طريقه عمل البقسماط فى المنزل المكونات
1 كيلو دقيق
20 جرام ملح
10 جرام خميره
3 بيضه
10 جرام سكر
حوالى نص لتر ماء للعجن
ربع كوب زيت زره او زيت سمسم
طريقه العمل
بنعجن كل المكونات دى مع بعضها عجن كويس جدا لحد ما العجينه تتماسك معايا
وتصبح لينه للفرد وبعدين بفردها بالمردانه او النشابه
وبتركها بعد كده لمده 15 دقيقه عشان العجينه ترتاح شويه
وبعد كده بقطع العجينه لقطع باى حجم اقدر ابرمها والفها الاهم هنا انى ابرم قطع العجينه والف فيها بايدى بحيث انها تكون فى الحجم المطلوب للبقسماط وبقطعها بعد كده بسكينه بحجم البقسماط المطلوب وبرصها فى صاج مدهون زيت بسيط جدا وبخليها بعد كده حوالى 10 دقايق تانى وانا مغطى الصاج ده ثم بدخلها الفرن على درجه حراره 180 لمده ربع ساعه وبعد كده بخرج البقسماط من الفرن وبسيبه بره عشان يقرمش وياخد الهوا اللى هيخلى القرمشه موجوده فيه على فكره ممكن اضيف على وشه قبل دخوله الفرن كمون سليم او شمر او سمسم او شوفان او حبه البركه او شطه بودره حسب الرغبه وبالهنا والشفا
...
صينية المسقعة باللحم المفروم
١⁄٢ كيلوغرام لحم مفروم
١ ١⁄٢ كيلوغرام باذنجان رومى، مقشر ومقطع حلقات
١⁄٤ كيلوغرام فلفل أخضر، حلو مقطع حلقات
٢ فلفل أخضر حار، مقطع قطع صغيرة
٢ بصلة وسط، مقطعة قطع صغيرة
٥ فص ثوم، مفروم مع قليل من الكمون
٤ كوب عصير الطماطم
٥ ملعقة كبيرة زيت ذرة، او دوار الشمس
١ كوب زيت للطهي
ملح وفلفل أسود حسب الذوق
طريقة تحضير صينية المسقعة باللحم المفروم
١. نحمي زيت ذرة في اناء على النار, ونضيف البصل والفلفل الحار حتى يصفر لونهم ثم نضع اللحم المفروم ونقلبها حتى يتغير لونها.
٢. نضيف عصير الطماطم الى الخليط ونتركه يغلي ثم نضع الثوم, الملح والفلفل الاسود ونقلب الخليط جيداً ونتركه حتى تثقل الصلصة وينضج اللحم ويندمج مع الصلصة تماماً.
٣. نحمي زيت القلي فى مقلاة ونقلي حلقات باذنجان والفلفل ثم نصفيهم من الزيت جيداً.
٤. نحضر صينية متوسطة الحجم ونضع ثلث خليط اللحم والصلصة, فوقها طبقة من الباذنجان بعدها طبقة من الفلفل, ثم نضيف ثلث اخر من خليط اللحم والصلصة, ونضع طبقة اخرى من الفلفل وفوقها طبقة الباذنجان.
٥. نضع على وجه الصينية باقي خليط اللحم والصلصة وندخلها فرن متوسط الحرارة لمدة ربع ساعة حتى يحمر الوجه
......
شوربة العدس باللحمة والفلفل
1\2 لحم مخلي
4 كوب مرق لحم
1 كوب عدس مسلوق ومصفى
1 كوب ماء
3\4 كوب فلفل ألوان مفروم
1\2 بصلة مفرومة
1\2 كوب جزرة مقطعة شرائح
1\2 كوب كرفس مقطع
2 حبة ثوم مفروم
1 ملعقة صغيرة كمون مطحون
1\4 ملعقة صغيرة فلفل
1\3 كوب بقدونس مقطع
طريقة التحضير
1- افصلي الدهون من اللحمة وقطعيها قطع صغيرة وحطيها فى طاسة وحمريها لحد ما كل أطرافها تبقى بني
2- طلعي اللحمة وحطيها فى وعاء مع مرقة اللحمة والعدس، الميه، الفلفل الملون، البصل، الجزر، الثوم، الكمون، الكرفس، والفلفل
3- غطيها وسيبيها فى النار لحد ما تستوي
4- حطي عليها البقدونس وهى على النار
5- حطيها فى وعاء تقديم وقدميها
.....
وصفة كفتة الدجاج بالبقسماط
المقادير:
٧٠٠ جرام لحم دجاج مفروم
بصل كبيرة، مبشورة
١ ١/٢ كوب بقسماط
١ بيضة
١/٤ كوب كزبرة خضراء مقطعة
٣ ملعقة صغيرة كمون
٢ ملعقة صغيرة بهارات
جرجير وطحينة وخبز للتقديم
الطريقة:
اخلطي مفروم الدجاج مع البصل والبقسماط والبيض والتوابل باليد.
شكليها على هيئة أصابع كفتة.
ضعي الكفتة في الثلاجة لمدة ١٠ دقائق.
في نفس الوقت، سخني الشواية.
ضعي أصابع الكفتة في أسياخ مثل الشيش طاووق واشويها لمدة ١٥ دقيقة حتى تنضج.
قدميها مع الخبز العربي والجرجير والطحينة.
......
أسياخ الدجاج بالبقسماط
: نصف كيلو صدور دجاج مخلية ومقطعة شرائح سميكةأو مكعبات+ كوب حليب رايب ( أو زبادى) + ملعقة كبيرة صوص صويا + بهارات الدجاج + ملح + كوب دقيق + 2بيضة مخفوقة + كوب بقسماط خبز مطحون ناعم + زيت للقلى. \\ الطريقة: نحضر صدور الدجاج وتغسل جيدا وتصفى من الماء وتجفف،ثم تقطع شرائح سميكةأو مكعبات ،ثم نحضر بولة عميقة ونضع فيها قطع الدجاج وتتبل بصوص الصويا والملح وبهارات الدجاج والحليب،ثم تترك قطع الدجاج فى التتبيلة عدة ساعات 2أو 4 ساعات مع تغطيتها بالبلاستيك، ثم بعد مرور الساعات ، نضع طبق فية الدقيق ،وأخر فية البقسماط،وبولة بها البيض المخفوق ونضع علية ملعقة صغيرة عصير ليمون،ثم نحضر قطع الدجاج وتوضع فى الدقيق ثم البيض ،ثم البقسماط،وتوضع فى أسياخ خشبية وتقلى فى الزيت الساخن، حتى تصبح ذهبية اللون ،ثم ترفع وتوضع على مناشف ورقية لتصفية الزيت،ثم تقدم ساخنة مع بطاطس محمرة و سلطة خضراء.
.....
جاتوه السبع مﻻعق
المقادير ..7 مﻻعق من دقيق ..سكر..لبن..زيت مع 3بيضات وكيس فانيليا وملعقه كبيره بيكنج بودر ولو هتعمليه شكوﻻته يبقي خمس مﻻعق دقيق واتنين كاكاو
الطريقه...اضربي الزيت والسكر كويس وبعدين حطى البيض والفانيليا وتكونى نخلتى الدقيق والكاكاو والبيكنج بودر فطبق واحطى ملعقه ملعقه ...تكونى مبطنه قالب مستطيل بورق الزبذه صبي الخليط ودخليه الفرن يكون سخن لمده 15 دقيقه
اول ما يطلع مالفرن تسقيه ( نص كوب مايه دافيه وعليها ملعقتين مربي ..للفانيليا....نص كوب مايه وملعقه كاكاو وربع نسكافيه للشكوﻻته ) ونسيب الكيك يبرد خالص وبعدين نقطعه بالطول على حسب حجم القطعه اللى بتحبيها ....نحشيها كريم شانتيه
صوص الشكوﻻته...
كوب كريمه لبانى عالنار لحد ما يسخن نشيله ونحط فيه كوب شكوﻻته خام مقطعه قطع صغيره ونقلب كويس ولو احتاجت شكوﻻته زودى لغايه ما يوصل للقوام المظبوط وفاﻻخر ملعقتين زيت وصبيه على قطع الجاتوه بعد ما يبرد شويه
.....
المايونيز
طعمة جميل جدا لازم تجربوه وعلي ضمانتي
بس ملحوظه الزيت تنزلوه سرسوب رفيع جدا لحد مالقوام يتقل معاكي عشان في ناس بتشتكي من أنه مش بيبقي كتله واحده
المقادير /
1/2كوب لبن
كوب زيت
ملعقه كبيره خل
ملعقه كبيره مسطرده
ملح وفلفل
الطريقه/
نخلطهم جيدا ثم نضيف الزيت سرسوب رفيع جدا لحد مالقوام يتقل معاكي
......
الثومية
المقادير :
-3 حبات من البطاطا متوسطة الحجم
-ملعقتان من المايونيز حجم كبير
-ملعقة من عصير الليمون الطازج
-سبعة من فصوص الثوم
-مقدار من الملح حسب الرغبة
-ربع معلقة صغيرة من الفلفل الابيض
-كرفس مفروم
طريقة التحضير:
_قومي بسلق البطاطا ثم قومي بتقشيرها
-قومي بتقشير الثوم وفرمه ناعما
-قومي بتحضير الخلاط وضعي في الوعاء البطاطا المسلوقة والثوم المفروم وعصير الليمون الطازج والمايونيز والملح والفلفل الابيض ثم قومي بخلطهم لمدة دقيقة الى ان يصبح الخليط كثيف
-ثم قومي باضافة زيت الذرة لكن على شكل خيط رفيع مع استمرار الخفق الى ان يصبح الخليط متماسك عندها يصبح جاهز للتقديم فقط اضيفى الكرفس المفروم
الف صحه و هنا
....
بلح الشام
المقادير
1و 1/4 كوب دقيق
1 كوب ماء
1/3 كوب زيت
2 معلقة كبيرة نشا
5 بيضات كبيرة
فانيلا - ملح
وبسس كده
ونحط المية والزيت والملح يغلوا عالنار
ولما يغلوا ننزل عليهم بالدقيق والنشا مرة واحدة
ونقلب بسرعة لمدة 30 ثانية بس
عشان عرفت ان التقليب الكتير عالنار
مش كويس المهم هنلاقيها عجينة حلوة
واتلمت عالجوانب نطفي النار
ونحطها في طبق عادي عشان لو خليناه في الحلة السخنة
هتفضل تستوي واحنا عايزينها تبرد
وبعد مابردت رجعتها الحلة
وحطيت عليها البيض بيضة
وكل مرة اخفق بالمضرب لغاية اما تختفي
بعدين حطيتها في كيس حلواني
له قمع على شكل نجمة
وبعدين تحطى زيت على النار وتهدى النار وتنزلى فيه عجينة بلح الشام مجرد بأه ماتبدأ الحرارة تدخله يبدأ ينفش مجرد مايوصل للون الذهبي الحلو نشيله فورا فورا فورا
ونحطه في الشربات التقيييييل
لاننا لو حطيناه على ورق يتشرب الزيت
هيطرى من الرطوبة للاسف حتى لو كان مقرمش وتفتحيه وتحشيه كريم شانتيه او لو مش عاوزة خلاص
1 كيلو دقيق
20 جرام ملح
10 جرام خميره
3 بيضه
10 جرام سكر
حوالى نص لتر ماء للعجن
ربع كوب زيت زره او زيت سمسم
طريقه العمل
بنعجن كل المكونات دى مع بعضها عجن كويس جدا لحد ما العجينه تتماسك معايا
وتصبح لينه للفرد وبعدين بفردها بالمردانه او النشابه
وبتركها بعد كده لمده 15 دقيقه عشان العجينه ترتاح شويه
وبعد كده بقطع العجينه لقطع باى حجم اقدر ابرمها والفها الاهم هنا انى ابرم قطع العجينه والف فيها بايدى بحيث انها تكون فى الحجم المطلوب للبقسماط وبقطعها بعد كده بسكينه بحجم البقسماط المطلوب وبرصها فى صاج مدهون زيت بسيط جدا وبخليها بعد كده حوالى 10 دقايق تانى وانا مغطى الصاج ده ثم بدخلها الفرن على درجه حراره 180 لمده ربع ساعه وبعد كده بخرج البقسماط من الفرن وبسيبه بره عشان يقرمش وياخد الهوا اللى هيخلى القرمشه موجوده فيه على فكره ممكن اضيف على وشه قبل دخوله الفرن كمون سليم او شمر او سمسم او شوفان او حبه البركه او شطه بودره حسب الرغبه وبالهنا والشفا
...
١⁄٢ كيلوجرام دقيق فينو
١ ملعقة كبيرة سكر
١ ١⁄٢ ملعقة كبيرة الخميرة
١⁄٤ كوب زيت
١ كوب ماء، دافئ
يضاف ماء للعجين حسب الحاجة
طريقة تحضير العيش الفينو
١. ناخذ كوب دقيق من النصف كيلو دقيق ونضيف اليه الخميره والسكر وكوب الماء الدافيء ونتركهم ليختمروا لمده 10 دقائق.
٢. بعد ان يختمر الخليط السابق نضيف اليه باقي كميه الدقيق و1/4 كوب الزيت ونضيف ماء حسب حاجه العجينه اأي الى حين تجدي العجينه لا تلتصق بيدكي ثم تقطع العجينه علي شكل اصابع فينو او كايزر الهامبرجر.
٣. ثم توضع أصابع العجين على صواني مدهونه بالزيت وتترك لتختمر في مكان دافيء لمده ساعه تقريبا ثم تُخبز في فرن حامي حتي يحمر العيش من اعلي واسفل.
....... صينية المسقعة باللحم المفروم
١⁄٢ كيلوغرام لحم مفروم
١ ١⁄٢ كيلوغرام باذنجان رومى، مقشر ومقطع حلقات
١⁄٤ كيلوغرام فلفل أخضر، حلو مقطع حلقات
٢ فلفل أخضر حار، مقطع قطع صغيرة
٢ بصلة وسط، مقطعة قطع صغيرة
٥ فص ثوم، مفروم مع قليل من الكمون
٤ كوب عصير الطماطم
٥ ملعقة كبيرة زيت ذرة، او دوار الشمس
١ كوب زيت للطهي
ملح وفلفل أسود حسب الذوق
طريقة تحضير صينية المسقعة باللحم المفروم
١. نحمي زيت ذرة في اناء على النار, ونضيف البصل والفلفل الحار حتى يصفر لونهم ثم نضع اللحم المفروم ونقلبها حتى يتغير لونها.
٢. نضيف عصير الطماطم الى الخليط ونتركه يغلي ثم نضع الثوم, الملح والفلفل الاسود ونقلب الخليط جيداً ونتركه حتى تثقل الصلصة وينضج اللحم ويندمج مع الصلصة تماماً.
٣. نحمي زيت القلي فى مقلاة ونقلي حلقات باذنجان والفلفل ثم نصفيهم من الزيت جيداً.
٤. نحضر صينية متوسطة الحجم ونضع ثلث خليط اللحم والصلصة, فوقها طبقة من الباذنجان بعدها طبقة من الفلفل, ثم نضيف ثلث اخر من خليط اللحم والصلصة, ونضع طبقة اخرى من الفلفل وفوقها طبقة الباذنجان.
٥. نضع على وجه الصينية باقي خليط اللحم والصلصة وندخلها فرن متوسط الحرارة لمدة ربع ساعة حتى يحمر الوجه
......
شوربة العدس باللحمة والفلفل
1\2 لحم مخلي
4 كوب مرق لحم
1 كوب عدس مسلوق ومصفى
1 كوب ماء
3\4 كوب فلفل ألوان مفروم
1\2 بصلة مفرومة
1\2 كوب جزرة مقطعة شرائح
1\2 كوب كرفس مقطع
2 حبة ثوم مفروم
1 ملعقة صغيرة كمون مطحون
1\4 ملعقة صغيرة فلفل
1\3 كوب بقدونس مقطع
طريقة التحضير
1- افصلي الدهون من اللحمة وقطعيها قطع صغيرة وحطيها فى طاسة وحمريها لحد ما كل أطرافها تبقى بني
2- طلعي اللحمة وحطيها فى وعاء مع مرقة اللحمة والعدس، الميه، الفلفل الملون، البصل، الجزر، الثوم، الكمون، الكرفس، والفلفل
3- غطيها وسيبيها فى النار لحد ما تستوي
4- حطي عليها البقدونس وهى على النار
5- حطيها فى وعاء تقديم وقدميها
.....
وصفة كفتة الدجاج بالبقسماط
المقادير:
٧٠٠ جرام لحم دجاج مفروم
بصل كبيرة، مبشورة
١ ١/٢ كوب بقسماط
١ بيضة
١/٤ كوب كزبرة خضراء مقطعة
٣ ملعقة صغيرة كمون
٢ ملعقة صغيرة بهارات
جرجير وطحينة وخبز للتقديم
الطريقة:
اخلطي مفروم الدجاج مع البصل والبقسماط والبيض والتوابل باليد.
شكليها على هيئة أصابع كفتة.
ضعي الكفتة في الثلاجة لمدة ١٠ دقائق.
في نفس الوقت، سخني الشواية.
ضعي أصابع الكفتة في أسياخ مثل الشيش طاووق واشويها لمدة ١٥ دقيقة حتى تنضج.
قدميها مع الخبز العربي والجرجير والطحينة.
......
أسياخ الدجاج بالبقسماط
: نصف كيلو صدور دجاج مخلية ومقطعة شرائح سميكةأو مكعبات+ كوب حليب رايب ( أو زبادى) + ملعقة كبيرة صوص صويا + بهارات الدجاج + ملح + كوب دقيق + 2بيضة مخفوقة + كوب بقسماط خبز مطحون ناعم + زيت للقلى. \\ الطريقة: نحضر صدور الدجاج وتغسل جيدا وتصفى من الماء وتجفف،ثم تقطع شرائح سميكةأو مكعبات ،ثم نحضر بولة عميقة ونضع فيها قطع الدجاج وتتبل بصوص الصويا والملح وبهارات الدجاج والحليب،ثم تترك قطع الدجاج فى التتبيلة عدة ساعات 2أو 4 ساعات مع تغطيتها بالبلاستيك، ثم بعد مرور الساعات ، نضع طبق فية الدقيق ،وأخر فية البقسماط،وبولة بها البيض المخفوق ونضع علية ملعقة صغيرة عصير ليمون،ثم نحضر قطع الدجاج وتوضع فى الدقيق ثم البيض ،ثم البقسماط،وتوضع فى أسياخ خشبية وتقلى فى الزيت الساخن، حتى تصبح ذهبية اللون ،ثم ترفع وتوضع على مناشف ورقية لتصفية الزيت،ثم تقدم ساخنة مع بطاطس محمرة و سلطة خضراء.
.....
جاتوه السبع مﻻعق
المقادير ..7 مﻻعق من دقيق ..سكر..لبن..زيت مع 3بيضات وكيس فانيليا وملعقه كبيره بيكنج بودر ولو هتعمليه شكوﻻته يبقي خمس مﻻعق دقيق واتنين كاكاو
الطريقه...اضربي الزيت والسكر كويس وبعدين حطى البيض والفانيليا وتكونى نخلتى الدقيق والكاكاو والبيكنج بودر فطبق واحطى ملعقه ملعقه ...تكونى مبطنه قالب مستطيل بورق الزبذه صبي الخليط ودخليه الفرن يكون سخن لمده 15 دقيقه
اول ما يطلع مالفرن تسقيه ( نص كوب مايه دافيه وعليها ملعقتين مربي ..للفانيليا....نص كوب مايه وملعقه كاكاو وربع نسكافيه للشكوﻻته ) ونسيب الكيك يبرد خالص وبعدين نقطعه بالطول على حسب حجم القطعه اللى بتحبيها ....نحشيها كريم شانتيه
صوص الشكوﻻته...
كوب كريمه لبانى عالنار لحد ما يسخن نشيله ونحط فيه كوب شكوﻻته خام مقطعه قطع صغيره ونقلب كويس ولو احتاجت شكوﻻته زودى لغايه ما يوصل للقوام المظبوط وفاﻻخر ملعقتين زيت وصبيه على قطع الجاتوه بعد ما يبرد شويه
.....
المايونيز
طعمة جميل جدا لازم تجربوه وعلي ضمانتي
بس ملحوظه الزيت تنزلوه سرسوب رفيع جدا لحد مالقوام يتقل معاكي عشان في ناس بتشتكي من أنه مش بيبقي كتله واحده
المقادير /
1/2كوب لبن
كوب زيت
ملعقه كبيره خل
ملعقه كبيره مسطرده
ملح وفلفل
الطريقه/
نخلطهم جيدا ثم نضيف الزيت سرسوب رفيع جدا لحد مالقوام يتقل معاكي
......
الثومية
المقادير :
-3 حبات من البطاطا متوسطة الحجم
-ملعقتان من المايونيز حجم كبير
-ملعقة من عصير الليمون الطازج
-سبعة من فصوص الثوم
-مقدار من الملح حسب الرغبة
-ربع معلقة صغيرة من الفلفل الابيض
-كرفس مفروم
طريقة التحضير:
_قومي بسلق البطاطا ثم قومي بتقشيرها
-قومي بتقشير الثوم وفرمه ناعما
-قومي بتحضير الخلاط وضعي في الوعاء البطاطا المسلوقة والثوم المفروم وعصير الليمون الطازج والمايونيز والملح والفلفل الابيض ثم قومي بخلطهم لمدة دقيقة الى ان يصبح الخليط كثيف
-ثم قومي باضافة زيت الذرة لكن على شكل خيط رفيع مع استمرار الخفق الى ان يصبح الخليط متماسك عندها يصبح جاهز للتقديم فقط اضيفى الكرفس المفروم
الف صحه و هنا
....
بلح الشام
المقادير
1و 1/4 كوب دقيق
1 كوب ماء
1/3 كوب زيت
2 معلقة كبيرة نشا
5 بيضات كبيرة
فانيلا - ملح
وبسس كده
ونحط المية والزيت والملح يغلوا عالنار
ولما يغلوا ننزل عليهم بالدقيق والنشا مرة واحدة
ونقلب بسرعة لمدة 30 ثانية بس
عشان عرفت ان التقليب الكتير عالنار
مش كويس المهم هنلاقيها عجينة حلوة
واتلمت عالجوانب نطفي النار
ونحطها في طبق عادي عشان لو خليناه في الحلة السخنة
هتفضل تستوي واحنا عايزينها تبرد
وبعد مابردت رجعتها الحلة
وحطيت عليها البيض بيضة
وكل مرة اخفق بالمضرب لغاية اما تختفي
بعدين حطيتها في كيس حلواني
له قمع على شكل نجمة
وبعدين تحطى زيت على النار وتهدى النار وتنزلى فيه عجينة بلح الشام مجرد بأه ماتبدأ الحرارة تدخله يبدأ ينفش مجرد مايوصل للون الذهبي الحلو نشيله فورا فورا فورا
ونحطه في الشربات التقيييييل
لاننا لو حطيناه على ورق يتشرب الزيت
هيطرى من الرطوبة للاسف حتى لو كان مقرمش وتفتحيه وتحشيه كريم شانتيه او لو مش عاوزة خلاص
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق