الجمعة، 30 نوفمبر 2012

الجبنه القريش



المقادير
حليب طازج
الاجبان الجبنه القريش DSC00113.jpg
حصيرة لعمل الجبنة عليها

( و ممكن الاستغناء عنها لو في عندك ممكن تستبدلها باى مصفاة بالمطبخ )
الحصيرة هذه مخصصة لعمل الجبنة و راح تعطيها شكل مميز للجبنة القريش و متوفرة فى الاسواق المحلية الاسبوعية بمصر
الاجبان الجبنه القريش DSC00127.jpg

الطريقه
حضر الحليب وافرغه بوعاء و ضع عليه مقدار من الملح اللى يناسب مذاقك لو كنت لا تريدها بملح فلا تضعه و غطيه و اتركه حتى يتخمر ( بمعنى اخر لما تلاقى طعمه تغير و ريحته ايضا و كتير منا نقول ان الحليب فسد هو مش فاسد و انما تخمر و تحول الى مرحلة اخرى تسمى لبن رايب اللى بنشتريه عادى)
وهنا ستجد على وجه الوعاء تكونت طبقة من القشدة و الدسم الموجود بالحليب لو تحب تخليها خفيفة الدسم شيل هذه الطبقة
الاجبان الجبنه القريش DSC00116.jpg
المهم اتركه حتى يزداد سمكا و راح تلاقيه كلما مر عليه الوقت يثقل و يصبح زى الزبادى
وهذا ماراح يأخذ وقت كثير حسب دفء المطبخ عندك يعنى ممكن ياخذ يوم او يومين
الاجبان الجبنه القريش DSC00114.jpg
لما يتحول سمكه كما قلنا لقوام الزبادى احضر كوب اخر من اللبن سليم و طازج واضيفيه الى اللبن الذى تحول الى زبادى و امزجهم مع بعض
الاجبان الجبنه القريش DSC00131.jpg
غطهم و اتركهم حتى يتجبن مرة اخرى وسوف تلاحظ انه اصبح شكله مختلف و بدأ يفصل الماء عنه
احضرالحصيرة او المصفاه و ضع فوقها قطعة من الشاش او الشبك الخفيف كما بالصورة
الاجبان الجبنه القريش DSC00138.jpg
خلي بالك يكون تحت الحصيرة صينية كبيرة لاتلقى الماء و السوائل التى ستخرج من الجبنة
صب المقدار اللى عندك على الشاشة
الاجبان الجبنه القريش DSC00140.jpg
لملم المقدار بالشاشة علشان لا يقع من الاطراف
الاجبان الجبنه القريش DSC00141.jpg
الان اثنى طرفى الحصيرة كما ترى و قم بتعليقها فى اى مكان مناسب للتعليق
الاجبان الجبنه القريش DSC00142.jpg
واترك الصينية تحتها لتلقى السوائل كما ترى بالصورة
اتركها لفترة انا هنا تركتها بالليل و فتحتها الصبح وهذا هو شكلها
الاجبان الجبنه القريش DSC00145.jpg
سوف تجدها تحولت الى شكل اسطوانى و اخذت شكل الجبنة القريش و تماسكت على الاخر
قم بتقطيعها الى خرط و انقلها الى علبة و احفظها بالثلاجة طول فترة الاستخدام
الاجبان الجبنه القريش DSC00148.jpg

هناك 4 تعليقات: