الاثنين، 1 أبريل 2013

طريقة عمل الملبن بالمكسرات والسحلب بالارز المصري والفوندان او الفنضام بالصور


طريقة عمل الملبن بالمكسرات




1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد أو ماء زهر

الطريقة

نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف النشا المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2 ساعة الشيف قال موضوع التقليب دا مهم
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء الورد و لو عايزينوا ملبن ملون ممكن نضيف اي لون
المهم نعرف ان الملبن استوي لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا
و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر كتير و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة بالسكر البودرة و لو عايزين تضيف مكسرات ممكن نضيفها اثناء الصب






1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
50 جم جلاتين بودر (ملعقة كبير) نذوب في ماء دافي علي النار
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد
لون أحمر مع روح الفراولة لعمل لون أحمر
لو اصفر مع روح الاناناس لعمل لون صفر



الطريقة



نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف الجلاتين المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك لازم خليط الجلوكوز و السكر يكون بيغلي عند أضافة الجلاتين
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و روح الفرولة و لون الاحمر



و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر كتير أو سكر سنترفيش و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة بالسكر سنترفيش
.
الدومية الحمراء بالبندق

/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء
50جم جلاتين بودر مذوب في ماء دافي علي النار
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد أو ماء زهر
لون أحمر
الطريقة

نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف النشا المذوبة مع الماءثم الجلاتين علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2 ساعة الشيف قال موضوع التقليب دا مهم
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء الورد و لون الأحمر
المهم نعرف ان الدومية استويت لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا
و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف تضيف مكسرات (بندق أو سوداني أو فسدق) اثناء الصب
نتركها تبر د و تقطع

هوا بيكون عامل ذي الملبن بس لونة أحمر و مش مرشوش سكر

----------------------------------------------------
من شهر تقريبا وانا ادور مقادير صحيحه لعجينه الفوندان وبعد جهد لقيت مقادير حلوه ومافيها حوسه


والمقادير كانت:
1)مارشميلو 150 غ ((استخدمت 3اكياس وكانت العجينه كثيره))


2)سكر مطحون ((ماله مقدار محدد بس لحد ماتمسك العجينه معك))


3)ماء((بعد ماله مقدار))بس تقريبا 3 ملاعق


4)زيت ملعقتين تقريبا


الطريقه :
اولا:-يذوب المارشميلو في حمام مائي و(ممكن مايكرويف)


ثانيا:-يضاف اليه الماء والزيت الى ان يذوب مع التحريك طبعا

ثالثا:- ونجهز صينيه تبطن بسكر مطحون


رابعا:-ثم يوضع فيها العجينه السائله وتعجن مع السكر ويضاف السكر مرره اخرى

وهكذا الى ان تصبح عجينه سهله التشكيل


خامسا:-يؤخذ من العجينه اقسام وتلون بالوان الطعام انا استخدمت وردي واصفر وتركت القسم الاكبر للابيض..ثم يغلف كل قسم بتغليف نايلون ويوضع بالبراد الى الحاجه اليه

...............والحين نجي لتجميل الكيكه ((هذي احلى خطوه))


سادسا:-صلحت كيكه بالفانيليا وثم قسمتها الى قسمين ودهنتها من الوسط بالدريم ويب وركبت القسمين على بعض


سابعا:-دهنت الكيكه من براا بالمربى وخففته بالمويه ثم دهنتها


ثامننا:-فردت الفوندان الابيض ولبست به الكيكه وواسيتها جيدا


تاسعا:-مرحله التجميل ققصصت شرائط من الفوندان الاصفر ووضعته على الكيكه وصلحت فيونكه بالشرائط ووضعت عليها نقط باللون الوردي ثم توضع بالبراد وهذا شكلها النهائي  
عاشرا :-انتهت الكيكه واتمنى انها نالت على اعجابكم ورضاكم واعذرونا عالقصور((لاني كنت مستعجله بطلع وبااخذها معي))....وبالصحه والعافيه

 
------------------------------------------------------------------------
السحلب بالارز المصري





لإعداد السحلب بالرز المصري، نحتاج المقادير التالية:

6 ملعقة كبيرة أرز مصري مطحون.
4 ملعقة كبيرة سكر.
6 ملعقة كبيرة جوز هند.
3 ملعقة كبيرة ماء ورد.
ملعقة كبيرة فانيلا.
2 ملعقة كبيرة فستق حلبي مجروش.
2 ملعقة كبيرة قرفة مطحونة.
4 كأس حليب سائل.

أما طريقة تحضير السحلب بالأرز المصري:

- نخلط الحليب السائل مع الأرز المصري المطحون والسكر و4 ملاعق من جوز الهند وماء الورد والفانيلا في وعاء وضعيه على نارٍ هادئة.

- نحرك المزيج جيداً حتى يبدأ بالغليان ويتكثف قليلاً.

- سكب المزيج في الأكواب التي تريدين تقديمه فيها.

- نزين الأكواب بالفستق الحلبي المجروش والقرفة وجوز الهند ويقدم ساخناً.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق