الأربعاء، 18 نوفمبر 2015

بالصور بسكوت الجبنه الرومي وصينية جلاش باللحمة المفروم ورواني كيك وقرنبيط مقلي ولانشون فراخ بيتي وبفتيك بالفرن وشوربة كريمة بالظجاج ومخلل الزيتون وشوربة كريمة بصدور الداج

بسكوت الجبنة الرومي -سكونز
******

المقادير

8 ملاعق كبيرة دقيق
1 ملعقة صغيرة مسطرده
4 ملاعق كبيرة جبنة رومي مبشورة
1 ملعقة صغيرة بيكنج باودر
1/2 كوب لبن
1 ملعقة كبيرة زبدة
1 بيضة
الطريقة

ينخل الدقيق و عليه البيكنج باودر

تضاف المسطردة

تضاف 3 ملاعق من الجبنة الرومي

يضاف اللبن و الزبدة و تخلط مكونات العجين جميعها حتى تتجانس جيدا

يتم فرد العجين بالنشابة بسمك نصف سنتيمتر تقريبا، ثم يتم تقطيعها الى اشكال متنوعة حسب الادوات المتاحة لديك

ترص في صينية على ورق من الزبدة

يدهن وجه البسكويت بخليط البيض المخفوق

يرش فوقه باقي كمية الجبن الرومي المبشورة

يخبز في الفرن على درجة حرارة متوسطة و تقدم
.....
صنية الجلاش باللحمة المفرومة او اى حشوة تفضليها


انا حكتبها بطريقة  سهلة جدا وموفرة للوقت
اولا نجيب لفة جلاش نوع كويسندهن الصنية سمن كويس جدا
حطى نصف لفة الجلاش من غير ما تدهنى سمنة بين الطبقات
حطى الحشوة حسب رغبتكم لحمة معصجة او جبن او بسطرة مع مكونات البيتزا اى حاجة
حطى باقى اللفة يعنى النصف التانى
قطعى الصنية مربعات
هاتى 2 ملعقة سمنة واقدحيهم كويس جدا ورشى السمنة على الجلاش
حتش وتتخلل الطبقات وكدة نبقى وفرتى وقتك وكمان وفرتى السمنة
سبيها 10 دقائق
اضربى بيضة مع كوب حليب وملح وفلفل واسقى الجلاش بيها
وسبيها 10 دقائق وبعد كدة تدخل الفرن وتستوى على درجة حرارة 170
احلى صنية جلاش بجد
.....
روانى كيك

المكونات
3 بيضة
1 كوب زبادى
1 كوب سكر
2 ملعقة زبدة
باكو فانليا
1 باكو بيكنج بودر
2 كوب دقيق
الشربات
1 كوب سكر
1 كوب ونصف مايه
عصير ليمون
ربع معلقه ماء ورد
وده طريقته على النار مع بعضهم لحد مايغلوا وبعدين هحط الليمون وربع معلقه ماء ورد
الطريقة:
البيض مع الزبادى مع السكر فى الكيتشن ماشيين او الخلاط لحد مايتجانسوا هضيف الفانييا والدفيق مع الببكنج بودر بعد كده واعجنهم كويس لحد ما تبقى عجينه لينه هجيب صينيه مدهونه سمنه او زبده وهصب الخليط ده فيها وهدخلها الفرن ولازم يكون الفرن متولع قبلها وسخن وهسيبها فى الفرن ربع ساعه وبعد كده هسقيها بالشربات البارد وهجملها بجوز الهند او بالسكر
....
فطائر بالسكر والعسل.

المكونات
4 كوب دقيق
2 ملعقة خميرة فورية
ملعقة بيكنج بودر
ملعقة صغيرة ملح
2 ملعقة كبيرة سكر
ربع كوب زيت
كوب لبن دافئ
كوب ماء دافئ

مكونات العسل
كوب سكر
3/4 كوب ماء
ملعقتين عسل نحل
ملعقة صغيرة ماء ورد
نضع الماء والسكر على النار حتى ذوبان السكر ثم نضيف العسل وماء الورد ونتركه يغلى حتى يغلظ قوامه ثم نرفعه من على النار ونتركه ليبرد.

‫#‏الطريقة‬
نحضر الدقيق ونضعه في بولة للعجن ونضع عليه الخميرة والسكر والبيكنج بودر والملح والزيت ونقلب جيدا ثم نضيف الماء واللبن بالتدريج حتى نحصل على عجين لين ومتجانس ومتماسك القوام، ثم نتركه لمده نصف ساعة حتى يختمر بعدها نقسم العجين إلى قطع صغيرة
ثم تلف جيدا باليد على شكل كرات وترص في صينية مدهونة ونضع الكرات بجانب بعضهما مع ترك مسافة بسيطة لأنها ستختمر مرة أخرى وبعد انتهاء الكمية
نترك العجين يرتاح مرة أخرى لمدة نصف ساعة بعدها ندهن وجه الفطائر بصفار بيضة مخلوطة بملعقة لبن وقليل من السكر البودر والفانيليا، ثم تدخل الفرن على درجة حرارة عالية حتى تمام النضج، بعدها نخرجها ونسقيها بالعسل الذي أحضرناه من قبل البدء في العجين ثم تقدم
.....
قرنبيط مقلي مقرمش

١ قرنبيط٣ بيض١ كوب دقيق
١ كوب لبن
١⁄٤ كوب شبث، مفروم
٢ ملعقة كبيرة كزبرة، مفرومة
٢ ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
٢ كوب زيت نباتي للقلي
ملح وفلفل حسب الرغبة
طريقة تحضير قرنبيط مقلي مقرمش
١. تفصل زهرات القرنبيط وتسلق في ماء ساخن مع القليل من الملح والفلفل الاسود وكمون.

٢. يخلط البيض والدقيق واللبن مع البقدونس، الكزبرة والشبت. يتبلوا بالملح والفلفل الأسود.

٣. تغمس زهرات القرنبيط في خلطة البيض واللبن وتقلى في الزيت الساخن.

٤. هذه هي طريقة عمل القرنبيط المقلي.
....‬
لانشون الفراخ البيتى

نص كيلو صدور دجاج منزوعه العظم .
3 بيضات.
3 ملاعق دقيق.
3 فصوص ثوم.
3 قطع جبن مثلثات او جبن كيري.
بصله صغيره.
2 مكعب ماجي.
3 حبات جبهان .
رشه خفيفة فلفل اسود.
ربع ملعقه صغيره زنجبيل مطحون.
ربع ملعقه صغيره ثوم باودر (حسب الرغبة).
كوب صغير زيت نباتي.
صبغه حمراء لاعطاء لون.
ملح.

نضع صدور الدجاج فى الكبه للفرم.
ثم نضيف باقى المكونات ونكمل فرمها .

نتاكد من ان الخليط اصبح متجانس.

نحضر ورق الومنيوم ونقوم بفرد الخليط (الالومنيوم ليه وجهين وجه بيلمع ووجه بيكون لونه مطفى نضع الاكل فى اتجاه الناحيه اللامعة بتكون صحيه ) ومن الممكن نضع زيتون مخلى (لعمل لانشون بالزيتون) فى المنتصف ونقوم بلف الرول مع حكم اللفه كويس.

نغلى الماء فى إناء كبير.

نضع اللانشون فيه لمدة 20 دقيقه تقريبا ثم يترك ليبرد ويقطعويقطع
....
بفتيك بالفرن بطريقة سريعه

المقادير

٤ شرحة ستيك لحم بقر
٢ بصل، مقطع دوائر
٤ قرنفل
١ ملعقة صغيره خل
١ ملعقة كبيرة سمن
١ ملعقة صغيره بهار، لحم
١ ملعقة صغيره فلفل أسود
ملح حسب الذوق

طريقة التحضير

١. توضع شرائح اللحم في صينية، يضاف اليها البصل وتفرك جيداً، ثم يُتبل اللحم بالملح، الفلفل الأسود والبهار.

٢. يضاف على صينية شرائح اللحم الخل، السمن والقرنفل ويخلط جيداً.

٣. تغطى الصينية بورق الالومنيوم وتوضع في الفرن، تترك حتى ينضج اللحم.
....
المخلل الاخضر فى اعضاء كتير بتطلبه ياريت اللى عاوز الطريقة يحتفظ بيها

5 كيلوزيتون اخضر تفاحي
1/2 كيلوفلفل
شطة
1/2 كيلوليمون
كوب ليمون معصور مقدارقشر الليمون المعصور
مقداركرفس
عدد 1برطمان زجاجي كبير كيس ملح خشن فنجان زيت ذرة او زيت زيتون
1- يغسل الزيتون جيدا ويصفي
- يغسل الفلفل الشطة والليمون ويصفي
يقطع الليمون اراباااع
يشق الزيتون من طرف واحد
نخلط الزيتون مع الليمون المقطع والشطة والكرفس
ممكن تعملي طبقات في البرطمان
يعني زيتون ثم شطة ثم ليمون ثم كرفس وهكذا
ولكن انا افضل خلطهم معا
نجهز عصير الليمون وكل ما كان الليمون كتير بيعطيه طعم ر
نحضر البرطمان ونضع نصف الكمية
ونضع نصف كمية عصير الليمون وزيت
ثم نضع بقية الزيتون والليمون المعصور وزيت
واضع ماء وملح في طبق كبير تقريبا كيس ملح خشن
وباختبره ببيضة مغسولة لو طفت فوق يبقي الملح تمام
واغطي البرطمان بالماااااء
ثم نضع قشر الليمون المعصور
لان الزيتون بيعمل طبقة غير مرغوب فيها علي الوجه
فتكون علي الليمون افضل ليحمي الزيتون
ثم نضع كيس ويغطي البرطمان
ويترك تقريبا من اسبوعين ل 20 يوم او شهر
لو تبقي زيتون يعبأ في برطمانات صغيرة
....
مقادير طاجن البامية

١⁄٢ كيلوغرام بامية٢ فلفل حار
١ بصلة كبيرة، مقطعة قطع صغيرة
١ طماطم، مقطعة حلقات متبلة بالملح والفلفل الاسود
١ فلفل حلو، مقطع حلقات متبل بالملح والفلفل الاسود
٦ ملعقة كبيرة عصير ليمون حامض، او 2 ليمون حامض معصور
٤ فص ثوم مهروس
٣ كوب عصير الطماطم
١ مكعب مرقة دجاج، مذوّب بماء ساخن
٢ ملعقة كبيرة سمن، او 4 ملعقة كبيرة زيت
١ ملعقة صغيره لية غنم، ان وجد
١ ملعقة صغيره كزبرة جافة
١ ملعقة صغيره قرفة ناعمة
ملح وفلفل أسود حسب الذوق
طريقة تحضير طاجن البامية
١. نقمّع البامية ونغسلها جيداً ونضعها فى المصفاه ونتركها لتصفى جيداً.

٢. نضع السمن او الزيت فى قدر على النار ثم نضيف البصل والفلفل الحار ونقلبهم حتى يذبل لونهما.

٣. نضيف البامية, الكزبرة, القرفة واللية ونقلبها حتى يمتزج الخليط مع بعضه لمدة 5دقائق.

٤. نضيف عصير الطماطم, المرقة, الملح والفلفل الاسود والبهارات ونتركها لتنضج وقبل تمام النضج نضيف الثوم وعصير الليمون.

٥. بعد النضج نضع البامية فى طاجن من الفخار ونوزع فوقها حلقات الطماطم والفلفل الحلو.

٦. نضعها فى فرن متوسط الحرارة حتى يذبل لون حلقات الطماطم والفلفل. وبالهنا والشفا.

اقتراحات طاجن البامية
تقدم ساخنة ويمكن ان يقدم معها خبز اسمر اوعيش بي لو عيش شمسي صعيدي او عيش فلاحي او اي خبز  يعجبكو وبالهنا
.......

شوربة الكريمة بالدجاج


المقادير:

( 2صدور دجاج مخلي مقطع مكعبات وناضج من قبل - 2 كوب مرقة دجاج - 1 كوب حليب كامل الدسم - 1 كوب كريمة لباني - صفار بيضة- 2 ملعقة عصير ليمون - 4 ملاعق دقيق - 2 ملعقة زبدة - ملح وفلفل -بقدونس للتزيين).

الطريقة:
- يذاب الزبد في قدر على النار ثم يضاف الدقيق حتى يصبح ذهبي اللون.
- يخفق صفار البيضة مع كوب الحليب ويضاف على الدقيق، يقلب حتى يتم الحصول على قوام سميك.
- تضاف الكريمة اللباني ثم المرقة.
- بعد ذلك تضاف قطع الدجاج إلى الشوربة وتترك على نار هادئة لمدة 10 دقائق.
صحةوعافية

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق