الثلاثاء، 10 نوفمبر 2015

عمل الموتزريلا في البيت بالصور ومفاجاااااات تانية كتييييييييير

عمل الموتزاريلا في البيت

هذه المكونات تكفي لعمل 400 جرام من الموتزاريلا.
المكونات:-
1 كيلو لبن رائب
1 كوب لبن بودرة
1 معلقة صغيرة ملح
قطعة قماش من الشاش
طريقة التحضير:-
تحضر حلة كبيرة وحلة أصغر منها لنتمكن من وضعهما داخل بعض لعمل حمام ماء ساخن.
املأ الحلة الكبيرة بالماء واشعل تحتها النار حتى الغليان ثم يوضع اللبن داخل الحلة الصغيرة ومعه الملح واللبن البودرة، ويستمر التقليب في المكونات حتى الغليان وحتى يغلظ القوام.
يصفى الجبن من السائل بعد تركه ليبرد
يصفى الجبن من السائل بعد تركه ليبرد
بعد ذلك يغطى اللبن ويترك ليبرد، ويقطع بهذا الشكل ويصفى جيدا من الماء، ثم يشكل في هيئة كرة ويوضع داخل الشاش ويصفى جيدا، ثم يحضر طبق كبير به ماء مثلج.
تشكل الموتزاريلا لكور و توتضع في الماء المثلج
تشكل الموتزاريلا لكور و توتضع في الماء المثلج
آخر خطوة سوف تتكرر عدة مرات وهي:
أن تنزل كرة الجبن داخل الماء المثلج، ثم تخرج وتدخل الميكروويف لمدة 30 ثانية، ثم تعجن جيدا، وتعاد هذه الخطوة حتى تصل لقوام الجبن المطاط واللون الأصفر, ثم تحفظ في الفريزر، ويجب استخدامها خلال 3 أشهر.
-------------------------
الدونات

٣ ١⁄٢ كوب دقيق
١ بيضة
١⁄٢ كوب حليب بودرة 
١⁄٢ ملعقة صغيره سكر
١⁄٢ كوب زبدة
١⁄٢ ملعقة كبيرة الخميرة
١ كوب ماء
١⁄٤ ملعقة كبيرة قرفة ناعمة
١⁄٤ ملعقة صغيره ملح
١ ١⁄٢ كوب زيت، للتحمير
طريقة تحضير الدونات
١. نخلط السكر مع الخميرة جيداً في وعاء.
٢. ونخلط الزبدة مع البيض في وعاء أخر,ثم نضيف الحليب, الماء, الملح, القرفة، الدقيق وخليط الخميرة والسكر.
٣. تقلب المكونات وتعجن مع بعضها حتى تتكون عجينه متماسكه ونضغها فى مكان دافئ ونغطيها وتختمر لمدة ساعتين.
٤. تفرد العجينه وتقطع على شكل دوائر كبيرة, ونزيل من قلبها الدائرة الصغيرة . توضع جانباً لمدة 15 دقيقة.
٥. تُحمّر دوائر العجين فى الزيت ساخن الى أن تصبح ذهبية اللون ، ترفع وتصفى من الزيت، ترش باسكر والقرفة.
اقتراحات الدونات
يمكن تزيينها ببرش جوز الهند او المربى والشعيرية او الشوكولاته السائله ودا المحبب لدي. وبالهنا والشفا.
يمكن اضافة صلصة شوكولا لقسم من العجين للحصول على دونات بالشوكولاته
--------------------
كيك الزبادي

مقادير الوصفة
2 كوب دقيق
2 ملعقة صغيرة بيكنج باودر
4/1 ملعقة صغيرة بيكربونات الصودا
1 رشة صغيرة ملح
1 كوب سكر ناعم الحبيبات
3 حبة كبيرة بيض
3/1 كوب زيت ذرة
1 كوب لبن زبادي (روب)
1 ملعقة صغيرة فانيليا سائلة
2 ملعقة صغيرة برش ليمون أو برتقال
للتزيين
سكر ناعم بودرة
الشربات
1 كوب سكر
4/3 كوب ماء
1 ملعقة صغيرة عصير ليمون
1 ملعقة صغيرة ماء الورد أو فانيليا
طريقة التحضير
1. ثبتي الرف الشبكي في وسط الفرن. سخني الفرن إلى درجة حرارة ١٨٠م.
2. أحضري قالب ذو فتحة من الوسط مقاس ١٢ كوب. إدهني القالب بالسمن وبطني بالدقيق.
3. على قطعة من ورق الزبدة او في طبق عميق انخلي الدقيق، البيكنج باودر، بيكربونات الصودا والملح.
4. في وعاء الخلاط ضعي السكر والبيض، ثبتي المضرب الشبكي، شغلي على سرعة متوسطة إلى أن يصبح الخليط كريمي القوام وهش.
5. أضيفي الزيت وشغلي على سرعة متوسطة لعدة ثواني ليختلط الزيت مع البيض فقط. أضيفي الفانيليا وبرش البرتقال أو الليمون.
6. أضيفي خليط الدقيق واللبن الزبادي، شغلي على سرعة متوسطة لمدة دقيقة أو دقيقتين فقط لتحصلي على خليط كيك ناعم ومتجانس.
7. أسكبي خليط الكيك في القالب وساوي السطح.
8. ضعي القالب في الفرن لمدة ٤٥ دقيقة إلى أن ينضج الكيك.
9. إختبري نضج الكيك بعود خشبي صغير. يجب أن يخرج العود نظيفا بعد غرزه في وسط الكيك كدليل على نضج الكيك.
10. . أخرجي الكيك من الفرن. دعي الكيك في القالب ليبرد لعدة دقائق ثم إقلبي على طبق تقديم عالي الحافة قليلا.
11. . أضيفي ماء الورد على الشربات ووزعيها وهي ساخنة باستعمال فرشاة عريضة على الكيك ليتشرب بالشربات تماما. أنثري السكر الناعم البودرة.
12. . دعي الكيك لمدة ساعة أو عدة ساعات ليتشرب بطعم الشربات ويصبح ألذ.
13. . الشربات: في قدر متوسط الحجم سميك القاعدة ضعي السكر، الماء وعصير الليمون. قلبي السكر لعدة ثواني وضعي على نار متوسطة لمدة ٨ إلى ١٠ دقائق. أضيفي ماء الورد واستعملي الشربات وهي ساخنة جدا على الكيك.
---------------
الكفته بالخضروات للدايت للشيف  محمد

المقادير
ربع كيلو لحمه مفرومه حمرا
بصله كبيره مفرومه
فلفل الوان مفروم
فصين ثوم مفرومين
بقدونس مفروم
مكعب مرقه بيف مفروم
معلقه كبيره شوفان
ملح وفلفل وبابريكا وجوزه الطيب زرشه كمون
الطريقه
هنفرم البصل والفلفل والثوم والبقدونس ونضيف لهم الشوفان والمرقه والبهارات كلها ونخلطها كويس وبعدين نضيف عليهم اللحمه ونخلطهم خلط كويس اوي ونبدا نصبعها علي قلم او ايد معلقه خشب بحيث نعمل فتحه من النص ولك حريه الاختيار انك تشويها علي شوايه او مقلايه او تدخليها الفرن او تعمليها في حله ذي ما تحبي وبتعملي جنبها سلطه طحينه وبطاطس مقليه وسلطه خضره والف هنا
---------------------
مسلوعة اكلة فلسطينية

من الاكلات التراثيه الفسطينية
بتقلي بصله مفرومه ناعمه مع شويه زيت زيتون وبعدين بضيفي كاسه عدس مجروش مع نص كوب رز مصري بتتركيهم يغلو بضيفي معهم مكعب مرق جاج وبضيفوا المي وبتتركيهم يغلوا وبضيفو ملح وفلفل وشويه كمون ورشه كركم والمي بضيفوها حسب ذوقكم في منهم بحبوها زي شوربه وفي منهم بحبوها ثقيله
طعمها مش طبيعي شو طيب بتتقدم مع جرجير وزيتون وبدها رشه عصير ليمون وفجل وبتتزين بخبز محمص وبقدونس وصحتين والف عافيه
بتقدرو تسفيدو من حشوه الرز لما يزيد معكم من ورا المحشي مثلا
---------------------
الممبار المحشى أرز

المقادير:
كيلو ممبار - كيلو أرز - 2 ثمرة بصل مفرية - نصف كيلو طماطم مفرية - 2 ثمرة فلفل أخضر مفروم - نصف كوب شبت وبقدونس وكسبرة - 3 ملاعق صلصة - 4 ملاعق زيت - ملعقة ملح وفلفل وبهارات وقرفة.
الطريقة:
- فى وعاء يوضع الأرز, البصل, الخضرة, الطماطم, التوابل والزيت وتخلط المكونات جيدا ويحشى الممبار.
- فى وعاء على النار يوضع به ماء وملح وفلفل والصلصة ويترك حتى يغلى ثم يوضع الممبار ويترك حتى ينضج.
- نقليه فى الزيت ويوضع فى الأطباق المفروشة بالبقدونس ويقدم.
--------------
شاورما الدجاج السورية:

المكونات
1) نصف كيلو دجاج مخلى ومقطع إلى قطع صغيرة
2) حبة طماطم كبيرة الحجم مقطعة لقطع صغيرة
3) حبتا فلفل رومى مقطعتا لشرائح طولية 
4) ملعقتان من بهارات الشاورما المتوفرة عند العطار
5)3 ملاعق كبيرة خل أبيض
6) ملح وفلفل
7) بصل بودر
8) زيت نباتى
9) نصف كوب ماء
طريقة تحضير شاورما الدجاج السورية :
1) فى وعاء كبير امزجى تتبيلة شاورما الدجاج المكونة من الخل والملح والفلفل والبصل البودر وبهارات الشاورما ونصف كوب ماء .
2) ضعى شرائح الدجاج المقطعة طوليا فى التتبيلة وقلبيها جيدا، وغطيها ببلاستيك شفاف، ثم اتركيها تتخمر فى الثلاجة لمدة ساعتين .
3) اخرجى الشاورما من الثلاجة وضعى بعض ملعقتين من الزيت النباتى فى طاسة على النار ثم اسقطى فيها شرائح الشاورما المتبلة .
4)بعد تمام السوى ضعى بقية المكونات على شرائح الدجاج والمكونة من الطماطم والفلفل والبصل واستمرى فى التقليب .
ارفعيها من على النار ساخنة ، وقدميها وبالهنا والشفا.
-----------------------
طريقة عمل الكيكه(الروانى)

كوب سكر ، كوب مايه ،نقطتين ليمون وعلى النار يغلى غلوتين وده هيكون السيرب بتاع الروانى
كوب سكر، كوب دقيق ابيض، كوب دقيق سيمولينا(سميد) كوب زبادى،٥حبات بيض، باكو بيكنج بودر، رشة فانيليا ،رشة ملح

الطريقة ..
فى الخلاط حطى البيض وعليه السكر واضربيهم كويس وعليهم الفانيليا والزبادى وبعد كده اخلطى عليهم الدقيق ودقيق السميد ورشة الملح وباكو البيكنج بودر وبعدين بطنى صنيه بالدقيق وحطى فيها الخليط ودخليها الفرن على درجة حراره ١٨٠ لحد ماتستوى اول ما تخرج من الفرن رشى عليها السيرب يكون دافى والكيكه ساخنه وبعد كده اقلبيها ورشى عليها سيرب من الناحيه التانيه وتجيبى مربى مشمش او فراوله ادهنى وشها وعليها بشر جوز الهند او زوقيها زى ما تحبى وبالف هنا
----------------

الكيكه الاسفنجيه


sponge cake recipes
8 بيضات
كوب ونصف دقيق.
كوب الا ربع سكر.
فانيليا وبكنج بودر حوالى معلقة.
كيفية و طريقة اعداد الكيك الاسفنجية :

مزج السكر مع حبات البيض والفانيليا جيدا ولفترة زمنية طويلة ومن بعدها 
نضيف لها كل من الدقيق والبودر تدريجيا ,رشى صينية دقيق او زبدة عليها دقيق
ثم نسكب الخليط و نضعه داخل الفرن لمدة نصف ساعة حتى يصفر لونها.وتترك 
لتبرد ثم تزين حسب الرغبة

ملحوظة // يفضل فصل الصفار والبياض 
ويضرب كل واحد لوحدة مع اضافة نصف ليمون الى الصفار للظفارة وقليل من الملح
للبياض للسنه والهياشان ويمزج الاثنين مع بعض مع اضافة السكر ويقلب من تحت
لفوق على البطى ثم الدقيق قليل فقليلا
---------------------------

كيكة البرتقال

2 1/2 كوب دقيق

1 كوب زيت
5 بيض
فانيلا
1 ملعقه كبيره بشر برتقال + العصير
2 ملعقه كبيره لبن بودرة
1 1/2 كوب جوز هند
1 3/4 كوب سكر
1 ملعقه كبيره خل
1 ملعقه صغيره بيكنج باودر
1 ملعقه صغيره بيكنج صودا
طريقة التحضير
كيكة البرتقال
- ضعي الزيت مع السكر واخفقيهم جيدا ثم ضيفي البيض والفانيلا
- واللبن البودرة ،جوز الهند ثم ضيفي خليط الدقيق مع البيكنج باودر ،ملعقة البيكنج صودا
- ثم ضيفي الخل وعصير البرتقال
- ثم ادخليها الفرن على درجة حرارة 180 لمدة 45 دقيقة
-------------------

طريفة عمل كيكة سبونج بوب

المقادير :
*********
كيكه إسفنجيه اعمليها بالطريقه إللي إنت ترتاحي ليها
انا طريقتي خفقت ثلاث حبات بيض مع ربع كاسه زيت وكاسه إلا ربع سكر وشويه فانيليا حتى صارت مثل الكريمه
بعدين أضفت لها كاسه ونصف دقيق وملعقه بكنج باودر وخفقتها مرة ثانيه وبعدين صبيتها في الصينيه ودخلتها
الفرن على نار هادئه وبعد 40 دقيقه خرجتها وخليتها تبرد
مقادير الخلطه
***********
خمس ملاعق حليب باودر ، قشطه ، بياله شاهي سكر ناعم ، ظرفين دريم ويب ، ملعقه بودرة كاكو ، ظرف كريم كارميل
خلطت جميع المقادير السابقه مع بعض بإستثناء الكاكو والكريم كارميل عشان الالوان ما تتخربط
وقسمت الخلطه اربع اقسام القسم الكبير اضفت له الكريم كارميل وكريمة صفراء، وقسم اضفت له بودرة شكلاته ، وقسم
ثالث اضفت
له صبغه حمراء ، والقسم الاخير خليته مثل ماهو ابيض
اقسام الكريمات الاربعه أحمر ، أصفر ، ابيض ، بني
قسم الشكلاته خليته في كيس لحمه حتى يساعدني في تحديد الملامح وهذا صورته
جبت فنجالين قهوة كبيرة وحطيتها في الصينيه حتى تكون عيون سبونج بوب وهذة صورتها
دهنت وجه الصينيه بالخلطه الصفراء وبعدين شلت الفناجين ودهنتها باللون الابيض من الخلطه
وبعد كذا حددت ملامح سبونج بوب بالقسم الثالث الشكلاته ورسمت اللسان بالخلطه الحمراء
وبالهنا والشفا
--------------------------
يكه الخشب //جديدة/// سمعتوا عنها قبل كده

كأس طحين//دقيق
كأس سكر

نصف كأس زيت
أربع بيضات
ملعقه بيكنج باودر
ملعقه دارسين مطحون..حبهان
علبة حليب سائل
(1)
نخلط السوائل مع بعض اللي هم الحليب السائل والبض والزيت
(2)
نحط النواشف اللي هم السكر والطحين والدارسين وآخر شيء البكينج باودر..
**حطينا الطحين**
** نحط الدارسين**
** نحط البيكنج وهذا آخر شيء**
(3)
نجيب الصينيه أو الحله اللي بنحط فيها الخليط وندهنه بشوية زيت
(4)
ناخذ ملعقه وحده كبيره أو وحده ونص على حسب حجم الصينيه ونحطه ..
نوزعه ..بس مش الخليط كله..
(5)
ندخلها الفرن ونوقف لأنها بسرعه بتتحمر .. نشغل عليها من فوق بس!!
لما نطلعها نصب عليها نفس المقدار اللي حطيناه بالمره الأولى.. ولا تخلصون الخليط كله.. الكيكه طبقات..
سويت حوالي خمس طبقات .. يعني تستوي الطبقه الثانيه طلعوها وحطوا بعدها لما يخلص الخليط..
كدا خلصت الكيكه عندي.
الكيكه فوقها توفي والتوفي عباره عن:
كوب سكر ..
علبة قشطه..
وطريقتها نذوب السكر أول شيء على نار هادئه..
بعدها نحط القشطه
التوفي استوى
نصبه على الكيكه..
ندخلها الثلاجه تتماسك شوي.. وبعد مانطلعها نقطعها..
-------------------------------------------
طريقه تورته الشيكولاته

أولاً: مقادير طريقة عمل الكيكة الاسفنجية:
مقدار 1 كوب من الدقيق

1 كوب من السكر الناعم
6 بيضات
2 ملعقة كاكاو بودرة
1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
1/2 ملعقة صغيرة فانيليا
ثانياً: مقادير حشو وتزيين طريقة عمل تورتة الشيكولاتة:
200 جرام شيكولاتة لتزيين التورتة
450 جرام كريمة شيكولاتة
ثالثاً: طريقة عمل تورتة الشيكولاتة:
1- أولاً يجب أن تقومي بتسخين الفرن علي درجة حرارة 180 درجة مئوية.
2- بعد ذلك يتم إحضار قالب كيك بالشكل المطلوبة، إما دائري أو علي شكل قلب أو غير ذلك، ومن ثم دهن القالب من الداخل بالزبد والقليل من الدقيق.
3- في الوقت نفسه يجب أن تقومي سيدتي بخفق مقادير البيض والفانيليا والسكر باستخدام الخلاط الكهربائي لمدة 20 دقيقة حتى تحصلي علي شكل المنقار عندما ترفعي المضرب إلي الأعلى.
4- بعد ذلك قومي بنخل مقادير كلاً من الدقيق والبيكنج بودر والكاكاو، ومن ثم قومي بإضافة جميع المقادير والمكونات الأخرى بشكل تدريجي إلي خليط السكر والبيض في ظل الاستمرار في التقليب بطريقة خفيفة.
5- في هذه الخطوة من طريقة عمل تورتة الشيكولاتة قومي بسكب خليط الكيكة الاسفنجية في القالب المدهون بالزبد والقليل من الدقيق ومن ثم قومي بإدخاله إلي الفرن لمدة 45 دقيقة أو حتى تحصلي علي كيكة ناضجة بالصورة المطلوبة. ويمكن معرفة ذلك من خلال انفصال الكيكة عن جدار القالب.
6- بعد أن يتم إخراج الكيكة من الفرن يجب أن تقلب علي قاعدة من السلك وتترد حتى تبرد.
7- الآن وبعد أن تبرد الكيكة قومي بتقطيعها أفقياً إلي ثلاثة أجزاء متساوية وافصلي كل جزء عن الآخر.
8- ضعي الجزء السفلي علي طبق التقديم المناسب وقومي بوضع طبقة من كريمة الشيكولاتة عليها ومن ثم الطبقة الأخرى من الكيكة الاسفنجية ومن ثم طبقة أخري من كريمة الشيكولاتة ونفس الأمر بالنسبة للطبقة الثالثة.
9- بعد الانتهاء قومي بتغطية التورتة من الجوانب بكريمة الشيكولاتة وضعيها في الجزء المخصص في الثلاجة ويفضل الفريزر لمدة 10 دقائق حتى تتماسك قليلاً ومن ثم يتم إخراجها ووضع سوفت جلاس الشيكولاتة عليها ثم تزين من الجوانب ببشر الشيكولاتة الخام وعلي الوجه بحبات الكريز والفواكه المرغوب بها ووردات الشيكولاتة وتوضع في الثلاجة لوقت التقديم.
---------------------
كيكه النسكافيه

الكيك:

كوب سكر بودره - كوب زيت - 2 كوب دقيق - 1 كوب لبن - اربع بيضات- 2 ملعقة نسكافيه - 2 ملعقة بودر - ملعقة فانيليا 
تضرب المقاير لعمل الكيك وتخبز فلا الفرن حتى النضج
الكريمه:
2 ملعقة نسكافيه - 2 ملعقه كبيره سكر - نصف كوب كريمه - 2 باكت كريم شانتيه - نصف كوب لبن محلى(مكثف)
يذاب النسكافيه فى قليل من اللبن الساخن ويجهر الكريم شانتيه ويضرب مع الكريمه وباقى اللبن ثم يضاف اليه خليط النسكافيه ثم يصب فوق الكيك
----------------------
الكب كيك

المقادير:


2 بيضة
2/1 كوب لبن
2/1 كوب زيت أو سمن
كوب وربع دقيق
1 كيس بيكنج بودر
1 كيس فانليا
3/4 كوب سكر ناعم
مقادير صوص الشيكولاتة:
4 ملعقة كاكاو خام كبيرة
4 ملعقة سكر
نصف كوب لبن
مكعب زبدة

طريقة التحضير: 
يتم وضع البيض مع السكر مع الفانليا ويتم الضرب جيدا بمضرب كهربى وبعد تمام الضرب يتم وضع السمن واللبن ثم يتم اضافة الدقيق مع البيكنج بودر ويتم التقليب جيدا ثم يتم توزيعها في قوالب الكب كيك ثم توضع في الفرن على درجة حرارة 180درجة لمدة من 20الى 25دقيقة و لتزين الكب كيك، توضع الزبدة في اناء على النار ثم يوضع علية السكر والكاكاو ويتم تقليبها على النار لمدة دقيقة ثم يوضع البن ويتم التقليب حتى التجانس ثم ترفع من على النار .
-----------------
مقادير كيكه الباباز

٢ ١⁄٤ كوب دقيق 

١ كوب سكر 
٢ كوب لبن زبادي 
٣ بيض 
١ ملعقة صغيره فانيلا 
١ ملعقة كبيرة بايكينغ باودر 
للشربات:
١ كوب سكر 
١ كوب ماء 
١⁄٢ عصير نصف ليمونة حامضة 
طريقة تحضير كيكه الباباظ
١. يخلط لبن الزبادي مع السكر جيداً، نضيف البيض والفانيليا، يقلب ثم يضاف الدقيق والبيكنج باودر.

٢. نجهز صينبة مدهونة زيت ورشة دقيق، نضع الخليط فيها.

٣. تدخل الصينية الفرن على درجة حرارة 180 لمدة نص ساعة على الرف الاوسط

٤. عند الإستواء تخرج من الفرن، تسقى بالشربات وهي ساخنة، مع الإنتباه إلى أن يكون الشربات بارد.

٥. تزيين بجوز الهند.

٦. طريقة عمل الشربات، تضع كوب ماء وكوب سكر على النار وعصير نص ليمونه، نتركه يغلى لمدة ربع ساعة.
------------------
كيكه الباباز بالزبادى

كوب زبادي

كوبين دقيق
باكو بيكنج بودر
فانيليا
4بيضات
كوب سكر عادي كوب الا ربع زيت مش كتير 
الشربات
كوبين ماء + كوب سكر + نصف ليمونه
للتزيين
جوز هند وزبيب
الطريقة
نضرب البيض والسكر والفانيليا لغاية ما يكون زي الكريمه والزين 
نزود الزبادي ونضرب كويس
وبعد كدا ننخل الدقيق والبيكنج بودر علشان ندخل هوا وتنفش وتكون عاليه
ونضيف شويه شويه ونقلب ببطئ خالص علشان ما نخرجش الهوا 
وبعد كدا ندهن صينيه وسط سمنه ودقيق 
ونحط الخليط ونرص الزبيب
ندخلها الفرن وما نفتحش عليها لمدة20 دقيقه علشان ما تهبطش 
وبعد كدا نطلعها لما تستوي
سيبيها تبرد شويه علي شبكه وبعدين انقليها في صينيه وصبي العسل بقي زي ما تحبي 
اهم حاجه بعد ما تسقيها مرتين تلاته كدا هاتلاقي في الصينيه عسل زياده صفيه
رشي بقي جوز الهند عليها وسيبيها شويه وقطعيها
----------------
جاتو شاتوه الفراولة الهش الخفيف.. رووووعة..

المقادير: كوب ماء.. 3 م ك حليب بودرة.. 3/4 كوب سكر.. عبوة جيلي فراولة.. 3/4 كوب زيت.. م ص فانيليا.. 3 بيض.. كوب وربع دقيق.. م ك بيكنج بودر.. رشة ملح..
للتزيين: حبات من الفراولة.. 2 م ك كريم شانتيه مضروبة..

الطريقة: في خلاط العصير نضع الماء والحليب البودرة والسكر وباكو الجيلي والزيت والفانيليا..
تخلط المكونات المية واللبن البودرة والسكر والزيت والجيلى حوالي 5 دقائق.. حتي يتكثف الخليط ..
نرفع كوب من الخليط.. و يحفظ جانبا في الثلاجة..
يضاف علي الباقي من الخليط في الخلاط البيض والفانيليا ورشة الملح.. ونضرب ضربتين..
نصب الخليط اللي في خلاط العصير في طبق عميق ونضيف اليه الدقيق المنخول مع البيكنج بودر.. ونقلب بضرب اليد كويس..
يصب الخليط في صينية مدهونة زيت ومرشوشة بالدقيق .. و تدخل الفرن على حرارة 180 لما تستوى..
عند خروجها من الفرن تترك لتبرد 5 دقائق ، ثم يصب عليها الصوص
( الكوب الذي أحتفظنا به بالثلاجه )..
تزين بخطوط من الكريم شانتيه وبالخله نعمل خطوط عليها رايح جاي..
تقطع مستطيلات حجمها حسب الرغبة وتزين بحبات الفراولة وتدخل الثلاجه تبرد وتتماسك.. وتقدم بألف هنا وشفا..
-------------------
المشاوي علي الفحم / الجمبري المشوي علي فحم و كباب الدجاج /كفته الفراخ 

 الجمبري كيلو جمبري . نصف كوب من زيت الزيتون .
ربع كوب من عصير الليمون ربع كوب من صلصة الصويا وبصل مفروم جدا
4 فصوص ثوم مطحونة . ملعقة صغيرة من خليط البهارات .
ملعقة صغيرة من فلفل ابيض و ملح هنجيب جمبري ونفتح الظهر ونظفه كويس ونغسله ونضعه في تتبيله حتي ونضعه في ثلاثجه لمده ٣ ساعات او اكثر وبعد كدا نشوي علي فحم وبعد السوء تقدمه لي ضيفوف معه ارز ابيض وسلطه سفود وممكن بطاطس مقليه واخضار مسلوق زي ماتحبو وبهنا والشفاء عليكم جميعا ورمضان كريم ثانيا طريقه عمل كباب الدجاج او كفته فراخ علي شوايه فحم كيلو وراك دجاج مخليه او صدور بس الافضل نستخدم الوراك لان فيها جلتينا و لم نتجي نضعها في سيخ هتمسك احسن من صدور الصدور بتكون سايبه شويه وهنضيف بقسماط وبصل وثوم وكسبره خضره او بقدونس وببريكا وملح وفلفل ابيض و حبه فلفل احمر ولو عايز كفته صفراء نضع زعفران مطحون او كاري بودر ونضع كسبره ناشفه ونضعهم في ماكينه ونفرم كويس وبعد كده تتدخل ثلاجه لكي تمسك شويه وبعد كدا نبدء تسيخ كفته لو اضفنا وراك مخليه وبقسماط قبل الفرم هنلاقي كفته ماسكه كويس وعند تسيخ والسوء مش هتوقع حاجه من سيخ نبدء الاول في عمل الاول سيخ اختبار حتي نشوف طعم مظبوط ولا ولو لاقنا مظبوط علي بركه الله نبدء في تسيخ ونسوي كفته علي فحم هادي حراره علشان كفته متتحرقش لانه بتستوي بسرعه وعند تسيخ نحضر شويه ماء ساخن وشويه زيت ونبل الايد ونبدء تسيخ لكي نظبط شكل سيخ زي ماهو في صوره وبعد السوء تخرج الي ضيوف ويخرج معها صوص ثوم وبطاطس مقليه او اي شي تحبو وبهنا والشفاء عليكم جميعا
--------------------------
صينية الدجاج بالخضروات

المقادير:
– خضار مشكل حسب الرغبة، مقطع
(جزر، بازيلاء، فاصولياء خضراء، بطاطس، كوسه، باذنجان)
– حلقات بصل تدعك بفلفل اسود
– 3 – 4 فصوص ثوم مقطعين قطع كبيرة
– شوربة دجاج مركزة ، حوالى 2 كوب للصينية الصغير
– عصير طماطم
– 2 ملعقة صلصة
– كرفس مقطع حلقات
– قليل من الفلفل اسود والزعتر، ب, بهارات دجاج
– ملعقة سمنة، او زيت
الطريقة:
– يقطع الخضار فى الصينية وينثر البصل والثوم والكرفس فى وسط الخضار وتقلب كل محتويات الصينية جيدا
– تضاف البهارات وتقلب جيدا فى الخضار
– يسقى الخضار بالشوربة “تقريبا لا تغطيه”, وتوضع الصلصة وعصير الطماطم، ونقلبها فى الشوربة
– نضع قطع الدجاج فوق الخضار
– نخلط ملعقة صلصة مع زيت وقليل من وفلفل اسود وندهن قطع الدجاج
– اخيرا توزع ملعقة السمنة على الوجه ونغطي الصينية
– توضع الصينية فى الفرن على نار متوسطة حتي تنضج تماما
– ثم نرفع الغطاء ونتركها حتي يحمر الوجه وتقدم ساخنة
----------------------
كفته الحاتي

المقادير
نص كيلو لحمه (اهم شئ تكون سمينه لان ده الي بيخليها طريه مش ناشفه يعني قولي للجزار خمني زي ما انت عاوز)
بصلايه كبيره مبشوره
نص حزمه بقدونس مفروم ناعم
ملح وفلفل اسود وجوزه الطيب وبابريكا معلقه بيكينج بودر
طمطمايه مبشوره بدون القشر
الطريقه
اول حاجه بنعصر البصله كويس من الماء ونضيف لها الطماطم المشوره والملح والفلفل وحوزه الطيب والبيكنج بودر ونضعها في طبق علي جنب
ثم نقوم بخلط اللحمه مع البصل المتصفي والبقدونس والبهارات ويخلط جيدا حتي تتجانس المكونات وضعيها في الثلاجه علي الاقل ساعه
طلعى الكفته من التلاجه قبل الشوى على طول و تمسكى قطعه الكفته على ايدك و تحطى السيخ عليها من المنتصف و تضغطى اللحمه عليها و تبدى تفرديها على السيخ بالضغط المتواصل لفوق و تحت لحد ماتتفرد على السيخ بالسمك المناسب ماتبقاش تخينه قوى و لا رفيعه و الأهم بعد ماتفرديها بللى ايدك بميه البصل والطماطم واضغطى على مسافات متباعده بصوابعك علشان تعملى فروق فى السيخ ماتبقاش الكتله كلها حته واحده ده بيقلل من وزن الكفته على السيخ و ماتقعش وفايده البيكنج بودر انه بيخلى اللحمه تتماسك بسرعه اول ماتشم النار .
بعد ماتشيلى السيخ اللى استوى ضعيه فى صينيه مفروشه بالعيش وبقدونس متقطع وغطيها
أحلى كفته ممكن تاكليها فى البيت
بل أفضل فى الطعم و طبعا ده على حسب نوع اللحم
طبعا فى حاجه تانيه بتتحط على الكفته اللى بتخلى الناس ماتقبلش طعم اى كفته غير من المحلات
الماده دى هى محسن طعم أسمها مونوصوديوم أو ملح صينى تشبه السكر فى شكلها و موجوده
فى الهايبرات الكبيره زى كارفور مثلا الكيلو ب 20 جنيه و طبعا ده يفضل عندك سنه و اكتر
لأنك بتحطى معلقه بس على الكيلو منه
لا احد يعرف السر ده غير صنايعية الكباب و الكفته فقط والعبده لله
-----------------------

بيتزا الكويرات( محشيه الاطراف)
**********

المكونات
3كوب دقيق
ملعقة خميرة فورية
ملح ملعقة صغيرة
2 ملعقة سكر
2 م لبن بودرة,
ماء دافىء
3ملعقة كبيرةزيت ذرة ,
صلصة بيتزا
جبن موتزاريلا
مشروم شرائح,
فلفل اخضر
جبنه رومى
زيت زيتون اسود شرائح
لحشو الاطراف
قطع جبن(كيري او مثلثات)
اوهوت دوج مقطع,
طريقة التحضير:
- العجينة:
في وعاء الخلاط ضعي الدقيق، اضيفي الخميرة، الملح، اللبن البودر، السكر، الماء والزيت، ثبتي مضرب العجين.
- شغلي إلى أن تتكون لديك عجينة لينة.
- اعجني من 4-5 دقائق حتى تصبح لدينا عجينة خفيفة ومطاطية، مع إضافة المزيد من الدقيق إذا احتاج الأمر.
- شكلي العجينة إلى كرة و ضعيها في طبق مدهون بالزيت، ثم ادهني سطحها بقليلٍ من الزيت.
- غلفي الطبق بالنايلون وضعيه في مكان دافئ إلى أن تتخمر العجينة و يتضاعف حجمها.لمدة ساعه
- خذي مقدار الثلث من العجينة وقطعيه إلى كور صغيرة، ثم دعي الكرات لترتاح بضع دقائق، ثم افردي الكرة بين أصابعك قليلاً وضعي في وسط كل كرة قطعة هوت دوج او قطع جبن(كيري او مثلثات)، لفيها مثل الكرة ثانيةً، ثم دعيها جانباً.
- افردي بقية العجينة على سطح مرشوش بالدقيق بواسطة نشابة لتُصبح قرص
- ضعي العجينة على صينية اوسع من حجم البيتزا ليبقى لديك مسافة فارغة حول العجينة لوضع الكرات.
- ضعي الكرات المحشية على حواف العجينة في الصينية، ثم دعي الصينية جانباً ليتضاعف حجم العجينة.
- سخني الفرن إلى درجة حرارة 190مْ، وثبتي الرف الأوسط.
- وزعي صلصة اليتزا على العجينة ووزعي كمية من جبن الموتزريلا، ثم وزعي بقية المكونات،(فلفل اخضر طماطممشروم زيتونجبنه رومى) وانثري بقية الجبن.دهنت الأطراف بالبيض ورشيت الأطراف بالسمسم وحبة البركة
- ضعي البيتزا في الفرن 20-25 دقيقة إلى أن تكتسب اللون الذهبي
- دعيها تبرد قليلاً قبل التقديم.
--------------------
الكرواسون

المكونات
نصف كيلو دقيق
بيضه
3 م زبدة او سمنه
2م لبن بودرة
معلقتين كبيرة خميرة جافه
معلقتين سكر.
فانليا ،
1 م بيكنج بودر
كوب لبن دافئ
الطريقه
تحطيى نصف كوب لبن الدافئ عليه السكر والخميرة وتخلطيهم كويس بلملعقه وتحطيهم فى مكان دافئ يخمروا 10ق لحد ما تفور
تحطى الدقيق عليه البيكنج بودر والفانليا واللبن البودرةوالبيضه والزبدة واللبن اللى بالخميرة وتضيفى باقى اللبن النصف التانى بتاع الكوب وتعجنى كويس لحد ما تبقى طريه ومش بتلزق وتغطيها وتحطيها فى مكان دافئ تخمرساعه وبعد كده تشكليهاوتقطعيها مثلثات وتحطى الحشو اما اجبان او قطع شيكولاته او مربى او نوتيلافى قاعده المثلث وتلفى وتسيبيه يخمر تانى 1/2ساعه ثم تدهنى الوجه بحليب وبيض ورشه نسكافيه ثم سمسم او حبه البركه ويدخل ع الفرن 180لمدة 20ق

هناك تعليق واحد: