السبت، 1 ديسمبر 2012

الكبة المقلية وحواوشي اسكندراني بالصور

طريقة عمل الكبه المقليه

المكونات :

اولا : عجينة الكبه : كيلو غرام لحمة كبة مدقوقه
كوب سميد

بصلة مقطعة الى 3 أو 4 قطع

ملعقة طعام ملح

ملعقة صغيرة فلفل أحمر

نصف ملعقة صغيره فلفل اسود

ماء لدعك الكبة


ثانيا : الحشوة : نصف كيلو لحمة مفرومة

بصلة مفرومة ناعما

ملعقة صغيرة بهار حلو

ملعقه صغيرة ملح

ملعقة صغيرة قرفة

ملعقة صغيرة فلفل احمر

نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود

نصف كوب صنوبر
4 اكواب برغل ابيض ناعم مغسول و مصفى 3 الى 4 ملاعق طعام سمنة
طريقة التحضير :


1 - يحمى الزيت في مقلاة و يقلى فيه البصل حتى يذبل .






2 - تضاف اللحمة المفرومة و يتابع القلي حتى يتم امتصاص كل الماء .




3 - تطفأ النار و تضاف التوابل الى المقلاة و تخلط مع اللحمة و البصل






4 - يضاف الصنوبر او الجوز و تترك الحشوة حتى تبرد تماما .




اطباق اختياري لذيذه





5 - لتحضير الكبة يغسل البرغل ويصفى ثم تضاف اليه بقية المكونات وتدعك جيدا باليد أو بالمكنة حتى تصبح دبقة و تقرص الى كرات بحجم البيضة .

اطباق اختياري لذيذه

6 - تفتح فجوة في وسط كل قرص كبة بواسطة الاصابع المبللة بالماء ويحشى قرص الكبة بمقدار من الحشوة ثم يختم ويصف في صنية .




اطباق اختياري لذيذه
اطباق اختياري لذيذه

اطباق اختياري لذيذه


7 - يحمى الزيت و تقلى فيه أقراص الكبة و تقدم مع شرائح الحامض .
اطباق اختياري لذيذه   

----------------------------------------------------------------------------------------

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
  حوواشى اسكندرانى 

اولا مقادير العيش:
1/2 كليلو دقيق
معلقه ملح
معلقه سكر
معلقه خميره
كوب لبن


الطريقه:
اول حاجه هننخل الدقيق ونحط عليه الملح اهو

الحوواشى الاسكندرانى على طريقتى الخاصه بالصور


بعد كده هنحط الخميره والسكر على اللبن ونقبلهم كويس لحد ما الخميره تدوب خالص فى اللبن (شرط اللبن يكون دافى)

ونصبهم على الدقيق


الحوواشى الاسكندرانى على طريقتى الخاصه بالصور


وبعد كده نعجن العجينه عادى كده وده شكلها بعد ما اتعجنت

الحوواشى الاسكندرانى على طريقتى الخاصه بالصور



وبعد كده نقطعها على هيئه كور صغيره فى صينيه مرشوشه دقيق كده

الحوواشى الاسكندرانى على طريقتى الخاصه بالصور


ونتركها حتى تخمر
وعلى ما تخمر نحضر الحشوة

وده شكلها بعد ما خمرت

الحوواشى الاسكندرانى على طريقتى الخاصه بالصور

متتخضوش من شكلها انتوا ابقوا وسعوا الفواصل شويه بين الكوره والتانيه هههههه

نيجى بقا للحشوة:

1/2 كيلو لحمه مفرومه
فلفل اخضر
طماطم
بصل
ملح
فلفل
بهارات


هنقطع الفلفل والطماطم والبصل كده




الحوواشى الاسكندرانى على طريقتى الخاصه بالصور


وضيفهم على اللحمه مع الملح والفلفل والبهارات

الحوواشى الاسكندرانى على طريقتى الخاصه بالصور


وبعد كده بقا ناخد كوره ونفردها النشابه على رشه دقيق ونضع عليه جزء من اللحمه

الحوواشى الاسكندرانى على طريقتى الخاصه بالصور



ونفرد كوره تانيه للغطاء ونغطى بيها كده

الحوواشى الاسكندرانى على طريقتى الخاصه بالصور



وبعد كده نتنى الاطراف من بره لجوه وندوس على الاطراف بشوكه الحوواشى الاسكندرانى على طريقتى الخاصه بالصور


بالشكل ده

الحوواشى الاسكندرانى على طريقتى الخاصه بالصور



وبعد كده نجيب صينيه وندهنا زيت ونضع رغيف الحوواشى وعلى وجه الرغيف ايضا نضع زيت بالفرشاه ويدخل الفرن وكل شويه نبص عليه لان الفرن بيكون سخن وهو مش بياخد وقت

وده بعد ما طلع من الفرن





الحوواشى الاسكندرانى على طريقتى الخاصه بالصور

وبالف هنا وشفا
 

فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة ورغيف اسكندراني او حواوشي اسكندراني بالصور


فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان



فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان

فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان



أولا: رز الكبسة

طبعا فى طرق كتير
1.هنبل الرز قبلها بنص ساعة فى ماء دافى وملح
2.هنقطع بصلة مكعبات صغيرةوتشوح فى الزيت
فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان
3.هنشوح التوابل الحصى فى الزيت
فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان

فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان
4.هنضع الشوربة ونظبط الملح
يفووووووووووور جامد
5.هنضع الرز المنقوع ونستنى يفور جااامد تانى
هنغطى على الحلة وعلى نار هااادئة وممنوع التقلب عشان حباية الرز البسمتى مش تنكسر وتحافظ على شكلها الجميل
6.قرب الاستواء فى كوباية معلقة مية وقليل من لون طعام الكبسة او كركم لو مش عندك اللون الاصفر
فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان
هترشى على وش الرز
انا هنا كنت عملة كبسة لحم
فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان
وهتقلبى تقليبة وحدة فقط علشان تحافظى على تجانس الالوان
فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان



ثانيا:الفرخة المشوية
بفضل الله محدش أكل منى هذة الدجاجة الى وسألنى عن طريقتها والسر يكمن فى
الليمووووووووووون
بحبة كتيرررر لانة بيدى مزازة حلوة للفرخة

ثووووم انا بكتر لان الفراخ بتحب التوم واللحمة تحب البصل والسمك يحب الليمون
ليمون
طماطماية صوغننة
بصلة صوغننة
معلقة صلصة
معلقة كاتشب
التوابل مشكلة/ فلفل اسود
ملــح
م خل
تتبل قبلها بليلة ف التلاجة
تغلف بالفويل على الفرن تستوى وتشيلى الفويل تحت الشواية
هنا اضريت احط الطماطماية دى علشان اغطى ثقب الاوزون دة فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمانفرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان


ثالثا:سلطة الزبادى

فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان
زبادى
توم
ملح
زيت زيتون
خيار
نعناع مجفف
تخلط جميع المقادير
ويقدم



سلطة حارة
طماطم
فلفل حار
ثوم
ليمون
خل
كسبرة خضراء
فلفل اسود/ كمون/نعناع مجفف (رشة)
ملح

جميع المقادير فى الخلاط
ويقدم







فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان           
-----------------------------------------------
رغيف اسكندراني او حواوشي اسكندراني

لكل عشاق الحواوشي الاسكندراني، طريقة عمل الحواوشي بشكل جديد وسهل جدا.

حواوشي اسكندراني

المقادير:
لعمل العجينة:

    1/2 كيلو دقيق
    ملعقة كبيرة خميرة
    1/2 كوب زبادي
    3 ملاعق زيت
    3/4 كوب ميه
    رشة ملح
    رشة سكر


لتتبيلة اللحمة:
1/4 كيلو لحمة
2 حبة بصل
كوب بقدونس
كوب فلفل رومي مفروم
1/2 كوب طماطم مفرومة
ملعقة صغيرة بهارات
ملعقة صغيرة كمون
فلفل حامي حسب الرغبة
ملح وفلفل
زيت زيتون أو ذرة للدهن

الطريقة:
1- أول حاجة جهّزي العجينة، وده بإنك تخلطي الدقيق والخميرة والملح والسكر وتقلبيهم كويس في العجانة أو بالمضرب وتحطي عليهم الميه والزبادي والزيت وتعجني العجينة كويس لحد ما تبقى متماسكة في إيديك.

2- قسمي العجينة كرات صغيرة وادعكيهم كويس بإيديك وسيبيها لمدة 1/4 ساعة لحد ما تتخمر.

3- اخلطي اللحمة مع البصل والبقدونس والفلفل والطماطم وتبليها بالملح والفلفل واعجنيها كويس، وممكن تضيفي رشة شطة زي ما تحبي.

4- بعد ما العجينة تتخمر رشي الرخامة بالدقيق وافردي كرات العجينة دي عليها وادهني العجين بالزيت.

5- حطّي جزء من خليط اللحمة على عجينة وبعدين غطيها بعجينة تانية ويكون الجزء المدهون من تحت، واضغطي عليهم علشان يتماسكوا، ممكن تستخدمي طبق أو قالب صغير بحجم الرغيف اللي انتي عايزاه وتضغطي به على العجينة علشان تكون متساوية من الأجناب وتقطعي العجينة الزيادة، وبكده تكون كل الأرغفة عندك حجمها متساوي.

6- ادهني الرغيف بشوية زيت بسيط وحطيه في صينية ودخليه الفرن وسيبيه لمدة 20 دقيقة لحد ما العجينة واللحمة تستوي، وبعدين قدّميه.. بالهنا والشفا.
-------------------------------------
طريقة اخري للرغيف الاسكندراني خطوة خطوة
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بسم الله الرحمن الرحيم

فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني



هلا بالغاليات معنا اليوم فطائر اللحم , لحم بعجين , حواوشي اسكندراني
كيف ما هتسموة المهم طعمه راااااائع جدا وشهي وهنسويه باللحم وهو معصج بالبصل وممكن اضافة فلفل حلو له وهيكون اللحم نيء بفضله هكذا وممكن لو ترغبي تجعليه ينضج اولا وبراحتك حبيبتى


المقادير

يمكن مضاعفتها ان رغبت



2 كوب ونصف دقيق



كوب حليب او روب تقريبا



2 ملعقه كبيرة حليب بودرة ان وجد ورغبت



ذرة ملح



2ملاعق سكر



ملعقه كبيرة خميرة فوريه



ربع كوب زيت او زبده




الحشوة



لحم مفروم به نسبة دهن حوالي 20 % ان رغبت و معصج بالبصل الكثير المفري ناعم وفلفل حلو مفري ناعم ان رغبت وبهارات مشكله حسب الرغبه وفلفل اسود ورشة جوز الطيب

فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني



الطريقه مع الشرح المصور




عجنا العجينه جيدا وتم خمورها حوالي ساعه او اقل حسب الجو 00
فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني



تقطع على كور متوسطه حسب حجم الرغيف

فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني



تفرد دائرة ومن ثم الحشوة بالوسط نضعها 00

فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني



ونسكر عليها بلم الدائرة وغلقها كما بالشكل 00

فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني



تقلب على الوجه الاخر ومن ثم تفرد قليل وتقسم ارباع كما بالصورة ان رغبت



او كما هي ولكن تشق او تخرم حتى ينضج اللحم المعصج جيدا 00



وممكن تشكليها هكذا

فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني


بوضع دائرة فوق الاخرى كما هو بلصورة 

ثم اغلقتها بالبرم

فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني
ويدهن الوجه بعد الخمور مرة اخرى بحليب وصفار بيض
وممكن ترشي حبة البركه وسمسم وجبن عليه



وفى فرت فوق المتوسط بالوسط تخبز حتى تنضج

فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني



وبالف هنا  

فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني



ولا احلى
من هيك غذاء مع خضار ومخلل
فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني



دعواتكم حبيباتى وهذة لاول رد

فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني

حلويات واكلات هندية بالصور



      غلاب جاموه
 


نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة



المقادير:
1 كوب طحين بالخميره
ملعقة شاى ماء ورد
2 كوب حليب بودر+2 ملعقة طعام سمن+ 6 ملاعق طعام حليب سائل

الطريقه:
1- يخلط السمن مع الحليب البودر
2-يضاف الطحين الى السمن والحليب ويعجن حتى تصبح عجينه سهلة التشكيل
3-يضاف ماء الورد الى الخليط ويترك لمدة ساعه حتى تختمر العجينه فى مكان دافئ
4-يقسم العجين الى كرات صغيره بحجم المشمش
5-تقلى الكرات فى زيت حار لفتره بسيطه ثم ينقع الغلاب او الكرات فى الشيره المعده سابقا ليله كامله
طريقة الشيرة:
6 كاسات ماء
3 كاسات سكر
هيـل + مـاء ورد
الطريقة:
تغلى المقادير السابقة على نار هادئة وتترك لتفتر
 ------------------------------------------------------------
 الحلاوه لدو

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة
المقادير:
كيلو من دقيق الحمص .
ملعقة آكل بكنج بودر .
ماء للعجن .
قليل من الزعفران زيت للقلي .
كاسة زبيب ولوز مقطع قطع رفيعة ومقلي في الزيت .
2كاسة شيرة غليظة .
ملعقة هيل ناعم .
الطريقة:
1-اعجني المقادير الأولى كلها لتصبح عجينة سائلة لتصب وتقلى بالزيت.
2-سخني الزيت صبي من العجينة على الزيت بواسطة ملعقة مخرمة وقلبي حتى تصبح ذهبية اللون انشليها من الزيت وضعيها في الشيرة وهي ساخنة حتى تنتهي الكمية واتركيها حتى تبرد


3-افركيها بيدك حتى تهرس تماماً و اضيفي اللوز والزبيب والهيل وقلبيها سوياً ضعيها في مصفى كبير وفي أثناء ذلك كوريها إلى حبات بحجم حبة الليمون مع الضغط عليها بشدة حتى تتماسك رصيها في طبق واتركيها حتى تبرد تماماً
--------------------------------------------------
رسمالاي

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة
المقادير:
كاسين حليب نيدو
بيضتين
ملعقة شاى بيكنج باودر
للصوص :
كوبين حليب طازج
وهيل مطحون
وزعفران وماء ورد
وفنجان سكر
الطريقه:
1-تعجن المقادير الأولى المكونه من بودرة الحليب والبيض مع بعض ونعمل منها كرات صغيره
2-ونسخن الحليب السائل مع السكر والهيل والزعفران وماء الورد

3-وتوضع الكرات فيه ويترك على نار هادئه لمدة (45 دقيقه) ثم يوضع فى الثلاجه حتى يبرد ويقدم
 
-------------------------------------------------
طريقة عمل صالونة الكيما الهندية


الكـــــيما

طبق هندي شهى ومعرووف مكون من اللحم المفروم والبازيلا الخضراء او الخضروات المثلجة

وااااااايد لذيذة وحلوة وخاصة اللي يحبون الأكل الحار المضبوطة إن شاء الله :



المقادير

كيلو لحمة مفرومة
ملعقتين سمن
بصلتين مقطع شرايح
فصين ثوم مدقوق
ملعقه زنجبيل طازج مدقوقه
نصف ملعقة فلفل احمر حار او فلفل اخضر حار طازج (اختياري) ممكن فلفل بارد
نصف ملعقه كمون
ملعقه صغيره كركم

اربع حبات طماطم مقشرة ومفرومة
فنجان صلصة طماطم
كوب بسلا خضراء مثلجه او خضروات مثلجة

الطريقة :-
نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة





يسخن الزيت في قدر و نضع عليه اللحم حتى يذبل
نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة


ثم يضاف البصل و يطهى مع التحريك


يضاف الزنجبيل و الثوم و الفلفل الحار و البهارات والخضروات المثلجة والطماطم والصلصة وكوب مايمع التحريك لمده 15 دقيقة ويقدم مع الليمون والخبز

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة
 
------------------------------------------------------------------------------------

برياني السمك بالصورعلى الطريقة الهندية،اطباق هندية شهية

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة




المقادير :

ملعقة صغيرة فلفل
نصف كوب زيت
3 فلفل اخضر حار مقطع صغير
3 ملاعق صغيرة بهارات مشكلة
3 ملاعق صغيرة ثوم مهروس
3 ملاعق صغيرة زنجبيل مهروس
نصف كوب أوراق نعناع مقطع

5 بصلات كبيرة مقطعة
3 بطاطس متوسطة مسلوقة و مقطعة
6 أكواب رز بسمتي نصف سلق
ملح للطعم
زيت للقلي
2 ملعقة صغيرة كركم
نصف كوب عصير ليمون
كيلو سمك مقطع
كوب أوراق كزبرة مقطعة

الطريقة :
ننقع قطع السمك في الملح و الفلفل والليمون و نضعه جانبا
نسخن الزيت ونحمر نصف كمية البصل إلى أن يصبح ذهبي اللون ثم نرفعه جانبا ونحمر البطاطس مع ملعقة كركم في الزيت و نضعها جانبا
في قدر واسع نضع الزيت والثوم و الزنجبيل والبصل والفلفل الأخضر الحار والسمك و البهارات والنعناع ونقلب ونتركه على النار إلى أن ينضج ثم نحضر الرز النصف مسلوق ونضعه على السمك وقليلا من الماء ونغطي القدر جيدا ونتركه على النار إلى أن ينضج الرز ثم نقلب الرز والسمك برفق ونضعه في طبق التقديم و يزين بالكزبرة الخضراء والبصل و قطع البطاطس على جانب الطبق و يقدم..




كرات اللحم بصوص الباربكيو وكيكة التفاح وطريقه كفتة الرز

المقادير: 
كيلو لحم مفروم
ملعقتين زيت سمسم
ملعقة زنجبيل مفروم
بيضتين
فصين ثوم مفروم
نص كوب بصل اخضر مفروم
صوص الباربكيو
الطريقة: 
في وعاء كبير نجمع اللحم وباقي المكونات وندع قليل من البصل الاخضر للتزيين
نقوم بتكوير الخليط الى كرات صغيرة
نضع مقلاة على النار بدرجة حرارة متوسطة ونضيف فيها قليل من الزيت
نضع كرات اللحم على المقلاة ونحركها حتى تستوي
بعد رفعها عن النار نضيف عليها صوص الباربكيو مع قليل من البصل الاخضر للتزيين

وبالهناء والعافية
----------------------------

كيكة التفاح


المقادير: 
كوبين دقيق
نصف كوب سكر
نصف كوب زيت
كوب سفن اب أو عصير تفاح أو حليب
بيضتان
ملعقة صغيرة فانيلا
ملعقتان وسط بيكنج باودر
=============================
3 تفاحات مقشرات و مقطعات بالطريقة التي تعجبك
========================
الكراميل
6 فناجين قهوة سكــــــــــــــــر
الطريقة: 
اولا نرص التفاح في الصينية
ثم نضع في مقلى على النار ال 6 فناجين سكر و نبقى نحرك لحتى تذوب و يكون لونها عسلي رائع
و فورا بعد ذواب السكر نسكبها و نوزعها فوق التفاح
الان ننتقل لعمل الكيكة , نخلط السكر و البيض و الفانيلا و الزيت و من ثم نضع بالتبادل الدقيق و البيكنج باودر و السفن اب الى ان تنتهي الكمية
نسكبها فوق التفاح و ندخلها على فرن حار اول 5 دقائق و من ثم نخفض الحرارة الى 180 درجة لمدة نصف ساعة حتى تنضج
نخرجها من الفرن و نقلبها فورا على طبق التقديم
شهية جدا جدا م ستحيل تفشل معك حتى لو كنتي مبتدئة
بالهنا و الشفا
صور الخطوات: 
 
 
 
 


                       
-----------------------------------------------------------

طريقه كفتة الرز

 
 
التوفير فالوقت والفلوس 
انا هقول طريقه كفتة الرز بتوفر كتير فالمصروف ومحبوبه ومطلوبه

كفتة الرز موفره جدا وطريقتها سهله جدا

ومقاديرها
كيلو رز+كيلو لحمه مفرومه+حزمة بقدونس وحزمة شبت وحزمة كزبره وقرن فلفل اخضرحامى او بارد حسب رغبتك+بصله واحده بس+راس توم+ملح وفلفل اسود وكمون


مقادير التخديعه
نص كيلو طماطم+راس توم مفرومه فرم ناعم ومعاها معلقة كمون+معلقة سمنه+ملح وفلفل اسود

نص كيلو بطاطس مقطعه مكعبات


الطريقه

ناخد مقادير الكفته كلها على بعضها ونفرمها عند الجزار او لو عندك مفرمه فالبيت افرميهم فالبيت

وبصله وحده بس ليه علشان لو كتر البصل بتكتر المايه فالكفته وتفك منك وانتى بتقليها

نصبع الكفته على اي شكل تحبيه ان كان اصابع او كور ونقليها

ناخد جزء منها نطبخه النهارده ونشيل الباقى اكياس فالفريزر لمرات تانيه

كيلو اللحمه مع كيلو الرز يعملو اكتر من 2 كيلو كفته وبكده توفرى كتير


نيجى للتخديعه
ناخد التوم المفروم مع معلقة الكمون ونضيف معلقة السمنه

ونبتدى نحمر التوم لحد ما يقرب لونه من اللون الذهبى

ونضيف عليه بعد كده عصير الطماطم

بعد ما تتسبك الطماطم نضيف البطاطس والكفته وشوية مايه

وتسبيهم على النار حتى تستوى البطاطس

وتقدميها بالف هنا مع رز بالشعريه

انا كمان بستخدم الكوسه بدل البطاطس كنوع من التغير


نيجى لتوفير الوقت
طبعا احنا اتكلمنا عن الطماطم وحفظها فالفريزروكمان البطاطس فاول الموضوع

الوقتى احنا عملنا الكفته وشيلناها فالفريزر

كمان تقدرى تشيلى التخديعه جاهزه بالتوم والكمون

بحيث انو تطلعى كيس التخديعه وكيس الكفته وكيس بطاطس من المجهزين من قبل بالفريزر ومقطعين مكعبات وتحطيهم على بعض

وبكده شوفى انتى طبختى ووفرتى وقت اد ايه

ويدوب تستوى الكفته تكونى عملتى الرز

يعنى كل الوقت اللى هتقعديه فالمطبخ مش محصل نص ساعه

يارب اكون افدتكم المره دى