المقادير :
حلبة مطحونة
حلبة مطحونة
واحد ونصف كوب كوب ناقص شويه دقيق
ثمن كيلو سمسم
ربع كيلو او اكثر سوداني
كوب زيت
ثمن كيلو سمسم
ربع كيلو او اكثر سوداني
كوب زيت
2 كيلو عسل اسود
الطريقة :
اقدحي الزيت على النار وحمري فيه الدقيق لغاية لما يصفر وبعدين تضيفي عليه السمسم الاول حتى يتغير لونه وبعدين تضيفي السوداني يحمر قليلا
ثم تضيفي العسل وتتركيه يغلي دقيقتين على نار هاديه مع التقليب
وتبدئي ترشي الحلبه رشات خفيفه مع التقليب باستمرار لحد لم تختفي وهكذا لحد لما يخلص مقدار الحلبه وتقلبي على نار هاديه لمدة عشر دقايق وهيكون قوامها تقيل شويه
ممكن تضيفي في الاخر عصرة ليمون علشان تمنعي التسكير
ثم تضيفي العسل وتتركيه يغلي دقيقتين على نار هاديه مع التقليب
وتبدئي ترشي الحلبه رشات خفيفه مع التقليب باستمرار لحد لم تختفي وهكذا لحد لما يخلص مقدار الحلبه وتقلبي على نار هاديه لمدة عشر دقايق وهيكون قوامها تقيل شويه
ممكن تضيفي في الاخر عصرة ليمون علشان تمنعي التسكير
عبيها مباشرة في برطمانات نظيفه وجافه وحاولي وزعي السوداني والسمسم على البرطمانات لانهم هيكونوا على الوش
ممممممممممممممممممم
ردحذفهممممممممممممممم يمممممممممممممممممممم
ردحذفبالهنا
ردحذفبالعافية
ردحذف