 1 ملعقة صغيرة ثوم بودرة
  • 1 ملعقة صغيرة بقدونس أو ثوم قصبين (ثوم معمر)
  • 1 ملعقة كبيرة خميرة الخبز الفورية
مكونات خلطة دهن وجه الخبز:
  • 1 فص ثوم مفروم ناعم
  • 1 ملعقة صغيرة زعتر بري
  • 3 ملعقة كبيرة بارمزان مفروم
  • 2 ملعقة كبيرة زبدة أو زيت زيتون
 طريقة التحضير


  1. يخلط الطحين، السكر، حليب البودرة، الثوم البودرة والزبدة وخلطً جيداً
  2. تضاف خميرة الخبز الفورية والبقدونس ثم يبدأ بإضافة الماء تدريجياً مع كمية الملح والعجن في نفس الوقت
  3. تعجن تقريباً لمدة 10 دقائق
  4. تغطى وتترك لتختمر ويتضاعف حجمها
  5. ثم تنزل براحة اليد دون العجن على طاولة العمل المرشوشة بالطحين، ثم تشكل كرات وتوضع في صينية مدهونة ومرشوشة بالطحين
  6. ترتب الكرات بجانب بعضها البعض ولكن يترك مساحة بين كل واحدة حيث أنها ستختمر ويتضاعف حجمها وكذلك تنتفخ عند الخبز
  7. إذا تغطى وتترك لتختمر ثم تدهن بخلطة الزبدة والأعشاب وتدخل الفرن المسخن على 180 درجة مئوية لتخبز ما بين 30 إلى 35 دقيقة
ملاحظة:
يفضل دهن كرات خلية النحل. يخلط الدهن مباشرة بعد تشكيلها وتترك لتختمر ثم تخبز لكي نتفادى أن تهبط العجينة

طريقة خلطة دهن وجه الخبز:
  1. تخلط هذه المكونات ويدهن بها وجه الخبز قبل خبزه
 
 
النصائح:
  1. نوع هذا الخبز حساس جداً فلهذا يجب مراقبة الفرن أثناء خبزه، والتأكد من أنه تم سوائه لأن القطع عندما تختمر وتنفتح تلتصق مع بعضها البعض ويمكن أن تتعجن بدلاً من نضوجها
  2. يمكن رش وجه الخبز بالقليل من ملح البحر الخشن بعد دهنه بالخلطة
  3. ينصح بخبزه على نار خفيفة 170 درجة مئوية ومدة أطول للتأكد من تمام نضجه

هناك 5 تعليقات:

  1. قوانص وكبد وحلوي بجد رووووووووووووووعة

    ردحذف
  2. انا اخترت اجرب طاجن السبيط علي الغدا

    ردحذف
  3. التحلية بحلوي كعب الغزال لكن انا مستغربة الثوم فيها والملح بقول اعملها من غيرهم

    ردحذف
  4. انتو كمان جربوا وقولو رايكم

    ردحذف