الاثنين، 9 نوفمبر 2015

بالصور فطيرة بالجبنة والبسطرمة وكنافة عثمانلية وارز اخضر وتورتة الفلانتين



فطيرة الجبنة والبسطرمة

المكونات
فطيرة الجبنة والبسطرمة
2 كوب دقيق، بالإضافة إلى 2 ملعقة كبيرة دقيق
رشة ملح
1 بيضة
150 ملل ماء
1 ملعقة صغيرة زبدة، مذابة
5 قطع بسطرمة من النوع الجيد
2 ملعقة كبيرة زيت
1 حبة بصل
1 حبة بطاطا
2 ملعقة كبيرة دقيق
1/4 كوب حليب
ملح
فلفل
100 جرام جبنة شيدر، مبشورة
2 بيضة

طريقة التحضير
فطيرة الجبنة والبسطرمة
يوضع الدقيق في وعاء ويضاف الملح ويُخلط.
يُمزج البيض مع الماء والزيت، ثم يضاف الدقيق، كمية كافية في كل مرة حتى يصبح عجين طري ولاصق، مع عدم المبالغة في العجن.
الآن يُرفع العجين لأعلى، ثم إلى طاولة العمل عدة مرات حتى يفقد العجين لزوجته. يُلف العجين بنايلون للتغليف ويُترك ليرتاح لمدة 30 دقيقة.
يُطهى البصل مع الزيت
تسلق البطاطا في الماء وتهرس
حينما يبرد قليلاً، تضاف الشيدر والبيض والملح والفلفل.
يُسخن الفرن إلى درجة حرارة 180 مئوية.
يُقطع العجين إلى نصفين وتُحفظ باقي الكمية للاستخدام فيما بعد.
يُفرد العجين بالشوبك على شكل قرص حتى يتناسب مع صينية خبز متحركة القاع مدهونة بالزبدة مقاس 20 سم.
تضاف قطع البسطرمة المقطعة فوق العجين.
يضاف الحشوة فوق البسطرمة، ثم تُخبز في الفرن لمدة 25 دقيقة

كنافة عثمانلية بالمانجو


المقادير :

نص كيلو كنافه - كيلو مانجو ونقطعها قطع - العسل - كوب زبده -كوب قشطه -كريم شانتيه حسب الرغبه

تحضير العسل :-
كوب ونصف سكر وكوب ماء وملعقة فانيليا ونصف كوب عصير مانجو نضعهم فى حله على النار .

نقسم الكنافه نصفين ونحضر قالبين نفس المقاس وكل نص من كمية الكنافة عليه نص كوب زبده سايحه ومعلقة سكر ونقطع الكنافه بأيدينا ونفركها ونفردها فى القالب كويس ونضغط عليها
ونفس الطريقه فى النص التانى وندخلهم الفرن يستوا كويس .
تخرج من الفرن تسقى بالشربات بارد فى القالبين ولما تهدا نحط قطع المانجو على الكنافه فى فالب واحد ونحط عليها القشطه وبعدين نحط النص التانى ونغطى بيه ونضبطهم كويس ونقلب القالب فى طبق التقديم لتقطع وممكن تزين بقطع مانجو وكريم شانتيه
--------------------
 تورتة الفالنتين




المقادير :
2 كوب دقيق
3 بيضات
1 كوب سكر
3 ملعقه صغيرة فانيلا
3 ملعقه صغيرة باكنج باودر
كوب الا ربع زيت ذرة
كمية من حبات الفراولة + سفن اب
قليل من مربى الفراولة للتزين
نص كوب جوز هند

الطريقة :
ضعي حبات الفراولة مع قليل من كولا السفن اب في الخلاط وعصريها جيدا ثم اسكبيها في كوب واحد
اضيفي في الخلاط البيض و الفانيلا و زيت الذرة و السكر وعصير الفراولة وخلطيه جيدا
اخلطي الطحين مع الباكنج باودر جيدا ثم اضيفه للمزيج السابق وخلطيه جيدا
احضري صينية ودهنيها بزيت ورشي الطحين عليها حتى لا يلتصق المزيج
ضعي المزيج في فرن على نار هادئة لمده نصف ساعة افتحي الفرن و انظري للكيكة اذا اصبحت ذهبية على احمرار اخرجيها من الفرن
عندما تبرد ادهني الكيكة بالمربى الفراولة ورشي جوز الهند عليها ثم احضري بعض حبات الفراولة وقسميها الى دوائر صغيرة وضعيها على الكيكة .

ملحوظة : كيكة الفلانتين لازم تبقى على شكل قلب و لازم يبقى لونها احمر او وردى و كتابة الاسماء حسب الرغبة و حاولى تبدعى اوى فيها و تفنن
----------------------

طريقه عمل الارز الاخضر



المقادير :
1 ½ ملعقة طعام زيت زيتون
بصلة صفراء مكعبات

فصين ثوم مدقوق
2 فليفلة حريفة قليلا مشوي ومزال البذور والقشور ومقطع مكعبات
قرن فلفل مفروم
2 كوب ماء
كوب أرز
3 ملاعق طعام بقدونس مفروم
ملعقة شاي كمون
½ ملعقة شاي ملح
¼ ملعقة شاي فلفل أسود
2 كوب سبانخ طازج
2 ملعقة طعام كزبرة مفرومة

الاعداد :
حمري البصل والثوم والفلفل من 5-7 دقائق.
أضيفي الماء والأرز والبفدونس والكمون والملح والفلفل واتركيه يغلي.
غطيه واطهيه على نار هادئة من 10 إلى 12 دقيقة.
أضيفي السبانخ والكزبرة. و اتركيه على نار هادئة جدا من 4-5 دقائق.
ارفعيه عن النار وقدميه.








الأحد، 8 نوفمبر 2015

طريقة عمل الحواوشي الاسكندراني والاسبونج للترتات ومقادير خبز الشاورما وغيرها بالصور

طريقة عمل الحواوشي الاسكندراني
***********************************


المقادير :
مقادير العجينة :
1 كيلو دقيق.+1 ملعقة كبيرة سكر.+1 ملعقة صغيرة ملح.+1 كوب زيت.+ماء للعجن.
ملحوظه العجين لا يحتوى على خميره او بكينج بودر
مقادير الحواوشى :
1/2 كيلو لحم مفروم.+1/2 كيلو بصل مفروم.+1/4 كيلو فلفل رومى مقطع مكعبات صغيرة الحجم.+1 قرن فلفل حار.+1 ربطة بقدونس مفروم.+ملح وفلفل.+قرفة وزنجبيل.+بهارات لحمة.
الطريقة :
فى العجان نضع الدقيق ونضيف عليه ملعقة السكر ورشة الملح ونقلبهم معا.
نضيف الزيت ونقلب، ثم نضيف الماء تدريجى حتى يتكور العجين، ونعجنها جيدا.
نقطعها إلى كرات صغيرة ونتركها ترتاح على الأقل نصف ساعه.
نخلط مقادير اللحم معا (اللحم والبصل و الفلفل والبقدونس ) ونتبلها بالملح والفلفل والقرفة والزنجبيل وبهارات اللحم.
على سطح أملس مرشوش بالدقيق تفرد كور العجين وترق بسمك مناسب.
توضع طبقة من العجين ثم طبقة من اللحم   ونبعدها عن اطراف العجين ثم نضع طبقة اخري من العجين المفرود ونلصقها ويمكن تبليل اطراف العجين ختي تلتصق جيدا
 .....
(الاسبونج) لعمل التورتات



المقادير
عدد 5 بيضات
نص ملعقه صغيره خل
ملعقه صغيره فانيليا
كوب ونص سكر بودره
1\3 كوب زيت
1\3 كوب لبن سائل
كوب و نص دقيق
ملعقه كبيره باكينج بودر
1/4 م ص ب الصودا وهو دا السر
اللي يخلي الكيك هش وناجح وعلي ضمانتي
طريقة عمل التورتة:
افصلى البياض عن الصفار و اضربي البياض مع نصف كميه السكر حتى تبقى مثل المارنيج
واضربي الصفار مع النصف الثاني لحد ما يتغير لونه ويبقي كريمي ثم اضيفي الفانيليا و الخل علي خليط الصفار واضيفي الزيت و اللبن و تخلطيهم جيدا
ثم اضيفي البيكنج بودر علي الدقيق و انخليهم و اضيفيهم لخليط صفار البيض واحده واحده
وفي النهاية اضيفي خليط بياض البيص مع التقليب بشكل دائري وفي اتجاه واحد للحفاظ على الهواء الموجود في الكيك
وقومي بدهن صينيه بالزيت ورشيها بالدقيق ثم صبي الخليط وادخليها الفرن علي نار متوسطه لمده 50 دقيقه تقريبا
يمكنك تقسيم الخليط علي 3 مرات وتخبزي كل جزء لوحده باستعمال صينيه البسبوسه وبذلك ستحصلي علي 3 طبقات من الكيك بطريقة سهلة.
..............

 مقادير خبز الشاورما


١ ٢⁄٣ كوب دقيق
٣ ملعقة كبيرة زيت نباتي
٢⁄٣ كوب ماء دافئة
رشة ملح
طريقة تحضير خبز الشاورما
١. يخلط الدقيق مع الملح ثم يضاف الزيت ويفرك مع الدقيق بواسطة اليدين حتى يختلطوا، يضاف الماء ويعجن مدة عشر دقائق الى ربع ساعة.

٢. تقسم العجينة الى ٦اقسام متساوية الحجم ويوضعوا بصحن مسطح ويغطوا بنايلون.

٣. تترك كرات العجين ترتاح اقل شي ٤ ساعات ( اذا عملتيه قبل بليلة مساء ممكن).

٤. تسخن مقلاه مانعة للالتصاق على نار متوسطة الى خفيفة ، في هذا الوقت تؤخذ كرة من العجين وترق بواسطة الشوبك لدائرة رقيقة قدر الإمكان ( لاتحتاج العجينة لرش دقيق ابدا) ثم يوضع الرغيف في المقلاة بدون دهن زيت او اي مادة دهنية.

٥. يترك الرغيف حتى يحمر ثم يقلب ويحمر من الجهة الثانية.

٦. ستلاحظين اثناء التحمير انتفاخ الرغيف في عدة اماكن ، خذي ملعقة مسطحة كبيرة او قطعة قماش واكبسي اماكن الانتفاخ واخرجي الهواء منها .

٧. عند تحمير كل رغيف يؤخذ ويوضع في صحن مفروش بطبقة بورق زبدة او ورق سندويش ابيض وبين كل رغيف والآخر ضعي طبقة من الورق وغطيهم جيدا بنايلون حتى لا يجفوا.

٨. احشيهم بأي حشوة ترغبين بها وقدميهم.

٩. وقت التحضير هو وقت ارتياح العجينة حيث ان تحضيرها لايتجاوز ١٥ دقيقة.


.....
دجاج تكا مع أرز تكا والتوميه
*********************

........
دجاج تكا
*******
هنتبل الفراخ ونتركها فى التتبيلة ليلة كاملة
التتبيله
1 بصله مبشورة ناعم
8 فصوص توم
معلقة جنزبيل بودرة -
ملح - فلفل اسمر - ربع معلقة سكر
معلقة ونصف كارى
معلقة ونصف كركم
معلقة زعتر
معلقتين صلصة
1 م كاتشب
1 م توم بودر+1 م بصل بودر
ليمونه
معلقة كبيرة خل
3 م زيت زيتون
علبه زبادى صغيرة
الطريقه
فرخة مغسولة كويس جدا طبعا ومقسومة نصين بالطول ومنزوع منها الجلد,ونشقها بالسكينة كذا شق ونتبلها بالمكونات السابقه بعد خلط كل المكونات جيدا مع بعضهاونغلفها ونتركها فى التلاجة لمدة ليله
وتانى يوم اشويها ع الفحم او اللى معندوش شوايه يشويها ع شبكه ف الفرن ولنا تحمر كويس نحط فيها فحمايه
أرز تكا المبهر
**********
المكونات
نص كيلو رز بسمتى مغسول ومنقوع ربع ساعة في الماية
-وهنحيب حلة ونحط فيها فصين توم مفرومين ناعم مع قرن فلفل احمر حامي مقطع صغير وتشوحهم في زيت بسيط لحد ما ريحتهم تطلع ننزل معلقة كركم ومعلقة كاري ومكعب مرقة و3 فصوص حبهان وورق لورا ونقلبهم كويس ونحط الرز ونقلبه معاهم وبعدين ننزل بمقدار الماية السخنة ونحط ملح وتسيبة يستوي
التومية
*******
معلقه مايونيز
3فص ثوم
4 معالق طعام زيت ذره
3 نقاط عصير ليمون
نص معلقه ملح
3 معالق طعام نشا (كورن فلاور)
ثلاث ارباع كوب ماء
الطريقه
يذاب النشا في الماء ويوضع على نار خفيفه ويغلي 3 دقايق فقط لحدل لما يتماسك شويه زي المهلبيه وهيصبح لونه شفاف ارفعيه من على النار واتركيه يبرد وبعدين نضع الثوم المهروس والملح والمايونيزفي الخلاط مع عصير الليمون والنشا المطبوخ ونخفقه واثناء الخفق نضيف الزيت على هيئة سرسوب لحد لما تحصلي على الثوميه ولونها بيتحول لابيض ناصع وقوامها كريمي نسيبها في الثلاجه شوية قبل التقديم علشان الطعم يظهر

 ........

 مممم الشوكولاته البيضاء

المقادير:
******
2 كوب لبن بودره
2كوب سكر
1كوب دقيق
رشه فانيليا
3 كوب ماء

الطريقة:
******
نخلطهم في خلاط جيدا
ثم نضعهم على النار ونظل نقلب حتى يثقل مثل المهلبيه
ونخرجها من النار وتكون جاهزه
لتغطيه الكيك والحلويات
ويمكنك ان تستخدميها لتغطيه الفاكهه وتضعيها ف الفريز وتقدم للاطفال
او تضعيها ف الفريز

الشكولاته السمراء



كوب سكر
كوب لبن بودرة
ملعقة كبيرة نشا
كوب ونص ماء
كيس فانيليا
3 ملاعق كبيرة كاكاو نسكويك

الطريقة:-

لازم لبن بودرة مينفعش نبدله باللبن العادى وكاكاو نسكويك افضل لان طعم الشيكولاتة فيه جميلة اوى ....
هنحط كل المكونات ف الخلاط ونضربها كويس ... بعد كدا نحطهم ف حلة ع النار ونقلب كويس اوووى عشان متتكونش تكتلات فيها وتكون النار هادية لحد ما تلاقى قوامها زى المهلبيه وخلى بالك لو نسيتيها بتتقل اوى لا احنا عايزنها سايحه وليها قوام زى المهلبية بالظبط .... هنحطها ف قوالب اشكال انا حطيتها ف قوالب سليكون بتاعة الكب كيك وتحطيها ف الفريزر ولما تجمد تطلعيها

......
حمص الشام

المقادير 4 اشخاص
1/2 كيلو حمص الشام.
عصير 3 حبات طماطم مصفى.
بصلة مبشورة ناعمة.
5 فصوص ثوم مهروس.
عصير ليمون حسب الرغبة
.ملعقة ملح
 ملعقة شطة
 ملعقة
كمون.
طريقة التحضير
ينقع حمص الشام في الماء لمدة 8 ساعات بعد غسله جيداً.
يصفى الحمص ويوضع في كمية كافية من الماء مع البصلة المفرومة والثوم على النار.
يضاف عصير الطماطم والملح والكمون والشطة قبل تمام النضج بقليل.
يترك الحمص حتى تمام النضج، ثم يرفع من على النار ويصب في الأكواب ويضاف إليه عصير الليمون، ويشرب ساخناً. ملح.
ملعقة شطة

 .....

كفتة الحاتي


١⁄٢ كيلوغرام لحم مفروم
٢ بصل، مفروم ومعصور مع الحفاظ على مائه
١⁄٢ كوب عصير الطماطم
١ ملعقة صغيره بهار، لحم
١⁄٢ ملعقة صغيره فلفل أسود
١⁄٢ ملعقة صغيره زعتر
١⁄٢ ملعقة صغيره ملح
طريقة تحضير كفته الحاتي
١. تخلط كل المكونات ماعدا ماء البصل وماء الطماطم مع بعض جيداً.

٢. نضع الخليط في الثلاجة مدة 10 دقائق، نخرج الخليط من الثلاجة ونشكله أصابع.

٣. تشك أصابع الكفتة في أسياخ مع تغميس اليد بخليط ماء البصل وماء الطماطم عند تكبيس تكبيس الكفتة على السيخ لتنقش شكل الأصابع.

٤. نكرر العملية مع باقي كمية الكفتة ثم نشويها في الفرن أو على الفحم حتى تنضج الكفتة.
ملعقة كمون.
طريقة التحضير
ينقع حمص الشام في الماء لمدة 8 ساعات بعد غسله جيداً.
يصفى الحمص ويوضع في كمية كافية من الماء مع البصلة المفرومة والثوم على النار.
يضاف عصير الطماطم والملح والكمون والشطة قبل تمام النضج بقليل.
يترك الحمص حتى تمام النضج، ثم يرفع من على النار ويصب في الأكواب ويضاف إليه عصير الليمون، ويشرب ساخناً
..ممممممم

  العيش الفينو


المقادير
١⁄٢ كيلوغرام دقيق فينو
١ كوب سكر
١ ١⁄٢ ملعقة كبيرة الخميرة
١⁄٤ كوب زيت
١ كوب ماء، دافئ
يضاف ماء للعجين حسب الحاجة

طريقة التحضير
١. ناخذ كوب دقيق من النصف كيلو دقيق ونضيف اليه الخميره والسكر وكوب الماء الدافيء ونتركهم ليختمروا لمده 10 دقائق.

٢. بعد ان يختمر الخليط السابق نضيف اليه باقي كميه الدقيق و1/4 كوب الزيت
ونضيف ماء حسب حاجه العجينه اأي الى حين تجدي العجينه لا تلتصق بيدكي ثم
تقطع العجينه علي شكل اصابع فينو او كايزر الهامبرجر.

٣.
ثم توضع أصابع العجين على صواني مدهونه بالزيت وتترك لتختمر في مكان دافيء
لمده ساعه تقريبا ثم تُخبز في فرن حامي حتي يحمر العيش من اعلي واسفل.
ملحوظه هااااااااااااااااااااامه:
اثناء
ترك العيش ليختمر يجب وضعه فوق اناء يحتوي على الماء المغلي حتي يخرج بخار
لان البخار يساعد في عمليه الاختمار وكذلك يجعل حجمه يتضاعف كثيرا ويجعله
خفيف جدا. وعلي فكره البخار هو سر الفينو الناااااااااااجح.

 .......
  ارز بالحليب بالفرن
*****************

المقادير

كوب حليـب سائل
كوب أرز مصري مغسول ومنقوع ساعة
نصف كوب سكر او اكثر
3 ملاعق نشا
3 ملاعق زبدة
1ماء الـورد

معلقتين قشطة
معلقو زبدة او سمن بلدي
الحليـب على النار وعندما يغلي اغسلي كوب الأرز وضعيه على الحليـب ثم قلّبي المزيج لمدة دقيقتين.

ثم السكر 10 دقائق تقريـباً والنشا المذابة والزبدة وماء الـورد.

في صينـية الفرن ندهنـيها بالزبدة وضعي الأرز وعلى الوش نضع القشطة والزبدة او السمن البلدي لتحمر باللون الرائع
ندخل الصينـيه فى الرف الأسط مـن الفرن واتركيها مدة 20 دقيقة، وبالهنا

ممم  كيك السويسرول لسريع
المقادير











سكر، 5 ملاعق كبيرة
دقيق، 5 ملاعق كبيرة
حليب بودرة، 5 ملاعق كبيرة
3 بيضة
بكينج باودر، 1/3 ملعقة شاي
قليل من الملح
زيت نباتي، 1 ملعقة كبيرة
مربى البرتقال أو اي مربي، 100 غرام

الطريقة:

- ادهني ورقة زبدة بالزيت النباتي وضعيها في صينية الخبز وضعيه في الفرن سخني الفرن إلى 200 درجة مئوية.

- اخفقى البيض مع السكر، يضاف الدقيق، ومسحوق الحليب، والبكينج باودر، والملح. تخلط جيدا.

- ثم صبي الخليط على الورق المدهون الساخن في الصينية وضعيها في الفرن المحمى لمدة 5 - 10 دقائق.

- اخرجي الكيكة من الفرن، افردي المربى عليها ولفيها رول وهيا ساخنة.

صحة وعافية

السبت، 11 يوليو 2015

الغريبه و البتي فور الشيف احمد القاضي


مقادير الغريبه
كيلو دقيق نص كيلو سمنه 200 جم سكر بودره
مقدار اقل
400 جم دقيق 200 جم سمنه 100 جم سكر بودره


الطريقه
1- نضع السمنه فى الفريزر حوالى ساعه علشان تمسك نفسها ولما نضربها تهيش
2- نضرب السمنه مع السكر حتى تهيش ولونها يكون مائل للبياض
3- نضع الدقيق ونخلط مش كتير علشان الدقيق ميعملش عرق وينشف الغريبه وندخلها الثلاجه حوالى 10 الى ربع ساعه حتى تتماسك
4- تخرج من الثلاجه نرش رشه خفيفه من الدقيق على الرخامه ونسحب العجينه بايدينا ونلمها تانى ونعملها رول علشان يسهل عمليه تشكيلها ويكون كل الوحدات نفس المقاس
فى حاله لو عايزين نحط مكسرات يعنى فستق او اى مكسرات نلف الرول عليها حتى تتماسكه المكسرات فى الرول ونضغط عليه خفيف ونقطعه مثل الصوره ويدخل الفرن على درجه حراره 140 درجه لمده 18 الى ثلث ساعه حسب فرنك
تركه من الشيف احمد جزاه الله كل الخير
------------------------------------------------
-زياده السكر بتنشف الغريبه
-وضع البيضه بتنشف الغريبه
-لازم نسقع السمنه كويس فى الفريزر ولازم نضربها كويس مع السكر لغايه ما تهيش ويبيض لونها
-لما نحط الدقيق مش نعجن كتير علشان مش يتكون لها عرق وتنشف
الالتزام بدرجه حراره الفرن والوقت اللازم للسوى
 


--------------
 مقادير البتى فور ( كواترو كواترو )
150 جم دقيق
50 جم سكر بودره
150 جم زبدة
150 جم بيض بيعادل 3 بيضات
فانيليا وكميه من الزبيب


الطريقه 

نخلط الزبدة مع السكر البودره حتى يدوب السكر ويهيش ويصبح كريمى ننزل بيضه ونضرب ولما تختفى نحط التانيه وهكذا وبعدين نحط الدقيق شويه شويه مع الخلط حتى تتجانس العجينه وتعبأ فى كيس حلوانى وتشكل على سيلكون او ورقه زبدة ويترك بين كله واحده والتانيه مسافات متباعدة مثل الصوره ونضع عليها بعض وحدات الزبيب المنقوع فى ميه او عليه شويه شربات خفيف
وتدخل الفرن على درجه حراره 190 درجه لمده 8 دقائق وبعد ما يخرج نسيبه يبرد تماما ثم نزينه او نتركه زى ماهو

 ---------------------------------
صباح الفل ياقمرات مقادير مهمه لفيديو الشيف احمد القاضى
مقادير البتى فور
200 جم زبده 80 جم سكر بودر
بيضه وكمان 1 أبيض بيض 250 جم دقيق وممكن مش كل الكميه حسب العجينه
الطريقه
نحط الزبده وتكون بحراره الغرفه والسكر البودره ونضرب لغايه ما تهيش ويكون لونها اصبح مائل للبياض ونضرب هنا بالمضرب الكف علشان نحافظ على الميكسر ونحط البيض ونخلط حتى يختفى وننزل بالدقيق ونخلط حتى يصبح الخليط مثل الصوره بعنى ممكن كميه الدقيق مش نستعمله كله
ولو لسه بيلزق بنحط معلقه دقيق واحده علشان يكون ناعم ومش ينشف
ونشكله ببلبله زى اللى فى الصوره قطرها 1ونص سم وعدد الاسنان فيها 16 واحده ويدخل الفرن على 150 درجه وبياخد حوالى 20 الى 25 دقيقه
وبعد ما يخرج من الفرن يبرد ونلزق كل اتنين معا بالمربى ونزينه مثل الصوره
مقادير بسكويت النشادر
425 جم دقيق
150 جم ( ممكن نص سمنه من الفريزر ونص زبده من الثلاجه )
150 جم سكر بودره
40 ملل لبن يدوب فيه 5 جم نشادر
نص معلقه = 8جم بيكنج بودر
2 بيضه 


الطريقه
السكر مع الزبده والسمنه يضرب لغايه ما يهيش ويبقى لونه مائل للبياض
نضع بيضه ونخلط حتى تختفى نضع البيضه التانيه ونضرب حتى تختفى
نضع البيكنج بودر مع الدقيق وننزل عليهم مع اللبن المذاب فيه النشادر ونخلط حتى يتجانس ومش يلزق فى الايد
ويشكل ويدخل الفرن على 150 درجه لمده 12 دقيقه
تركه مهمه للشيف احمد
البسكويت لما يفرش يبقى عيب من اتنين
الاول كميه البيكنج بودر كتير
التانيه كميه الدقيق قليله عايزه رشه دقيق زياده
مقادير الكحك على البارد
نص كيلو دقيق ربع كيلو سمنه
100 مللى ميه 5 جم خميره
25 جم سكر بودره نص معلقه صغيره بيكنج بودر يعنى 2 جم
اهم تركه للشيف احمد تكون السمنه من الفريزر
نحط السمنه الساقعه و25 جم سكر بودره ونضرب كويس اوى لغايه ما تهيش ولونها يبقى مائل للبياض ننزل بالدقيق ونقلب على السرعه بالكف ونص معلقه بيكنج بودر ونخلط حتى تتكون عجينه متجانسه لم تترك ذرات على جدار الاناء وبعديم نحط الخميره والميه ونعجن وممكن نتحتاج رشه دقيق ولو العجينه اتفتت تبقى عايزه معلقه سمنه وتشكل وتحشى بالعجميه ونشكلها بالخباطه وتدخل على 150 درجه
مقادير العجميه
نص كيلو عسل 75 جم دقيق
40 جم سمنه
نحط السمنه والدقيق على النار ونقلب على نار هاديه حتى يتحمص الدقيق ويكون لونه ذهبى خفيف وننزل عليه بالعسل ونقلب حتى يتماسك ويوصل الى القوام المطلوب ازى نعرف نجيب طبق ونضع معلقه من الخليط ونسيبه يبرد وبعدين نمسكه بين ايدينا ونشده لو مط معانا يبقى لسه محتاج سوى شويه على النار ولو قطع معانا يبقى تمام
اهم تركه لازم السوى يكون مظبوط علشان مش يطلع من الكحك فى الفرن ويبوظ شكله

------------------------
طريقه بسكويت الكيس 

ربع كيلو دقيق75 جم زبده 75 جم سكر بودره 5 جم بيكنج بودربيضه واحده 20 جم لبن او ميه نضرب الزبده مع السكر كويس لغايه ما تكون كريمى وتهيش وبعدين نحط البيضه ونضرب حتى تختفى وننزل بالدقيق المخلوط فيه البيكنج بودر وتاخد لفه حوالى نص دقيقه وننزل باللبن او الميه وتشكل على طول بالكيس وكل سنه واتنم طيبيبن
 5 جم نشادر تدوب فى اللبن او الميه
 ---------------------

مقادير البتى فور بالكيس الناعم
250 جم زبده تكون لسه خارجه من الثلاجه
100 جم سكر بودره
2 بيضه
300 جم دقيق حسب حاجه العجينه
الطريقه
نخلط الزبدة مع السكر البودره كويس حتى تهيش وتبيض
نضع بيضه ونخلط حتى تختفى نحط البيضه التانيه ونخلط حتى تختفى نضع الدقيق شويه شويه حتى تلم العجينه وممكن مش ناخد الدقيق كله
ويدخل فرن
ونلزق كل 2 معا بالمربى ونضع طرفها فى الشيكولاته السايحه ( شيكولاته سايحه ومعاها شويه زيت )
ونحطها فى الشيكولاته الفرماسيل او جوز الهند او فستق حسب الرغبه —
مقادير بتى فور سابليه
300 جم دقيق
200 جم زبدة
100 جم سكر بودره
الطريقه
- نخلط كل المقادير معا وبيكون القوام مثل الصوره
- نفرد العجينه بارتفاع 5 : 5 مللى
- نضع القوالب على العجينه
- ونضغط على السابليه ونشيل اى زيادات
- وتدخل فرن ساخن على درجه 150 : 160 درجه وبياخد حوالى ثلث ساعه
نيجى بقى للتزين هنزين بالايطالين ميرنج
مقادير الايطالين ميرنج
4 أبيض بيض
50 جم سكر
250 جم سكر
الطريقه
نحط ال 250 جم مع ميه تغطيه على النار لغايه ما يعمل الكره الطريه
نضرب الابيض بيض ولما يفك ويعلى نحط ال 50 جم سكر شويه شويه حتى يتضاعف ويهيش
فى الوقت ده نحط السيرب خيط رفيع على الابيض بيض
حتى يتجانس ويعبا فى كيس حلوانى ويزين به البتى فور سابليه ونغطسه فى الشيكولاته السايحه الغامقه ونصفى البتى فور من الشيكولاته الزياده (الشيكولاته تسيح ومعها شويه زيت حتى تكتسب اللمعه والليونه )ونضع عليها رشه شيكولاته فارماسيل او فستق او عين جمل مثل الصوره
تركه الشيف ممكن نضع على عجينه السابليه معلقتين زيت لزياده الليونه وتسهيل فردها — with احمد القاضى. — with احمد القاض
الكحك على البارد
نص كيلو دقيق لكل الاغراض
5 جم خميره فوريه
نص معلقه صغيره بيكنج بودر
25 جم سكر بودره
265 جم سمنه خارجه من الفريزر
100 مللى ميه
الطريقه
- نضرب السمنه المثلجه مع السكر البودره لغايه ما تهيش وتنعم ولونها يبيض
- نضع الدقيق مع البيكنج بودر ونقلب
- ندوب الخميره الفوريه فى ال 100 مللى ميه حتى نضمن اذابتها
- نضع الدقيق شويه شويه على خليط السمنه والسكر
ونضع الميه المذاب فيها الخميره شويه شويه حتى تتجانس ونشكلها ونكورها ونضغط عليها حتى لاتكون مرتفعه وتاخد وقت طويل فى الفرن
- وتدخل فرن الساخن على 150 درجه وبتاخد ثلث ساعه
ممكن نسيبها ساده من غير حشو
ممكن نحشيها بالملبن بدون اى اضافات
ممكن نحشيه بالعجوة ونقطعها قطع صغيره
ممكن نحشيها بالعجميه
مقادير العجميه
نص كيلو عسل نحل
65 جم دقيق
50 جم سمنه
الطريقه
نحمص الدقيق مع السمن ويعدين نحط عسل النحل شويه شويه حتى تتماسك وتعمل الكره الطريه ونقطعها قطع ونحشى بيها
طريقه العجميه
نص كيلو عسل نحل
65 جم دقيق
100 جم سمنه
الطريقه
نحمص الدقيق مع السمنه وبعدين نحط عسل النحل خيط رفيع مع التقليب حتى القوام المطلوب يعنى تنفع تشكليها وتعمليها كوره طريه وبعدين تحشي بيها
الغريبه بالكيس
المقادير
نص كيلو دقيق
275 جم سمنه مثلجه
100 جم سكر بودره
الطريقه
- نضرب السمنه مع السكر حتى تجانس وتبيض وتهيش نضع الدقيق شويه شويه
- نضع الخليط فى كيس حلوانى ونشكلها فى صاج
- ونضع اعض حبات الفستق او اى مكسرات عليها ونضغط عليها
- تدخل فرن ساخن على درجه حراره 150 درجه لمده ثلث ساعه ونحافظ على لونها الفاتح
تركه الشيف
نضع السمنه فى الفريزر تسقع كويس
نضع الخليط فى كيس حلوانى اسرع وانعم ونتيجه مبهره

----------------------
مقادير البتى فور بالكيس الناعم
250 جم زبده تكون لسه خارجه من الثلاجه
100 جم سكر بودره
2 بيضه
300 جم دقيق حسب حاجه العجينه


الطريقه



نخلط الزبدة مع السكر البودره كويس حتى تهيش وتبيض
نضع بيضه ونخلط حتى تختفى نحط البيضه التانيه ونخلط حتى تختفى نضع الدقيق شويه شويه حتى تلم العجينه وممكن مش ناخد الدقيق كله
ويدخل فرن
ونلزق كل 2 معا بالمربى ونضع طرفها فى الشيكولاته السايحه ( شيكولاته سايحه ومعاها شويه زيت )
ونحطها فى الشيكولاته الفرماسيل او جوز الهند او فستق حسب الرغبه —

-----------------------------------------------  
الايطالين ميرنج
4 أبيض بيض
50 جم سكر
250 جم سكر 


الطريقه
- نحط السكر ونغطيه بالميه ونضعه على النار يغلى
- النقطه المهمه هنا منضربش الابيض بيض الا لما السيرب يتماسك ويتقل ويبقى درجه حرارته 110 درجه
- نضرب الابيض بيض ولما يفك ويعلى نحط ال 50 جم سكر شويه شويه حتى يرتفع ويتضاعف
- نضع الشربات على الميرنج خيط رفيع مع الضرب حتى يبرد ويعبأ فى كيس حلوانى ونزين البتى فور
تركه الشيف
لازم البوله والمضرب يكون نضيف تماما ومافيش فيه اى اثار دهنيه علشان الميرنج يتضاعف ويتماسك
نحط السيرب خيط رفيع على الابيض بيض — with احمد القاضى.
 

------------
مقادير بتى فور سابليه
300 جم دقيق
200 جم زبدة
100 جم سكر بودره
15 : 20 جم كاكاو

الطريقه
نعجن كل المقادير معا وبعدين نحط الكاكاو ونعجن حتى تكون مثل الصوره ورشه دقيق على الرخامه وتفرد بالمردانه ونقطع بالقطاعه ونضعه فى الصاج وتكون قريبه من بعضها لان مافيش بيكنج بودر ولا خميره

- نخلط كل المقادير معا وبيكون القوام مثل الصوره
- نفرد العجينه بارتفاع 5 : 5 مللى
- نضع القوالب على العجينة
--------------------------------------------
 مقادير بتى فور سابليه
300 جم دقيق
200 جم زبدة
100 جم سكر بودره

الطريقه
- نخلط كل المقادير معا وبيكون القوام مثل الصوره
- نفرد العجينه بارتفاع 5 : 5 مللى
- نضع القوالب على العجينه
- ونضغط على السابليه ونشيل اى زيادات
- وتدخل فرن ساخن على درجه 150 : 160 درجه وبياخد حوالى ثلث ساعه
نيجى بقى للتزين هنزين بالايطالين ميرنج
مقادير الايطالين ميرنج
4 أبيض بيض
50 جم سكر
250 جم سكر
الطريقه
نحط ال 250 جم مع ميه تغطيه على النار لغايه ما يعمل الكره الطريه
نضرب الابيض بيض ولما يفك ويعلى نحط ال 50 جم سكر شويه شويه حتى يتضاعف ويهيش
فى الوقت ده نحط السيرب خيط رفيع على الابيض بيض
حتى يتجانس ويعبا فى كيس حلوانى ويزين به البتى فور سابليه ونغطسه فى الشيكولاته السايحه الغامقه ونصفى البتى فور من الشيكولاته الزياده (الشيكولاته تسيح ومعها شويه زيت حتى تكتسب اللمعه والليونه )ونضع عليها رشه شيكولاته فارماسيل او فستق او عين جمل مثل الصوره
تركه الشيف ممكن نضع على عجينه السابليه معلقتين زيت لزياده الليونه وتسهيل فردها — with احمد القاضى

-----------------------------
الغريبه بالكيس
المقادير
نص كيلو دقيق
275 جم سمنه مثلجه
100 جم سكر بودره 


الطريقه
- نضرب السمنه مع السكر حتى تجانس وتبيض وتهيش نضع الدقيق شويه شويه
- نضع الخليط فى كيس حلوانى ونشكلها فى صاج
- ونضع اعض حبات الفستق او اى مكسرات عليها ونضغط عليها
- تدخل فرن ساخن على درجه حراره 150 درجه لمده ثلث ساعه ونحافظ على لونها الفاتح
تركه الشيف
نضع السمنه فى الفريزر تسقع كويس
نضع الخليط فى كيس حلوانى اسرع وانعم ونتيجه مبهره

----------------

الكحك على البارد
نص كيلو دقيق لكل الاغراض
5 جم خميره فوريه
نص معلقه صغيره بيكنج بودر
25 جم سكر بودره
265 جم سمنه خارجه من الفريزر
100 مللى ميه 


الطريقه
- نضرب السمنه المثلجه مع السكر البودره لغايه ما تهيش وتنعم ولونها يبيض
- نضع الدقيق مع البيكنج بودر ونقلب
- ندوب الخميره الفوريه فى ال 100 مللى ميه حتى نضمن اذابتها
- نضع الدقيق شويه شويه على خليط السمنه والسكر
ونضع الميه المذاب فيها الخميره شويه شويه حتى تتجانس ونشكلها ونكورها ونضغط عليها حتى لاتكون مرتفعه وتاخد وقت طويل فى الفرن
- وتدخل فرن الساخن على 150 درجه وبتاخد ثلث ساعه

ممكن نسيبها ساده من غير حشو
ممكن نحشيها بالملبن بدون اى اضافات
ممكن نحشيه بالعجوة ونقطعها قطع صغيره
ممكن نحشيها بالعجميه
مقادير العجميه
نص كيلو عسل نحل
65 جم دقيق
50 جم سمنه
الطريقه
نحمص الدقيق مع السمن ويعدين نحط عسل النحل شويه شويه حتى تتماسك وتعمل الكره الطريه ونقطعها قطع ونحشى بيها
طريقه العجميه
نص كيلو عسل نحل
65 جم دقيق
100 جم سمنه
الطريقه
نحمص الدقيق مع السمنه وبعدين نحط عسل النحل خيط رفيع مع التقليب حتى القوام المطلوب يعنى تنفع تشكليها وتعمليها كوره طريه وبعدين تحشي بيها
--------------------
البرازق السوريه الاصليه
نص كيلو دقيق
250 جم سكر بودره
250 جم زبدة
10 جم خميرة
75 جم لبن
سمسم احمر و شربات خفيف ( كوب ميه و كوب الا ربع سكر وعصير نص ليمونه وغلوه على النار ونحط فيه السمسم )


الطريقه
- نحط الزبدة والسكر البودرة فى العجان ونخلط وبعدين نحط الدقيق ونقلب حتى الزبده تغلف ذرات الدقيق
- ندوب الخميره فى اللبن كويس
- نضع خليك الخميره واللبن على العجينه ونعجن حتى تتبقى العجينه ملمومه وكتله واحده
- نشكلها رول ونقطعه قطع صغيره مثل الصوره
- نفرد قطعه قطعه بالمردانه وبعدين نحط ناحيه منها فى خليط السمسم والشربات
- ونضعها فى صاج مفروش بسيلكون او ورق زبدة مع ترك مسافه بين كل واحده وتدخل فرن ساخن على درجه حراره 160 : 170 درجه لمده ثلث ساعه
تركه الشيف
الشيف هنا دوب الخميره فى اللبن ليه ؟
- العجينه مش فيها مواد سائله ولا هتتعجن كتير علشان تساعد فى ذوبان الخميره
كميه السكر هنا عاليه ليه؟
- علشان البرازق لما تدخل الفرن تفرش وتبقى فيها مدغه جميله وهشه
نشكل العجينه رول طويل ونقطعه قطع صغير حتى يسهل علينا طريقه تقسيمه كله فى وزن واحد

------------------
لسان القطه
80 جم زبدة
110 جم سكر بودره
100 جم بيعادل 3 ابيض بيض
110 جم دقيق
فانيليا


الطريقه
- نخلط الزبدة وتكون طريه مع السكر البودره حتى تتجانس وتهيش نحط الابيض بيض شويه شويه مع التقليب حتى يتجانس وبعدين نحط الدقيق شويه شويه ونقلب تقلبتين ونضعه فى كيس حلوانى ونشكله على سيلكون او ورقه زبدة
ويدخل فرن ساخن على درجه حراره 190 درجه
تركه الشيف
الخلط بمعلقه خشب
استعمال الابيض بيض فقط يديله الهشاشه وطعم كرسبى
نزينه بالشيكولاته السايحه ومكسرات او حسب رغبتك

------------------
الانجليش كيك الاقتصادى
250 جم دقيق
125 جم زبدة
150 جم سكر بودره
2 بيضه
65 مللى لبن
نص باكو بيكنج بودر
25 جم عسل جلوكوز ( معلقه )


الطريقه
- نضرب السكر البودره والزبدة لغايه ما يهيش
- نضع بيضه بيضه على السكر والزبده المخفوق
- نخلط الدقيق والبيكنج بودر والفانيليا معا
- نضع عسل الجلوكوز مع اللبن وندخله الميكرويف لمده 10 ثوانى ونقلبه حتى يتجانس
- ونحط خليط اللبن ( لبن وعسل جلوكوز ) على (السكر والزبدة) وفى الاخر نضع الدقيق شويه شويه
ونضع الخليط فى كيس حلوانى ونملآ ثلث القالب
-نسخن الفرن لو القالب كبير تكون الحراره 180 درجه فى اول 10 دقائق ثم نقلل درجه الحراره الى 160 درجه وبتاخد حوالى 50 دقيقه
ولو القالب صغير زى الكب كيك بيدخل على درجه حراره 200 درجه لمده 20 الى 25 دقيقه
تركه الشيف
- ممكن نحط 15 جم كاكاو ونشيل مكانه دقيق
- وجود عسل الجلوكوز فى الانجليش كيك بيحافظ على طراوته لان عسل الجلوكوز بيمتص الرطوبه
- كل ما القالب كبر فى الحجم كانت درجه الحراره قليله ومده الخبيز اكبر
- ولو القالب صغير نزود درجه الحراره ونقلل وقت الخبيز
- ناخد شويه مربى مشمش وناخدها غلوه مع شويه ميه ونلمع بيها اللانجليش كيك لما يبرد تماما

-------------------
كيكه الدره
150 جم دقيق
120 جم دقيق ذره ناعم
135 مللى لبن
135 مللى زيت
3 بيضات
210 جم سكر
10 بيكنج بودر وفانيليا


الطريقه
- نضرب البيض والسكر فى العجان لغايه ما يهيش ويتضاعف
- نخلط الدقيق ودقيق الدره والبيكنج بودر والفانيليا
- نهدى المضرب ونحط اللبن شويه شويه مع الضرب حتى يختلط
- ونحط الزيت خيط رفيع على الخليط ونضرب حتى التجانس
- وفى الاخر نحط الدقيق شويه شويه ونقلب مع الحفاظ على الهواء الموجود باننا لا نرفع المعلقه اللى بنقلب بيها فى الهواء
-الكميه دى بتعمل 2 قالب مقاس 20 فى 13 سم و2 قالب كب كيك
وتدخل الفرن على درجه حراره 170 درجه لمده 35 الى 40 دقيقه
تركه الشيف
لازم نحط الزيت خيط رفيع مع الضرب على السرعه الاولى ليه علشان نحافظ على ارتفاع الخليط لو حطناه كله مره واحده هيهبط
نملآ ثلاث اربع القالب علشان لما يدخل الفرن هيرتفع
ازاى نعرف انه استوى من 3 حاجات
اولا حاجه لو ضغطنا على وش الكيكه بصابعنا ونرفع صابعنا نلاقى الخليط رجع زى ما كان دليل على انها استوت لو مش استوت نلاقى نفس مكان صابعنا
تانيا نلاقى الكيكه انفصلت من الحرف عن القالب زى الصوره
ثالثا لو حطينا سكينه فى وسط الكيكه ونرفعها نلاقى السكينه طلعت نظيفه مافيش اى اثار عليها
 

--------------------------
بسكويت حادق (مالح)
250 جم دقيق
90 جم جبنه رومى مبشوره ناعم
40 مللى ميه
نص معلقه صغيره بيكنج بودر
رشه ملح
بيضه واحده
60 جم زبدة ساقعه


الطريقه
- نخلط الزبدة مع الدقيق بطريقه البس (الطريقه البسيطه) حتى تبقى مثل حبات الرمل وبعدين نحط الجبنه المبشوره والبيكنج بودر
- نعمل حفره فى خليط الدقيق ونضع فيها البيضه والميه ونخلط حتى تتجانس
- نخدمها بايدينا حتى العجينه يكون فيها لمعه وطراوه
- نغطى العجينه ونسبها ترتاح نص ساعه ثم رشه دقيق ونفردها بارتفاع 2 مللى تقريبا
- نقطعها بقطاعه او نقطعها بالسكين ونعمل عليها ثقوب ثم نلمعها باصفر بيض وفانيليا وشويه لبن ونضع عليها حسب الرغبه ممكن يانسون او سمسم احمر
وتدخل فرن ساخن على درجه حراره 150 درجه لمده 20 : 25 دقيقه او حتى تبقى لونها ذهبى جميل
تركه الشيف
نريح العجينه بعد العجن وقبل دحول الفرن
ممكن نحط فى العجينه فلفل اسو وثوم وبصل بودر وشويه مسترده

------------  
سابليه اللبن لاول مره 

المقادير
350 جم دقيق
55 مللى لبن بارد
100 جم سكر بودره
200 جم زبدة
- نحط الزبده والسكر البودر فى العجان ونضربه حتى يهيش
- وبعدين نحط اللبن ونخلط ونحط الدقيق ويدوب لفتين حى يتجانس بس علشان مش يعمل عرق
- ونريح العجينه علشان نقدر نفردها
- ورشه دقيق ونفرد العجينه بالمردانه ونشكلها بقطاعه مثل الصوره ونريحها تانى علشان لما تدخل الفرن تكون بنفس حجمها
- تدخل فرن على درجه حراره 140 درجه : 150 درجه حتى تكتسب اللون الذهبى الجميل وبياخد حوالى 20 : 25 دقيقه
وبعدين نحشيها بأى نوع جبنه وونلزق كل اتنين معا ونزينها بوردات من الجبنه والمسترده وتقدم بألف هنا
تركه الشيف
الالتزام بالطريقه
وظبط حراره الفرن
ونريح العجينه بعد العجن وقبل دخولها الفرن
ويمكن نحشيها بأى نوع جبنه حسب الرغبه

-----------------------  

البسكويت الصيامى

ربع كيلو دقيق
200 جم زبده مارجرين طريه ندفيها شويه فى الميكرويف
50 جم عصير دافى
50 جم سكر بودره
3 جم بيكنج بودر
رشه ملح
الطريقه
- نضرب الزبده مع السكر لغايه ما السكر يدوب نحط العصير ونخلط ونحط رشه الملح ونخلط وفى الاخر نحط الدقيق شويه شويه حتى تلم العجينه ومش تلزق فى الايد
- نضع العجينه فى كيس حلوانى ونشكل ونسيب فراغ بين كل واحده علشان فيه بيكنج بودر
- نجمله بقطعه من الكريز وممكن نضغط عليه بصابعنا المعفر بالدقيق لعمل فراغ فى البسكويت
-يدخل فرن ساخن على 150 درجه لمده 20 الى 25 دقيقه
- ولما يخرج من الفرن نحشى الفراغ اللى عملناه باصبعنا بالمربى او شيكولاته سايحه
تركه الشيف الزبده تكون دافيه والعصير دافى حتى يتجانس معا والزبده لا تفصل
العجينه تكون مش بتلزق باليد
-----------------------
تركات واسرار الارز واللبن والطعم المميز

المقادير
نص كوب ارز
2 كوب ميه للسلق وممكن بدل الميه لبن
2 كوب لبن
50 جم زبده
فانيليا
125 جم سكر للتحليه وممكن اكتر حسب الرغبه
الطريقه
1- نسلق الارز نص سلقه بحيث انه يتشرب كل الميه وينشف
2- نضع اللبن على النار حتى يغلى نحط لسكر ونقلب ثم قطعه الزبده
3- نحضر طاجن الفرن ونضع الارز مثل الصوره ونضع عليه خليط اللبن وهنلاقى كميه اللبن كتير على الارز
5- نسخن الفرن على حراره 120 :130 درجه وبياخد حوالى ساعه وبعد الساعه هنلاقى الوش اصبح ذهبى جميل ولسه فيه لبن على الوش نغطيه وندخله تانى الفرن ليكمل سواه حوالى ربع ساعه كمان وبعدين يخرج ويترك ليبرد ويقدم بألف هنا
ايه الفرق بين الارز واللبن العادى والارز واللبن فى الفرن
الارز واللبن اللى فى الفرن بنسلق الارز نص سلقه
بياخد كميه لبن اكتر
بيكون ناعم وطعمه احلى

بسكويت القرفه الفرنسى

بسكويت القرفه الفرنسى
375 جم دقيق
200 جم زبدة
125 جم سكر بودره
بيضه واحده دافيه
40 مللى لبن سائل
فانيليا
4 جم بيكنج بودر
2 معلقه صغيره قرفه 


الطريقه
- نخلط الزبدة وسكر البودره كويس فى العجان حتى تهيش وبعدين نحط البيضه الدافيه علشان الزبده مش تفصل ونخلط حتىيبقى له قوام
- نخلط الدقيق مع القرفه والملح والبيكنج بودر والفانيليا
- ثم نهدى العجان ونضع الدقيق وعلى السرعه الهاديه نخلط ونحط اللبن واحده واحده حتى تتجانس العجينه
ونشكل العجينه على شكل رول حتى يسهل علينا تشكيله ونقطع الرول قطع متساويه وناخد كل قطعه ونكورها بايدينا ونضعها فى الصاج وندهن الوش بالبيض وتدخل الفرن على درجه حراره 160 درجه وبتاخد حوالى 20 :25 دقيقه

بلح الشام



    الزلابيه (لقمة القاضى)
    المقادير
    225 جم دقيق قوى
    25 جم نشا
    بيضه واحده
    20 جم سكر
    5 جم خميره
    200 مللى ميه - اخدت فى الحلقه 180 مللى ميه حسب العجينه 


    الطريقه
    - نحط الدقيق والنشا والخميره ورشه الملح ويخلط معا
    - نعمل حفره فى وسط الدقيق ونضع البيضه وننزل الميه ونقلب بايدينا
    حتى تتجانس ونرب العجينه كويس حتى تتماسك ولها قوام مثل الصوره
    - نغطى العجينه ونسبها تخمر لمده نص ساعه
    - بعد النص ساعه نلاقيها تضاعفت نهبطها
    - نجيب معلقه ونضعها فى الميه ونمسك جزء من العجين فى الايد الشمال ونضغط عليها فتظهر جزء من العجين صغير ناخده باليد اليمين بالمعلقه ونضعها فى الزيت الساخن حتى تكتسب اللون الذهبى الجميل
    - تطلع من القليه نرش عليها شويه سكر بودره او نحطها فى الشربات التقيل حتى تتشرب ونصفيها منه
    الشربات تقيل
    2 كوب سكر
    نص كوب عسل جلوكوز
    كوب ميه
    عصره ليمون
    ويكون دافىء

    تركه الشيف
    استعمال الدقيق القوى
    لو واحنا حطناه فى الزيت وطلع شكلها غير منتظم يبقى ناقص لها معلقه دقيق
    نسبها تخمر ولما تخمر نهبطها تانى
    نضع المعلقه فى الميه حتى لاتزلق فيها العجينه
    الزيت يكون ساخن بدرجه 170 درجه
    الشربات يكون دافى وتقيل
    ----------
     صوابع زينب
    المقادير
    240 جم دقيق قوى
    25 مللى زيت
    100 جم سميد بسبوسه
    80 جم سمنه
    3 جم خميره فوريه
    100 مللى ميه للعجن
    رشه ملح 


    الطريقه
    نحط كل المقادير معا فى العجان ولو احتاجت العجينه شويه ميه نحط معلقه وبعد ما تتجانس وتبقى قوامها مثل الصوره نغطيها ونسبها تريح ممكن فى الثلاجه حوالى ثلث ساعه وبعدين نعمل العجينه رول حتى يسهل علينا نقطيع العجينه فى حجم واحد وناخد كل قطعه نعملها على شكل كوره بين ايدينا ونجيب مبشروه البصل او اى شكل ونضغط بوحده الصوابع عليها مثل الصوره حتى تكتسب الشكل المزركش
    وتضع فى الزيت وتقلى حتى تكتسب اللون الذهبى الجميل وتضع فى شربات تقيل
    مقادير الشربات
    2 كوب سكر
    نص كوب عسل جلوكوز
    كوب ميه وعصره ليمون
    والشربات يكون دافىء
    تركه الشيف
    الشربات يكون تقيل ودافىء
    ترتاح العجينه فى الثلاجه لمده ثلث ساعه
    استعمال دقيق قوى و خميره فوريه

    -------
بلح الشام
ربع كيلو دقيق قوى
225 مللى ميه
25 جم زيت
3 بيضات وواحد أصفر بيض
رشه ملح 


الطريقه
- نضع الميه والزيت على النار لغايه ما تغلى وأول ما تغلى تحط الدقيق كله مره واحده ونقلب باستمرار فى اتجاه واحد حتى تتجانس وتكون كتله واحده ولا تترك اى بواقى فى الاناء يبقى كده تمام
- نرفعها من على النار ونضعها فى العجان ونضربها شويه لسببين
أول سبب انها تكمل سواها والسبب التانى انها تهدأ شويه
- نحط بيضه ونخلط حتى تختفى داخل العجين وبعدين نحط التانيه ونخلط حتى تختفى وهكذا حتى يخلص مقدار البيض
- نضعه فى كيس حلوانى ونشكل ونستعمل البلبله زى اللى فى الصوره لان الكل بيسأل عنها
- نمسح ايدنا الشمال بالزيت علشان لما نقطع البلح مش يلزق فيها
- ونشكل ونضع فى الزيت ويكون فاتر بدرجه حراره 50 درجه يعنى نستحمل اننا نضع ايدنا فيه
- ونقلب البلح حتى يكتسب اللون الذهبى
- نكون محضرين شربات تقيل عباره عن (2كوب سكر ونص كوب عسل جلوكوز وكوب ميه) ويكون دافىء
- نطلع البلح ونضعه فى الشربات التقيل الدافىء لمده 3 دقائق ثم نصفيه
تركه الشيف
- استعمال الدقيق القوى
- نضع بيضه ولما تختفى نضع التانيه
-استعمال زيت بارد فى درجه حراره 50 درجه
- نضع البلح فى شربات تقيل دافىء لمده 3 دقائق فقط علشان مش يطرى
- استعمال الواحد أصفر بيض لو عايزين نحشى البلح من جوة بالكريمه باستيرى — with احمد القاضى.
صوابع زينب
المقادير
240 جم دقيق قوى
25 مللى زيت
100 جم سميد بسبوسه
80 جم سمنه
3 جم خميره فوريه
100 مللى ميه للعجن
رشه ملح
الطريقه
نحط كل المقادير معا فى العجان ولو احتاجت العجينه شويه ميه نحط معلقه وبعد ما تتجانس وتبقى قوامها مثل الصوره نغطيها ونسبها تريح ممكن فى الثلاجه حوالى ثلث ساعه وبعدين نعمل العجينه رول حتى يسهل علينا نقطيع العجينه فى حجم واحد وناخد كل قطعه نعملها على شكل كوره بين ايدينا ونجيب مبشروه البصل او اى شكل ونضغط بوحده الصوابع عليها مثل الصوره حتى تكتسب الشكل المزركش
وتضع فى الزيت وتقلى حتى تكتسب اللون الذهبى الجميل وتضع فى شربات تقيل
مقادير الشربات
2 كوب سكر
نص كوب عسل جلوكوز
كوب ميه وعصره ليمون
والشربات يكون دافىء
تركه الشيف
الشربات يكون تقيل ودافىء
ترتاح العجينه فى الثلاجه لمده ثلث ساعه
استعمال دقيق قوى و خميره فور
الزلابيه (لقمة القاضى)
المقادير
225 جم دقيق قوى
25 جم نشا
بيضه واحده
20 جم سكر
5 جم خميره
200 مللى ميه - اخدت فى الحلقه 180 مللى ميه حسب العجينه
الطريقه
- نحط الدقيق والنشا والخميره ورشه الملح ويخلط معا
- نعمل حفره فى وسط الدقيق ونضع البيضه وننزل الميه ونقلب بايدينا
حتى تتجانس ونرب العجينه كويس حتى تتماسك ولها قوام مثل الصوره
- نغطى العجينه ونسبها تخمر لمده نص ساعه
- بعد النص ساعه نلاقيها تضاعفت نهبطها
- نجيب معلقه ونضعها فى الميه ونمسك جزء من العجين فى الايد الشمال ونضغط عليها فتظهر جزء من العجين صغير ناخده باليد اليمين بالمعلقه ونضعها فى الزيت الساخن حتى تكتسب اللون الذهبى الجميل
- تطلع من القليه نرش عليها شويه سكر بودره او نحطها فى الشربات التقيل حتى تتشرب ونصفيها منه
الشربات تقيل
2 كوب سكر
نص كوب عسل جلوكوز
كوب ميه
عصره ليمون
ويكون دافىء
تركه الشيف
استعمال الدقيق القوى
لو واحنا حطناه فى الزيت وطلع شكلها غير منتظم يبقى ناقص لها معلقه دقيق
نسبها تخمر ولما تخمر نهبطها تانى
نضع المعلقه فى الميه حتى لاتزلق فيها العجينه
الزيت يكون ساخن بدرجه 170 درجه
الشربات يكون دافى وتقيل

-------------------
بسكويت الصافويار
3 بيضات مفصولين
195 جم سكر بودره
180 جم دقيق
15 جم نشا
2 معلقه صغيره جراند كافيه
الطريقه
- نضرب الابيض بيض شويه حتى تفك نحط رشه الملح وبعدين نحط السكر شويه شويه حتى يتماسك
- نضرب الاصفر بيض بمعلقه خشب بسيط حتى يفك نضع الاصفر بيض على الابيض بيض والسكر
- نحط عليهم النشا والدقيق شويه شويه ونحافظ على الهواء الموجود
- نضع الخليط فى كيس حلوانى ونشكله على سيلكون ويدخل الفرن على 190 درجه لمده 10 : 12 دقيقه
طريقه الكريمه
المقادير
3 اصفر بيض
270 جم سكر
80 جم جلوكوز
500 جم كريمه لبانى
360 جم جبنه مكعبات وتكون ملح خفيف وفيها تماسك 


الطريقه
- نحط السكر وعسل الجلوكوز على النار حتى يصل الى درجه ال 125 درجه
- نحط الاصفر بيض فى العجان ونهدى السرعه ونضربه ونضع
عليه الشربات خيط رفيع حتى ينتهى المقدار ونضرب حتى يتماسك الخليط
- نضرب مكعبات الجبنه الكريمه ونضعها على البتابوم
- نضرب الكريمه اللبانى حتى تهيش وتتماسك ونضعها على مكعبات الجبنه والبتابوم وهنا تبقى جاهزه
نعمل الشربات حتى نحط فيه بسكويت الصافويار
عباره عن 2 كوب سكر وكوب ميه و2 معلقه جراند كافيه تشويس
تركيب طبق التراميسو
- نضع بسكويت الصافويار فى الشربات وبعدين نرصصه فى الطبق
- ونضع عليه طبقه كريمه ثم نضع طبقه تانيه طبقه بسكويت وبه شربات من الجراند كافيه
- ونرش رشه اكاو ونحط فوقها الكريمه
يعنى نعمل طبقات من البسكويت والكريمه ورشه الكاكاو
ويقدم بالف هنا
تركه الشيف
ممكن طريقه تانيه لعمل الصافويار
3 بيضات مفصولين
الابيض بيض نضربه مع 75 جم سكر
ونضرب الاصفر بيض مع 150 جم سكر
ثم نضع على الاصفر بيض النشا والدقيق وبعدي نحط الابيض بيض ونشكله — with احمد القاضى. — with احمد القاضى.

----------------
هنا الصور توضح طريقه الكنافه السبت 

نعمل شرايط من الكنافه زى اللى فى الصوره ونحاول نعملها زى الصوره ونضغط عليها بصينيه تانيه بنفس المقاس ونسقيها بالسمنه وتدخل الفرن حتى يكون لونها ذهبى جميل مثل الصوره وتخرج ندهنها بالشربات التقيل بس كميه قليله يدوب نلمعها فقط ونغطى النصف التانى من الكنافه المحشيه بالكريمه 

-------------------
الكنافه بالكريمه 

نفكك الكنافه ونهيشها زى مايكون بنغسل ونقطعها بطول 5 الى 6 سم وندهن الصينيه بالسمنه ونحاول نوزع الكنافه فى الصينيه فى سمك واحده ونعمل الكريمه ونحشيها ومش نخرج على الاطراف حتى لا تخرج الكريمه بره
والشيف احمد حشاها هنا بالكريم باستيرى اللى بتدخل الفرن وعصير الزبادو
وممكن تحشيها بالقشطه الكدابه ونعلى الطعم بوضع كريمه لبانى او لبن بودره
ووضع عليها كنافه تانى وضغط عليها بسيط وحط السمنه الساخنه عليها ودخلت الفرن على 180 درجه لمده 30 الى 35 دقيقه ولما خرجت سقاها بالسيرب البارد وجملها بشويه فستق مفروم او اى مكسرات
التركه المهمه للشيف احمد القاضى لنجاح عمل الكنافه
1- الكنافه تفكك كويس وتهيش وتقطع 5 الى 6 سم علشان مش تفك وتتماسك معا
2- لو وضعنا سكر بودره وخلطناها مع الكنافه حتى تاخد الكنافه اللون الذهبى ومش شرط وجود سمنه كتيره
3-لازم نهتم بحروف الصينيه ونضغط عليها كويس ومش يكون فيها كريمه علشان مش تطلع بره
4-الشربات بنتحكم فيه لو تقيل بتكون الكنافه كرسبى اكتر
ولو خفيف بتكون طريه
 

---------------
الكنافه الاساور

الشيف احمد عمل نوعين من الاساور
الاولى
لفها على صابعه واصبحت ملفوفه صغيره وثبت الطرف من تحت فى القاعده علشان مش تفك وتفضل محتفظه بالشكل
واهم ميزتها انها بتكون هشه اكتر من
التانيه
الاساور اللى ملفوفه على قالب شبه غطا الزجاجه وهو موجود عند ادوات الحلوانى
1- عمل قاعده من الكنافه وثبت عليه القالب ولف الكنافه حواليه وفيه طريقتين
لو مستعجله وعايزه تعمليها بسرعه تدخليها الفرن على نار هاديه لمده 10 دقائق تمسك نفسها ونعرف نشيل القالب منها ونضع عليها السمنه وندخلها تانى الفرن تكمل سواها
حتى تكتسب اللون الذهبى وتخرج من الفرن نلمعها بشربات
ولو مش مستعجله تعمليها وتسبيها لتانى يوم تنشف وتمسك نفسها وتسقيها سمن وتدخليها الفرن تكتسب اللون الذهبى الجميل وتلمعيها بالشربات التقيل
الشربات التقيل مقاديره
اللى هو عباره عن 2 كوب سكر و1 كوب ميه و2 معلقه كبيره عسل جلوكوز وبعدين نحشيها
طريقه الحشو
1- بجناش او نوتيلا ونضع عليها وحده بندق او حسب الرغبه

2- كريمه باستيرى 50 جم مضروبه مع 400 جم زبادو ونحط عليها وحدات المانجو
والصوره هنا موضحه
الفرق بين الاساور اللى ملفوفه على اصبع اليد واللى ملفوفه على القالب
اصبح اليد بتكون هشه اكتر وبتاخد حشو اقل ولازم نخلى طرفها لتحت فى القاعده
ام الاساور اللى ملفوفه على القالب بتكون نشف وأكبر وتاخد
حشو اكتر وبنعمل لها قاعده نثبت عليها القالب والطرف اللى لفيناه بيكون مزنوق فى جانب الصينيه او فى الوحده اللى جنبها وبنسبها لمده ليله علشان تنشف او ندخلها فرن هادى لمده 10 دقائق حتى تمسك نفسها ونعرف نشيل القالب
 

مكرونه فيتوتشينى بمشروم تشويس وفرخه مع البطاطس بالطريقه السوريه بزيت زيتون تشويس بالصور

مقادير مكرونه فيتوتشينى بمشروم تشويس
المقادير
ربع كيلو مكرونه فيتوتشينى
2 معلقه كبيره زيت زيتون اوليفيا تشويس على السخن
2 كوب مشروم تشويس
2 كوب كريمه لبانى وبديل لها معلقه دقيق وكوب لبن ومعلقه سمنه او زبده
جبنه بارميزان او جبنه شيدر
ملح وفلفل 


الطريقه
- نسلق المكرونه مش كتير
- نحط طاسه على النار ونضع فيها زيت زيتون على السخن تشويس وبعدين نحط المشروم تشويس وتقلب على النار ونحط فص ثوم ونحط الكريمه ونقلب حتى تغطى الكريمه المكرونه ونضع رشه الملح ورشه الفلفل الابيض
- وتقلبتين وتقدم فى طبق وعليه الجبنه المبشوره وعليها رشه زيت اوليفيا تشويس على البارد لاعطائها اللمعه والطعم المميز وبألف هنا
تركه الشيف
استعمال معلقه دقيق كبيره وكوب لبن كبير ومعلقه زبده او سمن بدل الكريمه اللبانى
استعمال مشروم تشويس له مزاق عالى ولون فاتح غير اى مشروم وهو بديل عن اللحمه والفراخ غير انه صحى

------------------------------ 
فرخه مع البطاطس بالطريقه السوريه بزيت زيتون تشويس
المقادير
فرخه صغيره مقطعه نصفين
نص كيلو بطاطس مقشره ومقطعه طرنشات نص تحمير
معلقه صغيره ثوم مفروم
معلقه كبيره صلصه
علبه مشروم صغيره تشويس
كوب زيت زيتون تشويس
عصير 10 ليمونات - رشه ملح - رشه فلفل اسود
لو امكن يبقى هوت صوص
ورقه لورا 


الطريقه
- تغسل الفرخه وتنضف كويس وتقسم نصفين ونعمل فاتحه تحت الجناح
- نخلط الزيت الزيتون مع الصلصه وفص الثوم وعصير الليمون والملح والفلفل وورق الورا والهوت صوص حسب الرغبه
- نضع الفرخه فى خليط زيت الزيتون ويستحسن لمده ليله
- نضع قطع البطاطس فى البايركس او الطاجن ونضع فوق شرئح البطاطس شرائح مشروم تشويس وطبقه بطاطس ثم نضع الفراخ ونضع خليط الزيت فوقها وتدخل الفرن لتستوى
وبعد حوالى نص ساعه نفتح وناخد الزيت من البيركس ونلمع بيها الفراخ حتى تتشرب من خليط الزيت الزيتون وطعمه المميز حتى يكون لونها ذهبى وجميل مثل الصوره

----------------
اسكونز الجبنه الامريكى
225 جم دقيق
12 ونص جم بيكنج بودر
نص معلقه صغيره بابريكا
75 جم جبنه رومى مبشوره مجزأه (50 جم داخل العجينه - 25 جم ترش على العجينه )
3 جم ملح
130 مللى لبن
بيضه واحدة
50 جم زبدة 


الطريقه
الخلط هنا يدوى بمعلقه خشب
- نحط المواد الجافه معا ونضع عليها الزبدة ونخلط ونبسها بين ايدينا
- وبعدين نعمل حفرة فى حليط الدقيق ونضع اللبن ونخلط وبعدين البيضه
- وتكون العجينه مثل الصوره فيها فراغات وغير معجونه كويس وتدخل الثلاجه تريح حوالى ثلث ساعه وبعدين نفردها حوالى 1سم ونقطع بقطاعه ونضعها فى صاج ونلمعها بالبيض ونحط عليها رشه جبنه رومى
وتريح ثم تدخل فرن
تركه الشيف هنا
نفرك المقادير الجافه معا مع الزبده حتى تغلف الدقيق
 

--------------
الكراكرز بخلطه الثوم والزعتر والبابريكا 

100 جم دقيق
رشه ملح صغيره
نص معلقه صغيره ثوم بودر
25 مللى زيت
60 مللى ميه ( فى الحلقه اخدت 55 مللى ميه فقط حسب الدقيق)
بيضه لتلميع الوش
شويه سمسم - زعتر - حبه البركه
الطريقه
- نضع الدقيق مع الثوم البودر و الزعتر ونفركه بايدينا على المقادير
والجديد هنا ال 25 مللى زيت
- ونشغل العجان وننزل بالميه شويه شويه حسب العجينه حتى تبقى متجانسه وملمومه ومطاطيه
- ونغطى العجينه ونسبها ترتاح
- ناخد العجينه ونعملها رول ونقطع قطع صغيره متساويه
- ونفرد كل قطعه بالمردانه وتبقى رقيقه جدا
- وتضع فى الصاج وتدهن الوش بالبيض ونرش عليها رشه سمسم او حبه البركه او كمون حسب الرغبه
- نسخن الفرن كويس على درجه 200 وبتاخد حوالى 8 دقائق
تركه الشيف
ممكن نستخدم الزبدة بدل الزيت ولكن الشيف فضل الزيت علشان يبقى كرسبى وناعم
اهم حاجه فى الطريقه انها ترتاح كويس
 

-------------------
كيش التونه
عجينه ملفى نفردها على القالب ونضغط عليها حتى نفرغ بينها اى هواء
وتكون محتفظه بنفس حجمها 


المقادير
علبه تونه 170 جم - علبه جبنه مكعبات 170 جم - عدد 2 ليمون مخلل
نص كوب كريمه لبانى - معلقه دقيق - 3 بيضات - مسترده
الطريقه
- نحط الجبنه المكعبات فى بوله ونهرسها بمعلقه حتى تكون كريمى وبعدين نحط التونه عليها
- نقطع الليمون المخلل شرائح جوليان ونضع عليها
ونقلب ونحط الكريمه ونحط الدقيق وفى الاخر البيضه
- نجيب القالب ونفرد فيه الملفى ويكون له حافه عاليه ونقوم بتنيها على حافه الصينيه مثل الصوره ونعلم عليها بالسكين لعمل شكل جميل
ونخرم عجينه الملفى حتى تحتفظ بنفس شكلها ونصب فيه الخليط
وبعدين يريح فى الثلاجه حوالى ثلاث اربع ساعه وبعدين تدخل الفرن على 160 حتى تستوى
تركه الشيف
يفضل للكيش عجينه الملفى
نختار الليمون المخلل الطرى
تريح الكيش فى الثلاجه حتى يحتفظ بنفس حجمه
 

----------------
تارت البشاميل
تارت مالح مكون من 175 جم دقيق - 4 جم ملح - نص معلقه صغيره بيكنج بودر - 90 جم زبدة ساقعه - بيضه - 90 جم جبنه مبشوره 


البشاميل
نص لتر لبن
الرو - 40 جم دقيق - 50 جم سمنه - بيضه - ملح وفلفل وجبنه مبشوره
الطريقه
- نضع الزبده فى طاسه على النار ولما تسيح نحط الدقيق يتحمس معاها شويه نحط وبعدين نحط اللبن ونقلب بسرعه ونحط باقى المقادير ونقلب بسرعه ونصبها على التارت المستوى وتدخل الفرن على 150 : 160 درجه لمده 40 : 50 دقيقه
تركه الشيف
- مقدار الدقيق هنا 40 جم وهى نسبه قليله علشان عايزين نعمل بشاميل خفيف
- التارت يكون مستوى وبعدين نحط عليه البشاميل
- اللبن يكون ساخن علشان لما نحط باقى المقادير مش يكلكع ويتجانس بسرعه
----------------

  

الجمعة، 10 يوليو 2015

مايونيز

سبرنج رولز بحشوة من المشروم والذره المسكره تشويس
المقادير الحشوة
2 معلقه كبيره بصل
كميه من الخضروات كرنب - فاصوليا خضراء - جزر مبشور
فص ثوم
معلقه كبيره كسبره خضراء
معلقه كبيره صويا صوص
كوب مشروم تشويس
شويه ذره مسكره تشويس
معلقه دقيق مذابه فى معلقه ميه علشان نقفل بيها طرف سبرنج رولز 


الطريقه
- نحط شويه زيت زيتون على السخن اوليفيا تشويس فى طاسه على النار وبعدين نحط المشروم ويقلب ونضع باقى المقادير معا ونحورهم فى الطاسه
- نفرد سبرنج بالورب ونحشيه مثل الصوره ونلف زى محشى الكرنب والطرف نضع عليه باصبعنا الدقيق المذاب فى الميه حتى تقفل ولا تفتح واحنا بنسويها على النار
- نحط فى طاسه زيت اوليفيا تشويس على السخن
ونضع الاسبونج رولز ونقلبها حتى يكتسب اللون الذهبى الجميل ويصفى من الزيت ويقدم بألف هنا

------------------------
السلطه الروسى بالمشروم والذره المسكره تشويس
المقادير
جزر - بسله - بطاطس مسلوقه
ذره مسكره تشويس
مشروم تشويس
كوب مايونيز من اللى الشيف عمله 


الطريقه
نضع كل المقادير معا ويقلب ونضع على الوش رشه زيت زيتون على البارد تشويس ويقدم بألف هنا

مقادير المايونيز
بيضه واحده
معلقه كبيره نشا
نص كوب ميه
معلقه صغيره سكر
ربع معلقه صغيره ملح
معلقه صغيره مسترده
كوب زيت زيتون على البارد اوليفيا تشويس
1- نحط الميه والنشا على النار ونقلب حتى يربط
2- نرفعه من على النار نحط البيضه ونقلب بسرعه البيضه هنا هتستوى من حراره النشا والدقيق
2- نحط عليه السكر والملح ونقلب
3- ننزل ب كوب زيت على البارد تشويس خيط رفيع مع الخلط حتى يتجانس ونضع المسترده - ويقدم فى طبق التقديم وعليه رشه زيت تشويس على البارد وشويه مسترده
التركه هنا االشيف
- نزل بالزيت بعد بعد ماخلط كل المقادير علشان كده عمره ما هيفصل
- البيضه هنا استوت بحراره الميه والنشا
- بالنسبه للاخوه الصائمين المسيحيين نفس المقادير بس من غير بيض
- بديل للمايونيز معلقه خل وعصير ليمونه
----------------
مقادير المايونيز
بيضه واحده
معلقه كبيره نشا
نص كوب ميه
معلقه صغيره سكر
ربع معلقه صغيره ملح
معلقه صغيره مسترده
كوب زيت زيتون على البارد اوليفيا تشويس 


1- نحط الميه والنشا على النار ونقلب حتى يربط
2- نرفعه من على النار نحط البيضه ونقلب بسرعه البيضه هنا هتستوى من حراره النشا والدقيق
2- نحط عليه السكر والملح ونقلب
3- ننزل ب كوب زيت على البارد تشويس خيط رفيع مع الخلط حتى يتجانس ونضع المسترده - ويقدم فى طبق التقديم وعليه رشه زيت تشويس على البارد وشويه مسترده
التركه هنا االشيف
- نزل بالزيت بعد بعد ماخلط كل المقادير علشان كده عمره ما هيفصل
- البيضه هنا استوت بحراره الميه والنشا
- بالنسبه للاخوه الصائمين المسيحيين نفس المقادير بس من غير بيض
- بديل للمايونيز معلقه خل وعصير ليمونه

-------------------