السبت، 11 يوليو 2015

مكرونه فيتوتشينى بمشروم تشويس وفرخه مع البطاطس بالطريقه السوريه بزيت زيتون تشويس بالصور

مقادير مكرونه فيتوتشينى بمشروم تشويس
المقادير
ربع كيلو مكرونه فيتوتشينى
2 معلقه كبيره زيت زيتون اوليفيا تشويس على السخن
2 كوب مشروم تشويس
2 كوب كريمه لبانى وبديل لها معلقه دقيق وكوب لبن ومعلقه سمنه او زبده
جبنه بارميزان او جبنه شيدر
ملح وفلفل 


الطريقه
- نسلق المكرونه مش كتير
- نحط طاسه على النار ونضع فيها زيت زيتون على السخن تشويس وبعدين نحط المشروم تشويس وتقلب على النار ونحط فص ثوم ونحط الكريمه ونقلب حتى تغطى الكريمه المكرونه ونضع رشه الملح ورشه الفلفل الابيض
- وتقلبتين وتقدم فى طبق وعليه الجبنه المبشوره وعليها رشه زيت اوليفيا تشويس على البارد لاعطائها اللمعه والطعم المميز وبألف هنا
تركه الشيف
استعمال معلقه دقيق كبيره وكوب لبن كبير ومعلقه زبده او سمن بدل الكريمه اللبانى
استعمال مشروم تشويس له مزاق عالى ولون فاتح غير اى مشروم وهو بديل عن اللحمه والفراخ غير انه صحى

------------------------------ 
فرخه مع البطاطس بالطريقه السوريه بزيت زيتون تشويس
المقادير
فرخه صغيره مقطعه نصفين
نص كيلو بطاطس مقشره ومقطعه طرنشات نص تحمير
معلقه صغيره ثوم مفروم
معلقه كبيره صلصه
علبه مشروم صغيره تشويس
كوب زيت زيتون تشويس
عصير 10 ليمونات - رشه ملح - رشه فلفل اسود
لو امكن يبقى هوت صوص
ورقه لورا 


الطريقه
- تغسل الفرخه وتنضف كويس وتقسم نصفين ونعمل فاتحه تحت الجناح
- نخلط الزيت الزيتون مع الصلصه وفص الثوم وعصير الليمون والملح والفلفل وورق الورا والهوت صوص حسب الرغبه
- نضع الفرخه فى خليط زيت الزيتون ويستحسن لمده ليله
- نضع قطع البطاطس فى البايركس او الطاجن ونضع فوق شرئح البطاطس شرائح مشروم تشويس وطبقه بطاطس ثم نضع الفراخ ونضع خليط الزيت فوقها وتدخل الفرن لتستوى
وبعد حوالى نص ساعه نفتح وناخد الزيت من البيركس ونلمع بيها الفراخ حتى تتشرب من خليط الزيت الزيتون وطعمه المميز حتى يكون لونها ذهبى وجميل مثل الصوره

----------------
اسكونز الجبنه الامريكى
225 جم دقيق
12 ونص جم بيكنج بودر
نص معلقه صغيره بابريكا
75 جم جبنه رومى مبشوره مجزأه (50 جم داخل العجينه - 25 جم ترش على العجينه )
3 جم ملح
130 مللى لبن
بيضه واحدة
50 جم زبدة 


الطريقه
الخلط هنا يدوى بمعلقه خشب
- نحط المواد الجافه معا ونضع عليها الزبدة ونخلط ونبسها بين ايدينا
- وبعدين نعمل حفرة فى حليط الدقيق ونضع اللبن ونخلط وبعدين البيضه
- وتكون العجينه مثل الصوره فيها فراغات وغير معجونه كويس وتدخل الثلاجه تريح حوالى ثلث ساعه وبعدين نفردها حوالى 1سم ونقطع بقطاعه ونضعها فى صاج ونلمعها بالبيض ونحط عليها رشه جبنه رومى
وتريح ثم تدخل فرن
تركه الشيف هنا
نفرك المقادير الجافه معا مع الزبده حتى تغلف الدقيق
 

--------------
الكراكرز بخلطه الثوم والزعتر والبابريكا 

100 جم دقيق
رشه ملح صغيره
نص معلقه صغيره ثوم بودر
25 مللى زيت
60 مللى ميه ( فى الحلقه اخدت 55 مللى ميه فقط حسب الدقيق)
بيضه لتلميع الوش
شويه سمسم - زعتر - حبه البركه
الطريقه
- نضع الدقيق مع الثوم البودر و الزعتر ونفركه بايدينا على المقادير
والجديد هنا ال 25 مللى زيت
- ونشغل العجان وننزل بالميه شويه شويه حسب العجينه حتى تبقى متجانسه وملمومه ومطاطيه
- ونغطى العجينه ونسبها ترتاح
- ناخد العجينه ونعملها رول ونقطع قطع صغيره متساويه
- ونفرد كل قطعه بالمردانه وتبقى رقيقه جدا
- وتضع فى الصاج وتدهن الوش بالبيض ونرش عليها رشه سمسم او حبه البركه او كمون حسب الرغبه
- نسخن الفرن كويس على درجه 200 وبتاخد حوالى 8 دقائق
تركه الشيف
ممكن نستخدم الزبدة بدل الزيت ولكن الشيف فضل الزيت علشان يبقى كرسبى وناعم
اهم حاجه فى الطريقه انها ترتاح كويس
 

-------------------
كيش التونه
عجينه ملفى نفردها على القالب ونضغط عليها حتى نفرغ بينها اى هواء
وتكون محتفظه بنفس حجمها 


المقادير
علبه تونه 170 جم - علبه جبنه مكعبات 170 جم - عدد 2 ليمون مخلل
نص كوب كريمه لبانى - معلقه دقيق - 3 بيضات - مسترده
الطريقه
- نحط الجبنه المكعبات فى بوله ونهرسها بمعلقه حتى تكون كريمى وبعدين نحط التونه عليها
- نقطع الليمون المخلل شرائح جوليان ونضع عليها
ونقلب ونحط الكريمه ونحط الدقيق وفى الاخر البيضه
- نجيب القالب ونفرد فيه الملفى ويكون له حافه عاليه ونقوم بتنيها على حافه الصينيه مثل الصوره ونعلم عليها بالسكين لعمل شكل جميل
ونخرم عجينه الملفى حتى تحتفظ بنفس شكلها ونصب فيه الخليط
وبعدين يريح فى الثلاجه حوالى ثلاث اربع ساعه وبعدين تدخل الفرن على 160 حتى تستوى
تركه الشيف
يفضل للكيش عجينه الملفى
نختار الليمون المخلل الطرى
تريح الكيش فى الثلاجه حتى يحتفظ بنفس حجمه
 

----------------
تارت البشاميل
تارت مالح مكون من 175 جم دقيق - 4 جم ملح - نص معلقه صغيره بيكنج بودر - 90 جم زبدة ساقعه - بيضه - 90 جم جبنه مبشوره 


البشاميل
نص لتر لبن
الرو - 40 جم دقيق - 50 جم سمنه - بيضه - ملح وفلفل وجبنه مبشوره
الطريقه
- نضع الزبده فى طاسه على النار ولما تسيح نحط الدقيق يتحمس معاها شويه نحط وبعدين نحط اللبن ونقلب بسرعه ونحط باقى المقادير ونقلب بسرعه ونصبها على التارت المستوى وتدخل الفرن على 150 : 160 درجه لمده 40 : 50 دقيقه
تركه الشيف
- مقدار الدقيق هنا 40 جم وهى نسبه قليله علشان عايزين نعمل بشاميل خفيف
- التارت يكون مستوى وبعدين نحط عليه البشاميل
- اللبن يكون ساخن علشان لما نحط باقى المقادير مش يكلكع ويتجانس بسرعه
----------------

  

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق