الجمعة، 13 نوفمبر 2015

بالصور دجاج مشوي وبانيه وجمبري مقلي وبسكوت شوفان وبسبوسة بالقشطة وكيكة سريعة ولانشون فراخ

 الدجاج المشوي

 مقادير
1. دجاجة كاملة غير مقطعة.
2. أربع ملاعق كبيرة من زيت الزيتون.
3. ربع كوب من عصير الليمون.
4. ملعقة كبيرة من الخل.
5. ملعقتان كبيرتان من بهارات الكاري.
6. ملعقة صغيرة من الكمون.
7. ملعقة صغيرة من الكزبرة الناعمة.
8. ملعقة صغيرة من الكركم.
9. ملعقة كبيرة من الملح.
10. ربع ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود.
11. ملعقة صغيرة من البابريكا (فلفل حلو).
12. نصف ملعقة صغيرة من الشطة.
13. ثمانية فصوص من الثوم المهروس.
14. ملعقة كبيرة من الزنجبيل المفروم.
15. حبة من الفلفل الأخضر.
16. حبة كبيرة من البصل.
17. حبتان حجم كبير من البطاطا.
18. حبتان حجم كبير من الجزر.
19. ثلاث حبات من الكوسا.
طريقة تحضير الدجاج المشوي
1. ضعي الدجاج في وعاء وقومي بغمرهم بالماء كي تبدئي بتنظيف الدجاج بالماء والقليل من الملح والدقيق ويمكنك إضافة زيت الزيتون و خل التفاح بكميات قليلة، ثم ابدئي بفرك الدجاج جيداً كي تتخلصي من الدهون المتراكمة.
2. بعد أن تنتهي من عملية تنظيف الدجاج اعملي على تتبيل الدجاج بإضافة جميع أنواع البهارات والتوبل الخاصة بالدجاج المشوي والملح ثم اعملي عدة شقوق على ظهر الدجاج اوالفراخ.
3. أحضري وعاء وضعي فيه المقادير التالية: ضعي زيت الزيتون، وعصير الليمون، والخل، والبهارات، والكمون، والكزبرة، والكركم، والملح، والفلفل الأسود، والبابريكا، والشطّة، والثوم المهروس، والزنجبيل المفروم، ثم قومي بخلطهم مع بعضهم البعض، ثم قومي بتوزيع هذا الخليط من البهارات على الدجاجة من الخارج ومن الداخل حتى تتأكدي من أن الدجاج قد تشرّب التوابل جميعها وقد وزعت بشكل جيد عليها.
4. قشري كمية مناسبة من البصل، بعد ذلك ابدئي بتقطيعه إلى أرباع ثم ضعي البصل في داخل الدجاجة بكميات جيدة طبعاً حسب رغبتك.
5. أحضري الخضروات التي تحبين أن تقومي بتحضير الدجاج المشوي معها كالكوسا، والجزر، والفلفل الأخضر، والبصل، والبطاطا، وابدئي بتقطيع الفلفل الأخضر على مربعات صغيرة الحجم وتقطيع الكوسا إلى أرباع، والجزر والبطاطا بعد تقشيرهم إلى أرباع ثم ضعي القليل من خليط البهارات الذي قمت بتتبيله بالخطوات السابقة على الخضروات.
6. أحضري كيس فرن حجم وسط خاص للدجاج المشوي تجدينه في محلات البيع المنتشرة في أي مكان وذلك لإجراء عملية الشواء داخل الفرن.
7. ضعي الدجاجة التي قمتي بتتبيلها بالبهارات والخضروات التي جهزتيها مسبقاً ثم ضعيهم داخل الكيس الذي قمتي بتجهيزه ثم قومي بإغلاقه جيداً حتى لا يتسرب الهواء داخله وضعي الكيس في صينية.
8. سخّني الفرن عند درجة حرارة 180مْ وذلك لتسريع عملية قيام شواء الدجاج بشكل سريع وفعال.
9. أحضري صينية حجم وسط يتناسب وحجم الدجاج وعددهم، ثم ضعي الكيس داخلها بعد ذلك أدخلي الكيس إلى الفرن لمدة ساعة ونصف حتى تبدأ عملية الشواء جيداً وتبدأ الخضروات بالنضوج والدجاج يشوى جيداً، ثم ينضج الدجاج ويصبح لونه مائل الى الذهبي.
10. حينما ترين لون الدجاج أصبح مائلاً إلى اللون الذهبي، أخرجي الصينية وجرّبي أن تفحصي الدجاجة بغرز شوكة في الدجاج كي تتأكدي من أنه قد تم نضجه، فإن انتهت عملية نضج الجاج وشوائه أخرجي الصينية من الفرن وقومي بإطفائه وتحضير الأطباق لتقديم الدجاج، وإن لم يتم نضج الدجاج بعد، أعيدي الصينية إلى الفرن حتى ينتهي الدجاج من عملية شوائه تماماً.
11. أحضري طبق التقديم وقدمي الدجاج والخضروات والى جانبها سلطة الخضروات بعد ذلك قدمي الطبق كي تباشروا بتناوله.
.......
مقادير الجمبري المقلى بالبقسماط

١ كيلوغرام جمبري، متوسط الحجم
١ عصير ليمون حامض 
١ بيضة مخفوقة 
دقيق للتغطية
بقسماط أو كعك مطحون للتغطية
٣ فص ثوم مهروس 
ملح وبهار 
طريقة تحضير الجمبرى المقلى بالبقسماط
١. يقشر الجمبري ويغسل جيدا بالماء ثم يصفى، يتبل بالثوم، عصير الليمون والبهارات، يترك في التتبيلة لمدة ساعة.

٢. يغمس الجمبرى في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط.

٣. يسخن الزيت جيداً، يقلى الجمبرى حتى يصبح لونه ذهبيا ويصفى على ورق ناشف.
.....
 لانشون الفراخ 


هى بتعتمد على البهارات هى اللى بتعطيها والطعم
♡ ♡ ♡ المقادير ♡ ♡ ♡:-
صدور دجاج مخليه 
بيضه واحده
1/2 م/ص بصلة صغيره (او) بصل بودر
1 م /ك بربريكا
1/4 م/ص شطه (حسب الرغبه)
1/2 م /ص ثوم بودر
1/4 م/ص زنجبيل
1/4م/ص فلفل ابيض
ملح
1/2 مكعب مرق دجاج
4 م/ك بقسماط
1/4 م/ص بهارات شيش طاووق
♡♡♡ الطريقه ♡♡♡
♧ أولا ♧ :- اذا هتستخدمى بصل عادى لازم تفرميه ناعم جداااا مع كل البهارات أما إذا كان بودر استخدمه على مع البهارات
نحط حله فيها ماء على النار تغلى

نضع فى الكبه الفراخ مع جميع البهارات

نفرد على الرخامه كيس بلاستيك الاسترتش بتاع تغليف الاطعمه ونضع الخليط فيه
ونلفه على شكل اسطوانى ونقله من الجوانب مع خروج الهواء منه (يعنى نكبسه)

نحط فى الماء المغلى لمده ساعه على نار عاليه وتكون المياه مغطيه اللانشون

نترك ليبرد ثم ندخل الثلاجه ليتماسك 
وتقطع
.......
الكانيلوني. 

كوب دقيق. 
كوب وتلات اربع لبن. ٤ بيضات 
معلقه زبده ص 
ملح وفلفل. لو حادق. فانيليا. لو. هاتحشيه مربى 
الطريقه. 
ضعي كل المقادير. علي بعض واضربيها في الخلاط. وصفيها بمصفه سللك. 
سخني طاسه تيفال. 
ادهنيها ذبده بلفرشه 
خدي بفنجان. قهوه. كنيه من الحليط. وضعيه في الطاسه. وسويه علي كل جنب. زي الاومليت. 
وبعدين. احشيه اما بللحم مفروم معصج. ورصيه في طبق بايركس وزشيه عليه جبنه رومي وشيدر وموتزريلا ودخليه الفرن حتي يحمر. 
اما الحلو. احشيه مربه او نوتيلا. او اي حشوه. ولفيه
.....
 بسكويت الشوفان

٢ ١⁄٢ كوب شوفان 
١ ١⁄٢ كوب دقيق 
٣⁄٤ كوب سكر 
١⁄٤ كوب حليب سائل 
١ بيضة 
٣ ملعقة كبيرة عسل، نحل
١⁄٣ كوب زبيب 
١⁄٢ كوب زيت 
١ ملعقة كبيرة بايكينغ باودر 
١⁄٤ كوب فستق سوداني 
طريقة تحضير بسكويت الشوفان
١. في قدر، نضع الشوفان، الدقيق، السكر والبايكينغ باودر ونخلط جيداً.

٢. في وعاء آخر نخفق البيض مع الفانيليا ثم نضيفه الى الوعاء الأول.

٣. نضيف الحليب، الزبيب والفستق السوداني والعسل الى وعاء الدقيق والبيض ونخلط جيداً مع إضافة الزيت حتى نحصل على خليط متجانس.

٤. نغرف من الخليط بإستخدام ملعقة الآيس كريم أو ملعقة طعام ونسكب في صينية للفرن مدهونة بالزبدة على مسافات متباعدة.

٥. توضع الصينية في فرن محمذى مسبقاً لمدة 20 دقيقة او الى ان تتحمر قطع البسكويت.
.......
كيكة سريعة

٤ ملعقة كبيرة دقيق 
٤ ملعقة كبيرة سكر 
٢ ملعقة كبيرة كاكاو بودرة 
٣ ملعقة كبيرة حليب سائل 
٣ ملعقة كبيرة زيت 
١ بيضة 
١ ملعقة صغيره فانيلا 
١⁄٢ ملعقة صغيره بايكنغ باودر 
٢ ملعقة كبيرة ماء 
طريقة تحضير كيكة سريعة
١. تخلط كلّ المقادير جيداً، وتوضع في صينية مقاس 12، أو طاجن فخار صغير.

٢. تدخل الصينية إلى الفرن، على درجة حرارة 180، وتترك لمدة 15 دقيقة.
......
كيكة البسبوسه
المقادير
كوب دقيق سميد بسبوسه
1|2 كوب دقيق ابيض
كوب جوز هند
2 او 3 بيض
كوب الا ربع زيت
كوب زبادي كبير
نص كوب سكر
فانيلا .
1 م ك بيكنج بودر
شربات خفيف بارد
الطريقه
ف الخلاط نضع البيض و سكرو زيت و فانلياو زبادي نضربهم جأمد مع بعض وبعدين نجيب طبق نحط فيه كوب دقيق سميد ونص كوب دقيق ابيض وبيكينج بودر و جوز الهند ونحط عليه الخليط اللي ف الخلاط ونضربه جأمد بالمضرب السلك اليدوى ونجيب صنيه ندهنها زيت ورشه دقيق ونحط الخليط وف الفرن 180درجه لمدة 25ق ولما تستوى نكون محضرين الشربات
كوب سكر
كوب ميه
نص ليمونه
والشربات يكون خفيف واول ما تطلع نسقيها بالشربات وهو سخن ونرش ع الوش جوز الهند ونغطيها ع تبقي طريه
.....
قالب الدجاج

الطريقه
٤ بيض
كيلو صدور فراخ مفروم
نص كزب دقيق 
خضار مشكل بسله وجزر وفاصوليا
بصله مفرومه 
توم مفروم
ملح
فلفل 
بهارات دجاج
ملعقة بكنج بودر 
وتدخل الفرن حتي تنضج
وبالهنا
......
بطاطا حلوة بالبشاميل

3 أشخاص)
كيلو ونصف بطاطا
نصف كيلو لبن 
نصف كوب دقيق
2 معلقة كبيرة سمنة (او نباتى)
كوب سكر
مكسرات
فانيليا
خطوة 1
اغسلي البطاطا جيداً ثم تسلق وتقشر وتقطع حلقات وتترق جانباً.

خطوة 2
بعد ذلك جهزي البشاميل: ضعي السمن فى إناء على النار وعليه الدقيق حتى يحمر لونه ونضع اللبن مع التقليب ونضع السكر والمكسرات مع التقليب حتى يغلظ قوامه ونضيف الفانيليا. 

خطوة 3
ثم ارفعيها من على النار وندهن صينية بالسمن ونضع القاع طبقة بشاميل ويليها البطاطا ثم باقي البشاميل وتدخل فرن درجة حرارته 200 درجة لمدة ساعة تقريباً. .

خطوة 4

ثم اتركيها لتبرد وتقطع وتقدم.
.......
بسبوسه بالقشطه

المكونات
1.5كاسة سميد
.كاس سكر
.كاس جوز هند
.كاس لبن
.كاس زيت
.بيضه
.م ص فانيلا
نص م بيكنج باودر
الطريقه
.بخلطهم بوعاء بواسطه ملعقه ندخلها التلاجه 3ساعات ثم تخرج
بحط نص الخليط بصينية الخبز بعد ما ادهنها بشوية طحينه وبخبزها.وبطلع لتبرد ﻟﺘﺒﺮﺩ ﺩﻗﻴﻘﺘﻴﻦ واكون جهزت الحشوة
مقادير القشطة
************
3 معلقة كبيرة دقيق
3 معلقة كبيرة زبدة
3 كوب حليب
معلقة صغيرة فانيليا
4 معلقة كبيرة سكر
علبه قشطه
شربات البسبوسة التقيل
(½ كوب ماء – 1 ½ كوب سكر – 2 معلقة سمن+عصير ليمونه+فانيليا)
أصبهها عالطبقه اللي خبزتها وبتركها شوي لتبرد
بحط بعدها الطبقه الاخيرة المتبقيه من خليط البسبوسه وبرجعها عالفرن من فوق لتتحمر.بطلعها لتبرد وبسقيها شوية قطر وحطيتها بالتلاجه لمده ساعه وطلعتهاوتزين بالمكسرات المطحونه
ملحوظه
ممكن بنفس المكونات نعملها فى صينبه قوالب كب كيك تبقى بسبوسه بالقشطه كب
......
كيكة الزبادى 
2كوب دقيق
2علبة زبادى
4 بيضات
كوب سكر
نصف كوب زيت
فانيليا وبكنج بودر
3 ملاعق جوز هند
يضرب البيض ويضاف لة السكر والفانيليا
ثم يضاف الزبدى بعد ما تهدى المضرب وتعملية على اقل سرعة ويضاف الزيت
ثم يضاف الدقيق بالملعقة واحدة واحد وفى اخر ملعقتين يضاف البكنج بودر
وتدخل الفرن والوقت حسب فرنك انت
تعملى شربات عبارة عن كوب سكر مع تلتين كوب مية وعصير ليمون
ويغلى حد مايتقل شوية ويبرد طبعا ويضاف بارد والكيكة سخنة
وبالهنا والشفا
معلش انا نسيت جوز الهند بيوضع بعد ما تحطى الزبادى
......

جبنة موزاريلا بطعم الجبنة الرومي او الشيدر للبيتزا 

4 مثلثات جبنة نستو
قطعة جبنة رومي ( 3 شرائح )
معلقة دقيق
كوب لبن ( الكمية حسب الجبن )
ملح وفلفل

علي النار كوب اللبن وعلية معلقة الدقيق والجبن وملح وفلفل فقط
وكوب اللبن كلة بقي طعم الجبنة وبيمط زي الموزاريلا
......
فطيرة عش البلبل

المكونات
3كوب دقيق
2معلقه سكر
ذره ملح
3م زيت
4معالق لبن بودر
وخميره
ومياه دافى للعجن
نخلط مكونات العجينه مع بعضها البعض كويس ونتركها فى مكان دافى
لتخمر ساعه وبعدين تفرديها وتخرميها بشوكه لازم تبقي رقيقه
الحشو
مونزيرالا
لبنه
عسل نحل
الطريقه
نفرد العجينه بصينيه دآئريه ثم نمسحهآ باللبنه طبقه كثيفه
ونرش جبنة موزاريلا فوقهآ طبقه كثيفهودخلتها فرن ع نار عاليه
بالفرن من تحت ومن فوق
ولما طلعت تحطلها معلقتين عسل ع الوش
.....
بطاطس بانيه على طريقة الشيف الشربيني

المكونات:

ـ بطاطس.

ـ جبنة مبشورة.

ـ فلفل حار.

ـ كمون.

ـ ملح.

ـ فلفل.

ـ 4/1 بقسماط.

ـ 4 ملعقة دقيق.

ـ بيضة.

طريقة التحضير:

قومي بُصلق البطاطس، ثم قومي بتقطيعها، واضيفي إليها الملح والفلفل والكمون، ثم ترش عليها الجبنة المبشورة.

قومي بتشكيلها أصابع، ثُم ضعيها فى الدقيق، ثُم اغمسيها في البيض، ثُم ضعيها في طبقة من البقسماط، ثُم تُحمر فى الزيت.
.....

البسبوسة الدمياطى واكتر من طريقة لعمل الكنتاكي وطريقة عمل المايونيز

الهريسة الدمياطى

المكونات
2 كوب دقيق سيمولينا
1/2 كوب سمن
3 ملعقة عسل
3/4 كوب جوز هندناعم
1/4 كوب سكر
1/3 كوب حليب سائل
م ص بكنج بودر
مكسرات مجروشه خشن
الطريقة :
نسيح السمن تسيح خفيف ونتركة يبرد ثم يضرب مع العسل و الحليب والسكر ويخلط السيمولينا وجوز الهند والبودروتضرب المكونات كلهاحتى تتجانس وتفرغ في صينية
مدهونة سمن ويسوى الوجه ببل اليد بالماء
ليصبح أملس وتترك ترتاح 1/4 ساعةثم توزع المكسرات ويضغط عليها
لتلتصق المكسرات جيداوبعدها يدهن الوجه بمعلقتين الشربات لتعطي
لون رائع ولمعة بعد الخبزوتخبز بدرجة 180 لمدة 1/2 ساعة تسقى الشربات الساخن وهي ساخنة
الشربات :
كوب سكر + 3/4 كوب ماءويغلى ويترك على النار5دقائق
في الآخر يضاف عصير الليمون ويغلى غلوة ويرفع وتضاف له ملعقة سمن
ثم تدخل التلاجه تبرد ساعه
.....
مايونيز كنتاكي

المقادير
أربع صفاربيض-2ملعقتين سكر-ملح-نصف ملعقةصغيرة فلفل أسود-كوب زيت
الطريقة
ضعى صفار البيض بالخلاط و يضاف اليه مقدار الملح والسكروالفلفل الأسود و يبدأ بالضرب وخلال الضرب بالخلاط يضاف مقدار الزيت من الفتحة التي بأعلى زجاجة الخلاط بالتدريج الى أن يتقل القوام
.....
اكثر من طريقة لعمل الكنتاكي

الطريقة الاولي

طريقة عمل الكنتاكي طرق عمل دجاج كنتاكي كيفية عمل دجاج كنتاكي باكثر من طريقة

المقادير ..
دجاجة مقطعة قطع الحجم حسب الرغبة
طحين
بقسماط
بيض
بهارات
ملح
زيت للقلي
الطريقة ..
تغسل الدجاجة وتقطع 
يخلط الطحين مع البهارات 
يخلط البيض مع قليل من الملح و الفلفل الاسود ..
اولا ..
يغطي الدجاج بالطحين ثم بالبيض ثم بالقسماط و يوضع في صينية ..
يعمل الباقي نفس الطريقة حتى تنتهي من المقدار ..
ادخلي الصينية الفريزر لمدة 10-15 دقيقة ..
في هذه الاثناء سخني الزيت الغزير في مقلاة ..
اخرجي الدجاج من الفريزر على المقلاة ..
اقلي حتى يشقر لونة ..

طريقة عمل الكنتاكي طرق عمل دجاج كنتاكي كيفية عمل دجاج كنتاكي باكثر من طريقة

الطريقة الثانية

طريقة عمل الكنتاكي طرق عمل دجاج كنتاكي كيفية عمل دجاج كنتاكي باكثر من طريقة

( التتبيلة)
لكل دجاجة
ليمونه صغيرة
م ك خل
م ك كاتشب يعطي مزازة
2 م ك زبادي
بياله زيت ( بتطري الدجاج)
4 فص ثوم مهروس
ملح + فلفل اسود+ هيل مطحون+ شطة مجروشه+ بابريكا
الطريقة:
نقطع الدجاج علي ثماني قطع وتغسل
اعملي شقوق ف كل قطعة بالسكينه لضمان الاستواء
نخلط مكونات التتبيلة مع بعض كويس جداً ثم نضع فيها الدجاج
وندخله الثلاجه قبل بيوم
بعدها نكسر ع الدجاج بيضة مخفوقة 
ونقلبهم مع بعض ونغمسهم ف الخلطة الخلطة السرية وهي :
دقيق مخلوط معه معلقة نشا ونفتت علية كورن فليكس قومي بتكسيره بين راحة اليدين
بحيث يكون في شوي ناعم وشوي خشن
شوية شطه مجروشة وفلفل اسود وسنة ثوم بودر بهارات
تقلب مع بعض كويس ونضعها في الثلاجة لمدة ساعة
اوفي الفريز لمده نصف ساعة
حتت تتماسك مكونات الخلطة
ومتفكش وانت بتقليها

طريقة عمل الكنتاكي طرق عمل دجاج كنتاكي كيفية عمل دجاج كنتاكي باكثر من طريقة

الطريقة الثالثة

طريقة عمل الكنتاكي طرق عمل دجاج كنتاكي كيفية عمل دجاج كنتاكي باكثر من طريقة

المقادير
بيض ,2 حبة
صلصة الصويا ,3.50 ملاعق
دقيق ,3.50 ملاعق
نشاء ,3.50 ملاعق
خل ,2 ملعقة
ملح , حسب الرغبة
طريقة التحضير
- تخلط جميع المقادير جيداً ثم تغمس بها قطع الدجاج وتترك منقوعةً مدة ساعة.
- يحمى الزيت على النار ثم يهدأ وتوضع قطع الدجاج فية ويغطى.
- يقلى على نار هادئة، مع مراعاة قلبة على الجهة الأخرى.
- يستغرق القلي45 دقيقة أو أقل.
- يمكنك تقديم دجاج الكنتاكي على طريقة منال العالم مع البطاطس والسلطات.

طريقة عمل الكنتاكي طرق عمل دجاج كنتاكي كيفية عمل دجاج كنتاكي باكثر من طريقة

الطريقة الرابعة

طريقة عمل الكنتاكي طرق عمل دجاج كنتاكي كيفية عمل دجاج كنتاكي باكثر من طريقة

المقادير: 
1فرخة مقطعه 8قطع
نصف كوب دقيق 
كوب بقسماط مطحون
2مرقة دجاج فورية 
4ملعقه كاتشب 
3بيضات 
كورن فلكس مطحون خشن(فتافيت)
ملح
فلفل اسود
فلفل احمر حار حسب الرغبه 
زيت للتحمير
الطريقة: 
لعمل فراخ كنتاكى يتم سلق الفراخ بالطريقه العاديه ثم اخرجيها من الشوربه وانزاعى منها الجلد ثم تبليها بالكاتشب ومعها الفلفل الاحمر اذا حبيتى ثم اخلطى الدقيق مع البقسماط مع المرقه الفوريه وتبلى قطع الفراخ بهذا الخليط 
اضربى البيض مع الفلفل الاسود والملح ثم تبلى الفراخ بالبيض واخرجى الفراخ من البيض احضرى كيس بداخله الكورن فلكس المطحون ثم ضعى قطعه بعد قطعه واضغطى عليها من خارج الكيس حتى يتماسك الكورن فلكس فى قطعة الفراخ ثم حمريها فى الزيت حتى يصبح لونها ذهبى و حتلقيها مقرمشه جدا وبالهنا والشفاء
وقدمى فراخ كنتاكى وبالهنا والشفا
.......

الأربعاء، 11 نوفمبر 2015

الكشري وكرات لحم سويد والكريمة الللباني بالصور

الكشري


المقادير

أرز
شعرية
بصل محمر
مكرونة اسباجيتي
مكرونة مقصوصة
حمص مسلوق
عدس مسلوق
بصل
ثوم
شطة
كمون
ليمون
صلصة

خطوات التحضير

لعمل الأرز بالشعرية، ضعي الشعرية في قليل من الزيت وقلبيها حتى تحمر ثم اضيفي الأرز المغسول على الشعرية وقلبيه جيدا مع قليل من الملح ثم اضيفي الماء واتركيه حتى ينضج. اسلقي المكرونة في ماء وملح ثم اضيفي اليها كمون وشطة. اضيفي اليها الحمص المسلوق والعدس المسلوق والأرز بالشعرية وقلبيها جيدا لعمل الصلصة، افرمي الثوم وضعيه في طاسة بها زيت واتركيه حتى يحمر، ثم اضيفي الصلصة وعليها ملح وفلفل واضيفي اليها قليل من الماء لعمل الدقة، افرمي الثوم وضعيه في قليل من الزيت حتى تحمر واضيفي اليها ملح وفلفل وخل قدمي الكشري مع الصلصة والدقة والبصل المحمر
.....
طريقة عمل كرات لحم سويت اند ساور

مقادير طريقة عمل كرات لحم سويت اند ساور :
500 غ لحم مفروم
1 كوب بقسماط
1 بصلة مفرومة
2 ملعقة بقدونس مفروم
3 ملاعق صويا صوص
1 ملعقة زعتر
1 ملعقة ملح
1 ملعقة فلفل
3 فص ثوم مفروم
2 ملعقة بشر برتقال
3 ملعقة عصير ليمون
2 ملعقة نشا
4 ملاعق طماطم بيوريه
2 ملعقة مستردة
¼ ملعقة شطة
2 ملعقة زيت زيتون
2 كوب مرق
طريقة عمل كرات لحم سويت اند ساور :
1- احضري وعاء وضعي اللحم ، البصل ، البقدونس والبقسماط واخلطيهم جيداً.
2- شكلي الخليط على هيئة كرات وضعيها في الثلاجة حتى تتماسك.
3- احضري وعاء وضعي زيت الزيتون، الثوم، الزعتر، الطماطم بيوريه، الملح، الفلفل، بشر البرتقال، الشطة، صويا الصوص،
النشا، عصير الليمون، المرق والمستردة وقلّبي الخليط واتركيه على النار حتى يتجانس.
4- ضعي كرات اللحم في الخليط السابق واتركيها حتى تنضج ثم قدميها.
----------------
 الكريمة اللباني

المقادير
1 x لتر لبن كامل الدسم
1 x لتر ماء (شديد البرودة)
الخطوات
هنسخن اللبن وقبل الغليان هنقوم بوضع إناء اللبن في إناء أكبر يحتوي على الماء البارد.
و بعدين نقلب اللبن لمدة 10 دقائق أو حتى يبرد تمامًا.
بعد كده نضع اللبن في الثلاجة لمدة 10 ساعات.
و دلوقتي هنرفع الرغوة التي تكونت على سطح الحليب و نحفظها في علبة بلاستيكية لحين احتياجها فهي الكريمة اللباني.
ملاحظات
احذري فصلاحية الكريمة اللباني يومين من تاريخ تحضيرها فقط.

بالصور البسيسة والشيش طاووك فرن ومكرونة بالبشاميل ومطبق وصينية دجاج بالبصل في الفرن وكاليماري مقلي وكبظة بالقة وستيك دجاج مشوي

طريقة البسيسة

كوب زيت يفضل زيت ذرة
كوب سكر
٣ بيضات
فانيليا
٢ كوب دقيق ذرة
كوب دقيق عادى
معلقة كبيرة بيكنج بودر
كوب زبادي
نص كوب حليب سايل
الطريقة
نخلط البيض والفانيليا في الخلاط ونضيف الزيت والسكر مع الخفق وبعدين نضيف الزبادي واللبن ونخلط كويس
وفي اناء بلاستيك للعجن نضيف الدقيق ودقيق الذرة والبيكنج بودر
مع التقليب المستمر في اتجاه واحد
ويصب الخيط في صينية مدهونة ومرشوشة دقيق ويدخل الفرن حوااي ٤٠ دقيقة ومتفتحيش الفرن الا بعد مرور ٣٠ دقيقة
...........
شيش طاووق بالفرن

المقادير:

صدر دجاج كيلوجرام
عصير ليمون ربع كوب
زيت نباتي ربع كوب
علبة ذبادى
ثوم 4 فصوص
معجون طماطم ملعقتان صغيرتان
ملح ملعقة صغيرة ونصف
فلفل أسود مطحون ربع ملعقة صغيرة
بهارات مشكلة ربع ملعقة صغيرة
قرفة مطحونة ربع ملعقة صغيرة
حبهان مطحون رشّة

الطريقة:
====

اخلطي عصير الليمون ، الزيت، اللبن، الثوم، معجون الطماطم، الملح، الفلفل، البهارات المشكلة، القرفة والحبهان في وعاء كبير.
انقعي قطع الدجاج بهذا المزيج ثمّ غطّي الوعاء وضعيه في الثلّاجة لحوالى 4 ساعات.
شكّي الطاووق في أسياخ الشوي.
ادهني صينية فرن بالقليل من الزيت ثمّ رصّي أسياخ الطاووق فيها.
ادخلي الصينية إلى الفرن لخمس دقائق ثمّ أخرجيها واقلبي الأسياخ على الجانب الآخر ثمّ أدخليها إلى الفرن مجدّداً لخمس دقائق إضافية.
.......
مكرونه بالبشاميل
***************

نص كيلو مكرونه قلم
1|2ك لحم مفروم ومعصج( طاسه مع البصل ثم لحمه مفرومه ونتركها لمدة 10 دقائق على نار هاديةثم ملح وفلفل وقرفه)
5 ملاعق دقيق
5 ملاعق كبيرة  زبده او سمن
مكعب مرقه
1 كيلو حليب
الطريقه
نسلق المكرونه ونصفيها من غير مانغسلها
نجهز البشاميل
الزبده على النار ونضيف الدقيق ونقلب دقيقتين بعد كده نضيف الحليب ومكعب مرقه مع التقليب بسرعه ونفضل نقلب لحد م الخليط يتقل نطفى عليه ونضيف الملح ورشه جوز الطيب
ندهن البايركس معلقتين بشاميل ونخلط شويه بشاميل على المكرونه ونضيف نص المكرونه فى البايركس وعليها اللحم المعصج وبعدين النص التانى من المكرونه ونضيف البشاميل على الوش وبيضة وندخلها الفرن
........
مطبق اللحم

المقادير

3 كوب دقيق
ملعقة صغيرة ملح
2 ملعقة كبيرة سكر
واحد وربع كوب ماء
الحشو
لحمة مفرومة
بيضة
بصل
قرفة ناعمة
زنجبيل بودرة
كمون ناعم
كرات
زيت للقلى

خطوات التحضير

إخلطى مكونات العجينة ثم إتركيها لترتاح إفردى العجينة بالنشابة ورشيها بالدقيق

طريقة أعداد الحشو

شوحى اللحمة المفرومة مع البصل والكرات المفرومين فى الزيت على النار أضيفى الملح والفلفل الأسود والقرفة الناعمة والزنجبيل البودرة والكمون أتركى الخليط ليهدأ قليلاً ثم أضيفى البيضة ضعى الحشوة على العجينة وطبقى العجينة مثل الظرف عليها إقلى المطبق فى الزيت على النار قدمى المطبق وزينيه بالبقدونس المفروم
........

صينية دجاج بالبصل بالفرن

المقادير :
1 دجاجة مقطعة الى اربع قطع
2 بصلة وسط مقطعة جوانح رفيعة
2 معكب مرق دجاج
1/2 كوب زيت زيتون
1/2 كوب ملعقة صغيرة ملح
- 1/2 ملعقة صغيرة فلفل مطحون
3 كوب ماء
طريقة التحضير :
1- فى قدر قومى بمزج البصل وضيفى الية مكعب مرق الفراخ والملح والفلفل وزيت الزيتون وامزجيهم جيدا مع بعض حتى يتم خلطهم
2- ابدىئ بتتبيل شرائح الفراخ جيدا وضعيها فى صينية مع البصل وضيفى اليها اكواب الماء
3- قومى بوضع صينية فى الفرن لمدة ساعة وقومى بتشغيل الشواية حتى يتم تحمير الفراخ من الأسفل حتى يتم تقليب المزيج من الجهة الاخرى ويتم تحميرة جيدا
4- قومى بخروج الصينية من الفرن حتى يتم وضعها فى صحون التحضير وتقدم وبالف هنا
....
كاليماري مقلي من سلوي مرعي

المقادير
كيلو كاليماري
2 بيضة - كوب دقيق -نصف كوب ماء - ملح وفلفل - كمون
م ص ثوم - م ص بصل بودر - مرقة دجاج بودر فاين فودز
الطريقة
يغسل الكاليماري جدا وينقع في ملح وليمون وكمون ثم نضع في وعاء البيض والماء والدقيق والبهارات بس الدقيق واحدة واحدة وكيس المرقة ثم نضع الكاليماري في الدقيق اولا وبعدين في العجينة ونحمرة في زيت ساخن ويقدم مع السلطة والارز الابيض
......
كبدة بالدقة

المقادير
نصف كيلو كبدة بتلو - نصف رأس ثوم مهروس - 3 ملاعق كبيرة زيت - عصير ليمون - معلقة كبيرة بقدونس مفروم - ملح وفلفل و كمون - معلقه صلصة طماطم

الطريقة
تغسل الكبدة جيدا بالماء والخل وتشطف بالماء و تقطع شرائح رقيقة وندهن طاسه بالزيت و نشوح فيها الكبدة جيدا على نار عالية حتى تستوى ونرفعها من على النار ونقلب كل مقادير الدقة التى لدينا مع بعض الثوم والبقدونس و عصير الليمون والملح والفلفل والكمون وصلصة طماطم ونضعهم على الكبدة مباشرة بعد رفعها عن النار ونقلبهم جيدا حتى تختلط الدقة جيدا بالكبدة و نقدمها ساخنة
.......
ستيك الدجاج المشوى

المقادير:
4 صدور دجاج مخلية بدون جلد
4 فصوص ثوم، مفرومة
4 ملعقة كبيرة سكر بنى
1 ملعقة كبيرة زيت زيتون
ملح
فلفل
½ ملعقة صغيرة بابريكا
1 ملعقة صغيرة زعتر
الطريقة:
سخنى الفرن على درجة حرارة 230 درجة مئوية. بطنى صينية خبز بورق الفويل وإدهنيه بطبقة رقيقة من الزيت.
فى مقلاة صغيرة سخنى الزيت وإطهى الثوم حتى يصبح طرى.
إرفعى الطاسة من على النار وأضيفى السكر وقلبيه مع الثوم. أضيفى البابريكا والزعتر وقلبيهم أيضاً.
ضعى صدور الدجاج فى صينية الخبز وغطيهم بخليط الثوم والسكر والبهارات.
أضيفى الملح والفلفل حسب الرغبة.
إخبزى الدجاج بدون غطاء لمدة من 15 إلى 30 دقيقة أو حتى تخرج العصائر من الدجاج.
قدمى الدجاج ساخن بجانب الخضار المشوى والبطاطس المهروسة
.......

الثلاثاء، 10 نوفمبر 2015

طريقة عمل الطرب واقراص البيتزا بالصور

طريقة عمل الطرب

المقادير
نص كيلو لحمة مفرومة
منديل خروف
بصلتين مفرومين
٤فصوص توم
ملح وفلفل اسود وبهارات لحمة
كمون وبصل بودر وتوم بودر
قطعة لية او دهن لو متوفر
الطريقة
هنخلط اللحمة والبصل والتوم والبهارات كلها الى عندى
واخلطهم كويس جدا واصبعها
واقطع الطرب والف صوابع الكفتة فيه
وفي طريقتين للتسوية اما ارصه في صينيه وادخله الفرن على نار هاديه وكل شوية اقلبه لحد ما يستوى واضيفله فحمة مولعة
او على الشوايه سواء جريل او فحم وبالهنا
......
أقراص البيتزا

المقادير
3 كوب دقيق
ملعقة كبيرة خميرة ناعمة
ملعقة صغيرة باكينج باورد (الخميرة الكيميائية)
3 ملعقة كبيرة سكر
3 ملعقة كبيرة حليب مجفف
ملعقة صغيرة ملح
1/4 كوب زيت الذرة
كوب ماء دافىء
الحشو
ملعقة كبيرة زيت
1/2 كوب كاتشاب (صلصة الطماطم)
1/2 كوب جبن
حبة كبيرة طماطم مفرومة
2 ملعقة كبيرة كزبرة مفرومة
2 ملاعق كبيرة بقدونس مفروم
1/4 ملعقة صغيرة فلفل اسود
1/2 ملعقة صغيرة ملح
6 اصابع نقانق مفرومة ناعما
1 حبة بصل مفروم
1 كوب جبن موزرايلا مبروش

طريقة التحضير

1. العجينة:
في وعاء الخلاط ضعي الدقيق، الخميرة، البيكنج باودر، السكر، الحليب، الملح،الزيت
والماء، ثبتي مضرب العجين وشغلي 4-5 دقيقة إلى أن تحصلي على عجينة ناعمة.

2. شكلي العجينة على شكل كرة وضعيها في طبق واسع مدهون بالزيت.
إدهني سطح العجينة بقليل من الزيت.
3. غلفي العجينة بالنايلون، اتركيها في مكان دافئ لتختمر ويتضاعف حجمها.
4. على سطح مرشوش بالدقيق،افردي العجينة إلى سماكة 4/1 سم.
بواسطة قطاعة بسكويت مستديرة أو فنجان شاي قطعي العجينة إلى 20 دائرة متساوية.
5. رتبي دوائر العجينة متباعدة في صينية قصيرة الحافة،
دعيها 10 دقائق ليتضاعف حجمها ثانية.
6. الحشو:
في مقلاة واسعة سخني الزيت على نار متوسطة،
اضيفي البصل وقلبي إلى أن يلين قليلا فقط، ابعدي عن النار،
اضيفي النقانق الملح، الفلفل، البقدونس، الكزبرة، الطماطم الأوريجانو وجبن الكاسات،اتركيه جانبا.
7. سخني الفرن إلى درجة حرارة 180مْ.
8. امسحي قليل من الكاتشاب على سطح دوائر البيتزا، وزعي عليها الحشو ثم جبن الموزاريللا
9. اخبزي البيتزا 10 – 12 دقيقة إلى ان تصبح ذهبية اللون و يتحمر الجبن. قدميها مباشرة أو دافئة.

يمكن استبدال النقانق باللحم المفروم او الدجاج

البستا فلورا وفرخة محشية بالفريك ووكرات اللي م بالصلصة البيضاء ودبابيس الفراخ البروستيد وطماطم مشوية بالموتزاريلا وطاجن لحم الأورمة وطريقة عمل الجبنة اقريش فى البيت والدجاج البانيه المحشي بالجبنة والبازلاء

البستا فلورا

المقادير
500 جرام دقيق
250 جرام زبده
200 سكر بودر
3بيضات
معلقة صغيرة بيكنج بودر
رشة ملح
فانليا
2 ملعقة جوز هند اختياري بتديها طعم مميز
للحشو
مربي فراولة او كريز
الطريقة
نضرب الزبده والسكر ليصيروا كريمي وننزل عليهم بالبيض والفانليا ورشة الملح ونضرب ونقلب البكنج بودر وجوز الهند مع الدقيق ونقلبهم مع الخليط ونتركها نصف ساعة في الثلاجة ونفرد ثلاث اربعها في الصنية ونفرد عليها المربي والجزء المتبقي من العجينة نزودله ملعقتين دقيق ونعمله شرائط للوجه وندخلها الفرن علي درجة حرارة 180 لمده 25 دقيقة وحتي يتحمر الوجه وبالهناوبالهنا
....
فرخه محشيه بالفريك

المقادير
دجاجه نظيفه معسوله جيدا
كوب فريك منقوع في ماء دافي ربع ساعه
معلقه سمن
حزمه بقدنس
بصله مبشوره
بصله سليمه
التحضير
تقطع الكبده والقوانص وتخلط مع الفريك وباقي المقادير وتتبل بالملح والفلفل والبهارات وتحشي الفرخه وتخيط وتسلق مع البصله
والتوابل والمستكه
تنشل وتدهن بالسمن والكاتسب وتدخل الفرن للتحمير وبعد ذلك تزين بالبقدونس وبشره الجزر والريحان
....
كرات اللحم بالصلصة البيضاء

المقادير
1\2 كيلو لحم مفروم - بصلة صغيرة مفرومة ناعم - كوب كريمة لبانى - 3 ملعقة كبيرة بقسماط - بيضة - ملح - فلفل أسود - بهارات لحم - رشة جوزة الطيب - 2 ملعقة كبيرة دقيق - 2 كوب مرق - ملعقة كبيرة زيت - ملعقة كبيرة زبدة - 1\4 كوب بقدونس مفروم
الطريقة
سخنى الفرن على درجة حرارة 180 درجة و قلبى اللحم مع البصل ونصف كمية الكريمة و البيض والبقسماط والبهارات ويقلب جيدا باليد حتى تختلط كل المقادير وشكلى اللحم كرات صغيرة ويترك فى الثلاجة لمدة 30 دقيقة حتى يتماسك ويسخن الزيت فى طاسة وتوضع فيه كرات اللحم حتى تستوى وتاخذ لون بني وضعى كرات اللحم فى الفرن بعد أن يسخن وتطفىء النار حتى تظل دافئة لحين تجهيز الصلصة
وضعى ملعقة الزبدة فى طاسه على النار ثم يضاف الدقيق ويقلب حتى يتغير لونه ويضاف المرق ويقلب ويترك على نار متوسطة حتى يتقل قوامها وتضاف باقى كمية الكريمة ويقلب ويرفع من على النار وترص كرات اللحم فى طبق التقديم وتصب فوقها الصلصة وترش بالبقدونس وتقدم
......
دبابيس الفراخ البروستد

المقادير
كيلو دبابيس دجاج- قرفة-مستكة و فلفل و جوزة الطيب و ملح-بصلة-رشة ثوم بودرة
ماء للسلق-4بيضات
الطريقة
1-اسلقي الدبابيس في الماء مع التوابل السابقة 15 دقيقة لا اكثر ثم تصفى و تترك ان تبرد
2- ضعي فى طبق دقيق بالملح
3-فى طبق ضيفى البيض وملعقة بودرة توم
4- ضعي فى طبق اخر الكورن فليكس المطحون و البقسماط
5-نزلى الدبابيس في الدقيق ثم في البيض ثم في البقسماط و الكورن فليكس
6-ثم رصيها في صينية واتركيها ترتاح في الثلاجة ساعتين
7- اقليها في زيت و تاخد اللون الذهبي وتقدم.
....
طماطم مشوية بالموتزاريلا

من الاطباق الشهية جدااا على سفرتك لو عندك عزومة وسهلة ولذيذة وممكن تحويلها لطبق منفرد او وجبة كاملة .ممكن تتعمل ساندويتش بالتوست المحمص .وممكن تستعمل كحشوة للبيتزا بتكون اكتر من رائعة وطعم مميز.
**الطريقة والمكونات بسيطة .
طماطم جامدة حمرا تكون فريش اوي .
زيت زيتون .زعتر فريش او مجفف .ملح .فلفل اسود خشن .توم مهروس او مفروم لو مش بتحبي طعم التوم الفريش ممكن تستبدليه ببودرة التوم.
وطبعا حبنة موتساريللا شرايح او مبشور .
حنقطع الطماطم يااما انصاف ونقطع قطعة من القاعدة تحت عشان اعرف ارصها في صينية الفرن .او ممكن تقطع شرايح سميكة نوعا ما عشان تستحمل الفرن.
حتبل حبات او شرايح الطماطم بالملح والفلفل والتوم
وزيت الزيتون حنحط الجبنة عالوجه وححاول ادخل الجبنة جوه الطماطم شوية ورشة زعتر عالوش وعلى فرن سخن مشغلينه قبلها وياريت الصينية مبطنة بورق زبدة .
وحقيقي حتحبوا الوصفة دي بإذن الله
اتمنى تجربوها وبالهنا
......
طاجن لحم الاورمه

المقادير
كيلو لحم مكعبات اوشرائح سميكه
٢ بصله سليمه
حبه فلفل احمر
حبه فلفل اخضر
٢معلقه زيت زيتون
٢معلقه زبده
قشره برتقال
نصف ك عصير طماطم
٢ بصله مبشوره
٢فص ثوم ناعم
كوب ماء
رشه قرفه
رشه هيل
معلقه سكر
التحضير
شوحي اللحم في الزيت والزبده
انشلي اللحم وشوحي البصل والثوم وقشره البرتقال ثم ضعي اللحم وكل المقادير في برام وغطيه بورق الوميوم وادخليه الفرن ساعه ونصف وانزع الورق وقشره البرتقال وادخليه للتحمير ويصب في سرفيس
....
طريقة عمل الجبنة القريش في البيت

بصى يا ستى تجيبى حوالى 2 كيلو لبن وتغليهم وبعدين تحطى عليهم معلقة خل وتسبيهم مع التقليب وبعد ما تبرد تصفيهم فى شاشه وتسبها فى الشاشه لحد ما الميه تنزله خالص منها وتبرميها فى الشاشه تعمليها كده زى الاسطوانه وتلفيها فى الشاشه وبعدين ورق المونيوم وتحطيها فى الثلاجه ليلة كامله اااه لازم تملحى اللبن بعد ما تحطى الخل على حسب ما تحبى يعنى حواللى معلقه كبيره ملح وممكن تكترى شويه لو بتحبيها ملحه وبعد ما تطلعيها من الثلاجه تقطعيها زى الجبنه القريش اللى بتجبيها من بره
.....
الدجاج البانيه المحشي بالجبنة والبازلا :

المقادير /
تجهيز الدجاج :

7صدور دجاج منقوعين في ماء وخل وليمون ودقيق مدة 10 دقائق ويغسلوا جيدا ويضعو في مصفاة ويصفوا من الماء ثم يتبلو بالملح والفلفل الاسود وبسكين حاد ناخذ كل صدر بعرضه من الجنب الصغير ويشق بحيث لا يفصل ويدق خفيفا
تجهيزالحشوة :
نصف كيلو بازلا مسلوقة في ماء وملح ومصفاة ونضع عليها 100 جرام جبنه مازلاوا 1 ملعقة كسبرة خضراء مفرومة ناعما وقليل من الفلفل الاسود و50 جرام او ملعقة كبيرة من جبنة الفيتا او الجبنة البيضاء الحلوه تخلط الحشوة جيدا ومن لديه الرغبة في النعناع ممكن اضافة نعناع
لف الدجاج :
ناخذ كل حبة من صدر الدجاج المجهز مسبقا ونضع في طرفه ملعقة كبيرة من خلطة الحشوه ويلف لفه محكمة كما تلفين المحشي او سبرنج رول بحيث يكون لف محكم
نجهز اربعة حبة بيض مع 2 معلقة كبير ه من الكريمة وملعقة كبيرة من جبنة الباريمزان وقليل من الفلفل الاسود وقليل من الملح ونصف ملعقة كسبرة خضراء مفرومة
ناخذ كل حبة من الدجاج المحشي نضعه علي الدقيق ونحركة ثم نضعه في البيض المجهز ثم في البقسماط ثم تترك مدة نصف ساعة علي الاقل بالتلاجة ثم قبل التقديم تقلي بالزيت علي نار هادئة حتي تحمر ويصبح لونها ذهبي وتقطع كل حبة نصفين كما هو موضح بالصورة وتدخل الفرن علي نار هادئة مدة نصف ساعة ثم تقدم في طبق التقديم ومعها بازلا وجزر سوتيه اي مسلوق ماخوذ سوتيه بطاسه تيفال مع قليل من الزبدة والبهار الاسود والملح
والهنا والشفا

بالصور الدجاج الروستو بالخضروات وكرسبي ستريس واحلي كريم كراميل وطريقة جديدة لدجاج تكا وطريقة عمل الكريب وكذلك الطحينة وشاورما اسطندراني بعجينة مميزة وصوابع زينب

الدجاج الرستو بالخضروات :-

دجاجه رستو ناضجه
1/2ك خضار ناضج مسلوق
3ملاعق زيت
بصله متوسطه
1ملعقه بقدونس
4ملاعق مرقه
الطريقه :-
ضعي الزيت في طاسه ثم نضع فيها الخضار المسلوق ونشوحه يعني نقلبه
-احضري طبق من الفخار وضعي الدجاج وفوقها الخضار
-عند التقديم صبي قليل من المرق الساخن وادخليها الفرن حتي تنضج .. وجملي الوجه بالبقدونس
وبالهناااااا
........
كرسبى ستريس

المقادير
1\2 كيلو صدور فراخ مخلية بدون عظم أو جلد
مكونات التتبيلة
*************
2 فص توم مهروس
معلقة زعتر ناشف
معلقة سماق
نصف كوب ماء بصل
2 معلقة عصير ليمون
2 معلقة خل
معلقة بهارات – ملح – فلفل
1\2 كوب لبن رايب
الغطاء (الطبقة المقرمشة )
*******************
كوب دقيق عادى+ كوب دقيق ذرة+ كوب كورن فليكس مطحون+م توم بودر
م بصل بودر – ملح – فلفل_2 معلقة بابريكامعلقة بيكنج بودر +ماء
الطريقة
نضع الفراخ فى ماء وعليه خل شوية ثم نصفيها ونتركها حتى تصفى الماء منها .
نقطع الفراخ شرائح ولا رفيعة ولا طخينة .
في طبق نضع جميع مكونات التتبيله في طبق ثم نضيف الفراخ ونقلب ونتركها في الثلاجة قبل بيوم .
نضع مكونات الغطاء في طبق ثم نضع الفراخ واحده واحده حتى تنتهي من الكمية كلها واتركيهاساعه بالثلاجة .
فى زيت غزير تبدأى بتحمير الفراخ حتى يتغير لونها وتقدم مع بطاطس وكول سلو واو حتى مع سلطه طحينة
.........
طريقة جديدة دجاج تكا


هنتبل الفراخ ونتركها فى التتبيلة ليلة كاملة
التتبيله
1 بصله مبشورة ناعم
8 فصوص توم
معلقة جنزبيل بودرة -
ملح - فلفل اسمر - ربع معلقة سكر
معلقة ونصف كارى
معلقة ونصف كركم
معلقة زعتر
معلقتين صلصة
1 م كاتشب
1 م توم بودر+1 م بصل بودر
ليمونه
معلقة كبيرة خل
3 م زيت زيتون
علبه زبادى صغيرة
الطريقه
فرخة مغسولة كويس جدا طبعا ومقسومة نصين بالطول ومنزوع منها الجلد,ونشقها بالسكينة كذا شق ونتبلها بالمكونات السابقه بعد خلط كل المكونات جيدا مع بعضهاونغلفها ونتركها فى التلاجة لمدة ليله
وتانى يوم اشويها ع الفحم او اللى معندوش شوايه يشويها ع شبكه ف الفرن ولنا تحمر كويس نحط فيها فحمايه
أرز تكا المبهر
**********
المكونات
نص كيلو رز بسمتى مغسول ومنقوع ربع ساعة في الماية
-وهنحيب حلة ونحط فيها فصين توم مفرومين ناعم مع قرن فلفل احمر حامي مقطع صغير وتشوحهم في زيت بسيط لحد ما ريحتهم تطلع ننزل معلقة كركم ومعلقة كاري ومكعب مرقة و3 فصوص حبهان وورق لورا ونقلبهم كويس ونحط الرز ونقلبه معاهم وبعدين ننزل بمقدار الماية السخنة ونحط ملح وتسيبة يستوي
التومية
*******
معلقه مايونيز
3فص ثوم
4 معالق طعام زيت ذره
3 نقاط عصير ليمون
نص معلقه ملح
3 معالق طعام نشا (كورن فلاور)
ثلاث ارباع كوب ماء
الطريقه
يذاب النشا في الماء ويوضع على نار خفيفه ويغلي 3 دقايق فقط لحدل لما يتماسك شويه زي المهلبيه وهيصبح لونه شفاف ارفعيه من على النار واتركيه يبرد وبعدين نضع الثوم المهروس والملح والمايونيزفي الخلاط مع عصير الليمون والنشا المطبوخ ونخفقه واثناء الخفق نضيف الزيت على هيئة سرسوب لحد لما تحصلي على الثوميه ولونها بيتحول لابيض ناصع وقوامها كريمي نسيبها في الثلاجه شوية قبل التقديم علشان الطعم يظهر
........
لاحلي كريم كراميل

مقادير الكراميل نص كوب سكر
مقادير الكريم 3بيضات
كوب وربع لبن
نص كوب سكر
كيس فانيليا
معلقة صغيرة زيت
الطريقة نبدا بالسكر علي النار لحد مايسيح لعمل الكراميل ونصبه في القالب ونسيبه يبرد
لتحضير الكريمة نخلط البيض واللبن في الخلاط ونضيف السكر والفانيليا واخلط تاني ويصب علي الكراميل الي في القالب وندخله الفرن بس طبعا متنسيش تحطي القالب في حمام ماء دافي وتدخليه الفرن لحد ما يستوي ودخليه التلاجة قبل ما تاكليه بالهنا والشفا
......
شاورما الفراخ

نص كيلو صدور فراخ مقطعة
٢ بصلة شرايح
ثمرة طماطم مكعبات
فلفل اخضر او الوان
٣ معالق خل
ملح وفلفل
وقرنفل مطحون وزعتر
مش عايزة اكتفي بالملح والفلفل بس بيعملو طعم روعة
تبلي الفراخ بنص لمونة وفلفل اسود
شوحي البصل تشويحة بس انزلي بالفراخ وقلبي هيا بتنزل ميتها انزلي بالفلفل والملح والقرنفل والزعتر وتوم بودر وبصل بودر لو مش عايزة برضة عادي بعدها لما تقرب تشرب الميه وتستوي انزلي بالفلفل الاخضر والخل والطماطم وتغلي شوية وكده جاهزة للتقديم في فينواو عيش ابيض حسب الرغبة طبعا بنشوح في زيت عادي او زيت زيتون
.........
طريقة عمل الطحينة بالمنزل

كوب سمسم
كوب دقيق
كوب الاربع زيت
حمري السمسم واطحنيه كويس بمطحنة التوابل
وتعالي في الخلاط العادي خديه وانزلي عليه بالدقيق مع الخفق
ونزلي الزيت واحدة واحدة لحد ما توصلي للقوام المطلوب
وحطيه في برطمان محكم الغلق
.......
حواوشي بعجينة مميزة

مقادير العجينة :-
١/٢ كيلو دقيق .
١/٢ كوب زيت ذرة كريستال .
كيس خميرة فورية + ملعقة سكر + ربع فنجان مياه دافية .
كوب لبن دافي .
قليل من الملح و الفلفل الاسمر .

الطريقة :
توضع جميع المقادير علي بعضها و تعجن جيدا حتي تتكون عجينة لينة تصلح للعجن بمعني ان تكون غير يابسة أو شديدة الإلتصاق في ايدك ،،،، ثم تترك حتي تخمر ،،،، ثم يتم تكويرها بالحجم الي انتي عاوزاه ثم تترك حتي تتخمر تاني مرة ،،،،،ثم تأخذي كل كورة و تقومي بفردها حتي تكون رقيقة و توضع بداخلها اللحمة المفرومة المتبلة بطريقتك الخاصة بعد تركها في التتبيلة لمدة ساعتين ....
ثم توضع في صينة علي درجة حرارة فوق المتوسطة في فرن ٢٠٠ درجة و تترك تلت ساعة او حتي يصير لونها ذهبي .

ملحوظة أضيفي اللبن بالتدريج أثناء العجن و مش شرط تخلصي كوب اللبن كله .... كله علي حسب العجينة الي في إيدك
......

طريقة عمل الكريب

 المكونات

2 بيض
١ كوب دقيق
١ و ربع كوب لبن
2 ملعقة كبيرة زيت
رشة ملح
رشة سكر

طريقة عمل طريقة عمل الكريب

يخفق البيض جيدا ثم يضاف له الدقق و يخفقون
يضاف اللبن و الزيت و السكر و الملح و يخفقون معا
يوضع في الثلاجة لمدة ساعة
تقلب العجينة قليلا ثم نبدأ بالقلي في مقلاة متوسطة مدهونة زيت علي نار متوسطة
يوضع حوالي ربع كوب في المرة او ملء مغرفة متوسطة و توزع في جوانب المقلاة
تترك حوالي دقيقة حتي يجف السطح تماما قبل قلبها
تقلب و تترك دقيقة ثم ترفع من علي النار
يحشي الكريب بالمكونات المفضلة و يقدم ساخنا او باردا
.........

.طريقه عمل صوابع زينب

 &&مقادير ومكونات الوصفه&&

3 ملعقه يانسون
2 ملعقه سكر
2 كوب دقيق
2 كوب سميد
1 ملعقه كبيرة خميرة
رشه ملح
1 كوب لبن
نصف كوب زيت
(الشربات)
1 كوب ماء
2 كوب سكر
2 ملعقه ماء زهر
2 ملعقه عصير ليمون

&&طؤيقه تحضير الوصفه&&

1-فى اناء على النار نضع الماء والسكر ونقلبهم مع بض ولمه يغلى نضع عصير الليمون ولمه يكون شربات ثقيل نطفى عليه النار ونضع ماء الزهر ونسيبها تبرد
2-فى بوله نضع اليانسون والسكر والدقيق والسميد والخميرة والملح ونضيف عليهم الزيت ونقلبهم مع بعض ولمه تتشرب نضع اللبن الدافئ ونقلبها لحد ما تكون عجينه متماسكه طريه ونسيبها ترتاح فى مكان دافئ لمدة 10 دقائق
3- وناخد قطعه من العجينه ونشكلها كور وعلى ظهر مصفى ونضعط عليها لعمل شكل ونلمها على شكل صوابع
4- وفى زيت سخن عميق نقليها ونسيبها لحد ما تاخد لون ذهبى
5- ونخرجها من الزيت على شربات بارد
6- ويقدم وبالف هنا وشفا
........