الأربعاء، 25 نوفمبر 2015

بالصور البرجر والبسبوسة وكفته الرز وبسكوت الشاي واحلي مقلوبة عراقية ومفاجااااات كتييييير

البرجر



نصف كيلو لحم مفروم

بصله صغيره مفرومه ناعم جدا

ملعقة كبيره كاتشب

ملعقتين كبيره بقسماط ناعم

فلفل اسود وملح وبهارات

بيضه واحده

لعمل الساندويتش:

عيش برجر(لعمل عيش البرجراضغط هنا)

مايونيز وكاتشب
خس

جبن شيدر

بصل وفلفل وطماطم حلقات

الطريقه:

تخلط كل مكونات البرجر وتشكل اقراص

وتوضع في التلاجه لمدة ساعه او اكثر

ثم نوضع طاسه تيفال علي النار وتسخن

ثم يوضع بها قليل من الزيت وتسوي اقراص البرجر

ثم يتم وضع جبن الشيدر عليها الي ان يسيح

وتوضع في عيش البرجر مع المايونيز والكاتشب والخس

والطماطم والفلفل والبصل الحلقات
.....
كفته داود باشا



المقادير
1/2 ك لحمه مفرومه
1-حزمه بقدونس مفرومه
1- بصله كبيره مبشوره
بهارات ( ملح - فلفل - كمون- قرفه -زعتر -روز مارى -توم بودره )
نضيف كل المقادير على بعض وتعجن جيداتكور كور بحجم حبه الجوز وتحمر بمعلقه زبدة وبعد ذلك نجهز الصوص فى نفس المقلاه اللى قلينه فيها الكفته
مقاديرررررررررر الصوص
2-كوب عصير طماطم
1-بصله كبيره مبشوره
قرن فلفل و توم مفروم
تشوح البصله فى معلقه زبده
وبعد ذلك تضاف الصلصه والطماطم ويقطع قرن الفلفل ويترك يغلى على النار لمده عشر دقائق ويضاف عليها ملح وفلفل وكمون ويضاف
كرات اللحم ويترك لمده عشر دقائق اخرى تقدم مع مكرونه او رز
............
مقادير بسكويت الشاي


٢ كوب طحين
١⁄٢ كوب سكر
١⁄٢ كوب زيت نباتي
١⁄٢ كوب عصير برتقال، أو حليب
١⁄٢ ملعقة صغيره فانيلا
١ ملعقة صغيره بايكنغ باودر
طريقة تحضير بسكويت الشاي
١. يذوب السكر بالعصير ثم تضاف المقادير الباقية وتخلط جيداً، تترك العجين لترتاح حوالي ربع ساعة.

٢. تشكل العجين على شكل دوائر أو أصابع ثم ترص في صينية مدهونة زبدة.

٣. تدخل الصينية إلى فرن محمى مسبقاً على حرارة 180 لمدة 10 دقائق.
....
يا بنات وياشباب علشان محدش يزل
جربوا البسبوسة بالطريقة دى بجد حتعجبكمو

اللى عايزة تنقص من السكر شوية براحتها بس تنقص نصف كوب
المهم امشى على الخطوات بالظبط وانا شاء الله تعجبكم
بسبوسه . . . .
بجد حلوه وناجحه كتييير. . . . . من غير مبالغه زى الجاهزه
2كوب دقيق سميد خشن (دقيق بسبوسه )
1كيس فانيليا
رشه ملح
2 ملعقه جوز الهند ناعم (اختيارى )
2 ملعقه كبيره لبن بودر
1ملعقه صغيره بكنج بودر
اقل من ربع ملعقه صغيره جدا كربونات الصوديوم (كربونه )
هنضيف المكونات
1كوب سكر + 1وربع مايه على النار + ملعقه عسل ابيض + 2ملعقه وسط سمن بلدى نحطهم على النار يغلوا والسكر يدوب نضيفهم على طول على المكونات الى فوق ونقلبهم كويس ونجيب الصينيه الى هنسوى فيها ندهنها سمن ونفرد الخليط فيها ونغطى ونسيبها تخمر من 2 الى 3 ساعات وبعد ال3 ساعات نمسح الوش بملعقه سمن سايحه عليها عسل ابيض بالايد ولو حابين ضيفوا اى نوع مكسرات وندخلها الفرن واول ماتحمر نسقيها بالشربات او القطر مكون من (1ونص كوب سكر + 3 / 4كوب مايه + رشه ملح ليمون او نقطه عصير ليمون واول مايعقد يكون ولا تقيل ولا خفيف وسط نضيف عليه ربع كوب سمن بلدى ....
وبالف هنا
.....
تورته الشيكولاته من البسكويت


1 علبة من البسكويت الحلو
1 كوب حليب
1 باكو من الشوكولاته نصف حلو مفرومة أو مقطعة قطع صغيرة
شيكولاتة فارماسيل
طريقة تنفيذ تورته الشيكولاته من البسكويت :
1- يتم وضع نصف كوب من الحليب لغليه و عند الوصول إلى هذه النقطة نضع الشوكولاته المفرومة أو المقطعة عليه. ويقلب جيداً حتى يصبح الخليط أملس.
2- يتم تسخين الحليب المتبقي حتى يصبح فاتر . الآن نبدأ فى سقى البسكويت بالحليب الدافئ ووضعها في شكل جميل ومنسق داخل القالب أو طبق التقديم . (يمكن الاستغناء عن هذه الخطوة)
3- والآن نبدأ فى وضع الطبقات طبقة بعد الأخرى مع وضع كريم الشوكولاتة بيم طبقات البسكويت. أى طبقة من البسكويت الرطب ثم كريم الشوكولاته ويستمر هذا حتى الانتهاء من البسكويت كله أو حتى نحصل على حجم مناسب من الكيك .
4- . أخيرا ، نعمل على تغطية الكعكة بكريمة الشوكولاته من الخارج ويرش عليها شيكولاتة فارماسيل ويمكن استبداله بحوز الهند أو مكسرات مبشورة حسب المتوفر لديكِ.
5- يتم وضعه فى في الثلاجة جاهزة للاستخدام فى أى وقت.
.....
طريقة عمل كفتة الأرز


المقادير :
- نص كيلو لحم مفروم جملي أو بقري
- ربع كيلو أرز
- ثوم
- بصل
- شبت - بقدونس - كزبرة
- ملح - فلفل أسود
- توابل
- زيت للتحمير
- صلصة طماطم

طريقة التحضير :
- اغسلي الآرز وانقيعيه لمدة ساعة
- قطعي البصل والشبت والبقدونس والكزبرة على الأرز
ضعي اللحمة المفرومة والتوابل والارز في المفرومة وافرميهم حتى تصبح ناعمة
- كوري العجين لقطع صغيرة ثم حمريها في زيت تأخذ لون
- ثم ضعيها في صلصة طماطم واتركيها حتى تستوي وقدميها
 ........
 باذنجان علي الطريقة الاسيوية للشيف مصطف




1- يشوى الباذنجان ، في مقلاة مدهونة بزيت الزيتون ، علي نار متوسطة ،حوالي 15 دقيقة ، علي الجانبين ، حتي تصبح ذهبية اللون .
2- نرفع الباذنجان ، و نضيف في نفس المقلاه ملعقة كبيرة زيت زيتون .
3- نقلب الثوم ، الزنجبيل ، بهدوء .. لمدة دقيقة .
4- نعيد الباذنجان للمقلاة ، و تقلب حتي يأخذ الطعم و النكهة .
5- نضيف الصوص المكون من :
•ملعقة كبيرة خل بلسميك أو خل أبيض أو خل التفاح.
•ملعقة كبيرة صويا صوص .
•2 م ك دبس رمان .
•ملح حسب الذوق
، مع البصل الأخضر ، الكزبرة ، الفلفل ، و تقلب كل المكونات بهدوء .
6- نضع المقلاة علي حرارة متوسطة ، و تغطي لمدة دقيقتين ، حتي يتشرب الباذنجان الصلصة .
....
مقادير مخلل اللفت


2 كيلو لفت طازج

3 حبات متوسطة شمندر احمر

1 كوب ملح صخري

3 ملاعق كبيرة سكر

طريقة تحضير مخلل اللفت

1- نقوم بغسل اللفت والشمندرجيدا

2- نقطع اللفت و الشمندر الى شرائح او مكعبات متوسطة الحجم حسب الرغبة

3- نضع اللفت والشمندر في في وعاء كبير يكون محكم الاغلاق وطبعا يجب التاكد من نظافته لان صناعة المخللات بالتحديد يحتاج نظافة واي قطرة زيت او اوساخ يمكن ان يفشل المخلل ويجعله غير صالح للاكل

4- في وعاء كبير نضع كمية الملح والسكر ونغمرهم بالماء ونستمر بالتحريك الى ان يذوب الملح الصخري والسكر وهنا يجب التنويه ايضا للملح يجب ان يكون صخري والا فاللفت سيصبح طريا ولزجا

5- نسكب كمية الملح الصخري والسكر المذوب في وعلء اللفت والشمندر

6- نغمر اللفت والشمندر بالماء

7- نحكم اغلاق الوعاء ونتركه في مكان دافئ لمدة عشرة ايام او الى ان ينضج تماما ويصبح لونه زهري قانت

8- بعد التاكد من ان كبيس اللفت اصبح ناضجا يمكن استخدامه مع جميع الوجبات الشهية
....
سلطة فراخ


خس مقطع طوال
دجاج مقطع صغار
ذرة
جبن تشدر مبشور
جزر مبشور
بطاطس دوريتس مفتت << انا ماحطيتته !

طريقه الدجاج:قطعيه صغار واحمسيه بزيت زيتون وبهارات باربكيو وصويا صوص ومتبل فرنسي
حطي من كل شيء على حسب مقدار الدجاج
وخليه على النار لين الدجاج ينحمس ويتشرب النكهه

الصوص:علبه زبادي + علبه لبنه صغيرة+ ملعقه مايونيز
وبالعافيه عليكم .
.....
مقادير الفراخ المحشية بالارز


١ دجاجة، حوالي كيلو
١ بصلة وسط، مبشورة
١ طماطم متوسط الحجم، مبشورة
١ ١⁄٢ كوب أرز أبيض
١ كوب ماء
١ بصلة كبيرة، قطع صغيرة
٣ ملعقة كبيرة زبدة
١ ملعقة كبيرة زيت
١ ملعقة كبيرة لبن زبادي
٢ ملعقة صغيره بهارات
٢ ملعقة صغيره فلفل أسود
٢ ملعقة صغيره هيل مطحون
٢ ملعقة صغيره قرنفل، مطحون
٢ ملعقة صغيره جوزة الطيب
١ ملعقة صغيره زنجبيل
١ ملعقة صغيره كركم
١ ملعقة صغيره كمون
١ ملعقة صغيره قرفة ناعمة
١ ليمونة
طريقة تحضير الفراخ المحشية بالارز
١. تغسل الدجاجة جيدا بالماء والملح ثم الدقيق وتشطف بالماء الفاتر، تصفى.

٢. لتحضير الخلطة، تقسم التوابل ويوضع ملعقة فلفل اسود، ملعقة بهارات، ملعقة هيل، ملعقة جوزة الطيب، ملعقة قرنفل، ملعقة زنجبيل، الكركم، ملعقة الزبادي، عصير الليمونة وملح ويضافوا الى البصله المبشورة، حبة الطماطم المبشورة ويدعك جيدا بواسطة اليد.

٣. تدهن الدجاجة بالخلطة جيدا من الداخل والخارج وتترك جانباً.

٤. لتحضير الارز للحشو، يغسل الارز ويترك بالماء خمس دقائق وتضاف باقي التوابل إلى البصلة المقطعه وتدعك بواسطة اليد ثم يقلى الارز قليلا في ملعقة كبيرة زبده وملعقة الزيت ويضاف له البصل بالتوابل مع ملعقة الكركم وكوب ماء، يترك على نار هادئة لنصف تسوية.

٥. بعد ان يبرد الارز، تحشى به الدجاجة المتبلة جيدا من الداخل وتحت الجلد ثم تغلق بالخلة وتترك في الثلاجه ساعتان ثم تدهن كلها بمعلقتين الزبدة وتوضع في كيس حراري او ورق فويل، تدخل الفرن حتي تنضج وممكن اضافة الماء في الصينيه حتي لا تحترق.

٦. بعد تمام النضج، تحمر بواسطة الشواية علي الجنبين مع المتابعة حتي تحمر جيدا.

اقتراحات الفراخ المحشية بالارز
تقدم ساخنة مع ملوخية خضراء وخبز وباذنجان مخلل
......
مقادير الكريب الحادق


– 3 كوب دقيق

– 1 كوب لبن

– 1 كوب ماء

– 3 بيضة

– 2 ملعقة كبيرة زيت

– رشة صغيرة (ملح- كمون- فلفل اسود )



اما عن طريقة عمل الكريب الحادق بالتفصيل فهي كالتالي

– توضع جميع مقادير الكريب الحادق فى الخلاط الكهربائى وتخلط جيدا ثم توضع فى طبق كبير.

– ثم نقوم بدهن مقلاة بالقليل من الزيت ويُصبّ خليط الكريب بواسطة مغرفة علي فترات لعمل قطع الكريب بحيث تكون العجينة فى وسط الطاسة وتفرد عن طريق لفّ الطاسة فى اتّجاه واحد للحصول على شكل دائرى للكريب.

– ونترك عجينة الكريب قليلاً ثم تقلب على الوجه الأخر حتى تأخذ عجينة الكريب لونها المميز وتنضج

– ونكمل ونكرر نفس الطريقة مع باقى الكمية من الخليط ، حسب الكمية التي نريدها.



حشو الكريب الحادق

– يمكن ان يكون بالجبن الرومى و السوسيس او اي مكونات آخري تفضليها مثل اللحم المفروم او الدجاج المفروف ، او الجمبري

– فمثلا الدجاج ( حيث نشوح صدور الدجاج الدجاج فى طاسة مع ملعقة زيت وملح وفلفل أسود، ثم نضيف الثوم ونقلب الدجاج على النار ونستخدمه كحشو للكريب الحادق)

– ويمكن ايضا تزويد حشو الكريب الحادق بالزيتون وحلقات الفلفل الاخضر والطماطم.

– ونبدأ فى وضع خليط الحشو الذى تفضيلة داخل الكريب ونغلقها جيدا وبذلك تكون جاهزة للتقديم وبالهنا والشفا
 .......
طاجن بطاطس باللحمة المعصجة


نسلق 2 كيلو بطاطس و بنهرسها مع ملح وفلفل وكارى وكركم وبيضهو فص توم مهروس اصبع زبده وكوب كريمه طبخ و 3معالق بقسماط ،الحشوة (لحمه معصجه)
طاسه على النار بها زيت ثم ننزل بصله وتوم
ثم لحمه مفرومه بهار ات و ملح وفلفل وقرفه وجوزة الطيب
ونقلبهم كويس ثم نطفى النار
نجيب بايركس بندهن قاع الصينيه زبده و بقسماط
و بنحط نصف كميه البطاطس
و بعدين بنوزع اللحمه ثم رشه جبنه شيدر مع رومى
و الطبقه التانيه من البطاطس
و حطي عالوجه جبنة موزوريلا
و بالفرن لحد ما تتحمر الاطراف و بنحمر الوجه
ثم تقدم
.....
الميل فاى

مقادير عجينة الميل فاى
600 جرام دقيق.
450 جرام زبده.
50 جرام زيت.
نصف ملعقه صغيره ملح.
200 مللى ماء.
ملعقه صغيره خل.
طريقه عمل عجينة الميل فاى للشيف خالد على بالصور:

تخلط الزبده مع 50 جرام دقيق وتوضع فى كيس .
وتبطط باليد وتوضع بالثلاجه .
نضع الدقيق وباقى المكونات ونترك 50 جرام دقيق للفرد ونضع الماء ونخلط العجين ثم نتركها حتى ترتاح .
وبعدها نفردها ونضع الزبده .
وتفرد ونتركها للراحه لمده نصف ساعه بين كل فرده واخرى وبعدها نفردها ونضعها فى صاج وتترك للراحه لمده ساعه قبل التسويه.
نخرمها ونضعها فى الفرن على درجه 180 لمده 35 دقيقه.
حشو جاتوه ميل فاي

الكريمه الباسترى

1 لتر حليب .
5 اصفر بيض.
فانيليا .
200 جرام سكر .
110 جرام نشا.
طريقه تحضير الكريمة الباسترى لحشو جاتوه ميل فاي:

يوضع الحليب على النارحتى يغلى.
ويخلط النشا والبيض والسكر والفانيليا. ويضاف الى اللبن الحليب المغلى وتقلب جيدا على نار هادئه حتى تاخذ قوام .
وتوضع الزبده.
وبعدها تترك لتبرد.
ثم نقوم بالحشو والتقطيع.
.......
احلى مقلوبة عراقية

المقادير٤ أفخاد دجاج، منظفة
١ باذنجان حجم كبير، مقطع شرائح
١ كوب أرز أبيض، مغسول
١⁄٢ كوب شعيرية
١ طماطم، مقطعة شرائح
٢ بطاطس، مقطعة شرائح
١ فليفلة خضراء، مقطعة شرائح
١ بصل
٢ ملعقة كبيرة صلصه الطماطم
بهار
فلفل أسود
١ كوب زيت نباتي
طريقة تحضير مقلوبة عراقية أصلية
١. ضعي الدجاج في حله مع الماء واسلقيه. ارفعي الدجاج واحتفظي بالمرقة جانبا".

٢. اقلي البطاطس ثم الباذنجان ثم البصلة ثم الشعيرية على انفراد وضعيها جانبا".

٣. ضعي في اسفل الحله القليل من الزيت ثم رصى طبقة الطماطم ، ثم طبقة البطاطس، ثم طبقة الباذنجان، ثم طبقة الفليفلة، ثم طبقة البصل ثم طبقة الشعيرية، ثم قطع الدجاج المسلوقة ثم الارز.

٤. اضيفي 5 أكواب من مرقة الدجاج فوق الحله الى أن تغمر الطبقات. يمكن اضافة الماء ان لم تكن المرقة كافية. ثم اضيفي البهارات وضعي الحله على نار متوسطة الحرارة حتى يتشرب الأرز كل المرقة. غطي الحله.
٥. أرفعي الحله عن النار ودعيه مغطى لمدة 10 دقائق. اقلبي الحله فوق صينية ببطء للمحافظة على شكل القالب، وقدميه. وألف هنا
....
المكرونة بالبشاميل


دى مقاديرى ومكرونتى.....
المقادير.......
كيس مكرونة اقلام
نصف كيلو لحمة معصجة
5 معالق زبدة
5 معالق دقيق
كيلو لبن بقشطتة
نصف كوب كريمة لبانى (اختيارى)
مكعب مرق / ملح وفلفل ابيض /جبنة موتزريلا
الطريقة.......
هتسلقى المكرونة عادى جدا
هتعملى البشاميل......هتحمرى الدقيق فى الزبدة
وتنزلى باللبن بالتدريج وانتى بتقلبى بايدك التانية بالمضرب السلك
وبعدين تتبلى بالملح والفلفل ومكعب المرق
واخر حاجة تحوطى الكريمة غلوة واحدة وتطفى
هتحوطى فى قاع الصنية مغرفة بشاميل
وتقلبى كل المكرونة فى نصف البشاميل
وترصى نصفها وبعدين العصاج ومغرفة بشاميل وبعدين النصف التانى وباقى البشاميل كلة
وتدخليها الفرن
وقبل متطلعيها بحاجة بسيطة تروشى الموتزريلا وتشغلى الشواية
والف هنا
......
وصفه الفايش الصعيدي


المقادير:

5 اكواب دقيق
4كوب لبن
معلقه محلب
معلقه كركم
ملح حسب الرغبه
كوب سمن
ملعقتين سكر
نصف كوب حمص
طريقة عمل وصفة الفايش الصعيدي

يسخن 2 كوب لبن و يوضع علي الحمص في وعاء محكم في مكان مظلم 24 ساعة و تصفي قبل الاستخدام
يعجن الدقيق و المحلب والكركم والملح والسمن جيدا جدا ثم تضاف الخميرة و يستكمل العجن ثم يضاف اللبن الباقي و يعجن الخليط لاخر مرة حتي تمام التجانس
يخمر العجين 24 ساعة اخري
يفرد العجين و يشكل ثم يترك 3 ساعات ثم يدخل الفرن حتي النضج ثم يخرج للتقطيع و يدخل الفرن مرة اخري للتحميص
...

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق