مين بيحب ثعبان السمك
المقادير
واحد سمك ثعبان ويقال عليه تعابيين
2بصله كبير مبشورة
بقدونس شبت -----2طماطم ---معلقتين صلصه فى كوب ونصف ماء ---- ا-فلفل اخضر حسب الرغبه
ملح-- فلفل --اسود-- كمون-- كسبرة ناشفه -- معلقه واحدة مماسبق
واليكم الصورة تشرح
بسم الله ماشاء الله
هى دى سمك الثعبان البياع بيساخها بعدما تشتريها
هنا البصل بيتحمر مع 3 معالق زيت
هنا فتحتها من البطن ونضفتها
بعدما نضفتها قطعتها بالشكل دة
وهنا وضعتها على البصله وسبتها 10 دقائق
هنا وضعت عليها الطمطمايه المبشورةوالخضرةوكوب ونصف ماءومعه معلقتين صلصا غطى عليهاوسبيها تستوى
وممكن تدخليها الفرن تنشف شويه وممكن زى ماهى كدة بعد ماتستوى
واتمنى اكون افدتكم
وبالهنا والشفا
---------------------------------------------------------
الكاليمارى المحشى
المقادير
كاليمارى حسب الكميه المطلبوه
بصله
حزمتين خضره
فصين ثوم
ملح ـــــــ رشه بسطه من الفلفل الاسود ــــ بهارات سمك ــــــ كارى ــــــ كمون
جمبرى على حسب حجمه
كوب ارز
الطريقه
اشوح البصل وبعدها انزل بالجمبرى والحبه واحده من الكالميرى مقطعه شرايح ناعمه وبعدها بالخضره و2 حبه طماطم مبشوره
وكوب ارز مغسول ومصفى من الماء واضع البهار
واليكم الصور
دا الكالميرى مغسول وزى الفل من جوه ومن بره
ودى الخلطه
ودى
بعد ما حشيته وقفلت عليه بالخله
ودى بعد ما شوحته
وعليه كوب واحد فقط من عصير الطماطم
ودا النهايه
وصحه وعافيه على فكره انا بدخله الفرن بس المره دى مش كان له نصيب انه يتشوى
ويارب يكون عاجبكم موضوعى
ودى كمان
ومعاه طبق الارز صياديه بالجمبرى
والسلطات والحبشتكنات
المقادير
واحد سمك ثعبان ويقال عليه تعابيين
2بصله كبير مبشورة
بقدونس شبت -----2طماطم ---معلقتين صلصه فى كوب ونصف ماء ---- ا-فلفل اخضر حسب الرغبه
ملح-- فلفل --اسود-- كمون-- كسبرة ناشفه -- معلقه واحدة مماسبق
واليكم الصورة تشرح
بسم الله ماشاء الله
هى دى سمك الثعبان البياع بيساخها بعدما تشتريها
هنا البصل بيتحمر مع 3 معالق زيت
هنا فتحتها من البطن ونضفتها
بعدما نضفتها قطعتها بالشكل دة
وهنا وضعتها على البصله وسبتها 10 دقائق
هنا وضعت عليها الطمطمايه المبشورةوالخضرةوكوب ونصف ماءومعه معلقتين صلصا غطى عليهاوسبيها تستوى
وممكن تدخليها الفرن تنشف شويه وممكن زى ماهى كدة بعد ماتستوى
واتمنى اكون افدتكم
وبالهنا والشفا
---------------------------------------------------------
الكاليمارى المحشى
المقادير
كاليمارى حسب الكميه المطلبوه
بصله
حزمتين خضره
فصين ثوم
ملح ـــــــ رشه بسطه من الفلفل الاسود ــــ بهارات سمك ــــــ كارى ــــــ كمون
جمبرى على حسب حجمه
كوب ارز
الطريقه
اشوح البصل وبعدها انزل بالجمبرى والحبه واحده من الكالميرى مقطعه شرايح ناعمه وبعدها بالخضره و2 حبه طماطم مبشوره
وكوب ارز مغسول ومصفى من الماء واضع البهار
واليكم الصور
دا الكالميرى مغسول وزى الفل من جوه ومن بره
ودى الخلطه
ودى
بعد ما حشيته وقفلت عليه بالخله
ودى بعد ما شوحته
وعليه كوب واحد فقط من عصير الطماطم
ودا النهايه
وصحه وعافيه على فكره انا بدخله الفرن بس المره دى مش كان له نصيب انه يتشوى
ويارب يكون عاجبكم موضوعى
ودى كمان
ومعاه طبق الارز صياديه بالجمبرى
والسلطات والحبشتكنات
هايل
ردحذف