المشبك الدمياطى
أحلى وأسهل مشبك دمياطى لعيونكم
المكونات:
كوب نشا
كوب دقيق
ذرة ملح
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة ناعمة
معلقتين مية ورد
كوبين ماء دافئ
زيت للتحمير
شربات( اللى هو السيرب يكون ثقيل )
ثلاث ملاعق ماء ورد
الطريقة:
نخلط الدقيق و النشا و الملح و الخميرة والسكر ومعلقتين ماء الورد و نعجنه بالماء لحد ما تبقى عجينة سائلة كده لكن ماسكة نفسها
نترك العجينة تخمر نصف ساعة
نجيب مقلاية ونحط فيها الزيت
نجيب قمع رفيع جدا مش منقوش( سادة)او كيس تخين مخروم خرم رفيع من طرفه و نحط فيه العجينة ونعمل بيها دوائر عشوائية فى الزيت و نعمل قرص حسبما تحبى (كبير او صغير) ونسيبه يستوى على نار هادئة لحد ما يبقى لونه ذهبيا
نخرج القرص ونحطه على كلينكس لامتصاص الزيت الزيادة و بعدها نحط الاقراص فى السيرب اللى هو الشربات و نسيبه منقوع فيه لحد ما يشرب السيرب خالص
الشكل النهائى:
أحلى وأسهل مشبك دمياطى لعيونكم
المكونات:
كوب نشا
كوب دقيق
ذرة ملح
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة ناعمة
معلقتين مية ورد
كوبين ماء دافئ
زيت للتحمير
شربات( اللى هو السيرب يكون ثقيل )
ثلاث ملاعق ماء ورد
الطريقة:
نخلط الدقيق و النشا و الملح و الخميرة والسكر ومعلقتين ماء الورد و نعجنه بالماء لحد ما تبقى عجينة سائلة كده لكن ماسكة نفسها
نترك العجينة تخمر نصف ساعة
نجيب مقلاية ونحط فيها الزيت
نجيب قمع رفيع جدا مش منقوش( سادة)او كيس تخين مخروم خرم رفيع من طرفه و نحط فيه العجينة ونعمل بيها دوائر عشوائية فى الزيت و نعمل قرص حسبما تحبى (كبير او صغير) ونسيبه يستوى على نار هادئة لحد ما يبقى لونه ذهبيا
نخرج القرص ونحطه على كلينكس لامتصاص الزيت الزيادة و بعدها نحط الاقراص فى السيرب اللى هو الشربات و نسيبه منقوع فيه لحد ما يشرب السيرب خالص
الشكل النهائى:
بالهنا
ردحذفيسلمو
ردحذف