السبت، 30 يونيو 2012

اصنعي البرجر فى المنزل و بالصور خطوة خطوة


الان يمكنك تناول البرجر وانت مطمئنة علي صحتك وصحة زوجك وابنائك

المكونات:
مقدار من اللحم المفروم
بيضة واحدة
بقسماط
توابل (اللى تحبيه)

الطريقة:
ضعى اللحم المفروم على الترابيزة

اضغطى على اللحم و افرديه على الترابيزة للقضاء على أى فراغات بداخله

ضعى البيضة فوق اللحم مع التوابل و الفلفل الأحمر

اخلطى المكونات كلها مع بعض

استمرى فى العجن حتى تصبح متماسكة

اضغطى العجينة و افرديها مرة أخرى

رشى عليها مقدار مناسب من البقسماط و تابعى العجن حتى تحسى أنها متماسكة

اصنعى كرة عريضة من العجينة الناتجة

قسميها بالسكين إلى 4 أجزاء

ثم 8 أجزاء

و اصنعى كرة من كل جزء
 
وبعدين يا ست الكل
استخدمى الورق الشفاف و ضعى عليه الكرات و افرديها قليلا لتحصلى على أقراص


ثم غطيها بقطعة أخرى


و احفظيه و هو مغطى بالورق فى كيس بلاستيك محكم الغلق




للتقديم:
بعد طهو البرجر
يمكنك عمل سندويتش من الكيزر مع شريحة شيدر


مع شرائح الخيار المخلل و البصل


و أخيرا الكاتشب

هناك 4 تعليقات: