الحلبسة
عارفين الحلبسه اللى هى حمص الشام اللى بنشربها فى الحسين
وبنشربها على الكوبرى (هههههههههههههههههههههه)
النهارده جايبالكم طريقه ولا اروع ولا أسهل وبالصور
المقادير
4/1 كيلو حمص الشام من عند محل العطارة او العلافه ( الكميه دى تكفى ل 4-6 أشخاص )
3 طماطم متوسطة حمراء جدا بس طريه مش ناشفه
ليمون
ملح
كمون
شطة
4-5 فصوص توم كبيره كده ويا سلام لو توم بودرة تبقى اخر حلاوه
بصلاية صغنونه
الطريقه
ننقى حمص الشام ونغسله كويس جدا وننقعه فى الميه مده طويله يعنى مثلا من بالليل للصبح او من الصبح لبليل
خلاص اتنقع ؟؟؟
اكلتى واحده وحسيتيها طريه ؟؟؟
طيب كده تمام جاهزين
تاخدى بقا الحمص بميه النقع بتاعته تنقليها فى حله اكبر
وتزوديه ميه وترفعيه على النار
تضربى الطماطم فى الخلاط وتضيفيها
وتقطعى البصله 4 اربع وتحطيها بس ياريت ماتخليهاش مفصوله عن بعضها يعنى 4 اربع بس ممسوكين من تحت ( فاهميننى طبعا)
وتهرسى التوم وتحطيه
وتحطى معلقه الكمون الكبيره كمان
وتسيبيه يغلى على النار حوالى 3/1 ساعه
تدوقيه تلاقيه استوى وطرى
تحطى الملح حسب تقديرك لحد ماتحسى ان ملحه اتظبط
سيبيه يغلى 5 دقايق كمان
وبعدين تحطى فى الكوبيات
والليمون والشطه حسب الرغبه بس لكل فرد فى كوبايته
وبالهنا والشفا
-------------------------------------------
انا جيبالكم طريقه عمل سلطه الباذنجان
يقولون عليه فى الخليج متبل باذنجان
وعندنا فى مصر ام الدنيا وفى بلاد الشام
البابا غنوج اليكم بها وبالصور والشرح
متبـل باذنجــان البابا غنوج
حبة باذنجان نخرمها بالشوكة و نشويها بالفرن و بعدين بنطلعها
(انا شخصيا بشويها على صفيحه الفرن مع التقليب المستمر
بتستوى عالطول وبتخرج رائعه)
توضع في ماء بارد عشان التقشير يصير اسهل
نزيل القشر مع عدم ازالة الراس..يعني تمسكي الراس و تقشري بايديك
نفتحها ...و طبعا نظفي من البذر قد ما تقدرى عشان ماتبقاش مره
توضع في صحن بلاستيك .. نهرسها..طبعا بنكون شلنا الراس
(انا القطه بعملها فى الكبه اسهل بكتير واريح وبيطلع قوامها رووووووعه)
الان نضيف فص ثوم مدقوق..ملعقة كبيرة طحينة..معلقة كبيرة لبن زبادي..ملح و عصير ليمون.
نخلطهم جيدا مع الباذنجان و نهرسها مرة ثانية حتى يمتزجوا جيداً
(برضه بحط كل المكونات مع الباذنجان وفى الكبه يعنى تجهزى كل الموضوع
وتحطيه فى الكبه مره واحده )
نفردها بصحنين صغار او صحن كبير و نرش عليها زيت زيتون
و ممكن تزيننيها بالبقدونس..
وبالف عاااااافيه
يقولون عليه فى الخليج متبل باذنجان
وعندنا فى مصر ام الدنيا وفى بلاد الشام
البابا غنوج اليكم بها وبالصور والشرح
متبـل باذنجــان البابا غنوج
حبة باذنجان نخرمها بالشوكة و نشويها بالفرن و بعدين بنطلعها
(انا شخصيا بشويها على صفيحه الفرن مع التقليب المستمر
بتستوى عالطول وبتخرج رائعه)
توضع في ماء بارد عشان التقشير يصير اسهل
نزيل القشر مع عدم ازالة الراس..يعني تمسكي الراس و تقشري بايديك
نفتحها ...و طبعا نظفي من البذر قد ما تقدرى عشان ماتبقاش مره
توضع في صحن بلاستيك .. نهرسها..طبعا بنكون شلنا الراس
(انا القطه بعملها فى الكبه اسهل بكتير واريح وبيطلع قوامها رووووووعه)
الان نضيف فص ثوم مدقوق..ملعقة كبيرة طحينة..معلقة كبيرة لبن زبادي..ملح و عصير ليمون.
نخلطهم جيدا مع الباذنجان و نهرسها مرة ثانية حتى يمتزجوا جيداً
(برضه بحط كل المكونات مع الباذنجان وفى الكبه يعنى تجهزى كل الموضوع
وتحطيه فى الكبه مره واحده )
نفردها بصحنين صغار او صحن كبير و نرش عليها زيت زيتون
و ممكن تزيننيها بالبقدونس..
وبالف عاااااافيه
--------------------------------------
فتة الشاورما روعة
أول حاجة علشان الشاورما (ممكن تستخدمى فراخ او لحم)
انا استخدمت فراخ
نصف كيلو صدور فراخ مقطعة شرائح رفيعة
بصلة كبيرة مقطعة شرائح
كوب خل أبيض
ملح وفلفل اسود
فى طبق عميق نضع الفراخ وعليها شرائح البصل ونغطيها بالخل وملح وفلفل
ونقلب كويس
ونغطيها ونسيبها فى الثلاجة من الليل .. وثانى يوم نطلع الفراخ فى طاسة من غير أى مواد دهنية .. ونصفيها كويس من الخل
ونقلبها على نار هادية لغاية ما تنزل كل السوائل اللى فيها وتشربها تانى وتنشف شوية بالشكل ده
ونجهز حبة طماطم وحبة فلفل أخضر
ونضيفهم على الشاورما اول ما تستوى
وكدة الشاورما خلصت
ونجيب عيش شامى ونقطعه مكعبات وفى ملعقة من السمن نحمره على النار
وللثومية
علبة زبادى - ملعقة كبيرة مايونيز - ملح - ثوم بودر
اخلط المقادير مع بعض وبكدة جهزت الثومية
وأكون مجهزة أرز بسمتى بالطريقة العادية وبإضافة الكارى
وأجهز طبق الفتة
أول حاجة العيش الشامى المحمر
وبعدين الأرز بالكارى
وبعدين الشاورما
وأجيب ورقة خبز وأعملها قرطاس .. واملاها بالثومية ..
وأرشها على الفتة رايح جاى بالشكل ده
زوووووم
وزينتها ببعض قطع العيش الشامى
انا استخدمت فراخ
نصف كيلو صدور فراخ مقطعة شرائح رفيعة
بصلة كبيرة مقطعة شرائح
كوب خل أبيض
ملح وفلفل اسود
فى طبق عميق نضع الفراخ وعليها شرائح البصل ونغطيها بالخل وملح وفلفل
ونقلب كويس
ونغطيها ونسيبها فى الثلاجة من الليل .. وثانى يوم نطلع الفراخ فى طاسة من غير أى مواد دهنية .. ونصفيها كويس من الخل
ونقلبها على نار هادية لغاية ما تنزل كل السوائل اللى فيها وتشربها تانى وتنشف شوية بالشكل ده
ونجهز حبة طماطم وحبة فلفل أخضر
ونضيفهم على الشاورما اول ما تستوى
وكدة الشاورما خلصت
ونجيب عيش شامى ونقطعه مكعبات وفى ملعقة من السمن نحمره على النار
وللثومية
علبة زبادى - ملعقة كبيرة مايونيز - ملح - ثوم بودر
اخلط المقادير مع بعض وبكدة جهزت الثومية
وأكون مجهزة أرز بسمتى بالطريقة العادية وبإضافة الكارى
وأجهز طبق الفتة
أول حاجة العيش الشامى المحمر
وبعدين الأرز بالكارى
وبعدين الشاورما
وأجيب ورقة خبز وأعملها قرطاس .. واملاها بالثومية ..
وأرشها على الفتة رايح جاى بالشكل ده
زوووووم
وزينتها ببعض قطع العيش الشامى
----------------------------------------
خبز شاورما بدقيق القمح"البر" وتحضير لشاورماالدجاج بخلطه لذيذه ومن غير زيوت ودهون
اولا الخبز
1 كوب دقيق قمح
1\2 نصف كوب دقيق ابيض
2 ملعقه زيت زيتون
1\2 نصف كوب ماء دافي
ملعقه شاي سكر
وملعقة شاي ملح
ملعقة شاي بكم باودر
1\2 ملعقه خميره فوريه
الطريقه
تخلط المواد الجافه سوى ثم نقوم باضافة الزيت ونفركه بالاصابع ثم نضيف الماء بالتدريج حتى نحصل على عجينه متماسكه وملساء
1 كوب دقيق قمح
1\2 نصف كوب دقيق ابيض
2 ملعقه زيت زيتون
1\2 نصف كوب ماء دافي
ملعقه شاي سكر
وملعقة شاي ملح
ملعقة شاي بكم باودر
1\2 ملعقه خميره فوريه
الطريقه
تخلط المواد الجافه سوى ثم نقوم باضافة الزيت ونفركه بالاصابع ثم نضيف الماء بالتدريج حتى نحصل على عجينه متماسكه وملساء
إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الطبيعي العرض [ 640 ] الإرتفاع [ 480 ] الحجم [ 139 ] KB . |
تقطع الى كور صغيره وتوضع على صينيه مفروشه بدقيق القمح
ولا تنسوا المساعد الاول لي سراج افندي
إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الطبيعي العرض [ 640 ] الإرتفاع [ 480 ] الحجم [ 179 ] KB . |
نتركها 10 دقائق ثم نبدا بعملية رق الكور حتى نحصل على خبز رقيق ورفيع هكذا
إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الطبيعي العرض [ 640 ] الإرتفاع [ 480 ] الحجم [ 136 ] KB . |
على الغاز نضع طاوة او مقلاة ويفضل انتكون تخينه انالدي طاوة خاصه لخبز الخبز على الغاز وهي ثقيله جدا
تصنع من حديد الزهر التقيل لونهااسود وهي غير مدهونه باي ماده خاصه مثل التيفال ولا يلصق عليها الطعام
إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الطبيعي العرض [ 640 ] الإرتفاع [ 480 ] الحجم [ 152 ] KB . |
نحمي الطاوة لاعلى الدرجه ثم نضع عليها الخبز لاقل من دقيقه حتى تظهر بعض فقاعات الهواء
إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الطبيعي العرض [ 640 ] الإرتفاع [ 480 ] الحجم [ 153 ] KB . |
ثم نقلبها حتى تكمل سواء من الجنب الاخر
إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الطبيعي العرض [ 640 ] الإرتفاع [ 480 ] الحجم [ 148 ] KB . |
وهكذا حتى ننتهي من جميع الكميه لدينا ونحصل على خبز الشاورما
إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الطبيعي العرض [ 640 ] الإرتفاع [ 480 ] الحجم [ 180 ] KB . |
هكذا نكون قد انتهينا من تحضير الخبز
الان تحضير غلطة الشاورما
ح نعمل شاورما الدجاج ومتل مابنعرف الدجاج شويه ما فيه نكهة كتير خاصه صدور الدجاج الي رح نستخدمها اليوم
لذلك رح نعمل خلظة نقع للصدور بعد تقطيعها ولأكسابها النكهة والطراوه أكيد
مقادير خلطة النقع
زنجبيل أخضر طازج أصبعان مقطعان بشكل مكعبات دون تقشير
حبة جزر مكعبات
3 أسنان توم مقطعين الى حلقات كبيره
3 ملاعق روب أو لبن زبادي
2 ملعقو صلصة الشواء عوبوتها واضحه بالصورة
ملعقه فلفل أسود
ملح حسب الرغبه
بهارات شاورما حسب ذوقك
1 كيلوا صدور دجاج مقطعه بشكل طولي
تخلط جميع المقادير وتترك ساعتان حتى يكتسب الدجاج النكاهات جميعا
اكيد بتسألوا ليه قطعنا الخضار بشكل كبير؟؟؟؟
اكيد لانه بدنا نرفعهم من الدجاج ومارح نطبخهم فقط نريد الحصول على النكهة منهم
في نفس الطاوة الي سوينا فيهاالخبز نضع الدجاج بعد مارفعنا عنه باقي الخضار الجزر والزنجبيل والتوم مع اضافو 2 ملعقه زيت زيتون فقط للنطهة
نقلب الدجاج لدقيقه ثم نضيف له بصلتان مقطعات الى ترنشات
نقلب البصل لدقيقه اخرى ثم نضيف 2 حبةجزره مبروشه وهيك بنغش الاطفال وبنطعميهم جزر من غير ما يحسوا ويقلب جيدا لدقيقه اخرى
بس تنشف مياه الدجاج نضيف ملعقة كزبرة ناشفه و2 ملعقه سماق وملح اذا كانتمحتاجه لملح زياده لا ننسى احنا ملحنا خليط النقع
يقلب الخليط جيدا ويرفع عن النار وبكون هيك جاهز للحشو
اممممممممممممم شو الريحه بتعقدطبعا قبل ما نبدأ بلف الساندويشات ناقصنا شيء ؟؟؟؟
عرفتوا شو ؟؟؟؟؟
توميه امممممم
الكميه الي بتحتاجيها من توم ابرشيها علىالمبرشه الحجم الصغير
ويضاف عليهم ملعقتين مايونيز لايت +ملعقة خردل وطبعا بنشوف الملح اذا محتاجه
تقلب جيدا مع بعض وبتصير عنااحلى توميه جاهزه للساندويش
هل جوعنا كتير كتير وبدنا نوكل اكيد يلا كل وحده فيكم تتفضل اتمد ايدها وتحشي الي بتحبه
انا شخصيا بفضل الحمص اول شيء علىالخبزه
بعدين خلطة الدجاج وخيار وتوميه اممممممممممم
مابدنا بطاطا مقليه ولا مخللات علشان الدايت اكيد
ولفيها وبألف هنا وعافيه واكيد ابداابدا ما رح تشتري الشاورما من بره بعد هيك
شو رأيكم
ح نعمل شاورما الدجاج ومتل مابنعرف الدجاج شويه ما فيه نكهة كتير خاصه صدور الدجاج الي رح نستخدمها اليوم
لذلك رح نعمل خلظة نقع للصدور بعد تقطيعها ولأكسابها النكهة والطراوه أكيد
مقادير خلطة النقع
زنجبيل أخضر طازج أصبعان مقطعان بشكل مكعبات دون تقشير
حبة جزر مكعبات
3 أسنان توم مقطعين الى حلقات كبيره
3 ملاعق روب أو لبن زبادي
2 ملعقو صلصة الشواء عوبوتها واضحه بالصورة
ملعقه فلفل أسود
ملح حسب الرغبه
بهارات شاورما حسب ذوقك
1 كيلوا صدور دجاج مقطعه بشكل طولي
تخلط جميع المقادير وتترك ساعتان حتى يكتسب الدجاج النكاهات جميعا
إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الطبيعي العرض [ 640 ] الإرتفاع [ 480 ] الحجم [ 206 ] KB . |
اكيد بتسألوا ليه قطعنا الخضار بشكل كبير؟؟؟؟
اكيد لانه بدنا نرفعهم من الدجاج ومارح نطبخهم فقط نريد الحصول على النكهة منهم
في نفس الطاوة الي سوينا فيهاالخبز نضع الدجاج بعد مارفعنا عنه باقي الخضار الجزر والزنجبيل والتوم مع اضافو 2 ملعقه زيت زيتون فقط للنطهة
إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الطبيعي العرض [ 640 ] الإرتفاع [ 480 ] الحجم [ 181 ] KB . |
نقلب الدجاج لدقيقه ثم نضيف له بصلتان مقطعات الى ترنشات
إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الطبيعي العرض [ 640 ] الإرتفاع [ 480 ] الحجم [ 147 ] KB . |
نقلب البصل لدقيقه اخرى ثم نضيف 2 حبةجزره مبروشه وهيك بنغش الاطفال وبنطعميهم جزر من غير ما يحسوا ويقلب جيدا لدقيقه اخرى
إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الطبيعي العرض [ 640 ] الإرتفاع [ 480 ] الحجم [ 183 ] KB . |
بس تنشف مياه الدجاج نضيف ملعقة كزبرة ناشفه و2 ملعقه سماق وملح اذا كانتمحتاجه لملح زياده لا ننسى احنا ملحنا خليط النقع
إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الطبيعي العرض [ 640 ] الإرتفاع [ 480 ] الحجم [ 207 ] KB . |
يقلب الخليط جيدا ويرفع عن النار وبكون هيك جاهز للحشو
إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الطبيعي العرض [ 640 ] الإرتفاع [ 480 ] الحجم [ 226 ] KB . |
اممممممممممممم شو الريحه بتعقدطبعا قبل ما نبدأ بلف الساندويشات ناقصنا شيء ؟؟؟؟
عرفتوا شو ؟؟؟؟؟
توميه امممممم
الكميه الي بتحتاجيها من توم ابرشيها علىالمبرشه الحجم الصغير
إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الطبيعي العرض [ 640 ] الإرتفاع [ 480 ] الحجم [ 129 ] KB . |
ويضاف عليهم ملعقتين مايونيز لايت +ملعقة خردل وطبعا بنشوف الملح اذا محتاجه
تقلب جيدا مع بعض وبتصير عنااحلى توميه جاهزه للساندويش
إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الطبيعي العرض [ 640 ] الإرتفاع [ 480 ] الحجم [ 121 ] KB . |
هل جوعنا كتير كتير وبدنا نوكل اكيد يلا كل وحده فيكم تتفضل اتمد ايدها وتحشي الي بتحبه
انا شخصيا بفضل الحمص اول شيء علىالخبزه
إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الطبيعي العرض [ 640 ] الإرتفاع [ 480 ] الحجم [ 168 ] KB . |
بعدين خلطة الدجاج وخيار وتوميه اممممممممممم
مابدنا بطاطا مقليه ولا مخللات علشان الدايت اكيد
ولفيها وبألف هنا وعافيه واكيد ابداابدا ما رح تشتري الشاورما من بره بعد هيك
شو رأيكم
احلي بابا غنوج واحلي حمص شام
ردحذفممتاز
حذفممممممممممم رائعة جدا ومن المشروبات الساخنة
ردحذفيسلمو علي الطعم الرائع
ردحذفبصراحة مشروب لذيذ خصوصا في الشتا
ردحذفوالبابا غنوج شهي جدا
ردحذفشركة مكافحة بق الفراش غرب الرياض
ردحذفشركة مكافحة بق الفراش جنوب الرياض
شركة جلي بلاط بالرياض
شركة جلي بلاط شرق الرياض
شركة جلي بلاط شمال الرياض
شركة جلي بلاط غرب الرياض
شركة جلي بلاط جنوب الرياض
معلم بلاط بالرياض
جلي بلاط بالرياض باكستاني
شركة تنظيف مسابح بالرياض
شركة تنظيف مسابح شرق الرياض
شركة تنظيف مسابح شمال الرياض
شركة تنظيف مسابح غرب الرياض