الاثنين، 9 نوفمبر 2015

بالصور كوسة بالبشاميل وبسكوت البرتقال بالنشادر وكبيبة وبسبوسة و الطعمية السورى والباتيه والبروستيد

مقادير عمل الكوسة بالبشاميل:


كيلو كوسة

50 جرام جبنة مبشورة

ورق نعناع

ملح و فلفل

50 جرام بصل

10 جرام ثوم مفروم

3 ملعقة دقيق

نصف كيلو لبن

3 ملعقة زبد

طريقة عمل الكوسة بالبشاميل:

1/ لعمل الكوسة بالبشاميل نعد البشاميل بالطريقه المعتادة ونتركه جانباً

2/نعد اللحمة المفرومة ونتركها جانباً أيضا

3/ نغسل الكوسة ونزيل القشرة بالسكين ثم نقطعها على هيئه دوائر

4/فى طاسه نضع الزبده مع فص ثوم وبصله مفرومة ثم نضع بعض البهارات مع 2 مكعب مرق ونشوحهم قليلا

5/ نضيف لها شرائح الكوسة لتشوح معهم ثم نضيف لها النعناع الجاف والملح

6/ نضع الكوسة ثم اللحمة المفرومة ثم نضيف البشاميل فى صينيه بيركس

7/على الوجه نضع الجبنه المبشورة

8/ندخل صينية كوسة بالبشاميل الفرن حتى تأخذ اللون الذهبى وبعدها تصبح الكوسة بالبشاميل جاهزة للتقديم.
 .......
 الكبيبة


 كيس برغل الضحى او الفيروز بلاش السايب
كيلو لحمة مفرومة
بصلة متوسطة
قرن فلفل اخضر
توابل عبارة عن ملح وفلفل وحبهان وزعتر
وجنزبيل وكارى وبابريكا والقرفة اساسى
الطريقة
اولا تنقعى البرغل 5 دقائق فقط بلاش حكاية ساعة ونصف ساعة علشان حيشرب مية وتعجت منك
تصفيها كويس اوى من المية
تفرمى البرغل مع البصلة مع الفل مع ربع كيلو لحمة مفرومة فقط
تتفرم كويس جدا وتحطى كل التوابل وتدخل التلاجة نصف ساعة
اعملى باقى اللحمة اللى هى كيلو الا ربع عصاج مع بصلتين
وحطى نفس البهارت على اللحمة وخليها تنشف من المية
هاتى العجينة اللى فى التلاجة اللى هى البرغل مع اللحمة
وكورى قطعة صغيرة واعملى حفرة فيها واحشيها بالحمة المفرومة
المتعصجة وحاولى تقفليها وتعملى لها بوز زى الصورة
دخليها فى التلاجة قبل القلى شوية
لو حتحتفظى بيها فى الفريزر حتبقى جميلة
تطلع من الفريزر على القلى على طول
وتتقلى فى زيت غزير وحامى
والكمية دى بتعمل تقريبا 2 كيلو كبيبة يعنى ممكن نعملها ونقسمها فى اطباق لرمضان وكل عام وانتم بخير

............
...مقادير البسبوسة


٢ ١⁄٢ كوب سميد
١ كوب حليب سائل
١ كوب لبن زبادي
١ كوب سكر
١ كوب جوز الهند، مبروش
١⁄٢ كوب زيت ذرة
١ ملعقة صغيره بايكينغ باودر
١⁄٢ ملعقة صغيره بايكاربونات الصودا
الشربات:
٢ ١⁄٢ كوب سكر
٢ ١⁄٢ كوب ماء
١ ملعقة كبيرة عصير ليمون حامض
١ ملعقة صغيره ماء زهر
طريقة تحضير البسبوسة
١. لتحضير عجينة البسبوسة، يخلط كل من السميد، جوز الهند، الزيت، اللبن الزبادي، الحليب، السكر بايكنغ باودر، وبيكربونات الصودا ويدعكوا حتى تتجانس المكونات.

٢. نضع الخليط في صينية مدهونة بالزيت وتخبز في فرن متوسط الحرارة.

٣. لتحضير الشربات، يوضع السكر, الماء وعصير الليمون في وعاء على النار ويترك لتغلي مدة ربع ساعة وقبل اغلاق النار نضيف ماء الزهر ونطفىء النار ونضعه جانبا ليبرد.

٤. عند إخراج صينية البسبوسة من الفرن تُسقى بالشربات وتقدّم.
 .......

 البروستيد:

المقادير :
ثلاثه ونصف كوب كورن فلكس
1 بيض
1 كوب حليب
1 كوب طحين
1 ملعقه متوسطه بودرة بصل
1 ملعقه متوسطه بودرة ثوم
نصف ملعقه متوسطه فلفل اسود
1 كيلو شرايح فيليه دجاج مقطع اصابع او دبوس
زيت نباتي للقلي
الطريقه :
اطحني الكورن فلكس شبه ناعم
اخفقي البيضه بالحليب واتركيها جانبا
اخلطي الطحين بالثوم والبصل والفلفل واتركيها جانبا
اغمسي اصابع الدجاج بخليط الطحين وانفظي الفائض من كل قطعه ثم اغمسيها في البيض ثم الكورن فلكس
اقلي الدجاج من 3 الى 5 دقائق حتى تتحول الى اللون البنى الفاتح
ضعيها على ورقة نشاف في قدميها حالا مع صلصة المستردة




  .......
  مين بيحب الطعميه السورى ؟؟؟
الطعمية ( الفلافل ) السورى

المقادير

أربع كاسات حمص

كوب بقدونس مفروم

نصف كوب كزبرة خضراء

بصلة متوسطة

ملح

كمون

ملعقة صغيرة بيكنغ باودر

زيت للقلي

الطريقة

انقعي الحمص مدة 10 ساعات على الاقل
احضري فرامة اللحم و قومي بطحن الحمص طحناً ناعماً و اطحني معه البقدونس و الكزبرة والبصلة حتى تحصلي على مزيج متماسك
رشي على المزيج الملح و الكمون و البكنج بودر و نقلبها ونصنع منها حبات متوسطة و تقلى فى الزيت الساخن جدا

ثم قدميها مع الطماطم و المخلل و الخيار و الخس و البقدونس

 ........
 بسكوت النشادر والبرتقال



المكونات
كيلو دقيق
5 بيضات
1.5كوب سمنه
1/2كوب زيت
كوب عصير برتقال
وبشر برتقاله
معلقة صغيرة نشادر
1م بكنج بودر
ورشة فانيليا
3/4كوب سكر بودرة
الطريقه
السمنه بتضربيها مع السكر لحد ماتكون زى الكريمة بتنزلى البيض بيضه وتضربى لحد ماتختفى البيضه تنزلى التانيه وهكذا بتضيفى الزيت والفانيليا وبعدين تخطى معلقة النشادر على عصير وبشر البرتقال وتضيفيهم للخليط وخللى بالك النشادر بتفور يعنى ضيفيهم فوق الخليط واضربى لحد مايختفى عصير البرتقال ضيفى البودر للدقيق وضيفيهم للخليط واعجنى لحد مايكون معاكى عجينه لحد ماالعجينه ماتكونش ماسكة فى ايدك وبعدين سبيها ترتاح ساعه بالتلاجه وشكليها فى الماكينه وهنحطه فى صوانى مدهونة وسويه فى درجة حرارة160واول مايحمر من تحت ويستوى نطلعه

.........
  الباتية بطريقة سهلة
**************

المقادير
3ونصف كوب دقيق
1 معلقه كبيره خميرة
1معلقه صغيره ملح
3 معلقة كبيرة سكر
3معلقه لبن بودره
ربع كوب زيت .
كوب حليب
الحشو
جبن ابيض او كيرى او شيدر + جبن شيدر أو ممكن لحم مفروم معصاج سوسيس او شيكولاته
لدهان الوجه
.صفاربيض +معلقه حليب +حبه البركه أو سمسم
الطريقه
توضع المواد الجافة في إناء وتخلط مع بعض ثم توضع الزيت والحليب الدافي وتعجين ثم تترك العجينه لترتاح لمدة ربع ساعة ثم تقطع دوائر صغيره وتترك لتخمر ثم تحشي الدوائر بالحشو المرغوب ونحشيها جبنه بيضه او شيدر او كيرى او بقطع سوسيس او قطع شيكولاته
واعمليها الشكل اللي انتي عاوزاه اما كور او مستطيلات او مثلثات ملفوفه ثم ويدهن الوجه بصفارالبيض مع قليل من الحليب ويوضع علي لوجه السمسم أو حبه البركه حسب الرغبه وتترك لتخمر مره اخرى لمدة 30ق في صاج ثم يوضع في فرن ساخن علي درجه حراره 200 لمده ربع ساعه أو حتي يتحمر الوجه








هناك تعليق واحد: