الخميس، 12 مارس 2015

جلاش بالموز والقرفه ورز بلبن عادي ورز بلبن فرن بالصور وتركات شيف احمد القاضي

جلاش بالموز والسكر والقرفه
المقادير


ورق جلاش
نص كيلو موز
شويه قرفه
شويه سكر
شويه عصير ليمون او برتقال لتحافظ على لون الموز
الطريقه
نخلط السكر والفرقه معا
نقسم ورقه الجلاش الى 3 اجزاء وندهنها بالسمن السايح
نقطع كل واحده موز 3 قطع وناخد كل قطعه نضعها فى العصير وبعدين فى السكر والقرفه ونضعها على قطعه الجلاش ونتنى اليمين والشمال عليها ثم نلفها رول
ندهن صينيه بالسمنه ونرص وحدات الجلاش بالموز جبن بعض وندهنها بالسمنه وبعدين تدخل الفرن 170درجه
ولما تخرج من الفرن يسقى بشربات بارد تقيل


-----------------------

طريقه الارز باللبن العادي بكل تركاتها واسرار محلات الكبرى
المقادير 


لتر لبن
كوب ارز الا معلقه كبيره
150 جم سكر
4 فصوص مستكه مطحونه فى ال 150 جم سكر
150 جم كريم لبانى وممكن قشطه لتعطى طعم احلى
الطريقه
1- نضع اللبن على النار ليغلى ونضع الكريمه اللبانى وبعد الغليان نضع خليط السكر والمستكه
2- نسلق الارز على النار بحيث الميه تغطى الارز بارتفاع 1 سم ونتركه حتى يتستوى تماما ويشرب كل الميه بتاعته
3- نضع اللبن والكريمه اللبانى على الارز واللبن ونسيبه على نار هاديه بحيث انه ميغليش نسيبه يتجانس معا
4- نصبه فى كاسات ونتركه يبرد ثم نجمله حسب الرغبه
تركه الشيف
طحن المستكه والسكر معا حتى يتجانس معا
نضع كريمه لبلانى وقشطه ليعطى طعم احلى


---------------------

 تركات واسرار الارز باللبن الفرن والطعم المميز
المقادير
نص كوب ارز
2 كوب ميه للسلق وممكن بدل الميه لبن
2 كوب لبن
50 جم زبده
فانيليا
125 جم سكر للتحليه وممكن اكتر حسب الرغبه
الطريقه 


1- نسلق الارز نص سلقه بحيث انه يتشرب كل الميه وينشف
2- نضع اللبن على النار حتى يغلى نحط لسكر ونقلب ثم قطعه الزبده
3- نحضر طاجن الفرن ونضع الارز مثل الصوره ونضع عليه خليط اللبن وهنلاقى كميه اللبن كتير على الارز
5- نسخن الفرن على حراره 120 :130 درجه وبياخد حوالى ساعه وبعد الساعه هنلاقى الوش اصبح ذهبى جميل ولسه فيه لبن على الوش نغطيه وندخله تانى الفرن ليكمل سواه حوالى ربع ساعه كمان وبعدين يخرج ويترك ليبرد ويقدم بألف هنا
ايه الفرق بين الارز واللبن العادى والارز واللبن فى الفرن
الارز واللبن اللى فى الفرن بنسلق الارز نص سلقه
بياخد كميه لبن اكتر
بيكون ناعم وطعمه احلى

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق