مقادير الغريبه
كيلو دقيق نص كيلو سمنه 200 جم سكر بودره
مقدار اقل
400 جم دقيق 200 جم سمنه 100 جم سكر بودره
الطريقه
1- نضع السمنه فى الفريزر حوالى ساعه علشان تمسك نفسها ولما نضربها تهيش
2- نضرب السمنه مع السكر حتى تهيش ولونها يكون مائل للبياض
3- نضع الدقيق ونخلط مش كتير علشان الدقيق ميعملش عرق وينشف الغريبه وندخلها الثلاجه حوالى 10 الى ربع ساعه حتى تتماسك
4- تخرج من الثلاجه نرش رشه خفيفه من الدقيق على الرخامه ونسحب العجينه بايدينا ونلمها تانى ونعملها رول علشان يسهل عمليه تشكيلها ويكون كل الوحدات نفس المقاس
فى حاله لو عايزين نحط مكسرات يعنى فستق او اى مكسرات نلف الرول عليها حتى تتماسكه المكسرات فى الرول ونضغط عليه خفيف ونقطعه مثل الصوره ويدخل الفرن على درجه حراره 140 درجه لمده 18 الى ثلث ساعه حسب فرنك
تركه من الشيف احمد جزاه الله كل الخير
------------------------------------------------
-زياده السكر بتنشف الغريبه
-وضع البيضه بتنشف الغريبه
-لازم نسقع السمنه كويس فى الفريزر ولازم نضربها كويس مع السكر لغايه ما تهيش ويبيض لونها
-لما نحط الدقيق مش نعجن كتير علشان مش يتكون لها عرق وتنشف
الالتزام بدرجه حراره الفرن والوقت اللازم للسوى
--------------
مقادير البتى فور ( كواترو كواترو )
150 جم دقيق
50 جم سكر بودره
150 جم زبدة
150 جم بيض بيعادل 3 بيضات
فانيليا وكميه من الزبيب
الطريقه
نخلط الزبدة مع السكر البودره حتى يدوب السكر ويهيش ويصبح كريمى ننزل بيضه ونضرب ولما تختفى نحط التانيه وهكذا وبعدين نحط الدقيق شويه شويه مع الخلط حتى تتجانس العجينه وتعبأ فى كيس حلوانى وتشكل على سيلكون او ورقه زبدة ويترك بين كله واحده والتانيه مسافات متباعدة مثل الصوره ونضع عليها بعض وحدات الزبيب المنقوع فى ميه او عليه شويه شربات خفيف
وتدخل الفرن على درجه حراره 190 درجه لمده 8 دقائق وبعد ما يخرج نسيبه يبرد تماما ثم نزينه او نتركه زى ماهو
---------------------------------
صباح الفل ياقمرات مقادير مهمه لفيديو الشيف احمد القاضى
مقادير البتى فور
200 جم زبده 80 جم سكر بودر
بيضه وكمان 1 أبيض بيض 250 جم دقيق وممكن مش كل الكميه حسب العجينه
الطريقه
نحط الزبده وتكون بحراره الغرفه والسكر البودره ونضرب لغايه ما تهيش ويكون لونها اصبح مائل للبياض ونضرب هنا بالمضرب الكف علشان نحافظ على الميكسر ونحط البيض ونخلط حتى يختفى وننزل بالدقيق ونخلط حتى يصبح الخليط مثل الصوره بعنى ممكن كميه الدقيق مش نستعمله كله
ولو لسه بيلزق بنحط معلقه دقيق واحده علشان يكون ناعم ومش ينشف
ونشكله ببلبله زى اللى فى الصوره قطرها 1ونص سم وعدد الاسنان فيها 16 واحده ويدخل الفرن على 150 درجه وبياخد حوالى 20 الى 25 دقيقه
وبعد ما يخرج من الفرن يبرد ونلزق كل اتنين معا بالمربى ونزينه مثل الصوره
مقادير بسكويت النشادر
425 جم دقيق
150 جم ( ممكن نص سمنه من الفريزر ونص زبده من الثلاجه )
150 جم سكر بودره
40 ملل لبن يدوب فيه 5 جم نشادر
نص معلقه = 8جم بيكنج بودر
2 بيضه
الطريقه
السكر مع الزبده والسمنه يضرب لغايه ما يهيش ويبقى لونه مائل للبياض
نضع بيضه ونخلط حتى تختفى نضع البيضه التانيه ونضرب حتى تختفى
نضع البيكنج بودر مع الدقيق وننزل عليهم مع اللبن المذاب فيه النشادر ونخلط حتى يتجانس ومش يلزق فى الايد
ويشكل ويدخل الفرن على 150 درجه لمده 12 دقيقه
تركه مهمه للشيف احمد
البسكويت لما يفرش يبقى عيب من اتنين
الاول كميه البيكنج بودر كتير
التانيه كميه الدقيق قليله عايزه رشه دقيق زياده
مقادير الكحك على البارد
نص كيلو دقيق ربع كيلو سمنه
100 مللى ميه 5 جم خميره
25 جم سكر بودره نص معلقه صغيره بيكنج بودر يعنى 2 جم
اهم تركه للشيف احمد تكون السمنه من الفريزر
نحط السمنه الساقعه و25 جم سكر بودره ونضرب كويس اوى لغايه ما تهيش ولونها يبقى مائل للبياض ننزل بالدقيق ونقلب على السرعه بالكف ونص معلقه بيكنج بودر ونخلط حتى تتكون عجينه متجانسه لم تترك ذرات على جدار الاناء وبعديم نحط الخميره والميه ونعجن وممكن نتحتاج رشه دقيق ولو العجينه اتفتت تبقى عايزه معلقه سمنه وتشكل وتحشى بالعجميه ونشكلها بالخباطه وتدخل على 150 درجه
مقادير العجميه
نص كيلو عسل 75 جم دقيق
40 جم سمنه
نحط السمنه والدقيق على النار ونقلب على نار هاديه حتى يتحمص الدقيق ويكون لونه ذهبى خفيف وننزل عليه بالعسل ونقلب حتى يتماسك ويوصل الى القوام المطلوب ازى نعرف نجيب طبق ونضع معلقه من الخليط ونسيبه يبرد وبعدين نمسكه بين ايدينا ونشده لو مط معانا يبقى لسه محتاج سوى شويه على النار ولو قطع معانا يبقى تمام
اهم تركه لازم السوى يكون مظبوط علشان مش يطلع من الكحك فى الفرن ويبوظ شكله
------------------------
طريقه بسكويت الكيس
ربع كيلو دقيق75 جم زبده 75 جم سكر بودره 5 جم بيكنج بودربيضه واحده 20 جم لبن او ميه نضرب الزبده مع السكر كويس لغايه ما تكون كريمى وتهيش وبعدين نحط البيضه ونضرب حتى تختفى وننزل بالدقيق المخلوط فيه البيكنج بودر وتاخد لفه حوالى نص دقيقه وننزل باللبن او الميه وتشكل على طول بالكيس وكل سنه واتنم طيبيبن
5 جم نشادر تدوب فى اللبن او الميه
---------------------
مقادير البتى فور بالكيس الناعم
250 جم زبده تكون لسه خارجه من الثلاجه
100 جم سكر بودره
2 بيضه
300 جم دقيق حسب حاجه العجينه
الطريقه
نخلط الزبدة مع السكر البودره كويس حتى تهيش وتبيض
نضع بيضه ونخلط حتى تختفى نحط البيضه التانيه ونخلط حتى تختفى نضع الدقيق شويه شويه حتى تلم العجينه وممكن مش ناخد الدقيق كله
ويدخل فرن
ونلزق كل 2 معا بالمربى ونضع طرفها فى الشيكولاته السايحه ( شيكولاته سايحه ومعاها شويه زيت )
ونحطها فى الشيكولاته الفرماسيل او جوز الهند او فستق حسب الرغبه —
مقادير بتى فور سابليه
300 جم دقيق
200 جم زبدة
100 جم سكر بودره
الطريقه
- نخلط كل المقادير معا وبيكون القوام مثل الصوره
- نفرد العجينه بارتفاع 5 : 5 مللى
- نضع القوالب على العجينه
- ونضغط على السابليه ونشيل اى زيادات
- وتدخل فرن ساخن على درجه 150 : 160 درجه وبياخد حوالى ثلث ساعه
نيجى بقى للتزين هنزين بالايطالين ميرنج
مقادير الايطالين ميرنج
4 أبيض بيض
50 جم سكر
250 جم سكر
الطريقه
نحط ال 250 جم مع ميه تغطيه على النار لغايه ما يعمل الكره الطريه
نضرب الابيض بيض ولما يفك ويعلى نحط ال 50 جم سكر شويه شويه حتى يتضاعف ويهيش
فى الوقت ده نحط السيرب خيط رفيع على الابيض بيض
حتى يتجانس ويعبا فى كيس حلوانى ويزين به البتى فور سابليه ونغطسه فى الشيكولاته السايحه الغامقه ونصفى البتى فور من الشيكولاته الزياده (الشيكولاته تسيح ومعها شويه زيت حتى تكتسب اللمعه والليونه )ونضع عليها رشه شيكولاته فارماسيل او فستق او عين جمل مثل الصوره
تركه الشيف ممكن نضع على عجينه السابليه معلقتين زيت لزياده الليونه وتسهيل فردها — with احمد القاضى. — with احمد القاض
الكحك على البارد
نص كيلو دقيق لكل الاغراض
5 جم خميره فوريه
نص معلقه صغيره بيكنج بودر
25 جم سكر بودره
265 جم سمنه خارجه من الفريزر
100 مللى ميه
الطريقه
- نضرب السمنه المثلجه مع السكر البودره لغايه ما تهيش وتنعم ولونها يبيض
- نضع الدقيق مع البيكنج بودر ونقلب
- ندوب الخميره الفوريه فى ال 100 مللى ميه حتى نضمن اذابتها
- نضع الدقيق شويه شويه على خليط السمنه والسكر
ونضع الميه المذاب فيها الخميره شويه شويه حتى تتجانس ونشكلها ونكورها ونضغط عليها حتى لاتكون مرتفعه وتاخد وقت طويل فى الفرن
- وتدخل فرن الساخن على 150 درجه وبتاخد ثلث ساعه
ممكن نسيبها ساده من غير حشو
ممكن نحشيها بالملبن بدون اى اضافات
ممكن نحشيه بالعجوة ونقطعها قطع صغيره
ممكن نحشيها بالعجميه
مقادير العجميه
نص كيلو عسل نحل
65 جم دقيق
50 جم سمنه
الطريقه
نحمص الدقيق مع السمن ويعدين نحط عسل النحل شويه شويه حتى تتماسك وتعمل الكره الطريه ونقطعها قطع ونحشى بيها
طريقه العجميه
نص كيلو عسل نحل
65 جم دقيق
100 جم سمنه
الطريقه
نحمص الدقيق مع السمنه وبعدين نحط عسل النحل خيط رفيع مع التقليب حتى القوام المطلوب يعنى تنفع تشكليها وتعمليها كوره طريه وبعدين تحشي بيها
الغريبه بالكيس
المقادير
نص كيلو دقيق
275 جم سمنه مثلجه
100 جم سكر بودره
الطريقه
- نضرب السمنه مع السكر حتى تجانس وتبيض وتهيش نضع الدقيق شويه شويه
- نضع الخليط فى كيس حلوانى ونشكلها فى صاج
- ونضع اعض حبات الفستق او اى مكسرات عليها ونضغط عليها
- تدخل فرن ساخن على درجه حراره 150 درجه لمده ثلث ساعه ونحافظ على لونها الفاتح
تركه الشيف
نضع السمنه فى الفريزر تسقع كويس
نضع الخليط فى كيس حلوانى اسرع وانعم ونتيجه مبهره
----------------------
مقادير البتى فور بالكيس الناعم
250 جم زبده تكون لسه خارجه من الثلاجه
100 جم سكر بودره
2 بيضه
300 جم دقيق حسب حاجه العجينه
الطريقه
نخلط الزبدة مع السكر البودره كويس حتى تهيش وتبيض
نضع بيضه ونخلط حتى تختفى نحط البيضه التانيه ونخلط حتى تختفى نضع الدقيق شويه شويه حتى تلم العجينه وممكن مش ناخد الدقيق كله
ويدخل فرن
ونلزق كل 2 معا بالمربى ونضع طرفها فى الشيكولاته السايحه ( شيكولاته سايحه ومعاها شويه زيت )
ونحطها فى الشيكولاته الفرماسيل او جوز الهند او فستق حسب الرغبه —
-----------------------------------------------
الايطالين ميرنج
4 أبيض بيض
50 جم سكر
250 جم سكر
الطريقه
- نحط السكر ونغطيه بالميه ونضعه على النار يغلى
- النقطه المهمه هنا منضربش الابيض بيض الا لما السيرب يتماسك ويتقل ويبقى درجه حرارته 110 درجه
- نضرب الابيض بيض ولما يفك ويعلى نحط ال 50 جم سكر شويه شويه حتى يرتفع ويتضاعف
- نضع الشربات على الميرنج خيط رفيع مع الضرب حتى يبرد ويعبأ فى كيس حلوانى ونزين البتى فور
تركه الشيف
لازم البوله والمضرب يكون نضيف تماما ومافيش فيه اى اثار دهنيه علشان الميرنج يتضاعف ويتماسك
نحط السيرب خيط رفيع على الابيض بيض — with احمد القاضى.
------------
مقادير بتى فور سابليه
300 جم دقيق
200 جم زبدة
100 جم سكر بودره
15 : 20 جم كاكاو
الطريقه
نعجن كل المقادير معا وبعدين نحط الكاكاو ونعجن حتى تكون مثل الصوره ورشه دقيق على الرخامه وتفرد بالمردانه ونقطع بالقطاعه ونضعه فى الصاج وتكون قريبه من بعضها لان مافيش بيكنج بودر ولا خميره
300 جم دقيق
200 جم زبدة
100 جم سكر بودره
15 : 20 جم كاكاو
الطريقه
نعجن كل المقادير معا وبعدين نحط الكاكاو ونعجن حتى تكون مثل الصوره ورشه دقيق على الرخامه وتفرد بالمردانه ونقطع بالقطاعه ونضعه فى الصاج وتكون قريبه من بعضها لان مافيش بيكنج بودر ولا خميره
- نخلط كل المقادير معا وبيكون القوام مثل الصوره
- نفرد العجينه بارتفاع 5 : 5 مللى
- نضع القوالب على العجينة
--------------------------------------------
- نفرد العجينه بارتفاع 5 : 5 مللى
- نضع القوالب على العجينة
--------------------------------------------
300 جم دقيق
200 جم زبدة
100 جم سكر بودره
الطريقه
- نخلط كل المقادير معا وبيكون القوام مثل الصوره
- نفرد العجينه بارتفاع 5 : 5 مللى
- نضع القوالب على العجينه
- ونضغط على السابليه ونشيل اى زيادات
- وتدخل فرن ساخن على درجه 150 : 160 درجه وبياخد حوالى ثلث ساعه
نيجى بقى للتزين هنزين بالايطالين ميرنج
مقادير الايطالين ميرنج
4 أبيض بيض
50 جم سكر
250 جم سكر
الطريقه
نحط ال 250 جم مع ميه تغطيه على النار لغايه ما يعمل الكره الطريه
نضرب الابيض بيض ولما يفك ويعلى نحط ال 50 جم سكر شويه شويه حتى يتضاعف ويهيش
فى الوقت ده نحط السيرب خيط رفيع على الابيض بيض
حتى يتجانس ويعبا فى كيس حلوانى ويزين به البتى فور سابليه ونغطسه فى الشيكولاته السايحه الغامقه ونصفى البتى فور من الشيكولاته الزياده (الشيكولاته تسيح ومعها شويه زيت حتى تكتسب اللمعه والليونه )ونضع عليها رشه شيكولاته فارماسيل او فستق او عين جمل مثل الصوره
تركه الشيف ممكن نضع على عجينه السابليه معلقتين زيت لزياده الليونه وتسهيل فردها — with احمد القاضى
-----------------------------
الغريبه بالكيس
المقادير
نص كيلو دقيق
275 جم سمنه مثلجه
100 جم سكر بودره
الطريقه
- نضرب السمنه مع السكر حتى تجانس وتبيض وتهيش نضع الدقيق شويه شويه
- نضع الخليط فى كيس حلوانى ونشكلها فى صاج
- ونضع اعض حبات الفستق او اى مكسرات عليها ونضغط عليها
- تدخل فرن ساخن على درجه حراره 150 درجه لمده ثلث ساعه ونحافظ على لونها الفاتح
تركه الشيف
نضع السمنه فى الفريزر تسقع كويس
نضع الخليط فى كيس حلوانى اسرع وانعم ونتيجه مبهره
----------------
الكحك على البارد
نص كيلو دقيق لكل الاغراض
5 جم خميره فوريه
نص معلقه صغيره بيكنج بودر
25 جم سكر بودره
265 جم سمنه خارجه من الفريزر
100 مللى ميه
الطريقه
- نضرب السمنه المثلجه مع السكر البودره لغايه ما تهيش وتنعم ولونها يبيض
- نضع الدقيق مع البيكنج بودر ونقلب
- ندوب الخميره الفوريه فى ال 100 مللى ميه حتى نضمن اذابتها
- نضع الدقيق شويه شويه على خليط السمنه والسكر
ونضع الميه المذاب فيها الخميره شويه شويه حتى تتجانس ونشكلها ونكورها ونضغط عليها حتى لاتكون مرتفعه وتاخد وقت طويل فى الفرن
- وتدخل فرن الساخن على 150 درجه وبتاخد ثلث ساعه
ممكن نسيبها ساده من غير حشو
ممكن نحشيها بالملبن بدون اى اضافات
ممكن نحشيه بالعجوة ونقطعها قطع صغيره
ممكن نحشيها بالعجميه
مقادير العجميه
نص كيلو عسل نحل
65 جم دقيق
50 جم سمنه
الطريقه
نحمص الدقيق مع السمن ويعدين نحط عسل النحل شويه شويه حتى تتماسك وتعمل الكره الطريه ونقطعها قطع ونحشى بيها
طريقه العجميه
نص كيلو عسل نحل
65 جم دقيق
100 جم سمنه
الطريقه
نحمص الدقيق مع السمنه وبعدين نحط عسل النحل خيط رفيع مع التقليب حتى القوام المطلوب يعنى تنفع تشكليها وتعمليها كوره طريه وبعدين تحشي بيها
--------------------
البرازق السوريه الاصليه
نص كيلو دقيق
250 جم سكر بودره
250 جم زبدة
10 جم خميرة
75 جم لبن
سمسم احمر و شربات خفيف ( كوب ميه و كوب الا ربع سكر وعصير نص ليمونه وغلوه على النار ونحط فيه السمسم )
الطريقه
- نحط الزبدة والسكر البودرة فى العجان ونخلط وبعدين نحط الدقيق ونقلب حتى الزبده تغلف ذرات الدقيق
- ندوب الخميره فى اللبن كويس
- نضع خليك الخميره واللبن على العجينه ونعجن حتى تتبقى العجينه ملمومه وكتله واحده
- نشكلها رول ونقطعه قطع صغيره مثل الصوره
- نفرد قطعه قطعه بالمردانه وبعدين نحط ناحيه منها فى خليط السمسم والشربات
- ونضعها فى صاج مفروش بسيلكون او ورق زبدة مع ترك مسافه بين كل واحده وتدخل فرن ساخن على درجه حراره 160 : 170 درجه لمده ثلث ساعه
تركه الشيف
الشيف هنا دوب الخميره فى اللبن ليه ؟
- العجينه مش فيها مواد سائله ولا هتتعجن كتير علشان تساعد فى ذوبان الخميره
كميه السكر هنا عاليه ليه؟
- علشان البرازق لما تدخل الفرن تفرش وتبقى فيها مدغه جميله وهشه
نشكل العجينه رول طويل ونقطعه قطع صغير حتى يسهل علينا طريقه تقسيمه كله فى وزن واحد
------------------
لسان القطه
80 جم زبدة
110 جم سكر بودره
100 جم بيعادل 3 ابيض بيض
110 جم دقيق
فانيليا
الطريقه
- نخلط الزبدة وتكون طريه مع السكر البودره حتى تتجانس وتهيش نحط الابيض بيض شويه شويه مع التقليب حتى يتجانس وبعدين نحط الدقيق شويه شويه ونقلب تقلبتين ونضعه فى كيس حلوانى ونشكله على سيلكون او ورقه زبدة
ويدخل فرن ساخن على درجه حراره 190 درجه
تركه الشيف
الخلط بمعلقه خشب
استعمال الابيض بيض فقط يديله الهشاشه وطعم كرسبى
نزينه بالشيكولاته السايحه ومكسرات او حسب رغبتك
------------------
الانجليش كيك الاقتصادى
250 جم دقيق
125 جم زبدة
150 جم سكر بودره
2 بيضه
65 مللى لبن
نص باكو بيكنج بودر
25 جم عسل جلوكوز ( معلقه )
الطريقه
- نضرب السكر البودره والزبدة لغايه ما يهيش
- نضع بيضه بيضه على السكر والزبده المخفوق
- نخلط الدقيق والبيكنج بودر والفانيليا معا
- نضع عسل الجلوكوز مع اللبن وندخله الميكرويف لمده 10 ثوانى ونقلبه حتى يتجانس
- ونحط خليط اللبن ( لبن وعسل جلوكوز ) على (السكر والزبدة) وفى الاخر نضع الدقيق شويه شويه
ونضع الخليط فى كيس حلوانى ونملآ ثلث القالب
-نسخن الفرن لو القالب كبير تكون الحراره 180 درجه فى اول 10 دقائق ثم نقلل درجه الحراره الى 160 درجه وبتاخد حوالى 50 دقيقه
ولو القالب صغير زى الكب كيك بيدخل على درجه حراره 200 درجه لمده 20 الى 25 دقيقه
تركه الشيف
- ممكن نحط 15 جم كاكاو ونشيل مكانه دقيق
- وجود عسل الجلوكوز فى الانجليش كيك بيحافظ على طراوته لان عسل الجلوكوز بيمتص الرطوبه
- كل ما القالب كبر فى الحجم كانت درجه الحراره قليله ومده الخبيز اكبر
- ولو القالب صغير نزود درجه الحراره ونقلل وقت الخبيز
- ناخد شويه مربى مشمش وناخدها غلوه مع شويه ميه ونلمع بيها اللانجليش كيك لما يبرد تماما
-------------------
كيكه الدره
150 جم دقيق
120 جم دقيق ذره ناعم
135 مللى لبن
135 مللى زيت
3 بيضات
210 جم سكر
10 بيكنج بودر وفانيليا
الطريقه
- نضرب البيض والسكر فى العجان لغايه ما يهيش ويتضاعف
- نخلط الدقيق ودقيق الدره والبيكنج بودر والفانيليا
- نهدى المضرب ونحط اللبن شويه شويه مع الضرب حتى يختلط
- ونحط الزيت خيط رفيع على الخليط ونضرب حتى التجانس
- وفى الاخر نحط الدقيق شويه شويه ونقلب مع الحفاظ على الهواء الموجود باننا لا نرفع المعلقه اللى بنقلب بيها فى الهواء
-الكميه دى بتعمل 2 قالب مقاس 20 فى 13 سم و2 قالب كب كيك
وتدخل الفرن على درجه حراره 170 درجه لمده 35 الى 40 دقيقه
تركه الشيف
لازم نحط الزيت خيط رفيع مع الضرب على السرعه الاولى ليه علشان نحافظ على ارتفاع الخليط لو حطناه كله مره واحده هيهبط
نملآ ثلاث اربع القالب علشان لما يدخل الفرن هيرتفع
ازاى نعرف انه استوى من 3 حاجات
اولا حاجه لو ضغطنا على وش الكيكه بصابعنا ونرفع صابعنا نلاقى الخليط رجع زى ما كان دليل على انها استوت لو مش استوت نلاقى نفس مكان صابعنا
تانيا نلاقى الكيكه انفصلت من الحرف عن القالب زى الصوره
ثالثا لو حطينا سكينه فى وسط الكيكه ونرفعها نلاقى السكينه طلعت نظيفه مافيش اى اثار عليها
--------------------------
بسكويت حادق (مالح)
250 جم دقيق
90 جم جبنه رومى مبشوره ناعم
40 مللى ميه
نص معلقه صغيره بيكنج بودر
رشه ملح
بيضه واحده
60 جم زبدة ساقعه
الطريقه
- نخلط الزبدة مع الدقيق بطريقه البس (الطريقه البسيطه) حتى تبقى مثل حبات الرمل وبعدين نحط الجبنه المبشوره والبيكنج بودر
- نعمل حفره فى خليط الدقيق ونضع فيها البيضه والميه ونخلط حتى تتجانس
- نخدمها بايدينا حتى العجينه يكون فيها لمعه وطراوه
- نغطى العجينه ونسبها ترتاح نص ساعه ثم رشه دقيق ونفردها بارتفاع 2 مللى تقريبا
- نقطعها بقطاعه او نقطعها بالسكين ونعمل عليها ثقوب ثم نلمعها باصفر بيض وفانيليا وشويه لبن ونضع عليها حسب الرغبه ممكن يانسون او سمسم احمر
وتدخل فرن ساخن على درجه حراره 150 درجه لمده 20 : 25 دقيقه او حتى تبقى لونها ذهبى جميل
تركه الشيف
نريح العجينه بعد العجن وقبل دحول الفرن
ممكن نحط فى العجينه فلفل اسو وثوم وبصل بودر وشويه مسترده
------------
سابليه اللبن لاول مره
المقادير
350 جم دقيق
55 مللى لبن بارد
100 جم سكر بودره
200 جم زبدة
- نحط الزبده والسكر البودر فى العجان ونضربه حتى يهيش
- وبعدين نحط اللبن ونخلط ونحط الدقيق ويدوب لفتين حى يتجانس بس علشان مش يعمل عرق
- ونريح العجينه علشان نقدر نفردها
- ورشه دقيق ونفرد العجينه بالمردانه ونشكلها بقطاعه مثل الصوره ونريحها تانى علشان لما تدخل الفرن تكون بنفس حجمها
- تدخل فرن على درجه حراره 140 درجه : 150 درجه حتى تكتسب اللون الذهبى الجميل وبياخد حوالى 20 : 25 دقيقه
وبعدين نحشيها بأى نوع جبنه وونلزق كل اتنين معا ونزينها بوردات من الجبنه والمسترده وتقدم بألف هنا
تركه الشيف
الالتزام بالطريقه
وظبط حراره الفرن
ونريح العجينه بعد العجن وقبل دخولها الفرن
ويمكن نحشيها بأى نوع جبنه حسب الرغبه
-----------------------
المقادير
نص كوب ارز
2 كوب ميه للسلق وممكن بدل الميه لبن
2 كوب لبن
50 جم زبده
فانيليا
125 جم سكر للتحليه وممكن اكتر حسب الرغبه
الطريقه
1- نسلق الارز نص سلقه بحيث انه يتشرب كل الميه وينشف
2- نضع اللبن على النار حتى يغلى نحط لسكر ونقلب ثم قطعه الزبده
3- نحضر طاجن الفرن ونضع الارز مثل الصوره ونضع عليه خليط اللبن وهنلاقى كميه اللبن كتير على الارز
5- نسخن الفرن على حراره 120 :130 درجه وبياخد حوالى ساعه وبعد الساعه هنلاقى الوش اصبح ذهبى جميل ولسه فيه لبن على الوش نغطيه وندخله تانى الفرن ليكمل سواه حوالى ربع ساعه كمان وبعدين يخرج ويترك ليبرد ويقدم بألف هنا
ايه الفرق بين الارز واللبن العادى والارز واللبن فى الفرن
الارز واللبن اللى فى الفرن بنسلق الارز نص سلقه
بياخد كميه لبن اكتر
بيكون ناعم وطعمه احلى
ممكن نحشيها بالملبن بدون اى اضافات
ممكن نحشيه بالعجوة ونقطعها قطع صغيره
ممكن نحشيها بالعجميه
مقادير العجميه
نص كيلو عسل نحل
65 جم دقيق
50 جم سمنه
الطريقه
نحمص الدقيق مع السمن ويعدين نحط عسل النحل شويه شويه حتى تتماسك وتعمل الكره الطريه ونقطعها قطع ونحشى بيها
طريقه العجميه
نص كيلو عسل نحل
65 جم دقيق
100 جم سمنه
الطريقه
نحمص الدقيق مع السمنه وبعدين نحط عسل النحل خيط رفيع مع التقليب حتى القوام المطلوب يعنى تنفع تشكليها وتعمليها كوره طريه وبعدين تحشي بيها
--------------------
البرازق السوريه الاصليه
نص كيلو دقيق
250 جم سكر بودره
250 جم زبدة
10 جم خميرة
75 جم لبن
سمسم احمر و شربات خفيف ( كوب ميه و كوب الا ربع سكر وعصير نص ليمونه وغلوه على النار ونحط فيه السمسم )
الطريقه
- نحط الزبدة والسكر البودرة فى العجان ونخلط وبعدين نحط الدقيق ونقلب حتى الزبده تغلف ذرات الدقيق
- ندوب الخميره فى اللبن كويس
- نضع خليك الخميره واللبن على العجينه ونعجن حتى تتبقى العجينه ملمومه وكتله واحده
- نشكلها رول ونقطعه قطع صغيره مثل الصوره
- نفرد قطعه قطعه بالمردانه وبعدين نحط ناحيه منها فى خليط السمسم والشربات
- ونضعها فى صاج مفروش بسيلكون او ورق زبدة مع ترك مسافه بين كل واحده وتدخل فرن ساخن على درجه حراره 160 : 170 درجه لمده ثلث ساعه
تركه الشيف
الشيف هنا دوب الخميره فى اللبن ليه ؟
- العجينه مش فيها مواد سائله ولا هتتعجن كتير علشان تساعد فى ذوبان الخميره
كميه السكر هنا عاليه ليه؟
- علشان البرازق لما تدخل الفرن تفرش وتبقى فيها مدغه جميله وهشه
نشكل العجينه رول طويل ونقطعه قطع صغير حتى يسهل علينا طريقه تقسيمه كله فى وزن واحد
------------------
لسان القطه
80 جم زبدة
110 جم سكر بودره
100 جم بيعادل 3 ابيض بيض
110 جم دقيق
فانيليا
الطريقه
- نخلط الزبدة وتكون طريه مع السكر البودره حتى تتجانس وتهيش نحط الابيض بيض شويه شويه مع التقليب حتى يتجانس وبعدين نحط الدقيق شويه شويه ونقلب تقلبتين ونضعه فى كيس حلوانى ونشكله على سيلكون او ورقه زبدة
ويدخل فرن ساخن على درجه حراره 190 درجه
تركه الشيف
الخلط بمعلقه خشب
استعمال الابيض بيض فقط يديله الهشاشه وطعم كرسبى
نزينه بالشيكولاته السايحه ومكسرات او حسب رغبتك
------------------
الانجليش كيك الاقتصادى
250 جم دقيق
125 جم زبدة
150 جم سكر بودره
2 بيضه
65 مللى لبن
نص باكو بيكنج بودر
25 جم عسل جلوكوز ( معلقه )
الطريقه
- نضرب السكر البودره والزبدة لغايه ما يهيش
- نضع بيضه بيضه على السكر والزبده المخفوق
- نخلط الدقيق والبيكنج بودر والفانيليا معا
- نضع عسل الجلوكوز مع اللبن وندخله الميكرويف لمده 10 ثوانى ونقلبه حتى يتجانس
- ونحط خليط اللبن ( لبن وعسل جلوكوز ) على (السكر والزبدة) وفى الاخر نضع الدقيق شويه شويه
ونضع الخليط فى كيس حلوانى ونملآ ثلث القالب
-نسخن الفرن لو القالب كبير تكون الحراره 180 درجه فى اول 10 دقائق ثم نقلل درجه الحراره الى 160 درجه وبتاخد حوالى 50 دقيقه
ولو القالب صغير زى الكب كيك بيدخل على درجه حراره 200 درجه لمده 20 الى 25 دقيقه
تركه الشيف
- ممكن نحط 15 جم كاكاو ونشيل مكانه دقيق
- وجود عسل الجلوكوز فى الانجليش كيك بيحافظ على طراوته لان عسل الجلوكوز بيمتص الرطوبه
- كل ما القالب كبر فى الحجم كانت درجه الحراره قليله ومده الخبيز اكبر
- ولو القالب صغير نزود درجه الحراره ونقلل وقت الخبيز
- ناخد شويه مربى مشمش وناخدها غلوه مع شويه ميه ونلمع بيها اللانجليش كيك لما يبرد تماما
-------------------
كيكه الدره
150 جم دقيق
120 جم دقيق ذره ناعم
135 مللى لبن
135 مللى زيت
3 بيضات
210 جم سكر
10 بيكنج بودر وفانيليا
الطريقه
- نضرب البيض والسكر فى العجان لغايه ما يهيش ويتضاعف
- نخلط الدقيق ودقيق الدره والبيكنج بودر والفانيليا
- نهدى المضرب ونحط اللبن شويه شويه مع الضرب حتى يختلط
- ونحط الزيت خيط رفيع على الخليط ونضرب حتى التجانس
- وفى الاخر نحط الدقيق شويه شويه ونقلب مع الحفاظ على الهواء الموجود باننا لا نرفع المعلقه اللى بنقلب بيها فى الهواء
-الكميه دى بتعمل 2 قالب مقاس 20 فى 13 سم و2 قالب كب كيك
وتدخل الفرن على درجه حراره 170 درجه لمده 35 الى 40 دقيقه
تركه الشيف
لازم نحط الزيت خيط رفيع مع الضرب على السرعه الاولى ليه علشان نحافظ على ارتفاع الخليط لو حطناه كله مره واحده هيهبط
نملآ ثلاث اربع القالب علشان لما يدخل الفرن هيرتفع
ازاى نعرف انه استوى من 3 حاجات
اولا حاجه لو ضغطنا على وش الكيكه بصابعنا ونرفع صابعنا نلاقى الخليط رجع زى ما كان دليل على انها استوت لو مش استوت نلاقى نفس مكان صابعنا
تانيا نلاقى الكيكه انفصلت من الحرف عن القالب زى الصوره
ثالثا لو حطينا سكينه فى وسط الكيكه ونرفعها نلاقى السكينه طلعت نظيفه مافيش اى اثار عليها
--------------------------
بسكويت حادق (مالح)
250 جم دقيق
90 جم جبنه رومى مبشوره ناعم
40 مللى ميه
نص معلقه صغيره بيكنج بودر
رشه ملح
بيضه واحده
60 جم زبدة ساقعه
الطريقه
- نخلط الزبدة مع الدقيق بطريقه البس (الطريقه البسيطه) حتى تبقى مثل حبات الرمل وبعدين نحط الجبنه المبشوره والبيكنج بودر
- نعمل حفره فى خليط الدقيق ونضع فيها البيضه والميه ونخلط حتى تتجانس
- نخدمها بايدينا حتى العجينه يكون فيها لمعه وطراوه
- نغطى العجينه ونسبها ترتاح نص ساعه ثم رشه دقيق ونفردها بارتفاع 2 مللى تقريبا
- نقطعها بقطاعه او نقطعها بالسكين ونعمل عليها ثقوب ثم نلمعها باصفر بيض وفانيليا وشويه لبن ونضع عليها حسب الرغبه ممكن يانسون او سمسم احمر
وتدخل فرن ساخن على درجه حراره 150 درجه لمده 20 : 25 دقيقه او حتى تبقى لونها ذهبى جميل
تركه الشيف
نريح العجينه بعد العجن وقبل دحول الفرن
ممكن نحط فى العجينه فلفل اسو وثوم وبصل بودر وشويه مسترده
------------
سابليه اللبن لاول مره
المقادير
350 جم دقيق
55 مللى لبن بارد
100 جم سكر بودره
200 جم زبدة
- نحط الزبده والسكر البودر فى العجان ونضربه حتى يهيش
- وبعدين نحط اللبن ونخلط ونحط الدقيق ويدوب لفتين حى يتجانس بس علشان مش يعمل عرق
- ونريح العجينه علشان نقدر نفردها
- ورشه دقيق ونفرد العجينه بالمردانه ونشكلها بقطاعه مثل الصوره ونريحها تانى علشان لما تدخل الفرن تكون بنفس حجمها
- تدخل فرن على درجه حراره 140 درجه : 150 درجه حتى تكتسب اللون الذهبى الجميل وبياخد حوالى 20 : 25 دقيقه
وبعدين نحشيها بأى نوع جبنه وونلزق كل اتنين معا ونزينها بوردات من الجبنه والمسترده وتقدم بألف هنا
تركه الشيف
الالتزام بالطريقه
وظبط حراره الفرن
ونريح العجينه بعد العجن وقبل دخولها الفرن
ويمكن نحشيها بأى نوع جبنه حسب الرغبه
-----------------------
البسكويت الصيامى
ربع كيلو دقيق
200 جم زبده مارجرين طريه ندفيها شويه فى الميكرويف
50 جم عصير دافى
50 جم سكر بودره
3 جم بيكنج بودر
رشه ملح
الطريقه
- نضرب الزبده مع السكر لغايه ما السكر يدوب نحط العصير ونخلط ونحط رشه الملح ونخلط وفى الاخر نحط الدقيق شويه شويه حتى تلم العجينه ومش تلزق فى الايد
- نضع العجينه فى كيس حلوانى ونشكل ونسيب فراغ بين كل واحده علشان فيه بيكنج بودر
- نجمله بقطعه من الكريز وممكن نضغط عليه بصابعنا المعفر بالدقيق لعمل فراغ فى البسكويت
-يدخل فرن ساخن على 150 درجه لمده 20 الى 25 دقيقه
- ولما يخرج من الفرن نحشى الفراغ اللى عملناه باصبعنا بالمربى او شيكولاته سايحه
تركه الشيف الزبده تكون دافيه والعصير دافى حتى يتجانس معا والزبده لا تفصل
العجينه تكون مش بتلزق باليد
ربع كيلو دقيق
200 جم زبده مارجرين طريه ندفيها شويه فى الميكرويف
50 جم عصير دافى
50 جم سكر بودره
3 جم بيكنج بودر
رشه ملح
الطريقه
- نضرب الزبده مع السكر لغايه ما السكر يدوب نحط العصير ونخلط ونحط رشه الملح ونخلط وفى الاخر نحط الدقيق شويه شويه حتى تلم العجينه ومش تلزق فى الايد
- نضع العجينه فى كيس حلوانى ونشكل ونسيب فراغ بين كل واحده علشان فيه بيكنج بودر
- نجمله بقطعه من الكريز وممكن نضغط عليه بصابعنا المعفر بالدقيق لعمل فراغ فى البسكويت
-يدخل فرن ساخن على 150 درجه لمده 20 الى 25 دقيقه
- ولما يخرج من الفرن نحشى الفراغ اللى عملناه باصبعنا بالمربى او شيكولاته سايحه
تركه الشيف الزبده تكون دافيه والعصير دافى حتى يتجانس معا والزبده لا تفصل
العجينه تكون مش بتلزق باليد
-----------------------
تركات واسرار الارز واللبن والطعم المميز
المقادير
نص كوب ارز
2 كوب ميه للسلق وممكن بدل الميه لبن
2 كوب لبن
50 جم زبده
فانيليا
125 جم سكر للتحليه وممكن اكتر حسب الرغبه
الطريقه
1- نسلق الارز نص سلقه بحيث انه يتشرب كل الميه وينشف
2- نضع اللبن على النار حتى يغلى نحط لسكر ونقلب ثم قطعه الزبده
3- نحضر طاجن الفرن ونضع الارز مثل الصوره ونضع عليه خليط اللبن وهنلاقى كميه اللبن كتير على الارز
5- نسخن الفرن على حراره 120 :130 درجه وبياخد حوالى ساعه وبعد الساعه هنلاقى الوش اصبح ذهبى جميل ولسه فيه لبن على الوش نغطيه وندخله تانى الفرن ليكمل سواه حوالى ربع ساعه كمان وبعدين يخرج ويترك ليبرد ويقدم بألف هنا
ايه الفرق بين الارز واللبن العادى والارز واللبن فى الفرن
الارز واللبن اللى فى الفرن بنسلق الارز نص سلقه
بياخد كميه لبن اكتر
بيكون ناعم وطعمه احلى
görüntülüshow
ردحذفücretli show
D0TW
شركة مكافحة النمل الابيض بالدمام EM2au9QGeR
ردحذف