الأربعاء، 22 أغسطس 2012

قرص الشاي ..او.. قراقيش الشاي بالصورخطوة بخطوة

اللي تحب البسكوتات لان البعض يسميها بسكوتات 
اللي تحي القرص فالبعض يسميها قرص 
وكمان اللي يحب يسميها قراقيش 
المهم انها رائعة ولازم تجربوها
يلا نبدأ
دي الصور

http://i.imgur.com/m3MrG.jpg


http://i.imgur.com/e9Rzl.jpg


http://i.imgur.com/dx2Q9.jpg
من افضل البسكوتات طعما
  اللي مش بتحب تشرب الشاي لوحده ولازم يكون معاه اي حاجه كيك بسكوت الخ( رشاقة)
المهم بغض النظر اللي مش هاتجرب هي الخسرانة لانه فعلا قمة الذوبان
المقادير:
كيلو دقيق ويكون نوع فاخر ضروري
نصف كيلو سمن وانا زودت شوية حوالي 50 جم ( نعمل ايه بنحب الدسم)
ملعقة كبيرة خميرة فورية
ملعقة كبيرة سكر+ 2 ملعقة كبيرة سمسم
ملعقة صغيرة ملح
علبة صغيرة روح الموز
حليب دافئ للعجن
الطريقة:
نضع الدقيق في وعاء ونرش علية الملح ثم نعمل حفرة في الوسط ونضيف السمسم
كما بالصورة


http://i.imgur.com/MG1E4.jpg
 
ثم نقدح السمن حتي يسخن خالص
وطبعا اثناء هذة الفترة نكون ذوبنا الخميرة مع السكر في شوية حليب ونتركها تتفاعل
المهم بعد مانقدح السمن نضعه ع الدقيق في الحفرة علي السمسم عشان يتحمص
وخلي بالك بحرص شديد لان السمن ساخن وكمان حاولي الاطفال يكونوا بعيد


http://i.imgur.com/nD1pZ.jpg
 
شوفو  أد   ايه ساخنة بس قلبيها مع الدقيق بمعلقة خشب وأكيد مش بايدك لانه لسة ساخن
وسبيها حتي تبرد تماما وبعدين افركيها بايدك كويس جدا لغاية مايختلط الدقيق مع السمن
ويبقي شكلة كدا مثل اللي بالصورة


http://i.imgur.com/GvSOu.jpg
 
ثم نضيف الحليب واحدة واحدة يعني نحط قليل من الحليب ونعجن وكلما احتاج حليب نحطله


http://i.imgur.com/kYOr9.jpg
 
ثم نضع خليط الخميرة ونعجن
ثم نضع روح الموز مش تخافوا طعمه مش بيبان قوي
ودي صورته للي مش عارفة


http://i.imgur.com/wfBnN.jpg
 
ونرجع نعجن تاني وبعدين نتركها في مكان دافي حتي تتخمر


http://i.imgur.com/NccQs.jpg
 
وبعد الاختمار نيجي بقي لطريقة التشكيل وهي سهلة جدا
ناخد قطعه م العجين ونلفها علي شكل اسطوانه ثم نفردها
كما في الصورة


http://i.imgur.com/QMsPU.jpg

بعد مافردناها تقطع بهذا الشكل


http://i.imgur.com/xN8Ry.jpg
 
ثم ترص في صينية غير مدهونه لان فيها دسم كفاية


http://i.imgur.com/sImIL.jpg


http://i.imgur.com/FfuZk.jpg
 
ودة حبيت احشية تمر وطلع احلي من اي معمول ذوقتية بدون مبالغة احلي من معمول حلواني إخوان
يقطع بحجم الليمون ونضع التمر ف الوسط


http://i.imgur.com/XnBp1.jpg
 
ثم تقفل وتلف بشكل طولي او دائري ذي ماتحبي وتنقش بالمنقاش


http://i.imgur.com/5oa9Q.jpg


http://i.imgur.com/kFhR3.jpg
  
ثم تخبز علي درجة حرارة متوسطة عشان يستوي براحته ويجي معاكي هش وخفيف
ودي النتيجة فور خروجها من الفرن


http://i.imgur.com/b67gi.jpg
 
ودي الكمية علي بعضها


http://i.imgur.com/Rn2Hk.jpg


http://i.imgur.com/qHsaL.jpg


http://i.imgur.com/22piT.jpg

وهنا م الداخل هش وخفيف وكأنة طبقات


http://i.imgur.com/BcYzP.jpg


http://i.imgur.com/oo7s8.jpg


http://i.imgur.com/04kq7.jpg


http://i.imgur.com/CrpZz.jpg


http://i.imgur.com/P7z6D.jpg



http://i.imgur.com/GvYng.jpg

http://i.imgur.com/kMA5n.jpg
ردة احلي طبق مع كوب من الشاي لكل البنات



http://i.imgur.com/PD6JB.jpg


http://i.imgur.com/B61zg.jpg


http://i.imgur.com/EcytR.jpg
أتمني تجربوه لانه بجد رووووعه اول ماتذوقيه هاتقولي
لازم اعمل منه علي طول

هناك 20 تعليقًا:

  1. هي دي القرص ولا بلاش

    ردحذف
  2. اجمل مخبوزات جربو وادعولنا

    ردحذف
  3. جربو انت لسة هنا ولاتنسو ان تدعو لنا

    ردحذف
  4. المهم كل سنة وانتم طيبين

    ردحذف