الثلاثاء، 19 يونيو 2012

سلطة الطحينة (مثل المطاعم)






(السر فى المياة المغلية)

علبة طحينة الصغيرة (ام 2 او 3 ج تقريبا)
فصين ثوم صغيرين
ملح – شطة
خل
عصير ليمونة
حوالى 2 ونص كوب ماء (وممكن 3 )





الطريقة

فرغى الطحينة من العلبة البلاستيك وضعيها فى طبق غويط
ضعى الماء فى حلة واغلية كويس قوى
اول ما تطفى النار على الماء نزلى الماء وهو بيغلى على الطحينة وقلبى بايدك التانية بسرعة
لحد ما توصلى للسمك اللى بتشتريها من المطاعم (بتكون اخف من بتاعة البيت )
وعموما هى مش حتاخد اقل من الكوبايتين ونص ماء
ابتدى حطى عليها الثوم المهروس كويس وظبطى الملح واهم حاجة لسعة الشطة اللى بتبقى فيها دى مهمة
(هى مش بتبقى حراقة هى بتدعى بس لسعة)
وتحطى الخل وبرضة ما بيقلش عن 4 معالق كبيرة (تظبيطة الحدق والطعم عليكى)
واخلطيهم كويس ولما تبرد حتلاقيها نفس طعم المطاعم واتحدى





هناك تعليق واحد: