أرز باللبن في الفرن زي محلات الكشري
الطبق ده أنا عملته بناء علي طلب أخويا وبصراحة طالع جميل وأنظف كتير من المحلات وبصراحة الواحد بقي يخاف من الاكل بره
المقادير:
4 ملاعق كبار أرز مصري
كيلو لبن
5 ملاعق كبار سكر او حسب التذوق
كوب ماء
قشطة
الطريقة :
نسلق الارز بعد تنقيته وغسله بالماء حتي يتشرب الماء مع مراقبته حتي لا يحترق
نغلي اللبن ونحليه بالسكر ثم نضع الارز ونقلب علي نار هادئة حتي يغلظ القوام ولو احتاج ممكن نضيف ملعقتين كبار نشا مذابين في ربع كوب ماء حتي نصل لقوام غليظ نسبيا
يصب في الطواجن ونضع علي وجهه القشطة ويدخل الفرن تحت الشواية
يحمر الوجه قليلا ويترك ليبرد ويوضع في الثلاجة ويقدم باردا
وبألف هنا
------------------------------------
طاجن الرز المعمر بالكبد والقوانص والكلاوى
كتير من اخواتنا بيموتو فى برام او طاجن الرز المعمر بالكبد والقوانص والكلاوى .. وانهارضه قلت اقدملكم طريقتى فى عمل طاجن رز بالكبد والقوانص بالطريقه الصحيحه يللا الاول نشوف مكونات برام الارز المعمر بالكبد والقوانص واللبن
المكونات
1- نص كيلو أرز منقي ومغسول جيدا
2- كيلو الا ربع لبن مغلي
3- عدد 2 ملعقه سمن بلدي
4- ذره ملح وفلفل اسود
5- نص كيلو كبد و قوانص
ويللا نشوف هنا طريقة تحضير طاجن الارز بالكبد والقوانص والطريقه سهله جدا
الطريقة
اولا نغسل الكبد والقوانص جيدا بالخل لضياع ريحة الزفاره و بعدها نشوحها فى السمن قليلا قبل وضعها فى الطاجن
يشوح الأرز قليلا على النار
ثم نحضر الطاجن الفخار وندهنه بالسمن جيدا ثم نضيف فيه نصف كمية الارز ثم نضيف فوقه الكبد والقوانص ونرجع نضيف باقى الارز فوق الكبد والقوانص ويضاف فوقه اللبن والملح والفلفل
ويوضع في فرن درجه حرارته متوسطه حتى يقترب من النضج
ثم نخرجه وندهن القشده علي وجهه
ثم يوضع في الفرن مره أخري حتي يتم نضجه
ومتنسوش يا بنوتات الرد وقولولى رأيكم
و بالهنا و الشفا يا قمرات
---------------------------------------------------------
طاجن الأرز بالكبد والقوانص مع الفراخ المحمرة بالصور
المقادير
عدد من كبد وقوانص الدجاج
للتتبيل
(عدد 2 بصلة + ملح وفلفل اسمر + ملعقة عصير ليمون )
3 اكواب ارز ( او حسب مقاس الطاجن المستخدم )
لبن + قشطة
2 ملعقة زبد او سمن بلدي
ملح + فلفل اسمر
الطريقة
نغسل الكبد والقوانص كويس اوي بالملح والليمون ونتركها في مصفاة عشر دقائق
نبشر البصل ناعم ونضع عليه ملح وفلفل وعصير ليمون
ثم
نغسل الارز ونبدأ في تجهيز الطاجن
ندهن الطاجن بالسمن او الزبد من كل الجوانب كما في الصورة
نضع الكبد والقوانص ونساويها بحيث تكون كلها سمك واحد
ثم نضع باقي الارز بحيث نترك مسافة 2 سم من الطاجن فراغ حتى نضع اللبن
ثم نضع 3 اكواب لبن ونضع عليهم الملح وفلفل اسمر ونقلبهم قبل ان نضعه فوق الارز في الطاجن
والخطوة دي مهمة لاننا مش حنعرف نقلب الملح لو وضعنا اللبن لذلك لابد من اضافة الملح الي اللبن قبل وضعه على الارز
لاننا لو قلبناه في الطاجن كل الكبد والقوانص ستطفو على السطح ويخسر مننا الطاجن
ثم نضع القشطة على الوجه وندخلها الفرن الحار جداااااااااااا لمدة ساعة تقريبا
ونتابعها واول ما يتكون الوجه ويأخذ اللون الأحمرالجميل نهدئ الفرن قليلا حتى يتم النضج
ثم نخرجها من الفرن ونتركها تهدأ قليلا ونغرفها ونقدمها مع الفراخ المحمرة وحبة طماطم نعملها علي شكل وردة
كما في الصورة
وبالهنا والشفا
-----------------------------------------
طاجن رز بلبن (الارز البسمتي) بالهيل والغار والكاري والفراخ
المقادير
1-2كوب أرز بسمتي مغسول ومنقوع ربع ساعة
2-ربع كليو كبد قوانص مغسول بالماء والخل والملح ومتصفية
3-4أفخاذ دجاج متوسطة الحجم
5-2حبة طماطم متوسطة ومقطعة صغير
6-2ملعقةكبيرةصلصة طماطم
7-3حبات هيل سليم
8-ورقة غار
9-5حبات مسمار
10-1ملعقة صغيرة كاري بودرة
11-فلفل أسود
12- ملح
13-2ملعقة كبيرة صوص حار سائل
14-ملعقة صغير خل أبيض
15- ربع ملعقة صغير توم بودرة
الطريقة
نضع إناء علي الناروبة ماء وهيل والمسمار والغار وبصلة صغيرة مقطعة نصفين وبعد الغليان نضع الأفخاذ والكبد والقوانص مع رفع الريم كلما ظهر وبعد ذالك نضع الملح والفلفل الأسودوالكاري ةيقلب ثم يغطي حتي ينضج الدجاج بنسبة 85%
نجيب طاجن بيركس ونضع الأرز بعد تصفيتة جيدآومعهة الكبد والقوانص بعد تصفيتها من المرق ويقلب جيدآ ثم يفرد في الطاجن ويضاف المرق بعد تصفيتة من المنكهات حتي يغطي الأرز جيدآويكون أعلي علي الوجة ا سم ثم يرص الأفخاذ ويلف البيركس بالفويل ويدخل الفرن علي نار هاديةلمدة ربع ساعة
نضع طاسة علي النار وبها قليل من الزيت ونضع الطماطم والصلصة والشطةالسائلة والثوم البودرةوشوية كاري والخل والملح والفلفل الأسودويقلب ويترك علي النار 10 دقائق
نخرج الطاجن من الفرن ونرفع الفويل ونضع خليط صلصة الطماطم علي الوجة وأفخاذ الدجاج ثم تلف مرة أخري وتدخل الفرن وتترك حتي ينضج الأرز ثم تخرج وتقدم
تسلم الايادي رز جميل شجعتيني اجربوا
ردحذفممتاز
حذففيه دليفري
ردحذفأزال المؤلف هذا التعليق.
ردحذفرائع تسلم الايادي
حذفتسلموا لمشاهدة موضوعي
ردحذفشوف
ردحذف