الأرز باللبن................. بالصور
المقادير
-كيلو لبن جاموسى بفضله انا فى الوصفه او اى لبن متاح
-سكر حسب الرغبتك
-كيس فانيليااو نصف ملعقه صغيره
-فنجان ارز مصرى صغير
-5 ملاعق كبيره قشطه بلدى
-ملعقتين نشا
- مكسرات زى ما تحبى او اللى موجود عندك
طريقة التحضير:
نغسل الارز جيدا ثم نضعه على النار مع نصف كوب ماء
حتى يتشرب الارز مقدار الماء ثم نضيف اللبن مع الاستمرار فى التقليب
ثم نضع النشا فى قليل من الماء ونضيفها للبن والارز
نستمر فى التقليب بين وقت لاخر(لازم متابعه مستمره حتى لا يفور اللبن ولعدم التصاق الارز)بعد شويه هتلاقى ان اللبن بدا فى التكاثف من نشاء الارز فى الوقت ده نضيف السكر والقشطه والفانيليا
(لم اضيف السكر من قبل لانه مع غليانه مع اللبن يصبح مايل للاصفرارحتى يصبح القوام متماسك نسكب الارز فى الاطباق المناسبه ونتركه فى الثلاجه لمده 2 ساعتين حتى يصبح طعمه الذوبعدين نضيف له المكسرات
بالهناااااااااا
منقول
----------------------------------
طريقة اخري ههههههههههههههههههههههههههههههههه
طريقة عمل ارز بلبن (حكايه)
الكمية تكفي: 4 أشخاص
- وقت الطهي: 30 دقيقة
- المقادير: كوب ارز منقوع 3 اكواب لبن كوب كريمة كوب سكر ملعقة صغيرة نشا 2 ملعقة كبيرة زبدة 1 ثمرة قشر برتقال وليمون 1 عود قرفة مقدار قرفة وسكر للتجميل
- التحضير: يغسل الارز وينقع (يكال الكوب من الارز المنقوع)
- الطبخ:
نضع اللبن على النار ونضع فيه السكر+قشر البرتقال والليمون
نضع الكريمه+الزبد+عود القرفه
بعد ان يبدأ فى الغليان نضع الارز + النشا وتهدا النار
بعد الحصول على السمك المطلوب نخرج قشر لبرتقال والليون والقرفه ويصب فى اطباق التقديم
يجمل برشة قرفه+رشة سكر - ملاحظات: من الممكن تجميله بالفاكهه مثل الاناناس او الفراوله او الكريز
-------------------------------------------------------------------------------
سمك صيادية
المقادير
سمكة وزنها حوالى كيلو ونصف
4 بصلات كبار
1 حبة طماطم
ملح
فلفل
عودين صغار من القرفة " الدارسين "
4 بصلات كبار
1 حبة طماطم
ملح
فلفل
عودين صغار من القرفة " الدارسين "
بالأمكان استخدام البورى او القروص او لوت
الطريقة
نقوم بغسل السمكه جيدا و تنظيفها و نقطعها بالعرض قطع كبيرة قليلا ،
نقوم بالبداية بتحضير الصيادية و هى اساس للشوربة و الأرز في وصفتنا اليوم
نقوم بتقشير البصل و تقطيعة مربعات متوسطة الحجم نضعه بمقلاة و نضع علية كمية وفيرة من الزيت لازم الزيت يغطي البصل
نقوم بتحميرة و تقليبة الى ان يصبح لونة بني و حاذري من احتراق البصل حتى لا يعطيك طعم مرار و يخرب الطبخة
هو مثل لون البصل المحضر للكشري
نقوم بتصفيتة فورا في مصفاة و الأحتفاظ بزيت البصل
ومهم جدا ان يصفى البصل فورا حتى لايحترق لان حتى بعد اغلاق النار يكتمل طهية بفضل حرارة الزيت
بعد ان يصفي البصل نضعة بالمطحنة او بمحضرة الطعام او بست البيت او الهون او الهاون لأننا نريد طحن البصل بعد طحنة نأخذ حوالى ثلث كمية البصل لتحضير الأرز
نضع القليل من الزيت الذى احتفظنا بة من تحمير البصل فى طنجرة ونضع معها الأرز و البصل المطحون و الملح و الفلفل الأسود و نضع الماء لتسوية الأرز و نقوم بطهية بالطريقة المعتادة
و الأرز المستخدم هنا الأرز المصرى
طريقتي دائما اطبخ الأرز بالبداية لأن السمك ما بحتاج غير 10 او 15 دقيقة على الأكثر لطهية لذلك طهى الأرز افضل بالبداية حتى تستمتعى بسمك ساخن و شوربة ساخنة لأنة بيبرد بسرعة
نقوم بالبداية بتحضير الصيادية و هى اساس للشوربة و الأرز في وصفتنا اليوم
نقوم بتقشير البصل و تقطيعة مربعات متوسطة الحجم نضعه بمقلاة و نضع علية كمية وفيرة من الزيت لازم الزيت يغطي البصل
نقوم بتحميرة و تقليبة الى ان يصبح لونة بني و حاذري من احتراق البصل حتى لا يعطيك طعم مرار و يخرب الطبخة
هو مثل لون البصل المحضر للكشري
نقوم بتصفيتة فورا في مصفاة و الأحتفاظ بزيت البصل
ومهم جدا ان يصفى البصل فورا حتى لايحترق لان حتى بعد اغلاق النار يكتمل طهية بفضل حرارة الزيت
بعد ان يصفي البصل نضعة بالمطحنة او بمحضرة الطعام او بست البيت او الهون او الهاون لأننا نريد طحن البصل بعد طحنة نأخذ حوالى ثلث كمية البصل لتحضير الأرز
نضع القليل من الزيت الذى احتفظنا بة من تحمير البصل فى طنجرة ونضع معها الأرز و البصل المطحون و الملح و الفلفل الأسود و نضع الماء لتسوية الأرز و نقوم بطهية بالطريقة المعتادة
و الأرز المستخدم هنا الأرز المصرى
طريقتي دائما اطبخ الأرز بالبداية لأن السمك ما بحتاج غير 10 او 15 دقيقة على الأكثر لطهية لذلك طهى الأرز افضل بالبداية حتى تستمتعى بسمك ساخن و شوربة ساخنة لأنة بيبرد بسرعة
نقوم
بالبداية بوضع الماء و الملح و الفلفل و اعيدان القرفة و حبة الطماطم و
قليل من زيت البصل والبصل المطحونة و نضعه بطنجرة على النار ندعة يغلي
غلوتين و نضع بعد ذلك السمك و مهم جدا انك ما تغطيى الطنجرة بعد وضع السمك و
دة سر مهم من اسرارى ضرورررررى
ونتركة حوالى 10 دقائق و لو لاحظتي انة محتاج لسة شوية وقت ماتذيدى عن 5 دقائق حتى لايهترى و يقع لحم السمك بالشوربة
و يقدم بالعافية
لمحبى الليمون يضاف وقت التقديم بالأطباق حتى لا يتغير الطعم
ونتركة حوالى 10 دقائق و لو لاحظتي انة محتاج لسة شوية وقت ماتذيدى عن 5 دقائق حتى لايهترى و يقع لحم السمك بالشوربة
و يقدم بالعافية
لمحبى الليمون يضاف وقت التقديم بالأطباق حتى لا يتغير الطعم
-----------------------------------------------------------------------------------------------
طاجن السيبيا
1/2 كيلو سيبيا
3 : 4 حبات بطاطس متوسطه الحجم
1 باقة بقدونس
1 باقة شبت
"ملح ,فلفل اسود , كاري , بهارات سمك "
5 فصوص ثوم
طماطم معصورة
زيت
3 : 4 حبات بطاطس متوسطه الحجم
1 باقة بقدونس
1 باقة شبت
"ملح ,فلفل اسود , كاري , بهارات سمك "
5 فصوص ثوم
طماطم معصورة
زيت
نقوم بتقطيع السيبيا مربعات متوسطة الحجم و نقطع البصل ايضا مكعبات متوسطة الحجم ونضعهم على النار مع قليل من الزيت و نقلب جيدا لحين يصبح البصل لونة شفاف لاتتركية يتغير لونة نضيف الية الثوم و او الملح و البهارات و الفلفل و الكارى و نقلب نضيف الية البطاطس المقطعة و نقلب مرة اخرى نضيف اليها عصير الطماطم و نتركها على النار بعد ان تغلى صلصة الطماطم نخفف حرارة النار و نتركها تستوى ثلاث ارباع استواء نعض عليها الشبت و البقدونس المقطع و نقلبها و نضعها بطاجن و ندخلها فرن ساخن مسبقا على حرارة متوسطة لحين اكتمال استوائها و تحميرها.
تقدم مع ارز بالشعرية او ارز بالكارى انا قدمتها مع ارز بالكارى و سيبيا مقلية
---------------------------------------------------------------------------
ارز بالكارى
ارز
كارى
ملح
فلفل
زيت
كارى
ملح
فلفل
زيت
نضع
الزيت بالطنجرة نضيف الية الكارى و هذى اهم نقطة حتى نحصل على لون ذهبي
جميل لازم نحمص الكارى انتبهى نحمصة لولا نحرقة يعني اول ما يبداء يفور
بالزيت نضيف الية الأرز و الملح و الفلفل و الماء و يطهى بالطريقة المعتادة
اهم حاجة في الارز باللبن الطعم
ردحذفممتاز
حذفشكل الطبق رائع بيفتح النفس خصوصا المكسرات
ردحذفحلوي طريقة الارز بالكاري
ردحذفبصراحة انا مسمعتش عن طاجن السيبيا قبل كدة بجربوا واقولكم رايي
ردحذف