الرقاق من اهم اكلات عيد الاضحي
انا حقولكم على اسهل طريقةوبالنسبة لنوعية الرقاق الناشف او الطرى هو هو مفيش اى فرق فى طريقة التسوية الرقاق المتوفر عندكم اعملوة
اولا الحشوة لحمة مفرومة متعصجة
اللى يحب حشوات مختلفة مفيش اى مشكلة دة بيرجع لرغبت اسرتك
ثانية حتجيبى من 6 الى 8 رقاقات حسب رغبتك فى سمك الصنية
شوربة دسمة شوية ونظبطى ملحها وانا بحب احط مكعب مرقة كمان
وبحط ملعقة سمنة كبيرة دى بدل
دهن كل راق من الرقاق
وطبعا الشوربة دافية
حتبلى الرقاق واحدة واحدة وتحطى فى صنية مدهونة كويس جدا
لحد ما تخلصى نصف الكمية
تحطى الحشوة وتكملى باقى الرقاق
على الوش تحط ملعقة سمنة توزعيها على الوش كلة
تقطعى الصنية بالطريقة اللى تعجبك
تدخل الفرن لمدة 15 دقيقة وتطلعيها
تكونى مجهزة كوب حليب مع بيضة وملح وفلفل
تسقى الرقاق بيها
وتدخل الفرن تانى تكمل سوى
البيض واللبن بيخلى الصنية طرية من جوة ومقرمشة من برة
.....
صنية جلاش بالكريمةاو المهلبية
***********
جلاش بالكريمة
********************
1/2 كيلو عجينة جلاش
1/2 كيلو حليب
1/2 كوب سمنه سايحة
1/4 كوب نشا
1/2 كوب ماء
شربات “قطر
فستق
المهلبية او الكريمة زي ماتسموها
نضع الحليب على النار حتى الغليان، ندوب النشا فى نصف كوب ماء ونضع النشا على الحليب مع التقليب المستمر بدون سكر حتى يعطينا قوام المهلبية
للطبخ مكان واحد
ندهن صينية بالسمنة ونضع نصف عجينة الجلاش
ضعي الكريم ونغطيها بباقى الجلاش مع مراعات دهن الجلاش بالسمنة باستخدام فرشاة
ضعيه فى الفرن على درجة حرارة 180 الى ان ياخذ اللون الذهبى
يخرج من الفرن ضيفي له الشربات ويترك ليبرد
وضعيه فى الثلاجه لمدة ساعة قبل التقديم وزينيه بالفستق الحلبى
القطر الشربات
2 كوب سكر + كوب ماء + نص ليمونه + فانيليا
.....
مين بيحب البورجر
انا خلاص بطلت اشترية وبعملة وبدون مبالغة احلى من برجر حلوانى
الطريقة دى ممكن انتى تجربى فى نصف المقدار
ك لحمة مفرومة ملبسة شوية
ربع ك فول صويا مجروش من العطار او موجود عبوات الفيروز ب6 تقريبا تنقعيها 10 دقائق وتصفيها كويس جدا جدا من المية وبيبقى زى السفنج
2 ملعقة فول صويا بودة ودى علشان بتدى ريحة البورجر الجاهز
2 بصلة متوسطة
واحد حبة فلفل اخضر
2 ملعقة نشا
ملعقة صغيرة توم بودرة او 3 فصوص توم
ملعقة قرفة
ملعقة فلفل اسود
نصف ملعقة حبهان
ملعقة بابريكا
ملعقة زعتر
ربع ملعقة جنزبيل بودرة
شوية من جوزة الطيب لوعندك
طبعا كل دى بملعقة الشاى
ولو تحبى كارى كمان انا بحطة
2 ملعقة اكل ملح
كل دة يتفرم مع بعضة بالمفرمة وتترك فى التلاجة نصف ساعة
وتطلع تقطعيها زى بتاعت المحلات وتعملى فواصل بنها بالنيلون او ورق الزبدة
وتتشال فى الفريزر وتطلع على الجريل او طاسة تيفال وتتحمر عى الوجهين
فى قليل من السمن او الزيت
بالف هنا وشفا
....
طريقة عمل رقاق بحشو البيتز
مقدمه من الشيف نجلاء الشرشابي
المقادير :
1/2 كيلو رقاق طرى.
1/2 كيلو لحم مفروم معصج.
سمن أو زيت.
فلفل ألوان مقطع شرائح رفيعه.
زيتون أسود مخلى ومقطع شرائح.
جبنة موتزاريلا.
جبنة شيدر مبشورة.
ملح وفلفل.
الطريقة :
نفرد واحدة من الرقاق الطرى ونضع بها مقدار من اللحمه المفرومة ونضع عليها قطع من الفلفل الألوان والزيتون الأسود (يمكن تذبيل الفلفل الألوان قليلا فى طاسه على النار قبل إضافته على اللحم).
نضيف أيضا رشة من الجبنة الموتزاريلا والجبنة الشيدر ونغلق الرقاق ونطبقه على شكل منديل مربع.
فى طاسه على النار مع قليل من السمن أو الزيت نضع وحدات الرقاق على الوجه المفتوح أولا مكان التطبيق حتى يحمر ويستوى.
يقلب على الوجه الآخر ونتركه مره أخرى حتى يحمر.. يرفع من الطاسه ويوضع فى طبق التقديم .. ويقدم
.....
القرص بالعجوة او المنبن او القراقيش كلها نفس العجينة
المقاديركيلو دقيق كوب ونصف سمنة على زيت او سمنة بس حسب رغبتكم
سمسم 3 ملاعقخميرة ملعقة كبيرة
ملعقة سكر صغيرةملعقة ملح صغيرةملعقة شمر مطحون كبيرة
انا بحب احط ملعقة صغيرة محلب مطحون ودة من عند العطار
لبن للعجن او مية زى ما تحبى
كل المقادير الجافة على بعضها وبسخن المن شوية يعنى اسيحها واعجن بيها
وابس العجينة كويس جدا
بابداء احط اللبن شوية بشوية واعجن لحد ما العجينة تظبط فى ايدى
بس انا ضفت كمان قشطة حطيت قشطة اللبن الحليب اللى عندى
وهى كانت كوب ونقصت من السمنة يعنى ضفت كوب سمنة وكوب قشطة
بصراحة الريحة والطعم ممتاز
وسبتها تخمر ساعة تقريبا
وقطعتها وحشتها بالعجوة
والعجوة طبعا عجنتها بملعقة سمنة وملعقة سمسم وشوية قرفة
وبعد التقطيع سبتها ترتاح شوية ودخلتها الفرن
يارب تعجبكم
انا حقولكم على اسهل طريقةوبالنسبة لنوعية الرقاق الناشف او الطرى هو هو مفيش اى فرق فى طريقة التسوية الرقاق المتوفر عندكم اعملوة
اولا الحشوة لحمة مفرومة متعصجة
اللى يحب حشوات مختلفة مفيش اى مشكلة دة بيرجع لرغبت اسرتك
ثانية حتجيبى من 6 الى 8 رقاقات حسب رغبتك فى سمك الصنية
شوربة دسمة شوية ونظبطى ملحها وانا بحب احط مكعب مرقة كمان
وبحط ملعقة سمنة كبيرة دى بدل
دهن كل راق من الرقاق
وطبعا الشوربة دافية
حتبلى الرقاق واحدة واحدة وتحطى فى صنية مدهونة كويس جدا
لحد ما تخلصى نصف الكمية
تحطى الحشوة وتكملى باقى الرقاق
على الوش تحط ملعقة سمنة توزعيها على الوش كلة
تقطعى الصنية بالطريقة اللى تعجبك
تدخل الفرن لمدة 15 دقيقة وتطلعيها
تكونى مجهزة كوب حليب مع بيضة وملح وفلفل
تسقى الرقاق بيها
وتدخل الفرن تانى تكمل سوى
البيض واللبن بيخلى الصنية طرية من جوة ومقرمشة من برة
.....
صنية جلاش بالكريمةاو المهلبية
***********
جلاش بالكريمة
********************
1/2 كيلو عجينة جلاش
1/2 كيلو حليب
1/2 كوب سمنه سايحة
1/4 كوب نشا
1/2 كوب ماء
شربات “قطر
فستق
المهلبية او الكريمة زي ماتسموها
نضع الحليب على النار حتى الغليان، ندوب النشا فى نصف كوب ماء ونضع النشا على الحليب مع التقليب المستمر بدون سكر حتى يعطينا قوام المهلبية
للطبخ مكان واحد
ندهن صينية بالسمنة ونضع نصف عجينة الجلاش
ضعي الكريم ونغطيها بباقى الجلاش مع مراعات دهن الجلاش بالسمنة باستخدام فرشاة
ضعيه فى الفرن على درجة حرارة 180 الى ان ياخذ اللون الذهبى
يخرج من الفرن ضيفي له الشربات ويترك ليبرد
وضعيه فى الثلاجه لمدة ساعة قبل التقديم وزينيه بالفستق الحلبى
القطر الشربات
2 كوب سكر + كوب ماء + نص ليمونه + فانيليا
.....
مين بيحب البورجر
انا خلاص بطلت اشترية وبعملة وبدون مبالغة احلى من برجر حلوانى
الطريقة دى ممكن انتى تجربى فى نصف المقدار
ك لحمة مفرومة ملبسة شوية
ربع ك فول صويا مجروش من العطار او موجود عبوات الفيروز ب6 تقريبا تنقعيها 10 دقائق وتصفيها كويس جدا جدا من المية وبيبقى زى السفنج
2 ملعقة فول صويا بودة ودى علشان بتدى ريحة البورجر الجاهز
2 بصلة متوسطة
واحد حبة فلفل اخضر
2 ملعقة نشا
ملعقة صغيرة توم بودرة او 3 فصوص توم
ملعقة قرفة
ملعقة فلفل اسود
نصف ملعقة حبهان
ملعقة بابريكا
ملعقة زعتر
ربع ملعقة جنزبيل بودرة
شوية من جوزة الطيب لوعندك
طبعا كل دى بملعقة الشاى
ولو تحبى كارى كمان انا بحطة
2 ملعقة اكل ملح
كل دة يتفرم مع بعضة بالمفرمة وتترك فى التلاجة نصف ساعة
وتطلع تقطعيها زى بتاعت المحلات وتعملى فواصل بنها بالنيلون او ورق الزبدة
وتتشال فى الفريزر وتطلع على الجريل او طاسة تيفال وتتحمر عى الوجهين
فى قليل من السمن او الزيت
بالف هنا وشفا
....
طريقة عمل رقاق بحشو البيتز
مقدمه من الشيف نجلاء الشرشابي
المقادير :
1/2 كيلو رقاق طرى.
1/2 كيلو لحم مفروم معصج.
سمن أو زيت.
فلفل ألوان مقطع شرائح رفيعه.
زيتون أسود مخلى ومقطع شرائح.
جبنة موتزاريلا.
جبنة شيدر مبشورة.
ملح وفلفل.
الطريقة :
نفرد واحدة من الرقاق الطرى ونضع بها مقدار من اللحمه المفرومة ونضع عليها قطع من الفلفل الألوان والزيتون الأسود (يمكن تذبيل الفلفل الألوان قليلا فى طاسه على النار قبل إضافته على اللحم).
نضيف أيضا رشة من الجبنة الموتزاريلا والجبنة الشيدر ونغلق الرقاق ونطبقه على شكل منديل مربع.
فى طاسه على النار مع قليل من السمن أو الزيت نضع وحدات الرقاق على الوجه المفتوح أولا مكان التطبيق حتى يحمر ويستوى.
يقلب على الوجه الآخر ونتركه مره أخرى حتى يحمر.. يرفع من الطاسه ويوضع فى طبق التقديم .. ويقدم
.....
القرص بالعجوة او المنبن او القراقيش كلها نفس العجينة
المقاديركيلو دقيق كوب ونصف سمنة على زيت او سمنة بس حسب رغبتكم
سمسم 3 ملاعقخميرة ملعقة كبيرة
ملعقة سكر صغيرةملعقة ملح صغيرةملعقة شمر مطحون كبيرة
انا بحب احط ملعقة صغيرة محلب مطحون ودة من عند العطار
لبن للعجن او مية زى ما تحبى
كل المقادير الجافة على بعضها وبسخن المن شوية يعنى اسيحها واعجن بيها
وابس العجينة كويس جدا
بابداء احط اللبن شوية بشوية واعجن لحد ما العجينة تظبط فى ايدى
بس انا ضفت كمان قشطة حطيت قشطة اللبن الحليب اللى عندى
وهى كانت كوب ونقصت من السمنة يعنى ضفت كوب سمنة وكوب قشطة
بصراحة الريحة والطعم ممتاز
وسبتها تخمر ساعة تقريبا
وقطعتها وحشتها بالعجوة
والعجوة طبعا عجنتها بملعقة سمنة وملعقة سمسم وشوية قرفة
وبعد التقطيع سبتها ترتاح شوية ودخلتها الفرن
يارب تعجبكم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق