الاثنين، 18 يونيو 2012

كبيبه الشامى شامى صور جديدة ومختلفة




  انا ليه طريقتى فيها و هى ليها اكتر من طريقه طبعا و دى احد الطرق


نبدأ بالمقادير جاهزين
ربع كيلو لحم مفروم خشن
ربع كيلو برغل
2 ملعقه ط زيت
2ملعقه ط شطه
رشه ملح

الحشو
ربع كيلو لحم مفروم
1 بصله متوسطه مقطعه صغير
1 م توم مفروم
5 ملاعق ط بقدونس
2 ملعقه ط عين جمل مفروم(جوز)

1 ملعقه كبيرة كبيبه صينى مطحون صابح (فلفل حلو)

1 ملعقه كبيرة كمون
1ملعقه كبيرة فلفل اسود
2 ملعقه زعتر ناشف ويتم فركه على اللحم على النار
ملح
بهارات

الطريقه
نغلى البرغل على النار حتى ينفش و نصفيه و نعصره من الماء

ونقلب عليه اللحم المفروم و نخلطهم ببعض جيدا


نضيف الزيت المقلب فيه الشطه و يوضع على اللحم بالبرغل

نحضر المطحنه (الكبه) ونضع جزء جزء حتى ينعم و نضع غيره حتى تنتهى الكميه
وتصبح جاهزه للتشكيل

الحشوه
نضع زيت فى طاسه غويطه و نشوح البصل

و نضيف الثوم و عين الجمل ونقلب و نضيف البهارات و الكمون و الفلفل و الكبيبه صينى ونقلب

و نضيف اللحم حتى تستوى أي تنضج و نضيف الملح و البقدونس و نطفى عليها

نبدا فى تشكيل الكبيبه نكور كور متوسطه الخليط الأول بهذا الشكل

ونبدا نجوفه بالأصابع حتى يصبح رقيق و به مكان للحشوه

ونضع الحشوه و نقفل الكبيبه من الراس


ونضعه
و ندحرجها فى الدقيق

و نبدأ القلى على نار عاليه و فى زيت غزير

و أهم شئ تكون حله القلى غويطه ومقعرة حتي نستطيع القلي وتستوي وتنضج من الداخل

وبألف هنا على قلوبكم

هناك 3 تعليقات: