الأحد، 8 نوفمبر 2015

طريقة عمل الحواوشي الاسكندراني والاسبونج للترتات ومقادير خبز الشاورما وغيرها بالصور

طريقة عمل الحواوشي الاسكندراني
***********************************


المقادير :
مقادير العجينة :
1 كيلو دقيق.+1 ملعقة كبيرة سكر.+1 ملعقة صغيرة ملح.+1 كوب زيت.+ماء للعجن.
ملحوظه العجين لا يحتوى على خميره او بكينج بودر
مقادير الحواوشى :
1/2 كيلو لحم مفروم.+1/2 كيلو بصل مفروم.+1/4 كيلو فلفل رومى مقطع مكعبات صغيرة الحجم.+1 قرن فلفل حار.+1 ربطة بقدونس مفروم.+ملح وفلفل.+قرفة وزنجبيل.+بهارات لحمة.
الطريقة :
فى العجان نضع الدقيق ونضيف عليه ملعقة السكر ورشة الملح ونقلبهم معا.
نضيف الزيت ونقلب، ثم نضيف الماء تدريجى حتى يتكور العجين، ونعجنها جيدا.
نقطعها إلى كرات صغيرة ونتركها ترتاح على الأقل نصف ساعه.
نخلط مقادير اللحم معا (اللحم والبصل و الفلفل والبقدونس ) ونتبلها بالملح والفلفل والقرفة والزنجبيل وبهارات اللحم.
على سطح أملس مرشوش بالدقيق تفرد كور العجين وترق بسمك مناسب.
توضع طبقة من العجين ثم طبقة من اللحم   ونبعدها عن اطراف العجين ثم نضع طبقة اخري من العجين المفرود ونلصقها ويمكن تبليل اطراف العجين ختي تلتصق جيدا
 .....
(الاسبونج) لعمل التورتات



المقادير
عدد 5 بيضات
نص ملعقه صغيره خل
ملعقه صغيره فانيليا
كوب ونص سكر بودره
1\3 كوب زيت
1\3 كوب لبن سائل
كوب و نص دقيق
ملعقه كبيره باكينج بودر
1/4 م ص ب الصودا وهو دا السر
اللي يخلي الكيك هش وناجح وعلي ضمانتي
طريقة عمل التورتة:
افصلى البياض عن الصفار و اضربي البياض مع نصف كميه السكر حتى تبقى مثل المارنيج
واضربي الصفار مع النصف الثاني لحد ما يتغير لونه ويبقي كريمي ثم اضيفي الفانيليا و الخل علي خليط الصفار واضيفي الزيت و اللبن و تخلطيهم جيدا
ثم اضيفي البيكنج بودر علي الدقيق و انخليهم و اضيفيهم لخليط صفار البيض واحده واحده
وفي النهاية اضيفي خليط بياض البيص مع التقليب بشكل دائري وفي اتجاه واحد للحفاظ على الهواء الموجود في الكيك
وقومي بدهن صينيه بالزيت ورشيها بالدقيق ثم صبي الخليط وادخليها الفرن علي نار متوسطه لمده 50 دقيقه تقريبا
يمكنك تقسيم الخليط علي 3 مرات وتخبزي كل جزء لوحده باستعمال صينيه البسبوسه وبذلك ستحصلي علي 3 طبقات من الكيك بطريقة سهلة.
..............

 مقادير خبز الشاورما


١ ٢⁄٣ كوب دقيق
٣ ملعقة كبيرة زيت نباتي
٢⁄٣ كوب ماء دافئة
رشة ملح
طريقة تحضير خبز الشاورما
١. يخلط الدقيق مع الملح ثم يضاف الزيت ويفرك مع الدقيق بواسطة اليدين حتى يختلطوا، يضاف الماء ويعجن مدة عشر دقائق الى ربع ساعة.

٢. تقسم العجينة الى ٦اقسام متساوية الحجم ويوضعوا بصحن مسطح ويغطوا بنايلون.

٣. تترك كرات العجين ترتاح اقل شي ٤ ساعات ( اذا عملتيه قبل بليلة مساء ممكن).

٤. تسخن مقلاه مانعة للالتصاق على نار متوسطة الى خفيفة ، في هذا الوقت تؤخذ كرة من العجين وترق بواسطة الشوبك لدائرة رقيقة قدر الإمكان ( لاتحتاج العجينة لرش دقيق ابدا) ثم يوضع الرغيف في المقلاة بدون دهن زيت او اي مادة دهنية.

٥. يترك الرغيف حتى يحمر ثم يقلب ويحمر من الجهة الثانية.

٦. ستلاحظين اثناء التحمير انتفاخ الرغيف في عدة اماكن ، خذي ملعقة مسطحة كبيرة او قطعة قماش واكبسي اماكن الانتفاخ واخرجي الهواء منها .

٧. عند تحمير كل رغيف يؤخذ ويوضع في صحن مفروش بطبقة بورق زبدة او ورق سندويش ابيض وبين كل رغيف والآخر ضعي طبقة من الورق وغطيهم جيدا بنايلون حتى لا يجفوا.

٨. احشيهم بأي حشوة ترغبين بها وقدميهم.

٩. وقت التحضير هو وقت ارتياح العجينة حيث ان تحضيرها لايتجاوز ١٥ دقيقة.


.....
دجاج تكا مع أرز تكا والتوميه
*********************

........
دجاج تكا
*******
هنتبل الفراخ ونتركها فى التتبيلة ليلة كاملة
التتبيله
1 بصله مبشورة ناعم
8 فصوص توم
معلقة جنزبيل بودرة -
ملح - فلفل اسمر - ربع معلقة سكر
معلقة ونصف كارى
معلقة ونصف كركم
معلقة زعتر
معلقتين صلصة
1 م كاتشب
1 م توم بودر+1 م بصل بودر
ليمونه
معلقة كبيرة خل
3 م زيت زيتون
علبه زبادى صغيرة
الطريقه
فرخة مغسولة كويس جدا طبعا ومقسومة نصين بالطول ومنزوع منها الجلد,ونشقها بالسكينة كذا شق ونتبلها بالمكونات السابقه بعد خلط كل المكونات جيدا مع بعضهاونغلفها ونتركها فى التلاجة لمدة ليله
وتانى يوم اشويها ع الفحم او اللى معندوش شوايه يشويها ع شبكه ف الفرن ولنا تحمر كويس نحط فيها فحمايه
أرز تكا المبهر
**********
المكونات
نص كيلو رز بسمتى مغسول ومنقوع ربع ساعة في الماية
-وهنحيب حلة ونحط فيها فصين توم مفرومين ناعم مع قرن فلفل احمر حامي مقطع صغير وتشوحهم في زيت بسيط لحد ما ريحتهم تطلع ننزل معلقة كركم ومعلقة كاري ومكعب مرقة و3 فصوص حبهان وورق لورا ونقلبهم كويس ونحط الرز ونقلبه معاهم وبعدين ننزل بمقدار الماية السخنة ونحط ملح وتسيبة يستوي
التومية
*******
معلقه مايونيز
3فص ثوم
4 معالق طعام زيت ذره
3 نقاط عصير ليمون
نص معلقه ملح
3 معالق طعام نشا (كورن فلاور)
ثلاث ارباع كوب ماء
الطريقه
يذاب النشا في الماء ويوضع على نار خفيفه ويغلي 3 دقايق فقط لحدل لما يتماسك شويه زي المهلبيه وهيصبح لونه شفاف ارفعيه من على النار واتركيه يبرد وبعدين نضع الثوم المهروس والملح والمايونيزفي الخلاط مع عصير الليمون والنشا المطبوخ ونخفقه واثناء الخفق نضيف الزيت على هيئة سرسوب لحد لما تحصلي على الثوميه ولونها بيتحول لابيض ناصع وقوامها كريمي نسيبها في الثلاجه شوية قبل التقديم علشان الطعم يظهر

 ........

 مممم الشوكولاته البيضاء

المقادير:
******
2 كوب لبن بودره
2كوب سكر
1كوب دقيق
رشه فانيليا
3 كوب ماء

الطريقة:
******
نخلطهم في خلاط جيدا
ثم نضعهم على النار ونظل نقلب حتى يثقل مثل المهلبيه
ونخرجها من النار وتكون جاهزه
لتغطيه الكيك والحلويات
ويمكنك ان تستخدميها لتغطيه الفاكهه وتضعيها ف الفريز وتقدم للاطفال
او تضعيها ف الفريز

الشكولاته السمراء



كوب سكر
كوب لبن بودرة
ملعقة كبيرة نشا
كوب ونص ماء
كيس فانيليا
3 ملاعق كبيرة كاكاو نسكويك

الطريقة:-

لازم لبن بودرة مينفعش نبدله باللبن العادى وكاكاو نسكويك افضل لان طعم الشيكولاتة فيه جميلة اوى ....
هنحط كل المكونات ف الخلاط ونضربها كويس ... بعد كدا نحطهم ف حلة ع النار ونقلب كويس اوووى عشان متتكونش تكتلات فيها وتكون النار هادية لحد ما تلاقى قوامها زى المهلبيه وخلى بالك لو نسيتيها بتتقل اوى لا احنا عايزنها سايحه وليها قوام زى المهلبية بالظبط .... هنحطها ف قوالب اشكال انا حطيتها ف قوالب سليكون بتاعة الكب كيك وتحطيها ف الفريزر ولما تجمد تطلعيها

......
حمص الشام

المقادير 4 اشخاص
1/2 كيلو حمص الشام.
عصير 3 حبات طماطم مصفى.
بصلة مبشورة ناعمة.
5 فصوص ثوم مهروس.
عصير ليمون حسب الرغبة
.ملعقة ملح
 ملعقة شطة
 ملعقة
كمون.
طريقة التحضير
ينقع حمص الشام في الماء لمدة 8 ساعات بعد غسله جيداً.
يصفى الحمص ويوضع في كمية كافية من الماء مع البصلة المفرومة والثوم على النار.
يضاف عصير الطماطم والملح والكمون والشطة قبل تمام النضج بقليل.
يترك الحمص حتى تمام النضج، ثم يرفع من على النار ويصب في الأكواب ويضاف إليه عصير الليمون، ويشرب ساخناً. ملح.
ملعقة شطة

 .....

كفتة الحاتي


١⁄٢ كيلوغرام لحم مفروم
٢ بصل، مفروم ومعصور مع الحفاظ على مائه
١⁄٢ كوب عصير الطماطم
١ ملعقة صغيره بهار، لحم
١⁄٢ ملعقة صغيره فلفل أسود
١⁄٢ ملعقة صغيره زعتر
١⁄٢ ملعقة صغيره ملح
طريقة تحضير كفته الحاتي
١. تخلط كل المكونات ماعدا ماء البصل وماء الطماطم مع بعض جيداً.

٢. نضع الخليط في الثلاجة مدة 10 دقائق، نخرج الخليط من الثلاجة ونشكله أصابع.

٣. تشك أصابع الكفتة في أسياخ مع تغميس اليد بخليط ماء البصل وماء الطماطم عند تكبيس تكبيس الكفتة على السيخ لتنقش شكل الأصابع.

٤. نكرر العملية مع باقي كمية الكفتة ثم نشويها في الفرن أو على الفحم حتى تنضج الكفتة.
ملعقة كمون.
طريقة التحضير
ينقع حمص الشام في الماء لمدة 8 ساعات بعد غسله جيداً.
يصفى الحمص ويوضع في كمية كافية من الماء مع البصلة المفرومة والثوم على النار.
يضاف عصير الطماطم والملح والكمون والشطة قبل تمام النضج بقليل.
يترك الحمص حتى تمام النضج، ثم يرفع من على النار ويصب في الأكواب ويضاف إليه عصير الليمون، ويشرب ساخناً
..ممممممم

  العيش الفينو


المقادير
١⁄٢ كيلوغرام دقيق فينو
١ كوب سكر
١ ١⁄٢ ملعقة كبيرة الخميرة
١⁄٤ كوب زيت
١ كوب ماء، دافئ
يضاف ماء للعجين حسب الحاجة

طريقة التحضير
١. ناخذ كوب دقيق من النصف كيلو دقيق ونضيف اليه الخميره والسكر وكوب الماء الدافيء ونتركهم ليختمروا لمده 10 دقائق.

٢. بعد ان يختمر الخليط السابق نضيف اليه باقي كميه الدقيق و1/4 كوب الزيت
ونضيف ماء حسب حاجه العجينه اأي الى حين تجدي العجينه لا تلتصق بيدكي ثم
تقطع العجينه علي شكل اصابع فينو او كايزر الهامبرجر.

٣.
ثم توضع أصابع العجين على صواني مدهونه بالزيت وتترك لتختمر في مكان دافيء
لمده ساعه تقريبا ثم تُخبز في فرن حامي حتي يحمر العيش من اعلي واسفل.
ملحوظه هااااااااااااااااااااامه:
اثناء
ترك العيش ليختمر يجب وضعه فوق اناء يحتوي على الماء المغلي حتي يخرج بخار
لان البخار يساعد في عمليه الاختمار وكذلك يجعل حجمه يتضاعف كثيرا ويجعله
خفيف جدا. وعلي فكره البخار هو سر الفينو الناااااااااااجح.

 .......
  ارز بالحليب بالفرن
*****************

المقادير

كوب حليـب سائل
كوب أرز مصري مغسول ومنقوع ساعة
نصف كوب سكر او اكثر
3 ملاعق نشا
3 ملاعق زبدة
1ماء الـورد

معلقتين قشطة
معلقو زبدة او سمن بلدي
الحليـب على النار وعندما يغلي اغسلي كوب الأرز وضعيه على الحليـب ثم قلّبي المزيج لمدة دقيقتين.

ثم السكر 10 دقائق تقريـباً والنشا المذابة والزبدة وماء الـورد.

في صينـية الفرن ندهنـيها بالزبدة وضعي الأرز وعلى الوش نضع القشطة والزبدة او السمن البلدي لتحمر باللون الرائع
ندخل الصينـيه فى الرف الأسط مـن الفرن واتركيها مدة 20 دقيقة، وبالهنا

ممم  كيك السويسرول لسريع
المقادير











سكر، 5 ملاعق كبيرة
دقيق، 5 ملاعق كبيرة
حليب بودرة، 5 ملاعق كبيرة
3 بيضة
بكينج باودر، 1/3 ملعقة شاي
قليل من الملح
زيت نباتي، 1 ملعقة كبيرة
مربى البرتقال أو اي مربي، 100 غرام

الطريقة:

- ادهني ورقة زبدة بالزيت النباتي وضعيها في صينية الخبز وضعيه في الفرن سخني الفرن إلى 200 درجة مئوية.

- اخفقى البيض مع السكر، يضاف الدقيق، ومسحوق الحليب، والبكينج باودر، والملح. تخلط جيدا.

- ثم صبي الخليط على الورق المدهون الساخن في الصينية وضعيها في الفرن المحمى لمدة 5 - 10 دقائق.

- اخرجي الكيكة من الفرن، افردي المربى عليها ولفيها رول وهيا ساخنة.

صحة وعافية

هناك 11 تعليقًا: