الجمعة، 10 يوليو 2015

مايونيز

سبرنج رولز بحشوة من المشروم والذره المسكره تشويس
المقادير الحشوة
2 معلقه كبيره بصل
كميه من الخضروات كرنب - فاصوليا خضراء - جزر مبشور
فص ثوم
معلقه كبيره كسبره خضراء
معلقه كبيره صويا صوص
كوب مشروم تشويس
شويه ذره مسكره تشويس
معلقه دقيق مذابه فى معلقه ميه علشان نقفل بيها طرف سبرنج رولز 


الطريقه
- نحط شويه زيت زيتون على السخن اوليفيا تشويس فى طاسه على النار وبعدين نحط المشروم ويقلب ونضع باقى المقادير معا ونحورهم فى الطاسه
- نفرد سبرنج بالورب ونحشيه مثل الصوره ونلف زى محشى الكرنب والطرف نضع عليه باصبعنا الدقيق المذاب فى الميه حتى تقفل ولا تفتح واحنا بنسويها على النار
- نحط فى طاسه زيت اوليفيا تشويس على السخن
ونضع الاسبونج رولز ونقلبها حتى يكتسب اللون الذهبى الجميل ويصفى من الزيت ويقدم بألف هنا

------------------------
السلطه الروسى بالمشروم والذره المسكره تشويس
المقادير
جزر - بسله - بطاطس مسلوقه
ذره مسكره تشويس
مشروم تشويس
كوب مايونيز من اللى الشيف عمله 


الطريقه
نضع كل المقادير معا ويقلب ونضع على الوش رشه زيت زيتون على البارد تشويس ويقدم بألف هنا

مقادير المايونيز
بيضه واحده
معلقه كبيره نشا
نص كوب ميه
معلقه صغيره سكر
ربع معلقه صغيره ملح
معلقه صغيره مسترده
كوب زيت زيتون على البارد اوليفيا تشويس
1- نحط الميه والنشا على النار ونقلب حتى يربط
2- نرفعه من على النار نحط البيضه ونقلب بسرعه البيضه هنا هتستوى من حراره النشا والدقيق
2- نحط عليه السكر والملح ونقلب
3- ننزل ب كوب زيت على البارد تشويس خيط رفيع مع الخلط حتى يتجانس ونضع المسترده - ويقدم فى طبق التقديم وعليه رشه زيت تشويس على البارد وشويه مسترده
التركه هنا االشيف
- نزل بالزيت بعد بعد ماخلط كل المقادير علشان كده عمره ما هيفصل
- البيضه هنا استوت بحراره الميه والنشا
- بالنسبه للاخوه الصائمين المسيحيين نفس المقادير بس من غير بيض
- بديل للمايونيز معلقه خل وعصير ليمونه
----------------
مقادير المايونيز
بيضه واحده
معلقه كبيره نشا
نص كوب ميه
معلقه صغيره سكر
ربع معلقه صغيره ملح
معلقه صغيره مسترده
كوب زيت زيتون على البارد اوليفيا تشويس 


1- نحط الميه والنشا على النار ونقلب حتى يربط
2- نرفعه من على النار نحط البيضه ونقلب بسرعه البيضه هنا هتستوى من حراره النشا والدقيق
2- نحط عليه السكر والملح ونقلب
3- ننزل ب كوب زيت على البارد تشويس خيط رفيع مع الخلط حتى يتجانس ونضع المسترده - ويقدم فى طبق التقديم وعليه رشه زيت تشويس على البارد وشويه مسترده
التركه هنا االشيف
- نزل بالزيت بعد بعد ماخلط كل المقادير علشان كده عمره ما هيفصل
- البيضه هنا استوت بحراره الميه والنشا
- بالنسبه للاخوه الصائمين المسيحيين نفس المقادير بس من غير بيض
- بديل للمايونيز معلقه خل وعصير ليمونه

-------------------
 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق