الأربعاء، 11 مارس 2015

مارنجاش فرنساوي او حلوي الموز او خد الجميل كلها واحد بالصور خطوة خطوة وكمان المارشميلو


 طبعا اسمه مارنجاش فرنساوى او خد الجميل او حلوي الموز زي مابيقول البياعين في مصر وهي عبارة عن حلوي هشة تدوب بالفم بمجرد ماتبدا تاكلها وشبه الفل في الشكل لكن هشة جدا ومتماسكة في نفس الوقت.


والمقادرير كالآتى:




3 ابيض بيض

200 جم سكر بودره

ملعقه ص فانيليا

ربع ملعقه صغيره ملح

3 نقاط خل



الطريقه:
يخفق الابيض بيض مع الملح والخل حوالى 10 دقائق وبعد ذلك نضع السكر تدريجيا حتى يمتزج جيدا .




وبعد ما نحس انهم خلاص امتزجو ضه لو حابه تحطى لون طعام حطى فى المرحله الاخيره من التقليب 


ولو حابه تحطى كاكاو حلو برضه بس ممنوع منعا باتا انك تحطى اى شىء سايل عشان هيهبط كل شغلك 


هنبتدى نحطهم فى كيس حلوانى او كيس عادى زى كده


وبعد كده حطيه فى فرن درجة حرارته 80 ودى بقى التركايه محدش يعرفها خالص وهتلاقى فى اغلب المواقع حطين حراره 110 وده هيحرقلى المارنجاش او هيتنفخ زياده عن اللزوم ويشقق



واخيرا اشكال خد الجميل خدى عندك واهى حاجه مضمونه فى البيت للاولاد عرفه بتتعمل من ايه احلى ابتسامة 



ودى المعايير للى ميعرفش هديه منى ليكماحلى ابتسامة



معيار الكوب بالجرام 1 كوب سكر = 200 جرام
1 كوب دقيق = 125 جرام
1 كوب ماء = 125 جرام
1 كوب زيت = 218 جرام
1 كوب زبد = ¾ 226 جرام
1 ملعقة كبيرة سكر = ½ 12 جرام
1 ملعقة كبيرة دقيق = ¾ 7 جرام
1 ملعقة كبيرة ماء = ¾ 14 جرام
1 ملعقة كبيرة زيت = ½ 13 جرام
1 ملعقة كبيرة زبد = 8/1 14 جرام
1 ملعقة صغيرة سكر = 8/1 4 جرام
1 ملعقة صغيرة دقيق = ½ 2 جرام
1 ملعقة صغيرة ماء = 5 جرام
1 ملعقة صغيرة زيت = ½ 4 جرام
1 ملعقة صغيرة زبد = ¾ 4 جرام

منقوووووووووووووووووووول
--------------------------------------------------------
وصفة المارشميلو

المقادير:
300 جرام سكر 150 جرام مياه 100 مللي عصير توت أحمر (أو عصير شربات أحمر) 8 علب بودرة جيلي (جيلاتين بما يعادل 200 جرام) 2 حبة بياض بيض. رشة ملح ورق زبدة (كلك) صينية مدهونة بالزيت نشاء ذرة سكر بودرة
  الطريقة:
قومي بإذابة الجيلاتين في ماء بارد ضعي السكر و الماء على النار مع التقليب حتي تمام الغليان على درجة حرارة 120 درجة. سخني العصير على النار قليلاً ثم اذيبي الجيلاتين في الماء، ثم يضاف لخليط السكر مع التقليب جيدا ويرفع بعيداً عن النار  ، مع مراعاة عدم وجود كتل غير ذائبة يخفق بياض البيض جيداً بالمضرب الكهربائي مع رشة الملح حتى يتماسك ثم يضاف خليط السكر تدريجياً لبياض البيض مع زيادة السرعة حتى يصبح الخليط صلبا  ضعي ورقة الزبدة وفوقها رشة سكر ويوضع المارشميلو فوق السكر ويساوى، ويترك لمدة 8 ساعات في درجة حرارة الغرفة (المطبخ) قومي بتغطيته بورقة زبدة أخري تغطية حتى يتماسك و يقطع حسب الرغبة مع رشة سكر بودرة و نشا الذرة. ثم يحفظ في وعاء محكم الغلق. وبالهنا و الشفا

ودي مكونات الشيف احمد القاضي للمارشميلو اوالقشطة
 360 جم سكر 140جم عسل جولوكوز 12جم جيلاتينة70جم ماء نسوي السكر و العسل علي النار الي درجة110 مئوية ننقع الجيلاتينة في 70 جم ماء و نسيحها علي حمام مائي و نضعها في الماكينة و لما يستوي السكر نصب عليها مع الخفق و نصبة و هو لسة ساخن في القالب المطلوب مع وضع خليط نشا و سكر بودر تحتها حتي لاتلتصق بالاناء


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق