مكونات عجينة الشيكولاته👇
- 600 جم شيكولاته بيضاء خام
- 150 جم عسل جلوكوز
- 20 جم ميه
طريقة العمل // 💖💖💖
- في اناء نضع عسل الجلوكوز والميه ونقلب حتي يسيحو معا
- نضع الشيكولاته في اناء وندخلها الميكرويف علشان تسيح او على حمام ميه ساخنه
- نتأكد ان الشيكولاته سايحه تماما ومافيش اى كتل لم تسيح ونخلى بالنا مافيش اى نقطه ميه فى البوله او فى المعلقه اللى بنقلب بيها
- ثم نقوم بصب عسل الجلوكوز الدايب فى الميه على الشيكولاته ونقلب
بعد كدا هنعجنها بايدينا او نحطها فى الميكسر ونعملها بلوك ونلفها بالبلاستيك فيلم ونحطها فى الثلاجه لتانى يوم
ثم تاني يوم نطلعها ونشتغل بيها ولما هنشتغل بيها هنلاقيها متماسكه نعجنها تانى بايدينا ونشكلها
ملحوظة للتشكيل //💚💚
اى تشكيل بيبدأ بتشكيل العجينه على هيئه كوره وشكلي زي ماتحبيملحوظة هامة // 💥💥💥💥
لازم نوع شيكولاته كويس
مافيش اى نقطه ميه فى البوله او المعلقه اللى بنسيح فيها الشيكولاته
ممكن نلون الميه بس لو عايزين كل الكميه لون واحد ولو عايزين نعمل الوان اكتر يبقى نعجن الشيكولاته ونريحها فى الثلاجه وبعدين نقسمها ونلون كل جزء حسب الرغبه
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق