الأربعاء، 24 أبريل 2013

صينية بطاطس بالباذنجان والبشميل وطواجن مختلفة بالصورخطوة خطوة والمكرونة باللحمة المفرومة وصواني بطاطس مختلفة

صينية بطاطس بالباذنجان والباشميل 
 المقادير
حبتين باذنجان مقطعة شرائح مقليه
4 حبات بطاطس مقطعة شرائح مقليه
صدور دجــــاج مسلوقه
بصلتان مقطعة شرائح
4 فصوص ثوم مفروم
حبتان مقطع مكعبات
علبه صغيره ذره
حبة فلفل رومي بارد مقطعة قطع مكعبات
ملح حسب الرغبة
توابل
البشاميل

الطريقه
توضع شرائح البطاطس المقليه في الصينيه البايركس
صينية بطاطس بالباذنجان باشميل

ثم نقوم بعمل الخلطه اولا يحمى الزيت ويقلى البصل ويوضع عليه الدجاج المسلوق والمقطع والجزر يقلب على نار هادئه ويضاف الملح والفلفل والذره وشويه بهار الدجاج ..

ويقلب على نار هادئه ويضاف الملح والفلفل وشويه بهار الدجاج ..ثم يوضع نصف الكميه على البطاطس كما في الصورة



صينية بطاطس بالباذنجان باشميل


ثم نضع قليل من البشاميل عليها


صينية بطاطس بالباذنجان باشميل


ونرش عليها جبنة موتزاريلا


صينية بطاطس بالباذنجان باشميل

ثم نضع شرائح الباذنجان المقليه على طبقه البشاميل



صينية بطاطس بالباذنجان باشميل

ثم نضع باقي خليط الدجاج على الباذنجان


صينية بطاطس بالباذنجان باشميل

ثم نصب باقي البشاميل على الخليط


صينية بطاطس بالباذنجان باشميل

نرش على الوجه جبنة موتزاريلا



صينية بطاطس بالباذنجان باشميل

وتدخل للفرن حتى يحمر الوجه

صينية بطاطس بالباذنجان باشميل

وهذه شكلها النهائي


صينية بطاطس بالباذنجان باشميل

تترك لتبرد قليلا ثم تقطع وتقدم
-----------------------------------------------
الى خبيرات الطبيخ
بالله عليكم الي يعرف طريقة عمل طاجن المكرونة بتاع محل سيد حنفي يقولي ازاي لحسن جوزي عمال يذلني ويقولي يا فاشلة عمرك ما هتعرفي تجيبي طعمه ويضحك عليا نيهاهاهاهاهاباضحكباضحك


انقذوني حزينةحزينةحزينةانا باغليانا باغليانا باغلي 


بصى ياقمر اولا اهم حاجه يكون عندك طاجن لان الطعم مختلف لو مفيش مش مشكله ممكن صينيه عاديه المهم انتى تسلقى مكرونه الفرن اللى هى القلم وبعدين تعصجى لحمه عادى جدا والاهم بقى هى التسبيكه هاتى طماطم واضربيها فى الخلاط مع بصل تةم فلفل كتير لانه الطاجن بتاع سيد حنفى يتميز بانه حراق واضربى كويس وبعدين حطى بصتين وسط على النار وحمريهم نص تحميره مع فصين توم ومكعبين مرق وانزلى عليهم بالطماطم اللى انتى ضربتيها وسيبيها لحد ماتتسبك وطبعا ظبطى الملح والفلفل الاسود وبعدين هاتى الطاجن وحطى راق صلصله كتير فى القعر وبعدين المكرونه وبعدين معلقتين تلاته صلصله تانى واللحمه المفرومه المتعصجه وبعدين معلقتين صلصه تانى وبعدين باقى المكرونه وباقى الصلصه ورشه زيت على الوش عشان تلمعه وعلى الفرن عدل وجربى وان شاء الله هتدعيلى على فكره انا مميزه بيه جدا واتحداكى لو اكله تانى من عند سيد حنفى وان شاء الله يطلع معاكى تحفه والف هنا ياقمر بس امانه لو عجبك ابعتيلى وطمنينى
------------------------------------------------------------------

طريقه عمل طواجن مكرونه باللحمه المفرومه من مطبخى الخاص وانتوا عارفين طبعا ان المكرونه بكل انواعها من الاكلات المغذيه والمحبوبه واليكم طريقه عمل طاجن المكرونه باللحمه المفرومه بخطوات سهله وبسيطه وغير مكلفه يارب تنال اعجابكم



المكونات
كيس مكرونه ( مكرونه قلم ) كيس او اثنان حسب عدد افراد اسرتك
صلصه طماطم
1/4 كيلو لحمه مفرومه
4 حبات بصل
توابل
ملح


طريقه التحضير:-
طبعا اول حاجه رحت جبت البصل وقطعته بالسكين وحطيته على النار لغايه ما لونه بقى ذهبى وبعد ذلك حطيت عليه اللحمه المفرومه والتوابل وقلبت فيهم لغايه لمل استوت وركنتها شويه وبعدين رحت جايبه حله وسلقت المكرونه وصفيتها بالمصفاه وبعد ذلك رحت جيبت الطواجن الفخار وحطيت فيها طبقه مكرونه وعليها طبقه لحمه مفرومه وبعدين طبقه مكرونه وعليها طبقه لحمه مفرومه ودخلت الطواجن الفرن عند درجه حراره 120 لمده ربع ساعه

بالهنا والشفا

--------------------------------------------------

طاجن مكرونة باللحمة المفرومة بالصور خطوة خطوة
نص كيلو مكرونه اقلام

4 او 5 حبات طماطم ونفرهم مع وحده فلفل اخضر

توابل (ملح فلفل كمون بابريكا شطه)

المفروض بيضاف ليها لحمه مفرومه لكن انا مش بحب اللحوم

استغنيت عنها انتى وراحتك تستخدميها او لا

دى الطماطم قبل ما تتسبك
طاجن المكرونه من مطبخى بالصور


ودى المكرونه وهى بتتسلق

هنسلقها الميه فيها ملح وزيت ومكعب ماجى

طاجن المكرونه من مطبخى بالصور


ودى المكرونه بعد السلق والصلصه بعد ما تتسبك
طاجن المكرونه من مطبخى بالصور



طاجن المكرونه من مطبخى بالصور


ودلوقتى نجيب طاجن وندهنه صلصله

طاجن المكرونه من مطبخى بالصور


ودى المكرونه نضيف عليها الصلصه ونقلبها كويس

طاجن المكرونه من مطبخى بالصور

وبعدين نقلب المكرونه فى الطاجن طبعا لو هتستخدمى لحمه مفرومه بتحطيها بالنص

طاجن المكرونه من مطبخى بالصور

ونرش باقى الصلصه على وش الطاجن

طاجن المكرونه من مطبخى بالصور

انا بحب الجبنه رشيت بسيط اوى على وشها جبنه مودزريلا ممكن الاستغناء عنها

طاجن المكرونه من مطبخى بالصور

ودى بعد ما طلعت من الفرن

طاجن المكرونه من مطبخى بالصور


ودى طبق غرفته ليا وادينى قعده باكل فيه

طاجن المكرونه من مطبخى بالصور



شجعونى بقى انا مبدخلش المطبخ غير كل سنه مرة

عاوزة تشجيع
---------------------------------------------
صينية بطاطس باللحم المفروم


المقادير:
بطاطس مقطعة


الخضروات(ساق كرفس، جزرة و بصلة).. و تقطع مكعبات صغيرة


ملعقة دقيق
3 ملاعق زبده أو زيت
ملعقة زعتر
كوب صوص اللحم
لحم مفروم

الطريقة:
توضع مكعبات البطاطس فى ماء مع الملح و الكمون أو أى توابل من اختيارك و تغلى حتى النضج.. و اركيها جانبا



سخنى الزبدة على النار


أضيفى الجزر و البصل و الكرفس و حمريهم


صينية بطاطس باللحم المفروم , عمل صينية بطاطس باللحم المفروم 15493hayah.jpg

النار و اتركيهم عليها حتى يحمروا..

ثم

أضيفى اللحم المفروم

استمرى فى التقليب


عندما يأخذ اللحم اللون البنى.. ميلى الحلة و تخلصى من الزبدة الزائدة



أضيفى ملعقة الدقيق مع التقليب


أضيفى صوص اللحم و الزعتر و ملح و فلفل أسود و اتركيها على النار حتى تنضج تماما


صينية بطاطس باللحم المفروم , عمل صينية بطاطس باللحم المفروم 15494hayah.jpg


أثناء نضج اللحم اهرسى البطاطس المسلوقة

احضرى صينية و ضعى اللحم و الخضروات فى قاعها


صينية بطاطس باللحم المفروم , عمل صينية بطاطس باللحم المفروم 15495hayah.jpg

ثم البطاطس المهروسة


قطعى قطعة زبدة قطع صغيييرة و أنثريها على الوجه مع الفلفل الأحمر(و يمكنك وضع شيدر مبشور أو موتزاريللا


ادخليها الفرن و اتركيها حتى يحمر الوجه

الشكل النهائي للصينية

صينية بطاطس باللحم المفروم , عمل صينية بطاطس باللحم المفروم 15496hayah.jpg



 ----------------------------------------------------


طاجن مكرونه باللحم المفروم
*******************
المقادير
-------- 500 جرام مكرونه من صنف جيد ( شريط او اسباجيتي او قلم )
250 جرام لحم مفروم
100 جرام بصل
زبده + دقيق + لبن+ بيض + جبن رومي مبشور
التوابل: ملح + فلفل ابيض+ بهار لحم + زعتر
طريقه التحضير
--------------- نسلق المكرونه بوضع قليل من الملح معها ونصفيها ونضعها جانبا
نسوي اللحم مع التوابل والبصل بعد ان نفرمه ونضعه جانبا
نسوي البشاميل نضع طاسه علي النار وبها الزبده ونضيف الدقيق مقدار معلقتين
ونضيف اللبن ونسويه حتي يصير سميك ونتبله ايضا مع الاعتبار التتبيلات السابقه
طريقه التسويه
--------------- نحضر صنيه بيركس وندهنا اولا بقليل من البشاميل ونقلب المكرونه بقليل من البشاميل ونقلب المكرونه مع اللحم المعصج تقليب جيد ونضع المكرونه بالصنيه ونصب باقي البشاميل من اعلي ونرب عدد بيضتين وندهن اعلي الصنيه بفرشه المطبخ بالبيض المربوب ونرش الجبن المبشور اعلي الصنيه وندخلها الفرن ونكمل السوي حتي اللون الزهبي

طريقه التقديم
-------------- نخرجها من الفرن وتقدم علي السفره مع باقي الاكل ولاننسي طبق السلاطه الخضراء

الف هنا وشفا

هناك تعليقان (2):

  1. لاحياء الاكلات المصرية الشعبية واضافة نكهات مميزة تعلمي طريقة صينية البطاطس من موقع باتيه وانتريه
    www.pntre.com/how-amel-potatoes-chinese

    ردحذف
  2. حضرى لاطفالك الان ايس كريم مع مطبخ باتيه وانتريه تعلمى طريقة عمل الايس كريم فى المنزل بخطوات سهلة كما يمكنك تحضير الكميات كما تريدين للمزيد من المعلومات

    ردحذف