الست الذكيه للتوفير النقديه
أحبائي الغاليين في ظل ارتفاع الاسعار
الموجوده في اغلب بلدان العالم
يجب علي كل ربة منزل تفاديها بعمل بعض
الاشياء التي تساعدها
علي المرور من تلك الازمه
ونبدا بأمر الله
طريقة عمل صلصة الطماطم
الكمية الأولى من الطماطم
بعد الغسل والتنظيف
ثم التقشير
السلق
الفرم
تجميع الكمية الأولى المفرومة من الطماطم الخالص
الطبخ على النار لمدة لابأس بها
هذا الجزء من كمية الطماطم كانت مخصصة لعمل وجبات المعكرونة السباقيتي لهذا تم اضافة الحبق اليها
إضافة كمية من الحبق
الست الذكيه للتوفير النقديه
مرحلة التعبئة أكثر مرحلة تؤلم الأيدي نظراً لسخونة الطماطم الشديدة!
بعد التعبئة توضع الأواني لتبرد على مهل
وهكذا بعد تخزينه يظل الطماطم فترة طويلة صالحاً للإستهلاك دون حاجة لمواد حافظة، أما عن الطعم فلم أذق ألذ وأطيب من الأكلات المطبوخة بإستخدامه!
----------------------------------
طريقة عمل الجبنه كاسات
الكميه تعطي كيلو وربع جبن:
5ليترمن الحليب طازج اوبودره محلول في الماء
كاس شاي خل
ضعي الحليب في قدر وارفعيه على النار حتى يغلي
ضعي كوب الخل حتلاقيه اتكتل تطفي النار
ضعيه في مصفاة فيها شاش ونتركه حوالي 5دقائق
ثم ضعيه في الخلاط ونضع عليه قليل من الماء ثم اصبع زبده ثم قشطة قيمر وتخلط جيدا
حتاكلي احلى جبنه كاسات
-----------------------
مربى الفراولة
كيلو غرام من الفراولة
نص كيلو من السكر
نصف عصير ليمونة
تغلى على النارالى ان تذوب الفراولة و يثقل قوامها
ثم تعبأ في برطمان
..
طريق صنع اللبنة
المكوناتٍ;
زبادي
كيس قماش
وبتقدري تستخدمي الغترة او وجه المخدة وتخصصي فقط لهذا العمل فقط
وشوية ملح حسب الطعم
بعدين بتعبي الزبادي بالكيس زي الصورة
وبتربطي كويس جدا وبتعلقي في مكان مرتفع علشان تنزل كل الميه منه
وانا علقتو على الحنفية الصنبور بالغة العربية وانتبهي لا تفتحي المايه بتاتا
والبنة معلقة عليه وانسب وقت تحطيها بالليل
بعد ما الكل ما ينام لحد الصبح
واول متقومي شليها وحطيهابالتلاجة
علشان تمسك
بعدين بتفرغيها من الكيس وبتحطيها بالبرطمان وبتقدري تعملي منهاالي انتي عايزاه
بتقدري تمريها على زعتر او نعنع وتحتفظي بيها بالبرطمان بالزيت بالتلاجة
شوفو كيف متماسكة وطعمها روعة
وكتير لذيذة زي الجاهزة
وصفة سهلة و مذاق روعه
و خاصة لعشاق القهوه
نجي للمقادير بالصور
المقادير بالتساوي
* شعير محمص ومطحون
*هيل مطحون
*شيبة مطحون
*حليب بودرة او مبيض القهوه
زعفران ثلاث ملاعق كبيرة اكل
تطحن كل المقادير مع بعض ويضاف لها الحليب البودرة او مبيض القهوه
و لما تستخدميها تحطي ملعقة كبيرة من الخلطة على فنجالين قهوه من البن مع الماء
و فيه ناس تحب تضيف القرفة او الجنزبيل او النانخة والقرنفل
لكن طبعاً افضل شي تكون الاشياء هذي خارجية و تضاف على حسب الرغبة
تخلي القهوه تطبخ على نار هادئة
اللي يحب يضيف الهيل يزيد في الترمس
او الدلة ويستمتع بااحلى قهوة
--------------------------------------
البهارات بديل للماجي
تختاري الخضار اللي عايزه تضيفيها و انا اختارت الفلفل الرومي و البصل الاخضر
و البقدونس و معاه شبت
تختاري الخضار وتغسليها كويس وتقطعيها بشكل متساوي و تخليها بالمصفاة لحد ماتنزل المية عنها ..مهم
هنا اخترنا الخضار المطلوبة بعد ما تنضفة
من الاشياء الي ممكن تكون في البقدونس والكسبرة و في البصل الاخضر
و نقطعها بالتساوي
و بالنسبة للبصل نفككه من بعضه
و نخلية في المصفاة
لحد ما تنزل اخر قطرة من الماء
المهم ماتخلي الماء يتجمع لو فرضنا انو ما زال فيه بقايا موية في الخضار
تعرضيها للشمس"خصوصاً بالشتاء"
لمدة ما تكون طويلة يعني تكفي ساعة
مع التقليب المستمر و تدخليها جو البيت
في الليل
يعني يكون اضمن من خارج المنزل
والفترة تخلتف في الصيف عن الشتاء
يعني الان التنشيف ياخذ وقت
و اللي مستعجل
تدخلها للفرن بس بدون ما تشو ي يعني يعني لونها ما يتغير
بس افضل شي يكون التنشيف طبيعي هواء
و شمس
في الصيف ما تاخذ معاك اسبوع ا
وهي متيبسة
الست الذكيه للتوفير النقديه
طريقة اخري
الست الذكيه للتوفير النقديه
لصنع البديل لمكعبات المرقه الجاهزة
وذلك بوضع مايتبقى من طبخ اللحم في قوالب وتجميدها واستخدامها فيما بعد مع الشوربه والمحاشي
للبهارات وطريقة عملها
الست الذكيه للتوفير النقديه
المقادير
المكاييل كل واحده و كاسها او طاستها
المهم الكمية
بعد ما تنشف البهارات تطحن
الخضار هنا صارات كاسين
وهذا الافضل لانه كل ما كثرت كل ماكان افضل
*كاسين خضار منشفه ..."منوعة"
*كاس بصل ناشف
*كاس ثوم ناشف
*نص كاس حبوب كسبرة و شمرو شيبه وكمون
*ربع كاس ورق الغار
*نص كاس قرفة
*ربع كاس فلفل اسود او ابيض
نص كاس ملح خشن "اختياري "
بعد ما تجمعت كل المقادير مع بعض و تخلط
و نحمصها على النار
و هذا شكلها بعد ما حمستها مع بعض ..........ما قولكم على الريحه شي خياااااال
بعدين طحنتها و اذا تحبون تضيفوا لها كركم او تكون كذا عادي
وهذي بعد ما طحنتها واضفت لها الكركم
اذا كان عندك بقيا خبز
احلى خلطة بروستد
تنشفي الخبز و تطحنيه
كاس خبز مطحون
كاس شوفان مطحون
ملح و فلفل حسب الرغبة
ثوم ناشف مطحون بحدود ثلاث ملاعق
تطحن كل المقادير مع بعضها
و لم تتبلي البروستد
استخدمي الوصفة السابقة بدل البقسماط
-------------------------------
البديل لحليب نستله
حليب نستلة المركز المحلى
نشوف المقادير
كاس حليب وكاس مايه وكاس سكر
حطيتهم بالخلاط استعدادا لخلطهم
هكذا حطيتهم بالقدر واخليهم على النار حتي تغلي شوي اوطي على الاخر
واخليه لما يتكثف شوي بس
لان بعد ما يبرد يكثف زيادة
شوفوا قد ايه سميك مارايكم ياحلويين
وهذا الشكل النهائي
طريقة أخري لصنع النستله
الطريقة
تخلطينهم مع بعض وحطيهم على النار شوي
لحد ما يتجانس ويثقل شوي..
فيه طريقه ثانية:
الست الذكيه للتوفير النقديه
طريقة الحليب نستله2
كوب سكر
كوب حليب بودره
كوب ماء
و رشة فانيليا
مع بعض نخلطهم ونتركهم على نار هاديه حتى يثقل ثم نستعمله
الست الذكيه للتوفير النقديه
-طريقــة صنــع (الـدريــم ويــب) المنــزلي
الست الذكيه للتوفير النقديه
الطريقه :
ضعي السكر مع الماء على نار هادئه
حتى يذوب السكر وينضج ويثقل
ولكن بدون تغيير لون السكر
ثم يضاف الفانليليا وماء الورد
يخفق بياض البيض قليلا ثم يضاف له الشيره
وهي ساخنه مع الاستمرار بالخفق
بالمضرب الكهربائي
ويضاف الخل حتى تنشف وتصبح مثل الكريمة
وتبرد الشيره مع الخفق ثم تبرد و تستعمل
في اي وقت....
الست الذكيه للتوفير النقديه
القشــــــطه المنزليــــــــــه
الست الذكيه للتوفير النقديه
المقادير
الست الذكيه للتوفير النقديه
كوب حليب بودرة
1 كوب ماء
1 ملعقة طعام سميد
يوضع على النار ويحرك حتى يجمد
ويبدأ يغلي نرفعه ونضيف له
قليل من الزبدة
3 فناجيل ســــــــــكر
3 كأس حليب بودره
6 بياض بيض
2 كأس سكر خشن
نصف كأس ماء
فانيليا
ملعقة صغيره خل أبيض
فنجان شاي ماء ورد
1كأس مـــــــاء
------
طريقة عمل الطحينة المنزلية
المقادير
كاس سمسم
نص كاس دقيق
نص كاس زيت
لاحظو ا بكل المقادير يكون كاس الجبن الصغير
هو المكيال جدا سهل
حمصت السمسم مجرد دقيقة وحدة
وعلى نار هادية ما يتغير لونة ولا يتحمر
خليه يبرد على جنب
وبعدها نروح للخطوة اللي بعدها
وبعدهاحطيه بالمطحنة
بعدما طحنتيه ناعم جدا جدا
يصبح في يدك مثل ملمس الدقيق
اخلطيه مع الدقيق
أخلطي الزيت معاهم شوي شوي
والماكينة شغالة
وهذا شكله الاخيرررررررر
حطيه بالحافظة وعلى الثلاجة
واستخداماتها كثيرة ومعروفة
-------------------------------------------
مخللات خاصة لعشاق الكبسة
المكونات بالصور
ملح فنجان شاي
خل ابيض
فلفل حار مقطع
خضار مشكلة
فلفل رومي مقطع مكعبات
ممكن تستغني عنه
ملعقة اكل ثوم مفروم
و ملعقة كمون مطحون
و ملعقة صغير ملح ليمون
كوب زيت اي نوع
معجون فلفل حار
اذا ما توفر استخدمي معجون طماطم
مع فلفل احمر حار يخلط معاً
بالخلاط الكهربائي
الطريقة
تغسل الخضار اذا كانت مثلجة بالماء الحار
يقدح الزيت و يضاف اليه الثوم
و نقلب بدون ما يتغير لون الثوم
يضاف الفلفل الحار مع الكمون
و ملح الليمون و الخل و الملح
اذا تحبي تضيف فلفل رومي
ضيفي ملعقة كبيرة
من معجون الفلفل الحار
اخر شئ تضيفي الخضار و تقلبي
الخيط سويا لحد ما يكون
بالشكل هذا
لما يبرد الخليط يوضع في برطمان زجاج
و احفظية بالثلاجة
مخلل الليمون
المقادير
ليمون بن زهيرة
فلفل حار حسب الرغبة
كاس عصير ليمون
ملعقه صغيرة عصفر" شبية بالزعفران "
اذا ماكان متوفر استخدمي
ملون الطعام
ملعقة صغيرة حبة البركة
ملح
و معلقة كبيرة معجون طماطم
في البداية تغسل الليمون و يرفع على النار
حتى تلاحضي انو بدا يتفتح
بعد ما يبرد تغير الماء و تخليه للصباح
في اليوم الثاني نفس الشي تغير الماء
و تخليه لليوم الثاني
يعني يومين يكون منقوع بماء
مع التغيير باستمرار علشان تتخلصي
من طعم المراره في قشرة الليمون
تغلي الفلفل لمدة خمس دقائق فقط ....
جهزي البرطمان و اخلطي عصير الليمون
مع معجون الطماطم مع العصفر
و حبة البركة و الملح
تقطعي حبة الليمون بالنصف
و ترص بالبرطمان و تشق حبات
الفلفل الحار بالوسط
و ترص بعد الليمون
يعني تكون طبقة ليمون
و طبقة فلفل لحد ماتخلص الكمية كلها
بعد كذا تصبي خليط الليمون
مع معجون الطماطم و العصفر
و حبة البركة و الملح
ترجي البرطمان و انت تصبي الخلطة
تخليه بر الثلاجة لست ساعات
لحد ما تلاحضي ان الليمون
بدا يفرز عصارته
تدخليه بالثلاجة و تستخدمية من ثاني يوم
و هذا الشكل لما يكون جاهز
وبا الصحه والعافيه
--------------------------------------
طريقة عمل مربي التفاح بالدارسين
المقادير
2كيلو تفاح
سكر كاسين او اكثر اذاكان التفاح اكثر
دارسين مطحون
ليمونه
زعفران
برطمان زجاج للحفظ
الطريقة
نقطع التفاح بقشره شرائح خفيفه
ونضعه علي نار هادئه لحد ماتشوفين التفاح بد يذوب ويشرب ميته ويكون مقدار الميه يغطي التفاح
المهم قبل مايتشرب ميته نضيف الليمونه نعصرها
والسكر والزعفران والدارسين
ونتركهم ينطبخو مع بعض لحد ماتشوفينه
أصبح مربي وريحة الدارسين فايحه منه
خلي النار هادئه ويطبخ علي راحته
لكن لاتغطينه القدر وراح يصير مربي
وقبل ماينشف خلي فيه شويه مثل العسل
لاتنشفينه عشان يصبح مرن معك لما تغرفينه
وبعدين عبئي في برطمان الزجاج
مليئها ولاتغطينها لحد ماتبرد
ولما تبرد غطيها وحطيها بالثلاجة
وبالهناء والعافيه
طريقة الزبادي البيتي
المقادير
حليب بودرة تقريبا 6 ملاعق اكل
ملعقتين اكل زبادي
ماء يذوب فيه دافي
شوية ملح علي حسب الرغبه
يحركن مع بعض لحد مايذوب
ويبقي لمده طويله
اي وقت الصبح دخليه الثلاجه لحد مايتماسك
وبالهنا والعافيه
-------------------------------------
الكاتشب
المقادير
5 حبات طماطم
حبة بصل
9 فصوص ثوم
ربع كاس خل ابيض
3 ملاعق سكر
1 ملعقة ملح
نقطع الطماطم والبصل والثوم
ونخليهم بداية على نار قوية
لما تطرى نوطي النار على الاخر
لما تطلع الطماطم العصارة
و تذوب
لما يستوي اصفيه بالمصفى الناعم جدا
بداية راح ينزل ماء الطماطم
وبعدها الصلصة الكثيفة
الي صارت منه
بعدها رديت المصفى للقدر مرة ثانية
وخليته يغلي مع اضافة الخل
والسكر والملح
وبعدها اوطي النار على الاخر
لما يتكثف وتصبح صلصة
( البواقي ما احتاجه من الطماطم والبصل
والثوم خلاص اخذت الخلاصة )
شوفو لونها وقوامها
هذا شكلها النهائي بعد ما خليتها
تبرد لمدة ربع ساعة
حطيها بالزجاجه
واستخدميها
---------------------------------------
طريقه عمل بادنجان مخلل
نحتاج الى الباذنجان الاسود والطويل
وننظفه ونقسمه من المنتصف
ونفتحه بالشكل ده
يغسل جيدا
ويوضع فى الحله فيها ماء وعلى النار للسلق
غطى الحله واتركيه يسلق
ونصفيه من الماء بعد الاستواء
خلطه للحشو
ثوم مفروم
فلفل اخضر مقطع ناعم او مفروم
خل
ملح فلفل
شطه "حسب الرغبه"
نمزج الخليط مع بعض
ونبدأ الحشو
ونبدأنرصها فى العلبه
هنا بعد ما رصناهم كلهم
ونحط عليهم باقى الخلطه وخل
غطيهم وعلى الثلاجه
وبالف هنا وشفا
--------------------------------------------
طريقة عمل المكدوس
المكدوس هو عبارة عن طبق لذيذ ..
بالباذنجان والجوز والثوم وزيت الزيتون
يوضع كوجبة مع الافطار او مقبلات للغذاء والعشاء
المقادير
باذنجان صغير
جوز قلب (عين الجمل)
ثوم
ملح
زيت زيتون اصلي
لكل 2 كيلو باذنجان نصف كيلو جوز و2 راس ثوم كبير
الطريقة
(1) يقشر الراس الاخضر للباذنجان يدويا
(2)يتم شقح (فتح ) الحبة بالسكين من نصف الباذنجانة.
(3) يتم سلق الباذنجان في الماء حتى يغلي .
(4) قياس مدة الغلي عندما تاخذي حبة منها وتضغطي بطرف اصابعك عليها فاذا كاد طرفي الحبة ان يلتقيا اطفي النار .
(5) ضعي الباذنجان في مصفاة حتى يبرد .
(6) ضعي في كل حبة قدر ملعقة صغيرة من الملح في الشق المفتوح واضغطي داخل الحبة .
(7) رصي حبات الباذنجان في مصطفاة كبيرة
ورشي كمية ملح جيدة على كل الحبات
(8) ضعي الباذنجان بوضع مائل . وضعي عليه ثقل بحيث يتم الضغط ونزول المياه منه
.(يترك من يومين الى ثلاث وكل فترة يؤخذ الماء من الطبق ) وممكن رش قليل من الملح في اليوم الثاني
(9)بعد يومين تفرمي الجوز فرم خشن وكذلك الثوم وتضعي علييهما مقدار من الملح تقريبا 3 ملاعق .
ويتم حشو الحبة عن طريق الفتحة حشوا جيدا .
(10) يرص جدا (يكدس) فوق بعضه البعض في برطمان زجاجي . ثم يتم وضع زيت الزيتون بحيث تغطي كل الحبات .
كلما كان التكديس جيد تخففي استهلاك الزيت
لعدم وجود فراغات كثيرة .
بس مو لدرجة تخرب الحبة .
(11) يوضع تحت المرطبان صينية او صحن
لتوقع نزول شيء من الزيت احيانا .
يترك لمدة اسبوعين ثم يفتح والف صحة وعافية .
----------------------------------
اللبن وما يستخرج منه
نبدأ مع بعض خطوة خطوة
من اللبن الى السمن مرورا بالزبد والخضّ
وأخيراً وليس اخراً المرتة أو العجوزة
بسم الله
عندنا أولاً اللبن(الحليب يعني)
طبعاً احنا بنتكلم عن الحليب الطازج أو كامل الدسم
وده لما بنغليه بيظهر عليه طبقة رقيقة
هي القشدة
حتى نحصل عليها كاملة تغلي اللبن من الليل
وتتركيه في الثلاجة حتى الصباح
ويكون شكلها هكذا
تحطيها في علبة محكمة الغلق وتحتفظي بيها في الثلاجة
وكل لما تجيبي حليب تعملي معاه نفس الموضوع
لحد لما تجمع معاكي كمية كويسة
بعد كدة تاخدي كل القشطة الي جمعتيها
وتعملي فيها الاتي
1-تحطيها في وعاء عميق وتحطي عليها ذرة ملح
وتبدئي في خضّها
يعني تفضلي تقلبيها بيدك بشكل دائري لفترة طويلة نسبياً
طبعا ممكن تعملي ده بمعلقه خشب
بس أنا بحب اعملها بايدي علشان بتنعمها جدا
2-بعد فترة من الخض هاتبدأ القشدة تتكتل
وبعدين التكتلات هتفك وتبدأ تتشكل معاك
على هيئة كرة
خليكي معاها وكملي خض لحد لما تبدأ تنزل سائل
شبه رائق وده الي اسمه الخض.
3-كملي تقليب لحد لما تحسي أن كرة القشطة نزلت كل السوائل
الي فيها وبقت جامدة نسبيا تحت ايدك.
4-حطي عليها شوية ملح وبكدة تبقى حصلتي على الزبدة
عاوزة تحتفظي بيها كدة براحتك
أما لوعاوزة توصلي
للسمن البلدي
5-تحطيها في حلة تيفال وتحطيها على نار هاديييييييييييية جدا جدا
وبملعقة خشب تقلبيها لحد لما الكورة دي تفك
وتبدأ تتحول لسمن سائل.
6-تسيبيها لحد لما كل الكتل الي فيها تسيح
ويتحول لونها للذهبي القاتم وبعدين تصفيها
بمصفاة رقيقة
وتحتفظي بيها في برطمان
بالنسبة للسائل الي نزل منها سابقاً الي هو الخض
ده بيتعمل منه أحلى فطائر.
بس تحطي عليه كمية مناسبة من الدقيق وتعجنيه
وتفرديه وتخبزيه في الفرن مش
محتاجة حتى لخميرة.
أما بالنسبة للكتل الذهبية الي فضلت في قاع الحلة
بعد تصفية السمن فدي اسمها
مرتة
ودي بتتاكل كدة أو بتحطي عليها شوية دقيق وشوية لبن وتقلبيها على نار هادية لحد لما تتماسك
وتتجانس وطبعا تحطي الملح على حسب الرغبة
------------------
الخضروات المجمدة
سهلة وحلوة واقتصادية
المقادير
ذرة طازجة
فاصولياء
جزر
نقطع الفاصولياء والجزر
مكعبات صغيرة
بداية نسلق الذرة لمدة 4 دقايق
بميه وشوية ملح
بعدها بنفس المايه نحط الجزر لمدة دقيقة واحدة
وبعدها نضيف الفاصوليا لمدة دقيقة
المجموع دقيقتين للجزر
ودقيقة للفاصوليا
بعدها نصفيهم ونغمرهم بمايه بارده
حتى يستون
هذا شكلهم بعد الطبخ وبعد ما استوى الذرة
وفركته
اممممممممممممممممممممممممممممم
نوزعه باكياس وعلى الفريزر على طوووووووووووول
----------------------
أولا اعتذر لعدم ظهور الصور
صدقوني تعبت فيهم بس يظهر مدة صلاحيتهم انتهت
فلا تزعلو مني
نبدا والا حتقولوا امشي خلاص اوعو انتوا حبايب قلبي
طريقه كيكه اقتصاديه
رائعه
خدوا عندكوا
المقادير العاديه
بس الجديد فى ترتيب وضع المقادير
1-من 2الى 2وربع كوب دقيق
2- 4بيضات
3- 2كيس فانيليا
4- كوب زبادى
5- بشر وعصير 2 ليمونه
6- 2م ك سمن او زبد انا بستعمل زبده
7- كيس بكنج باودر
8- السكر طبعا هو كوب وربع مطحون
وضرورى يكون مطحون
وجربوا وادعولى
الطريقه
خفق البيض جيدا واحده تلو الاخرى
وضع الفانليا بعد الخفق من 3 الى 4 دقائق
ثم وضع السكر ويتم الخفق حتى يصير كالكريمه
ويعلى المقدار ويبيض لونه
وبعدين نضع السمن ونكمل خفق بالمضرب
وبعدين نحط الزبادى
وبعدين بشر الليمون
ونوقف ضرب كفايه كده يا قمرات
وبعد كده هنضيف الدقيق ويكون منخول
وتحطيه على تقريبا خمس دفعات
ونقلب كل مره من فوق لتحت بالراحه
وبعد ما كميه الدقيق تخلص
اصبروا عليا الجديد جاى اهوه احم احم
نحط عصير الليمون على الخليط
ومتخافوش هوه ده اللى بيعمل النكهه
بيخليها تحفه استنوا بس الاجدد جاى
بننحل البيكنج باودر
بعد لما نتاكد انك قلبتى الخليط مع الليمون كويس
بننخل البيكنج باودر على الوش
ونقلب تقلبتين مش اكتر
هتلاقى الكيكه فجاه نفشت
واتملت هوا بتحضرى صينيه
وتحطى عليها سمن ودقيق ( تبطين )
علشان ما تلزقش وبتحطيها فى الفرن الساخن مسبقا وتعلى الفرن 5 دقايق وبعدين توطى على 180
ومتفتحيش عليها قبل نص ساعه
بس اه متنسيش تهزى الصنيه علشان تساويها
قبل ما تدخليها الفرن علشان
متعلاش من جنب وجنب
طريقة بانيه تحفه
المقادير
1-صدور دجاج
2:بصلة مبشورة او مقطعة
3:خل
4:ملح وفلفل
5:دقيق وفجيتار حار
6:بيضة
7:زيت للتحمير
بس كدة شوفتوا مقاديرها سهلة ازاى
نتبل الصدور بالبصلة والملح والفلفل والخل
وكترى الخل علشان بيعمل طعم مستحب
وياريت نصيحة متزوديش اى توابل تانية
هتغير الطعم اللى انا قصدى علية
لو عايزها حارة اكتر زودى الفلفل
وبعدين لما تتبل يعنى على حسب وقتك
ممكن ساعة ساعتين براحتك
تحطيها فى البيضة وبعدين تخلطى الدقيق
يعنى حوالى 4 ملاعق كبيرة مع كيس الفجيتار
و يكون حار واقلي وادعيلي
الكبيبه الشاميه
بطرقه سهله
طريقة الكبيبة الشامية مجرباها كتير لذيذه
أن شاء الله تستفيدوا منها
مقادير الكبيبة
برغل
ولحم
وبقدونس
وبصل
وصنوير
وبهارات
( قرفه و فلفل اسمر و قرنفل
و نعناع جاف )
وملح وزيت
طريقة العمل
نقوم بنقع البرغل في ماء...
وتترك جانبا لمدة نصف ساعه..
انتبهوا لا تتأخروا في النقع المده القصوى ربع ساعة
ومن ثم نصفي البرغل من الماء ويترك ليتصفى
وبعدها نقوم بخلط كلا من
(البرغل ونصف كمية اللحم المفروم والبقدونس وقليل من البصل
والبهارات والملح )
في محضرة الطعام..
وطبعا قبل الخلط لازم ننشف
البرغل من الماء
تحضير الحشوه
نحمر البصل على النارحتى
تصير ذهبية اللون
ونضع فوقه بقية المقادير
( اللحم والبقدونس والصنوبر
والبهارات والملح)
و تترك حتى تتعصج معا.
ونجي لتشكيل الكبيبه
ناخذ مقدار كره صغيره من الكبه ونحشيها باللحمه
بعدين نقليها
ونقدمها بالهناء والشفاء
يم يمممممممممممممم
كشك الماظيه
اقتصاديه
المقادير
1|2 كيلو صدور فراخ
4ملعقه كبيره زبادي
2فص ثوم مفري
2ملعقه كبيره دقيق
2بصله مقطعه حلقات
ملح فلفل ابيض
لوز مقطع انصاف ومتحمر
الطريقه
تسلق الصدور وتنشل من الشوربه وتوضع جانبا
يضاف التوم المفروم الى 2كوب
من الشوربه وتوضع على النار
حتى تغلي
في صحن عميق نضع الزبادي
مع الدقيق ويقلب جيدا
حتى يتكون مزيج متوسط القوام
يضاف للشوربه التي تغلي
ويقلب جيدا حتى يصبح قوامها
مثل المهلبيه
تقطع صدور الفراخ وتوضع في قاع الاطباق العميقه المعده للغرف
ويغرف عليها الكشك
ويزين بحلقات البصل بعد تحميرها
مع قليل من زيت الذره
ويؤكل ساخنا او باردا
--------
•.°.• دوائر البيتزا •.°.•
المقــــادير
كوب طحين
/4 ملاعق حليب بودره
/نصف كوب زيت
/1 ملعقه خميره
/2 ملعقه سكربيضه ماء
الحشوة :
1ملعقة مايونيز
/ 3 ملاعق جبن سائل
/1 بيض
/ نصف كأس بصل أخضر
’رشة ملح
/~
الطـــريقة
تخلط مقادير العجينة مع بعضها البعض ويضاف لها الماء
حتى تتكون لدينا عجينة لينه
ثم تترك حتي تختمر ثم تفرد وتقطع الي دوائب
وتلبس في الصينية المقسمه الي قوالب
ثم تحضر الحشوة بأن تخلط المقادير كلها بالسلك اليدوي
او الملعقه حتي يتجانس ويصب في القوالب
ويخبز في فرن متوسط الحراره حتي تحمر أطرافها
حشوة البيتزا
المقادير
بصل مقطع مكعبات صغيره
فلفل أخضر مقطع مكعبات
ذره وزيتون أخضر وأسود
مشروم طازج او معلب صلصة بيتزا جاهزه
زيت زيتون
اوريجانو أة زعتر ملعقه صغيره
وملح وفلفل أسود
الطريقة :
يقلي البصل في زيت الزيتون
ويوضع الفلفل والمشروم والصلصه والبهارات
والذره والزيتون بنوعيه ويصب في القالب
ويرش بجبن الموزاريلا ويحمر.
----
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق