الاثنين، 1 أبريل 2013

طريقة عمل الملبن بالمكسرات والسحلب بالارز المصري والفوندان او الفنضام بالصور


طريقة عمل الملبن بالمكسرات




1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد أو ماء زهر

الطريقة

نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف النشا المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2 ساعة الشيف قال موضوع التقليب دا مهم
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء الورد و لو عايزينوا ملبن ملون ممكن نضيف اي لون
المهم نعرف ان الملبن استوي لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا
و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر كتير و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة بالسكر البودرة و لو عايزين تضيف مكسرات ممكن نضيفها اثناء الصب






1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
50 جم جلاتين بودر (ملعقة كبير) نذوب في ماء دافي علي النار
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد
لون أحمر مع روح الفراولة لعمل لون أحمر
لو اصفر مع روح الاناناس لعمل لون صفر



الطريقة



نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف الجلاتين المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك لازم خليط الجلوكوز و السكر يكون بيغلي عند أضافة الجلاتين
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و روح الفرولة و لون الاحمر



و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر كتير أو سكر سنترفيش و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة بالسكر سنترفيش
.
الدومية الحمراء بالبندق

/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء
50جم جلاتين بودر مذوب في ماء دافي علي النار
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد أو ماء زهر
لون أحمر
الطريقة

نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف النشا المذوبة مع الماءثم الجلاتين علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2 ساعة الشيف قال موضوع التقليب دا مهم
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء الورد و لون الأحمر
المهم نعرف ان الدومية استويت لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا
و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف تضيف مكسرات (بندق أو سوداني أو فسدق) اثناء الصب
نتركها تبر د و تقطع

هوا بيكون عامل ذي الملبن بس لونة أحمر و مش مرشوش سكر

----------------------------------------------------
من شهر تقريبا وانا ادور مقادير صحيحه لعجينه الفوندان وبعد جهد لقيت مقادير حلوه ومافيها حوسه


والمقادير كانت:
1)مارشميلو 150 غ ((استخدمت 3اكياس وكانت العجينه كثيره))


2)سكر مطحون ((ماله مقدار محدد بس لحد ماتمسك العجينه معك))


3)ماء((بعد ماله مقدار))بس تقريبا 3 ملاعق


4)زيت ملعقتين تقريبا


الطريقه :
اولا:-يذوب المارشميلو في حمام مائي و(ممكن مايكرويف)


ثانيا:-يضاف اليه الماء والزيت الى ان يذوب مع التحريك طبعا

ثالثا:- ونجهز صينيه تبطن بسكر مطحون


رابعا:-ثم يوضع فيها العجينه السائله وتعجن مع السكر ويضاف السكر مرره اخرى

وهكذا الى ان تصبح عجينه سهله التشكيل


خامسا:-يؤخذ من العجينه اقسام وتلون بالوان الطعام انا استخدمت وردي واصفر وتركت القسم الاكبر للابيض..ثم يغلف كل قسم بتغليف نايلون ويوضع بالبراد الى الحاجه اليه

...............والحين نجي لتجميل الكيكه ((هذي احلى خطوه))


سادسا:-صلحت كيكه بالفانيليا وثم قسمتها الى قسمين ودهنتها من الوسط بالدريم ويب وركبت القسمين على بعض


سابعا:-دهنت الكيكه من براا بالمربى وخففته بالمويه ثم دهنتها


ثامننا:-فردت الفوندان الابيض ولبست به الكيكه وواسيتها جيدا


تاسعا:-مرحله التجميل ققصصت شرائط من الفوندان الاصفر ووضعته على الكيكه وصلحت فيونكه بالشرائط ووضعت عليها نقط باللون الوردي ثم توضع بالبراد وهذا شكلها النهائي  
عاشرا :-انتهت الكيكه واتمنى انها نالت على اعجابكم ورضاكم واعذرونا عالقصور((لاني كنت مستعجله بطلع وبااخذها معي))....وبالصحه والعافيه

 
------------------------------------------------------------------------
السحلب بالارز المصري





لإعداد السحلب بالرز المصري، نحتاج المقادير التالية:

6 ملعقة كبيرة أرز مصري مطحون.
4 ملعقة كبيرة سكر.
6 ملعقة كبيرة جوز هند.
3 ملعقة كبيرة ماء ورد.
ملعقة كبيرة فانيلا.
2 ملعقة كبيرة فستق حلبي مجروش.
2 ملعقة كبيرة قرفة مطحونة.
4 كأس حليب سائل.

أما طريقة تحضير السحلب بالأرز المصري:

- نخلط الحليب السائل مع الأرز المصري المطحون والسكر و4 ملاعق من جوز الهند وماء الورد والفانيلا في وعاء وضعيه على نارٍ هادئة.

- نحرك المزيج جيداً حتى يبدأ بالغليان ويتكثف قليلاً.

- سكب المزيج في الأكواب التي تريدين تقديمه فيها.

- نزين الأكواب بالفستق الحلبي المجروش والقرفة وجوز الهند ويقدم ساخناً.

حلوي الحلقوم بالصور وطريقتين

 

طريقة عمل حلوى الحلقوم

 

 المكونات

200 مل من الماء 20 مل من ماء الورد ملعقة كبيرة من عصير الليمون 65 غرام من نشا الذرة(المايزانة) القليل من ملون الطعام الوردي 110 غرام من السكر الناعم للديكور مسحوق السكر 2 ملاعق كبيرة من نشا الذرة

طريقة التحضير

نمزج في وعاء كمية الماء والسكر وعصير الليمون ونشا الذرة وملون الطعام.
نضعه في المقلاة على حرارة منخفضة ، ونحرك حتى يثخن
نصب الخليط في قالب نختاره ثم نتركه لتبرد.
أخيرا، نقطع الحلوى بالشكل الذي نريده إما مستطيلات أو مربعات.. ثم نلبسها بالسكر الناعم المخلوط بملعقتي النشا


----------------------------------------------------------------------


حلوى الحلقوم Marsmellow
حلوو وسهل
يعتمد على ذوقكم إذا تحبون أكثر من طبقه سويت 4 طبقات


المقادير /


الجيلي احمر
كاس ماء صغير (مقاس كاس الجبن الصغير)
كاس سكر صغير
فانيلا

والجيلي الأصفر (ليمون)
كاس ماء صغير
كاس سكر صغير
فانيلا
قليل من جوز الهند

والجيلي الأصفر (أناناس)
كاس ماء صغير
كاس سكر صغير
فانيلا
قليل من جوز الهند

والجيلي البرتقالي(برتقال)
كاس ماء صغير
كاس سكر صغير
فانيلا
قليل من جوز الهند


الطريقه /
الطريقه :

نخلط كاس ماء صغير مع السكر الى ان يذوب ونضع بعدها بودرة الجيلي الأحمر توضع على النار ان ان يغلي قليلا
ونتركه على جنب ليبرد

تتبع نفس الطريقه للجيلي الاصفر وبعدها نخلطه بالخلاط الكهربائي ونضيف له القليل من الفانيلا
مدة الخلط تطول علشان نتيجة افضل
ويتبع نفس الطريقة مع بقية الجيلى والصور توضح

ونتركه بالثلاجه ليجمد وكل ما طالت المده بالثلاجه كل ما تماسك اكثر ويطلع احلى
ونقطعه ونرشه بجوز الهند بجميع الجهات



هذا هو شكله النهائي











وهذه احلى طبقتين الوردى والأخضر




  ------------------------------------------------------------------------------------------------



الخميس، 21 مارس 2013

السلام عليكم ورحمة الله  وبركاته
نبدا اليوم علي بركة الله
الكثير من البنات اهم شئ تحتاجه عندما تنشئ بيت وخصوصا اللي ماكنتش بتدخل كتير المطبخ وتساعد ماما او حتي تتفرج علي ماما من بعيد لبعيد علي ماما  أو تيتا وهي بتطبخ  وتستفيد بمعلومة يمكن تنفعها وهي تبدأ اولي خطوات البيت السعيد
عقبال كل البنات كدة لما تبقي صاحبة بيت وتكون اسرة وتبدا تهتم باسرتها وطبعا تواجه تحديات
 اولها ان يكون ليكي ذوق خاص في اكلك وطريقة تقديمه وازاي تخليه شهي ومميز
تاني حاجة  ان يكون الزوج متعود او بيحب اكل مامته او ان يكون اكلها مميز وفعلا شهي بشهادة منك شخصيا حتي لو بينك وبين نفسك   وفي الحالة دي لازم يكون اكلك مميز وشهي وفي نفس الجودة او ياريت احلي شوية
ثالثا من التحديات التي قد تواجهك الحما اللي لايعجبها العجب  ودا بقي لازم لازم يكون اكلك مميز مالهاش غير الحل ده مع احترامي طبعا للحموات الطيبين اللي بيعاملو زوجة ابنهم زي بنتهم تمام لانها فعلا بتكون ام وربنا يجازيها خير لانها بتساعد مرات ابنها علي حب الاسرة والاندماج السريع فيها وماتخافوش ياجماعة الام الطيبة الحنونة موجودة واللي بتكون حماتها كدة تبقي معهاش حما لانها هتبقي امها وحنونة عليها
رابعا العريس ياجماعة الزوج اللي بيحب التغيير وبيحب انواع مختلفة من الاكل اي الزوج الزواق

المهم ياجماعة كل ده مش مشكلة معانا انتي ممكن تتعلمي  وتطلعي اكل احلي من اكل ماما وطنط وحماتك وكمان احلي من اكل المطاعم  وان شاء الله سوف اضع لكم في هذا البلوج الاكلات المجربة والاطباق الشهية التي اعجبتني و مظبوطة  وكمان نصائح واكلات مجربة من الكشكول الشخصي لزميلتي مدرسة الاقتصاد المنزلي وهي اكلات كلها مجربة ومضبوطة كل ده هنقدمه في

الاثنين، 31 ديسمبر 2012

مندي السمان رووووووووووووعه و لذيييييييييييييييذ يميييييييي




مندي السمان رووووعه مطبخي بالصور
بسم الله نبدأ


المقادير


طبق سمان ( أو 1 كيلو سمان أو 6 حبات تقريبا)
1/4 كيلو قلوب الدجاج أو كبد او قوانص الدجاج حسب الرغبه
2 كوب أرز بسمتي مغسول و منقوع بالماء و الملح لمدة 1/2 ساعه
1 بصله مقطعه صغير
1 فلفل اخضر رومي مقطع شرائح أو ( فلفل حار حسب الرغبه)
1 ملعقه صلصه حسب الرغبه
بهارات صحيحه ( هيل و ورق لورا و عود قرفه وقرنفل )
لتتبيل السمان ( ملح و فلفل أسود و بهارات و صفار الزعفران و ملعقة زيت زيتون و بابريكا )
3 كوب ماء مغلي لتسوية الأرز


الطريقه


نخلط مكونات تتبيلة السمان معا و نتبل السمان جيدا من جميع الجهات و يترك جانبا
نحضر صينيه عالية الحواف
و نضع فيها القليل من الزيت ثم البصل ثم الفلفل الأخضر و البهارات الصحيحه و يقلب علي النار


مندي السمان رووووعه مطبخي بالصور


ثم نضع قلوب الدجاج ( طبعا بعد تنظيفها و غسلها جيدااااا) و نقلب


مندي السمان رووووعه مطبخي بالصور


ثم نضع الصلصه ( حسب الرغبه )


مندي السمان رووووعه مطبخي بالصور
و نقلب ثم نضع الارز المنقوع بعد تصفيته من ماء النقع و نقلب الخليط


مندي السمان رووووعه مطبخي بالصور


ثم نضع الملح و الماء المغلي و نعدل الملح
مندي السمان رووووعه مطبخي بالصور


ثم نغطي الصينيه بالقصدير كويس و نشق القصدير بالسكين شقوق متفرقه
ثم نضع السمان المتبل فوقه


مندي السمان رووووعه مطبخي بالصور


ثم نغطي السمان بالقصدير أيضا
و يدخل الفرن الساخن مسبقا علي درجة حراره متوسطه لمدة 3/4 ساعه تقريبا أو حتي ينضج
و دي صوره بعد النضج للأرز ( انا هنا اضفت 1/4 كوب حمص مسلوق و يمكن الاستغناء عنه )


مندي السمان رووووعه مطبخي بالصور


و دي صورة السمان بعد النضج قبل التحمير


مندي السمان رووووعه مطبخي بالصور


نرجعها الفرن بعد كشف القصدير من علي السمان و نشغل الشوايه لنحمر السمان

الخميس، 6 ديسمبر 2012

خطوات تصنيع الفقاسه بالصور



خطوات تصنيع الفقاسه بالصور 5d4701791c.jpg


خطوات تصنيع الفقاسه بالصور e28e4c2cbc.jpg



اولا يجب ان تجد او تصنع صندوق خشبي بطول تقريبا متر بعرض نصف متر بعمق ثلثي المتر

خطوات تصنيع الفقاسه بالصور 87d995d33a.jpg

بأي طريقه وباي نوع خشب

خطوات تصنيع الفقاسه بالصور d9518a192b.jpg

الشكل النهائي للصندوق بعد تصنيعه

خطوات تصنيع الفقاسه بالصور 7cf88c927f.jpg

ثانيا نجهز رف البيض يكون بعرض الصندوق مع مرعات ان يكون اقل منه بي 5 سم ويكون اقل من طوله تقريبا 40 سم اطار الرف

خطوات تصنيع الفقاسه بالصور ef0d60fb87.jpg

الشبك الذي سيركب بأطار رف البيض
يراعى ان لا يكون كبير الفتحات ولا يكون حاد


خطوات تصنيع الفقاسه بالصور a898ad3057.jpg

تركيب الشبك بالرف

خطوات تصنيع الفقاسه بالصور d95b2951a4.jpg

ثالثا جهاز مقياس الحراره وسعره 10 ريال عند البيطريين يوجد

خطوات تصنيع الفقاسه بالصور d3c9bbe9a5.jpg

يجب ان يكون مقياس الحراره عند 100 درجه بالجهاز ولا ينقص عنه

خطوات تصنيع الفقاسه بالصور 3774f71e05.jpg


رابعا مصدر الحراره للفقاسه نجفه 120 فولت او 100 فولت

خطوات تصنيع الفقاسه بالصور 0670d657ed.jpg

مخل النجفه

خطوات تصنيع الفقاسه بالصور c689b2890f.jpg

شكله من الداخل



خطوات تصنيع الفقاسه بالصور 34b221cb7c.jpg

سادسا وضع اسفل الصندوق صياني للماء والأفضل ان تكون نيكل ويجب تعبئتها بستمرار

خطوات تصنيع الفقاسه بالصور 7addef51b4.jpg



سابعا


توفير البيض
ويوجد غالبا عند البيطريين
خطوات تصنيع الفقاسه بالصور e0065dff6e.jpg



ثامنا
يجب تدوين تاريخ وضع البيض خاصه للذي يضع بيض يوميا

خطوات تصنيع الفقاسه بالصور 8856bdf33f.jpg





تاسعا طريقه وضع البيض داخل الفقاسه يكون وضعه افقي اي على الجهة المدببه


خطوات تصنيع الفقاسه بالصور b6c68106d1.jpg


خطوات تصنيع الفقاسه بالصور 069a28f49e.jpg

شكري للجميع

ملاحظه
اهم شي ان يتوفر الماء بأسفل الفقاسة ويجب التقليب لمره باليوم ويرش البيض بعلبة رشاش الماء قليلا جدا صباحا
ولا بد ان تكون الحراره بالجهاز 100 لا تنقص ولا تزيد

نسيت ان ابين ان شكل النجفه توضع بأعلى الصندوق بشكل متدلي لكي يتحكم بمقدار الحراره اذا زادة الحراره بالصندق ترفع النجفه قليلا والعكس ويكون الصندوق بغرفه لمنع تيارات الهواء من تبريد الصندوق


نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة
-----------------------------------------------------------------
هذي اضافات قديمه تتحدث عن نفس الموضوع

البيض الملقح والغير ملقح


كلنا يعلم ان البيض يجب تلقيحه ليفقس وهنا صور للبيض الملقح والبيض الغير ملقح

وهذي من باب العلم فقط
---------------------------


اليكم الصور
البيض الغير ملقح

البيض الملقح


------------------------------------------------

فقاسه بيض من تصنيعي

هذا نموذج لتصميم بسيط لا يكلف شي يذكر لفقاسات البيض وقد انتجت عندي قديما
اهم ما في الأمر
ان تكون هناك متابعه بين الفتره واخرى لمقياس الحراره الذي يجب ان يصل 100
ان تقلب البيض يوميا
ترقيم البيض والتي تتعدى 21 يوم تعتبر تالفه
يجب ان يكون الشبك ناعم وغير حاد وشقوقه صغيره واقؤب شي يكون مناسب مثل شبك الشبابيك
يجب توفر الماء اسفل البيض دائما
هذه الجهاز المتواضع انتج بيض سمان وبط ودجاج


نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة


نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة

----------------------------------