الثلاثاء، 10 نوفمبر 2015

البستا فلورا وفرخة محشية بالفريك ووكرات اللي م بالصلصة البيضاء ودبابيس الفراخ البروستيد وطماطم مشوية بالموتزاريلا وطاجن لحم الأورمة وطريقة عمل الجبنة اقريش فى البيت والدجاج البانيه المحشي بالجبنة والبازلاء

البستا فلورا

المقادير
500 جرام دقيق
250 جرام زبده
200 سكر بودر
3بيضات
معلقة صغيرة بيكنج بودر
رشة ملح
فانليا
2 ملعقة جوز هند اختياري بتديها طعم مميز
للحشو
مربي فراولة او كريز
الطريقة
نضرب الزبده والسكر ليصيروا كريمي وننزل عليهم بالبيض والفانليا ورشة الملح ونضرب ونقلب البكنج بودر وجوز الهند مع الدقيق ونقلبهم مع الخليط ونتركها نصف ساعة في الثلاجة ونفرد ثلاث اربعها في الصنية ونفرد عليها المربي والجزء المتبقي من العجينة نزودله ملعقتين دقيق ونعمله شرائط للوجه وندخلها الفرن علي درجة حرارة 180 لمده 25 دقيقة وحتي يتحمر الوجه وبالهناوبالهنا
....
فرخه محشيه بالفريك

المقادير
دجاجه نظيفه معسوله جيدا
كوب فريك منقوع في ماء دافي ربع ساعه
معلقه سمن
حزمه بقدنس
بصله مبشوره
بصله سليمه
التحضير
تقطع الكبده والقوانص وتخلط مع الفريك وباقي المقادير وتتبل بالملح والفلفل والبهارات وتحشي الفرخه وتخيط وتسلق مع البصله
والتوابل والمستكه
تنشل وتدهن بالسمن والكاتسب وتدخل الفرن للتحمير وبعد ذلك تزين بالبقدونس وبشره الجزر والريحان
....
كرات اللحم بالصلصة البيضاء

المقادير
1\2 كيلو لحم مفروم - بصلة صغيرة مفرومة ناعم - كوب كريمة لبانى - 3 ملعقة كبيرة بقسماط - بيضة - ملح - فلفل أسود - بهارات لحم - رشة جوزة الطيب - 2 ملعقة كبيرة دقيق - 2 كوب مرق - ملعقة كبيرة زيت - ملعقة كبيرة زبدة - 1\4 كوب بقدونس مفروم
الطريقة
سخنى الفرن على درجة حرارة 180 درجة و قلبى اللحم مع البصل ونصف كمية الكريمة و البيض والبقسماط والبهارات ويقلب جيدا باليد حتى تختلط كل المقادير وشكلى اللحم كرات صغيرة ويترك فى الثلاجة لمدة 30 دقيقة حتى يتماسك ويسخن الزيت فى طاسة وتوضع فيه كرات اللحم حتى تستوى وتاخذ لون بني وضعى كرات اللحم فى الفرن بعد أن يسخن وتطفىء النار حتى تظل دافئة لحين تجهيز الصلصة
وضعى ملعقة الزبدة فى طاسه على النار ثم يضاف الدقيق ويقلب حتى يتغير لونه ويضاف المرق ويقلب ويترك على نار متوسطة حتى يتقل قوامها وتضاف باقى كمية الكريمة ويقلب ويرفع من على النار وترص كرات اللحم فى طبق التقديم وتصب فوقها الصلصة وترش بالبقدونس وتقدم
......
دبابيس الفراخ البروستد

المقادير
كيلو دبابيس دجاج- قرفة-مستكة و فلفل و جوزة الطيب و ملح-بصلة-رشة ثوم بودرة
ماء للسلق-4بيضات
الطريقة
1-اسلقي الدبابيس في الماء مع التوابل السابقة 15 دقيقة لا اكثر ثم تصفى و تترك ان تبرد
2- ضعي فى طبق دقيق بالملح
3-فى طبق ضيفى البيض وملعقة بودرة توم
4- ضعي فى طبق اخر الكورن فليكس المطحون و البقسماط
5-نزلى الدبابيس في الدقيق ثم في البيض ثم في البقسماط و الكورن فليكس
6-ثم رصيها في صينية واتركيها ترتاح في الثلاجة ساعتين
7- اقليها في زيت و تاخد اللون الذهبي وتقدم.
....
طماطم مشوية بالموتزاريلا

من الاطباق الشهية جدااا على سفرتك لو عندك عزومة وسهلة ولذيذة وممكن تحويلها لطبق منفرد او وجبة كاملة .ممكن تتعمل ساندويتش بالتوست المحمص .وممكن تستعمل كحشوة للبيتزا بتكون اكتر من رائعة وطعم مميز.
**الطريقة والمكونات بسيطة .
طماطم جامدة حمرا تكون فريش اوي .
زيت زيتون .زعتر فريش او مجفف .ملح .فلفل اسود خشن .توم مهروس او مفروم لو مش بتحبي طعم التوم الفريش ممكن تستبدليه ببودرة التوم.
وطبعا حبنة موتساريللا شرايح او مبشور .
حنقطع الطماطم يااما انصاف ونقطع قطعة من القاعدة تحت عشان اعرف ارصها في صينية الفرن .او ممكن تقطع شرايح سميكة نوعا ما عشان تستحمل الفرن.
حتبل حبات او شرايح الطماطم بالملح والفلفل والتوم
وزيت الزيتون حنحط الجبنة عالوجه وححاول ادخل الجبنة جوه الطماطم شوية ورشة زعتر عالوش وعلى فرن سخن مشغلينه قبلها وياريت الصينية مبطنة بورق زبدة .
وحقيقي حتحبوا الوصفة دي بإذن الله
اتمنى تجربوها وبالهنا
......
طاجن لحم الاورمه

المقادير
كيلو لحم مكعبات اوشرائح سميكه
٢ بصله سليمه
حبه فلفل احمر
حبه فلفل اخضر
٢معلقه زيت زيتون
٢معلقه زبده
قشره برتقال
نصف ك عصير طماطم
٢ بصله مبشوره
٢فص ثوم ناعم
كوب ماء
رشه قرفه
رشه هيل
معلقه سكر
التحضير
شوحي اللحم في الزيت والزبده
انشلي اللحم وشوحي البصل والثوم وقشره البرتقال ثم ضعي اللحم وكل المقادير في برام وغطيه بورق الوميوم وادخليه الفرن ساعه ونصف وانزع الورق وقشره البرتقال وادخليه للتحمير ويصب في سرفيس
....
طريقة عمل الجبنة القريش في البيت

بصى يا ستى تجيبى حوالى 2 كيلو لبن وتغليهم وبعدين تحطى عليهم معلقة خل وتسبيهم مع التقليب وبعد ما تبرد تصفيهم فى شاشه وتسبها فى الشاشه لحد ما الميه تنزله خالص منها وتبرميها فى الشاشه تعمليها كده زى الاسطوانه وتلفيها فى الشاشه وبعدين ورق المونيوم وتحطيها فى الثلاجه ليلة كامله اااه لازم تملحى اللبن بعد ما تحطى الخل على حسب ما تحبى يعنى حواللى معلقه كبيره ملح وممكن تكترى شويه لو بتحبيها ملحه وبعد ما تطلعيها من الثلاجه تقطعيها زى الجبنه القريش اللى بتجبيها من بره
.....
الدجاج البانيه المحشي بالجبنة والبازلا :

المقادير /
تجهيز الدجاج :

7صدور دجاج منقوعين في ماء وخل وليمون ودقيق مدة 10 دقائق ويغسلوا جيدا ويضعو في مصفاة ويصفوا من الماء ثم يتبلو بالملح والفلفل الاسود وبسكين حاد ناخذ كل صدر بعرضه من الجنب الصغير ويشق بحيث لا يفصل ويدق خفيفا
تجهيزالحشوة :
نصف كيلو بازلا مسلوقة في ماء وملح ومصفاة ونضع عليها 100 جرام جبنه مازلاوا 1 ملعقة كسبرة خضراء مفرومة ناعما وقليل من الفلفل الاسود و50 جرام او ملعقة كبيرة من جبنة الفيتا او الجبنة البيضاء الحلوه تخلط الحشوة جيدا ومن لديه الرغبة في النعناع ممكن اضافة نعناع
لف الدجاج :
ناخذ كل حبة من صدر الدجاج المجهز مسبقا ونضع في طرفه ملعقة كبيرة من خلطة الحشوه ويلف لفه محكمة كما تلفين المحشي او سبرنج رول بحيث يكون لف محكم
نجهز اربعة حبة بيض مع 2 معلقة كبير ه من الكريمة وملعقة كبيرة من جبنة الباريمزان وقليل من الفلفل الاسود وقليل من الملح ونصف ملعقة كسبرة خضراء مفرومة
ناخذ كل حبة من الدجاج المحشي نضعه علي الدقيق ونحركة ثم نضعه في البيض المجهز ثم في البقسماط ثم تترك مدة نصف ساعة علي الاقل بالتلاجة ثم قبل التقديم تقلي بالزيت علي نار هادئة حتي تحمر ويصبح لونها ذهبي وتقطع كل حبة نصفين كما هو موضح بالصورة وتدخل الفرن علي نار هادئة مدة نصف ساعة ثم تقدم في طبق التقديم ومعها بازلا وجزر سوتيه اي مسلوق ماخوذ سوتيه بطاسه تيفال مع قليل من الزبدة والبهار الاسود والملح
والهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق