ياجماعة ....... طريقة طاجن المكرونة اللى بيتباع فى محلات الكشرى
ماتردوا السلام........ ماشى بهزر
جايبة لكم إنهاردة طريقة طاجن المكرونة اللى بمحلات الكشرى
المكونات:
كيسين مكرونة قلم/كيلو طماطم حمراء/بصلتين كبيرة/نصف كيلو لحمة مفرومة/زيت وملح وفلفل اسود/كمون/شطة
الطريقة:
1) تسلق المكرونة ثم شطفها بالماء
2) تعصج اللحمة المفرومة وتوضع عليها التوابل
3)تضرب الطماطم فى الخلاط وتصفى
4)ثم وضع عصير الطماطم على اللحمة المتعصجة
وتترك إلى أن تسبك خالص
5) ثم تقلب المكرونة فى (نصف الكمية الصلصة اللى باللحمة المفرومة هذه) ويترك الجزء الأخرليوضع فى النصف.
6)تدهن صينية بالزيت ونضع جزء من المكرونة ثم جزء من العصاج ثم نضع المكرونة المتبقية( وعلى وش الصينية نضع باقى اللحمة المفرومة)
7)توضع تحت الشواية إلى ان يحمر وشه
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
مكبوس لحم رضيع ان شاء الله ينال اعجابكم
والان المكونات...
ارز لي 9 اشخاص
يتم وضعه في الماء لمدة 10 دقائق
6 حبات طماطم {تقطيع مربعات صغيرة}
6 حبات بصل {شرائح}
3 حبات فلفل حار
10 حبات هيل
لحم رضيع طازج
بهارات مشكله
معلقه فلفل اسود مطحون
يتم وضعه في الماء لمدة 10 دقائق
6 حبات طماطم {تقطيع مربعات صغيرة}
6 حبات بصل {شرائح}
3 حبات فلفل حار
10 حبات هيل
لحم رضيع طازج
بهارات مشكله
معلقه فلفل اسود مطحون
واليكم الصور والسموحه منكم
يتم وضع الماء على النار
وتقطيع اللحم
وتقطيع اللحم
يتم وضع اللحم في الماء
ثم وضع الخضار البصل وطماطم
وهذا صحن السلطه جاهز التقديم
تـــــــــــــــابع ارجو عدم الرد
وهذا اللحم جاهز ويتم استخراجة
وهنا تم وضع الرز
يتم وضع اللحم مع الرز وتغطيته لمدة 10دقائق
الرز جاهزعليكم بالعافية
وهنا تم وضع الرز
يتم وضع اللحم مع الرز وتغطيته لمدة 10دقائق
الرز جاهزعليكم بالعافية
طبق مكرونة فرن باللحمة المفرومة
المقادير:
• كيس مكرونة أقلام.
• 1/4 كيلو لحمة مفرومة.
• ملعقة صغيرة ريحان, جاف مطحون.
• كوب كبير عصير طماطم.
• نص كوب زيت ذرة.
• 1/2 كوب جبنة رومي مبشورة.
• بصلة كبيرة مقطعة قطع صغيرة.
• ملح وفلفل.
الطريقة:
1- هنسلق المكرونة ونحطها في مصفاة ونغسلها كويس بالمية الباردة علشان ما تلزقش مع بعضها وبعد كده نسيبها في المصفاة علشان تصفي أي مية فيها.
2- بعد كده هنعصج اللحمة المفرومة عن طريق تقطيع بصلة كبيرة إلى قطع صغيرة بعد كده نضيف إليها الملح والفلفل الأسود واللحمة ونحطهم على النار ونضيف إليهم ملعقة سمنة ونسيبهم على النار مع التقليب المستمر، وبعد نص ساعة نضيف إليها كوباية مية ونسيبها على النار لغاية ما اللحمة تشرب المية دي. لما نلاقي إن اللحمة شربت كل المية اللي فيها نضيف إليها عصير الطماطم والريحان ونسيبهم على النار لمدة ربع ساعة كمان مع التقليب.
3- هنجيب صينية كبيرة ونحط فيها المكرونة ونرش عليها ملعقة زيت ونقلبها كويس وبعد كده نضيف إليها اللحمة المعصجة ونقلبهم مع بعض وبعد كده نرش الجبنة الرومي المبشورة من فوق سطح المكرونة واللحمة.
4- هندخل الصينية في فرن البوتاجاز لمدة ربع ساعة أو لغاية ما نلاقي إن الجبنة ذابت نخرجها ونحطها في طبق التقديم.
وبألف هنا وشف
طريقة اخرى
ندخل على الطريقة مع المقادير :
ناخذ 2كوب ونص مكرونه النوع اللي تحبين وتسلق في ماء مع ملعقة زيت وملعقة ملح لمدة 10 دقائق ثم تصفى
نعمل حشوة اللحم نشوح بصله كبيرة ثم نضيف عليها الثوم واللحم المفروم مقدار كوب ونص ونقلب الى ان ينشف ماء اللحمة طبعا على نار هادئه ثم نضيف الخضار ( فاصوليا + جزر + فلفل اخضر ) مقطعه كلها حجم صغير جدا ونقلبها مع اللحمه ونضيف بعد كذا البهارات والكمون والفلفل الاسود والماجي والملح طبعا المقدار حسب الذوق اذا ذبلة الخضار نضيف ملعقه كبيرة معجون طماطم وحبة طماطم مقطعه صغير ونقلب الى ان تتسبك وفي الاخير نضع شبت مفروم وهذا شكل الحشوة
البشاميل :
4 ملعقه كبيرة دقيق
4 كوب حليب
2ملعقه كبيرة زبدة
ملح
فلفل ابيض
صفار بيضه
نحرك الدقيق مع الزبده على النار مدة خمس دقايق ثم نضيف الحليب ونحرك الى ان يغلظ قوام البشاميل ثم نضيف الملح والفلفل
نقسم البشاميل قسمين قسم يخلط مع المكرونه والقسم الاخر نضيف عليه صفار البيضه
نبدأ العمل
ندهن القالب بالزيت ونضع نص المكرونه ونفردها زين
نضع الحشوة ونفردها زين
نضع باقي المكرونه ثم نصب باقي البشاميل على الوجه وندخلها الفرن الى ان تستوي
وهذا شكلها بعد ما طلعت من الفرن ونتركها ربع ساعه ثم نقطعها وتمتعي بالذ مكرونه
وهذا شكلها بعد ما قطعتها
اتمنى تعجبكم وتطبقونها
منقووول
------------------------------------------------------------------------
مكبوس لحم رضيع رائع
ردحذفبصراحة مكرونة الفرن شكلها رائع
ردحذفاكيد الكل هيجرب طاجن الكرونة اللي زي بتاع المحلات
ردحذف