طاجن المكرونة باللحمة المفرومة
المكونات:
1?2 كيلوجرام مكرونة قلم
1?4 كيلوجرام لحم مفروم معصجة
1?2 كوب جبن رومي مبروش
1 كوب صلصة الطماطم
1 ملعقة كبيرة سمنة
1 ملعقة كبيرة زيت
ملح وفلفل أسود حسب الذوق
طريقة التحضير:
- نسلق المكرونة فى الماء مع اضافة الملح والزيت.
- نصفى المكرونة من الماء، نضعها مع اللحمة المفرومة، تقلب جيداً، تضاف السمنة والزيت، نضعهم في طاجن الفرن ونرش الجبنة المبشورة عليهم.
- نضع الطاجن في فرن متوسط الحرارة لمدة 20 دقيقة وبالهنا.
--------------------------------------------------------------------------------------
السلام عليكم ورحمة لله وبركاته
طريقة طاجن المكرونة باللحمة المفرومة من غير باشميل زي اللي بنشتريه من المحل بس مضمون.المقادير: نصف كيلو مكرونة أقلام - نصف كيلو لحمة معصجة - عصير طماطم - ثوم مفروم - توابل - ملح - طواجن فويل مقاس وسط
الطريقة : نسلق المكرونة ثم نصفيها ونشطفها بالماء ، بعد ذلك نعصج اللحمة ونضع عليها التوابل والملح وكوب عصير طماطم ونتركها تتسبك شوية ، نعمل شوية صلصة بالثوم يعني نحمر ثوم مفروم ونضع عليه كوب عصير طماطم ونسبكه شوية ، وبعد ذلك نضع الصلصة بعد ماتتسبك على المكرونة ونقلبها كلها علشان طعهما يكون أحلى ثم نحضر الطواجن الفويل ونضع فيها طبقة مكرونة ثم نضع عليها طبقة من اللحمة المفرومة ونضع على الوش طبقة تانية بسيطة من المكرونة وبعد ما نخلص الطواجن نضعها في الفرن تحت الشواية لحد ما يتحمر الوش وبعدها بالهنا والشفا أتمنى انه يعجبكم.
طاجن مكرونة باللحمة المفرومة والخضار
المقادير:
400جم مكرونة مسلوقة
250جم خضروات مشكلة
لحمة مفرومة معصجة- صلصة- ملح وفلفل وبهارات - جبن رومي مبشورة
الطريقة:
1- سخنى السمن واضيفي اليه الخضروات وشوحيها قليلا
2- اضيفي اللحمة المفرومة المعصجة الى الخضار وقلبي جيدا ثم الصلصةوالملح والفلفل والبهارات واتركيهاقليلا على نار هادئة حتي تصبح سميكة
3- اضيفي المكرونة المسلوقة الى خليط الصلصة باللحمة المفرومة والخضار وقلبيه جيدا ثم اسكبيه في قالب فرن ورشيه بالجبن الرومي المبشورة ودخليه الفرن حتى تسيح الجبنة وتقدم ساخنة.وبالهنا والشفا
اعذروني من غير صور..لكن قريب باذن الله اصورها وانزلها لكم حبيباتي
في انتظار ارائكم ومشاركاتكم
--------------------------------------------------------------------400جم مكرونة مسلوقة
250جم خضروات مشكلة
لحمة مفرومة معصجة- صلصة- ملح وفلفل وبهارات - جبن رومي مبشورة
الطريقة:
1- سخنى السمن واضيفي اليه الخضروات وشوحيها قليلا
2- اضيفي اللحمة المفرومة المعصجة الى الخضار وقلبي جيدا ثم الصلصةوالملح والفلفل والبهارات واتركيهاقليلا على نار هادئة حتي تصبح سميكة
3- اضيفي المكرونة المسلوقة الى خليط الصلصة باللحمة المفرومة والخضار وقلبيه جيدا ثم اسكبيه في قالب فرن ورشيه بالجبن الرومي المبشورة ودخليه الفرن حتى تسيح الجبنة وتقدم ساخنة.وبالهنا والشفا
اعذروني من غير صور..لكن قريب باذن الله اصورها وانزلها لكم حبيباتي
في انتظار ارائكم ومشاركاتكم
انا بحب الاكل اللى بيستوى فى الطاجن بحس انه له بعد تالت
فعملت طاجن مسقعة باللحم المفرومة وكانت خفيفة خالص
تعالوا شوفوا عملتها ازاى لعل حد يستفاد منى واخد انا دعوة حلوة
انا قطعت البيتنجات حلقات ...ويفضل انه مايكونش فيه بزر كتير عشان ده بيشرب زيت جامد
وفى الطاسة التيفال ومعلقتين زيت نقلى البيتنجان
وممكن تشوية فى الفرن
دى الكمية كلها رصتها فى الطاجن وكنت معصجة اللحمة المفرومة ومزودة فيها الطماطم شوية
ونزلت بيها على البيتنجان وعليه شوية شوربة
ودخلتة الفرن
وده طبق المسقعة الهايل....انا فوت فيها ههههههههههه
ودى الكفتة البانية ....وهى عبارة عن لحمة مفرومة معاها بصلة مفرومة وبقدونس مفروم وفص توم وكسبرة ناشفة وملح وفلفل وجنزبيل
عجنتهم مع بعض وعملتها اقراص وعلى البيض
ومن البيض على البقسماط
وقليتها فى زيت غزير ...وبعد مااخلص ابخرها بفحمة
ودى النتيجة
------------------------------------------------------------------------
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
النهاردة كنت بفكر اعمل غدا ايه وبعدين قلت اعمل صينية مكرونة بشاميل وصينية جلاش باللحمة المفرومة وقلت اوريكوا كدا عمايلى عشان اشوف هتعجبكوا ولا لا واللى يحب يدوق طبعا ينور.
( نبدء بقى بصينية المكرونة البشاميل )
1- طبعا الأول ولعت على المياه عشان اسلق المكرونة
2- وبعدين عملت البشاميل حطيت الأول الدقيق يتحمر
3- وبعد ماتحمر حطيت اللبن
4- وسبت المكرونة اما اتسلقت
والبشاميل لغاية مااستوى وطبعا مانستش احدقه لأنى احيانا بنسى احدقه وهما
دول بعد ما طلعوا وعلى فكرة ياجماعة انا اصلا كنت عاملة العصاج من قبل كدا.
5- جبت بقى الصينية اللى هعمل فيها ودهنتها السمنة من تحت
6- وحطيت المكرونة واللحمة وقلبتهم مع بعض
7- وضيفت عليهم البشاميل
8- وبعد ماحطيت البشاميل ضربت البيض وحطيته على الوش وحطيت السمنة برضوا على الوش
9- ودخلتها الفرن بقى ودى النتيجة اما خرجت
------------------------------------------------------------------------------------
( تانى حاجة بقى الجلاش )
- حضرت الأول الصينية والجلاش
- وبعدين دهنت الصينية سمنة
- وحطيت نص الجلاش فى الصينية وعليه اللحمة المفرومة
- وبعدين حطيت نص الجلاش التانى
- وقطعت الصينية وحطيت على وشها السمنة عشان ادخلها الفرن
- جبت بقى طبق
وحطيت فيه نص كيلو لبن وضربت عليه بيضتين وشوية ملح بفلفل اسود وضربتهم
على بعض عشان هحط صينية الجلاش فى الفرن عشر دقايق واخرجها تانى اسقيها
اللبن والبيض دول
- ودخلت الصينية الفرن فعلا العشر دقايق وطلعتها سقتها اللبن والبيض
- ودخلتها الفرن تانى ع الشبكة واستوت وادى شكلها اما طلعت
- كدا الحمد لله الصينيتين استووا وادى شكلهم جنب بعض
- وطبعا كنا جوعنا جداااااااااااااااااااااااا ولازم ناكل بقى فغرفت الأكل
- وقعدنا الحقيقة عشان نتغدى وكان نفسى تتفضلوا معانا
يارب يكون الأكل عجبكم
---------------------------------------
قبل فترة كنت عاملة عشاء بسيط لأخوي وزوجته وهذي صورته /
موضوعي ماهو سفرة العشا لكن صينية الشعيرية باللحمة المفرومة والباذنجان ( كااااانت تحففففففففففة وأعجبت الجميع وكل ما سوتيها اللي ذاقها أخذوا مني طريقتها ^_^
هذي الصينية
وطريقتها سهلة وبسيطة وهي كالتالي /
الطبقة الأولى /
لحم مفروم تطبخينه عادي مع بصل وملح وبهاراااات
ثم يرص في صينية بايركس
الطبقة الثانية /
2 باذنجان كبير يقطع شرائح ويقلى في الزيت
و2 طماطم وسط أيضاً تقطعها شرائح وتقلى في الزيت بشكل سرييييع ( في المرة الأولى لما عملت هذي الصينية نسيت الطماطم والمرات الثانية ماحطيتها بإختياري لأني ماأحبهاا وبصراحة تسبب لي مغص ^_^ فأستغنيت عنهااااااااااا
الطبقة الثالثة /
كيس شعيرية مكسرة ونسلقها زي المكرونة في موية حاااارة وزيت وشوية ملح وماجي لوحبتي
وبعد ما تستوي نصفيها من الموية
ونخلط معاها ( 1 علبة كريما حامضة السور كريم ) وهذي صورتهاااا
والعلبة الثااانية نضيفها على الوجه ونرش عليها الجبن ...
الطريقة /
أول شي نضع اللحمة المفرومة في الصينية
ثم شرائح الباذنجان وشرائح الطمطاطم
ثم الشعيرية نضعها شوي شوي على شرائح الباذنجان
وآخر شي نرش عالوجه نوعين من الجبن ( علبة جبنة تشيدر مبشورة و جبنة موزاريللا )
وندخلها الفرن على درجة حرارة متوسطة 180 درجة ولمدة 30 دقيقة
ثم نشعل النار من فوووق حاجة بسيطة لحد مايتحمر الوجه بشكل خفيف ...
هنا صورة اللحمة المفرومة في قاع الصينية
والطبقة الثانية / شرائح الباذنجان المقلية
وهنا آخر طبقة وعليها الجبن المبشووور
وهنا بعد ماأستووت وتحمرررت وطلعناااها من الفرن /
وهنا صورتها على السفرررة ^_^
وهنا السفرة كااملة /
هذا الرز أبيض مع دجاج محمر وعليه خلطة بصل محمر مع شوية دارسين وليمون مطحون
وهذي السلطة خضراء عادية بس بشرت عليها جبن تشيدر وقطع الخبز المقلي وزينتها بطريقتي
وهذي شوربة البطاطس مأخة طريقتها من عالمنا الحبيب ( للأخت العزيزة تفاحة )
جداً لذيذذذذذذذذذة
وهذي السلطة خضراء عادية بس بشرت عليها جبن تشيدر وقطع الخبز المقلي وزينتها بطريقتي
وهذي شوربة البطاطس مأخة طريقتها من عالمنا الحبيب ( للأخت العزيزة تفاحة )
جداً لذيذذذذذذذذذة
والحلى
كان كريم كراميل
وشيز كيك سريع /
على فكرة يا حلوين ممكن الإستغناء عن الكريما الحامضة بزبادي ( للأمانة أنا ماجربتهاااا أختي جربتها بس تقووول مو حلوووة زي لما عملتها أنا وذاااقتها عندي **
أتمنى يا بنات تجربونها وتقولوا لي رأيكم وتراااها توااجه وتستحق التجربة
وبالعاافية عليكم مقدماً
حلوة المكرونة بالبشاميل وكمان الجلاش فهي من اكثر الاكلات التي تقدم في رمضان و تضم اللحمة المفرومة كحشوة وفي نفس الوقت بتكون مشرفة في العزائم وهي من اكثر الاطباق التي تقدم في العزومات والناسبات الكبري
ردحذفممتاز
حذفطاجن المكر ونةمن غير بالبشاميل من احلي الطواجن الجازة واللي بيحبها الناس وبتعملها المطاعم
ردحذفالمسقعة باللحمة المفرو مة اكلة مغذية جدا فهي تضم تشكيلة خضروات بالاضافة الي اللحمة
ردحذفممممممممم حلوقوي بس ياريت طواجن تاني
ردحذف