الأحد، 2 ديسمبر 2012

سـلـطـة الـحـمـص بـالـطـحـيـنـة بـالـتـفـصـيل بـالـصـور


سـلـطـة الـحـمـص بـالـطـحـيـنـة بـالـتـفـصـيل مـن مـطـبـخ ( PrincessRosha ) بـالـصـور




سلطة الحمص بالطحينه


المقادير
=====

2 كوب حمص مسلوق
نص كوب من ماء سلق الحمص
نص كوب طحينه
3 ليمونات كبيره
معلقه توم مفروم
معلقه كبيره خل
توابل ( ملح - فلفل - كمون )
زيت زيتون



الطريقة
=====

ننقع كوب حمص قبلها بليله
الحمص هيتضاعف حجمه وهيبقى 2 كوب
نغسله ونسلقه
ويصفى من الميه ونترك الميه جانبا
سـلـطـة الـحـمـص بـالـطـحـيـنـة بـالـتـفـصـيل مـن مـطـبـخ ( PrincessRosha ) بـالـصـور

نحضر ربع كميه الحمص المسلوق طحينه
الطحينه تبقي ربع الكميه او اقل شويه
ليه بقي ربع الكميه علشان دى سلطه حمص بالطحينه
مش طحينه بالحمص -- ناصحه اوى انا بارقصهههههههه
سـلـطـة الـحـمـص بـالـطـحـيـنـة بـالـتـفـصـيل مـن مـطـبـخ ( PrincessRosha ) بـالـصـور


3 ليمونات وتوم مفروم بس مش كل الكميه اللى فى الصوره
لا معلقه صغيره توم لان ده كان لحاجه تانيه كمان
سـلـطـة الـحـمـص بـالـطـحـيـنـة بـالـتـفـصـيل مـن مـطـبـخ ( PrincessRosha ) بـالـصـور

ناخد كل المكونات دى وعليها التوابل والخل وعصير ال 3 ليمونات
ونص كوب ميه من سلق الحمص
ما عدا زيت الزيتون
نضعها فى الكبه او الخلاط
حتى تفرم جيدا
سـلـطـة الـحـمـص بـالـطـحـيـنـة بـالـتـفـصـيل مـن مـطـبـخ ( PrincessRosha ) بـالـصـور

وده شكلها تزين بأى طريقه ويرش عليها زيت الزيتون
سـلـطـة الـحـمـص بـالـطـحـيـنـة بـالـتـفـصـيل مـن مـطـبـخ ( PrincessRosha ) بـالـصـور

ودى كان
سـلـطـة الـحـمـص بـالـطـحـيـنـة بـالـتـفـصـيل مـن مـطـبـخ ( PrincessRosha ) بـالـصـور

قدمتها مع صينيه الكفته دى
سـلـطـة الـحـمـص بـالـطـحـيـنـة بـالـتـفـصـيل مـن مـطـبـخ ( PrincessRosha ) بـالـصـور

  ------------------------------------------

ودي طريقةصـيـنـيـة الـكـفـتـة بـالـبـطـاطـس فـى الـفـرن





المكونات
=====

لحم مفروم ( عملت نص كيلو )
بصل
طماطم
بطاطس
توابل ( ملح - فلفل اسود - كسبره ناشفه - بودرة توم
بهارات لحم - قرفه بسيطه جداا - 2معلقه كبيره دقيق )
مفيش اى نوع دهون ولا سمن ولا زيت
كفايه اللحم المفرومه فيها دهون
هتنزل وقت الطهى


الطريقة
=====

هشرح بالتفصيل يا حبايب روشا
علشان فى بنوتات بتحت التفصيل
==

نضع اللحم المفرومه فى طبق
صـيـنـيـة الـكـفـتـة بـالـبـطـاطـس فـى الـفـرن مـن مـطـبخ ( PrincessRosha ) بـالـصـور

نفرم بصله كبيره و 1 طماطم كبيره مع التوابل
ممكن نلغى الطماطم
ويبقي البصله والتوابل بس
صـيـنـيـة الـكـفـتـة بـالـبـطـاطـس فـى الـفـرن مـن مـطـبخ ( PrincessRosha ) بـالـصـور

نعصر البصله والطماطم شويه من الميه بتاعتها
وبعدين نضعها على اللحم المفروم ونقلب كويس
صـيـنـيـة الـكـفـتـة بـالـبـطـاطـس فـى الـفـرن مـن مـطـبخ ( PrincessRosha ) بـالـصـور

نضع 2 معلقه دقيق عليهم كده ونقلب كويس
صـيـنـيـة الـكـفـتـة بـالـبـطـاطـس فـى الـفـرن مـن مـطـبخ ( PrincessRosha ) بـالـصـور

نشكل الكفته ونضعها ساعه تقريبا فى التلاجه علشان تتماسك
صـيـنـيـة الـكـفـتـة بـالـبـطـاطـس فـى الـفـرن مـن مـطـبخ ( PrincessRosha ) بـالـصـور

فى صينيه نضع البطاطس المقطعه والمغسوله كده
صـيـنـيـة الـكـفـتـة بـالـبـطـاطـس فـى الـفـرن مـن مـطـبخ ( PrincessRosha ) بـالـصـور

نضع عليها الكفته
صـيـنـيـة الـكـفـتـة بـالـبـطـاطـس فـى الـفـرن مـن مـطـبخ ( PrincessRosha ) بـالـصـور

نفرم بصله كبيره وطماطم وفلفل حار و توابل
صـيـنـيـة الـكـفـتـة بـالـبـطـاطـس فـى الـفـرن مـن مـطـبخ ( PrincessRosha ) بـالـصـور

نضع الخلطه على الصينية
ونضع معاها ميه مذاب فيها معلقه صلصه كبيره
صـيـنـيـة الـكـفـتـة بـالـبـطـاطـس فـى الـفـرن مـن مـطـبخ ( PrincessRosha ) بـالـصـور

ندخلها الفرن على حراره عاليه اول ربع ساعه
وبعدين حراره منخفضه لحد ما تستوى
لو كانت لسه مش استوت
نزود ميه بسيطه لحد ما تستوى
صـيـنـيـة الـكـفـتـة بـالـبـطـاطـس فـى الـفـرن مـن مـطـبخ ( PrincessRosha ) بـالـصـور

وده شكلها بعد ما خرجت من الفرن
صـيـنـيـة الـكـفـتـة بـالـبـطـاطـس فـى الـفـرن مـن مـطـبخ ( PrincessRosha ) بـالـصـور
 

-------------------------------------------

شاورما علي الفحم بالصور

مقادير الشاورما :

نص دجاجه ويفضل صدور دجاج ,,, بس ماكان عندي


نص بصله صغيره


نص مكعب ماجي


فلفل اسود


كمون


بطاطس


خبز


مقادير الصوص :


علبة زبادي كامله


2 م ك / طحينه


2 م ك / مايونييز


ثوم بودره


نص ليمونه




نبداء بالطرييقه :


اول شي نسلق الدجاجه سلق كااامل ويفضل انها تطول شوي عشان تكون الدجاجه لينه (( اسلقيها بطريقتك وبهاراتك اللي متعوده عليها ))






على بال ماتنسلق نبدا نجهز الصوص


اول شي الزبادي


.





بعدين المايوونيز






بعدين الطحينه وثوم البودره






ونعصر فوقها نص الليمونه ونحرك لين يصير خليط متجاانس


.





بعد كذاا نقطع البصل والبطاطس






نقلي البطاطس






هنا البطاطس بعد ماقلناها


الحين نبداء بعمل الشاورما


اول شي حطي فحم على الناار


بعدين جيبي القدر واقلي فيه البصل لين يشقرلونه


واضيفي الماجي






وشوي كمون وفلفل اسود بطرف الملعقه وقليل ثوم بودره لاتكثرين لان في ثوم بالصوص بس ونحرك انتبهي ينحرق البصل


.





بعد ماينسلق الدجاج نتفيه بشكل طولي احجام متوسطه بحيث ماتكون الدجاجه لاكبيره مره ولا صغيره ونحطه فوق البصل المكشن
نبخر الدجاج بالفحم والزيت وهنااا السر اللي يخلييه نفس طعم الشاورماا على الفحم ونغطي القدر بقصدير وفوق القصدير غطا القدر عشان يمسك القصدير زين ويتبخر زين مررره


.





الحين نبدا نجهز الخبزعلى بال مايتبخر الشاورما


نقسم الخبز نصفيين ونحشيها بالصوص اللي جهزناه


وفوقه البطاطس والشطه






واخر شي شاورما الدجاج بعد مايتبخر بالفحم زييين






وهذا الشكل النهائي







وبالعافيه
--------------------------------------------------------------------
طريقة عمل الفلافل وحفظها خطوه خطوه في المنزل بالصور Making falafel

في نهايه ألموضوع :
سوف تنصدم بسهوله الطريقه وغلاء السعر الذي تشتري به الفلافل من مطاعم قطر . وأرجو أن لا تشتري الفلافل من الخارح بعد تطبيق هذه الطريقه , خاصه ان في المطاعم المشهوره بعمل الفلافل في بلدنا , يتم استخدام زيت النخيل للقلي وهو زيت ضار ومسرطن و يسبب انسداد سريع لشرايين القلب والبدانه .

طريقة عمل الفلافل

المقادير:

500 جرام من الحمص المنقوع مدة 12 ساعة قبلا ( موجود في سوق واقف والجمعيات )
1000 جرام من الفول المقشر المنقوع مدة 12 ساعة قبلا ( موجود في سوق واقف والجمعيات )
3 حبات من البصل المقطع مكعبات صغيره
6 فصوص من الثوم المبشور
كأس ماء ( ليساعد في عمليه الخلط الكهربي )

حزمة صغيره من البقدونس (مقدار كأس)
حزمه صغيره كزبره مفرومه (مقدار كأس)

ملعقتان طعام من الكمون المطحون ( اساسي )
ملعقه طعام شبت مجفف او حسب الرغبة
ملعقه طعام ك سماق او حسب الرغبة
ملعقه طعام ك فلفل احمر او حسب الرغبة
ملعقه شاي بيكاربونات الصودا (أساسي)

ملعقة صغيرة فلفل اسود او حسب الرغبة

ملعقة كبيرة ملح او حسب الرغبة

زيت للقلي.



طريقة التحضير:
1
صفي الحمص والفول من ماء النقع جيدا واخلطيها بالخلاط الكهربائي على فترات و حاولي ان تكرري عملية الطحن مرة او اكثر كي تحصلي على مطحون الحمص ناعما .



2
واصلي الطحن واضيفي بين كل حين وحين من المكونات الاخرى البصل، الثوم، البقدونس والكزبره


 



3
عند الانتهاء من عملية طحن جميع المواد، ضعي العجيبة الفلافل في وعاء، وقومي بخلطها جيدا، ثم اضيفي البهارات (الكمون، الشبت الجاف ، الفلفل الاسود والملح) واخلطيها بيدك

4
اضيفي ملعقه شاي بيكاربونات الصودا على عجينه الفلافل وهي تقوم على تماسك عجينه الفلافل , ثم ضعي العجينه الفلافل في الثلاجه على الأقل ساعتين عشان ترتاح وتتماسك .
 



5
قبل الأستخدام خذي قطعا من العجينة مقدار حجم حبة الفلافل، وقومي بتكويرها كرات ومن ثم اضغطي عليها قليلا لبسطها لتصبح مثل شكل حبات او اقراص الفلافل او استخدمي آداه عمل الأقراص
6


في مقلاه ضعي زيت عميق على النار وانتظري حتى يسخن جيدا، ضعي اقراص الفلافل في الزيت واقليها حتى تصبح ذات لون ذهبي مائل الى البني، ثم انزعيها من الزيت وضعيها فوق الورق الخاص في امتصاص الزيت ( عمليه القلي ماتخذ اكثر من 5 دقائق للمجموعه بس يتغير اللون ,واستخدمي ملاس مشخل للتقليب افضل )
 

 


 



ويقدم الفلافل مع الخبز الابيض , الصلصه الطحينيه و السلطه





ملاحظات مهمه :- • إذا كانت أسرتك صغيرة ممكن تجمدي باقي عجين الفلافل بوضعها في اكياس صغيره كما في الصوره ولما تحتاجي تخرجينها من الفريز بوقت ومن ثم تشكلينها وتقلينها كالمعتاد. مده صلاحيه عجين الفلافل في الفريزر 3 شهور , لذا احرصي ان تكتبي تاريخ عملها على الكيس



.

طريقة صلصة الطحينيه:
4ملاعق زبادي/روب 3,ملاعق طحينية سائله) هرده ) 2ملعقة طعام عصير ليمون او حامض الليمون ، ملح حسب رغبتك ,نخلطها مع بعض وتقدم بارده




وعلى فكره طعم الصلصه مشابه لطعم طحينيه دجاج الطازج بس ضيفي عليها بصل مقطع واستخدميها اذا سويتي دجاج مشوي او دجاج في الفرن

مكونات ساندويتش الفلافل مع الطحينة:

فلافل مقلي
خبز عربي ابيض .
صلصة طحينة.
سلطة "خيار مخلل , طماطم , بقدونس, فلفل غرشه / فلفل مخلل ".

وهذي صور عزيمه فلافل سويتها للشباب وعجبنهم واجد وخذو الطريقه عشان يعملونها زوجاتهم




الفلافل نوعين
طريقه مصريه يستخدم فيها الفول المقشر فقط وهذا يجعلها مقرمشه الغلاف و متماسكه من الداخل ولونها في الوسط مائل للأخضر الفاتح .
• الفلافل الطريقه الشاميه (لبناني , فلسطيني , سوري) يستخدم الحمص فقط وهذا يجعلها بنيه الغلاف وطريه جداا من الداخل ولون الوسط اخضر غامق .
• فلافل مطعم البتراء , يستخدم طريقني 40 % حمص 60% فول مقشر

مع تمنياتي لكم بتجربه الطريقه والفائده ألأقتصاديه والصحيه لأسركم , أرجو مراسلتي في حاله تجربه الطريقه لسماع آرائكم

اخوكم طارق
---------------------------------------------
شاورما دجاج بالطحينة بالصور


المكونات والطريقة

حبة دجاج مسلوقه مع ملح وبهارات حتى تنضج تماما
-ترفع من المرق ويزال الجلد والعظم وتقطع صغير
-حبة بصل مفرمه
-ثوم مدقوق ناعم
-حبتين طماطم مفرومه ناعم
-رشة بقدونس
-ملح
-فلفل
-مكعب ماجي
-قليل من الزيت
-قليل من البهارات الناعمه


الطريقة:


نحمس البصل والثوم بالزيت نضع الدجاج ويقلب ثم بقية المقادير وتبقى على نار هادئه
طريقة تدخين الشورما نضع ملعقة زيت في وعاء معدني وتوضع وسط الدجاج









نضع جمره وسط الزيت ويغطى الدجاج حتى تطفى الجمره نصفي الزيت فقط على الدجاج ونحرك الخليط







نقطع طماطم شرائح وخس وطرشي خيار وبطاطس مقليه











نعمل خلطة الطحينه :
علبة **ادي
ملعقتين طحينه
ثوم مدقوق
عصير ليمونه
رشة نعنع
تخلط مع بعض جيدا





نبدأ بحشي الخبزاو صمون حسب الرغبه
نفتح جزء من الخبز ونضع بالترتيب خس طماطم طرشي بطاطس دجاج طحينه





تلف بورق السندوش وتحمى قليلا بالمكرويف وتقدم









الف عافية
 

هناك تعليقان (2):