السبت، 15 فبراير 2014

كشك الماظية دجاج وكشك الماظية سفندي واخر فرولة بالصور

 كشك ألماظية من الاكلات المصرية الشهيرة الدسمة
بس فى ناس مبتعرفش تعملوه
علشان كدة جبتلكم طريقته بالتفصيل والمقادير والصور

المقادير/ لسلق الدجاج
6 كوب ماء
1 بصل كبير ( أنصاف)
1 جزر متوسط (قطع كبيرة)
1 كرفس (قطع كبيرة)
1 ورق غار (لورا)
2 حبهان (هيل) صحيح
2 قرنفل (مسمار) صحيح
ملح وفلفل
1 دجاج حوالي 1 كيلو ( أرباع)

للكشك
1 ملعقة كبيرة زيت ذرة
1 بصل متوسط جوانح
1/2 كوب أرز مصري مغسول
2 ملعقة كبيرة دقيق
1 كوب زبادي (روب)

الطريقة/ لسلق الدجاج
-يُوضع الماء في إناء عميق على نار متوسطة.
-يُضاف الدجاج مع البصل، الجزر، الكرفس، ورق الغار، الحبهان والقرنفل،
 يُترك الماء حتى يبدأ في الغليان.
-يُتبل بالملح والفلفل، تُخفف الحرارة ويُترك على النار لمدة 45 دقيقة
أو حتى تمام النضج.
-يُترك ليبرد تماماً ثم يُنسل إلى قطع صغيرة.

للكشك
-يُسخن الزيت في إناء على نار متوسطة، يُضاف البصل ويُقلب باستمرار حتى يكتسب لوناً ذهبياً.
-يؤخذ جزء من البصل المحمر ويُترك جانباً للتزيين، يُضاف 3 أكواب من مرق سلق الدجاج لباقي
 البصل ويُترك حتى يبدأ في الغليان.
-يُضاف الأرز وتُخفف الحرارة، يُترك لمدة 10 دقائق أو حتى تمام النضج.
-يُخلط الدقيق والزبادي في وعاء مع التقليب حتى يذوب الدقيق تماماً ثم يُضاف الخليط تدريحياً للأرز والمرق على النار مع التقليب باستمرار حتى يغلظ القوام، يُرفع عن النار.
-يُوضع الكشك في طبق التقديم ويُزين بالمتبقي من البصل ويُمكن إضافة نسايل الدجاج قبل
التقديم مباشرة.
-----------------
الماظية سهلة وسريعة















المقادير

2 معلقه كبيرة زبدة او سمنه+4معالق كبيرة دقيق+قطع دجاج صغيره+كوب
مرقه (شوربة )+بصل محمر+نص كيلو لبن+ملح +فلفل اسمر


الطريقة

فى ناس كتير بتعمله بطرق مختلفه فى ممكن زبادى وفيه بيقولوا
 رز مسلوق بس الطريقه دى اسهل واخف واحلا بكتييييييير

_هنجيب حله ونحط الزبده وبعدين الدقيق



وبعدين اللبن ونقلب ع الهادى



وبعدين هضيف معلقة كبيره عصير ليمون بجد بتدى طعم حلو اوى وهضيف
 الفلفل الاسمر والملح والشوربه او المرقه

وبعدين اضيف الفراخ



وشويا من البصل المحمر هو فى الوصفه كان شرائح بس انا كان عندى بصل
 محمر مكعبات فااستخدمته



وكله هياخد غلوة مع بعض



وكدا جهزت وابتدى اغرفها فى الاطباق وترشى ع وشها البصل المحمر


وهنا انا زوقت طبقى بالكزبره الخضرا لانى بحب طعمها اوووى



جربوها هتعجبكم ااااوى

 ------------------
الماظيه سفندي
نبدا بالخطوات

جبت 2 كيلو سفندي صغير غسلته وقشرته وحطيته فى مصفاه زي مانتم شايفين


وبعدين عصرتهم زي مانتم شايفين كده
وبعد كده صفتهم وحطيتهم في حله وحطيت عليهم نص كوبايه سكر وسيبته يغلي غلوه
وبعدين دوبت 3 معالق نشا فى ربع كوبايه مايه وبعدين ضيفته للعصير
وهو بيغلي وتفضلي تقلبي لحد ما يتخن وبعد كده تغرفيه
 
----------------------------

الماظية قمر الدين

    الكمية تكفي : 7 افراد
    مدة التحضير : 20 دقيقة
    مدة الطهي : 25 دقيقة

المقادير

    ثمن كيلو قمر الدين
    كوب ماء للنقع
    4 ملاعق سكر للتحلية
    20 جرام جيلاتين وزبيب و جوز الهند وبندق مغربي


طريقة التحضير

ينقع القمر الدين ويضرب في الخلاط ثم يصفي ويذاب الجيلاتين في نصف كوب ماء على نار هادئة ثم يضاف لعصير قمر الدين ويحلى ويقلب حتى يغلظ قوامه يوضع الزيبب ويقلب ثم يصب في قالب مبلل حتى يجمد فيقلب في طبق ويزين وجوز الهند وبندق المغربي
----------------------
الماظية الفراولة




    الكمية تكفي : 8 اشخاص
    مدة التحضير : 20 دقيقة
    مدة الطهي : 25 دقيقة

المقادير

    كوب عصير فراولة
    كوب ماء 20 جرام جيلاتين
    نصف كيلو سكر



طريقة التحضير

ضعي السكر والفراولة في طبقات متبادلة ودعيها لمدة ساعتين ثم ضعي الفراولة والسكر في قطعة قماش خفيفة شاش واعصري ثم أضيفي الى هذا العصر الجيلاتين الذائب في الماء بعدما تذيبنه على نار هادئة ضعي الماظية في قالب مبلل حتى تتجمد ثم توضع في طبق التقديم وتجمل بحبات الفراولة او الكريمة
--------------------------------------

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق