السبت، 1 ديسمبر 2012

كرات اللحم بصوص الباربكيو وكيكة التفاح وطريقه كفتة الرز

المقادير: 
كيلو لحم مفروم
ملعقتين زيت سمسم
ملعقة زنجبيل مفروم
بيضتين
فصين ثوم مفروم
نص كوب بصل اخضر مفروم
صوص الباربكيو
الطريقة: 
في وعاء كبير نجمع اللحم وباقي المكونات وندع قليل من البصل الاخضر للتزيين
نقوم بتكوير الخليط الى كرات صغيرة
نضع مقلاة على النار بدرجة حرارة متوسطة ونضيف فيها قليل من الزيت
نضع كرات اللحم على المقلاة ونحركها حتى تستوي
بعد رفعها عن النار نضيف عليها صوص الباربكيو مع قليل من البصل الاخضر للتزيين

وبالهناء والعافية
----------------------------

كيكة التفاح


المقادير: 
كوبين دقيق
نصف كوب سكر
نصف كوب زيت
كوب سفن اب أو عصير تفاح أو حليب
بيضتان
ملعقة صغيرة فانيلا
ملعقتان وسط بيكنج باودر
=============================
3 تفاحات مقشرات و مقطعات بالطريقة التي تعجبك
========================
الكراميل
6 فناجين قهوة سكــــــــــــــــر
الطريقة: 
اولا نرص التفاح في الصينية
ثم نضع في مقلى على النار ال 6 فناجين سكر و نبقى نحرك لحتى تذوب و يكون لونها عسلي رائع
و فورا بعد ذواب السكر نسكبها و نوزعها فوق التفاح
الان ننتقل لعمل الكيكة , نخلط السكر و البيض و الفانيلا و الزيت و من ثم نضع بالتبادل الدقيق و البيكنج باودر و السفن اب الى ان تنتهي الكمية
نسكبها فوق التفاح و ندخلها على فرن حار اول 5 دقائق و من ثم نخفض الحرارة الى 180 درجة لمدة نصف ساعة حتى تنضج
نخرجها من الفرن و نقلبها فورا على طبق التقديم
شهية جدا جدا م ستحيل تفشل معك حتى لو كنتي مبتدئة
بالهنا و الشفا
صور الخطوات: 
 
 
 
 


                       
-----------------------------------------------------------

طريقه كفتة الرز

 
 
التوفير فالوقت والفلوس 
انا هقول طريقه كفتة الرز بتوفر كتير فالمصروف ومحبوبه ومطلوبه

كفتة الرز موفره جدا وطريقتها سهله جدا

ومقاديرها
كيلو رز+كيلو لحمه مفرومه+حزمة بقدونس وحزمة شبت وحزمة كزبره وقرن فلفل اخضرحامى او بارد حسب رغبتك+بصله واحده بس+راس توم+ملح وفلفل اسود وكمون


مقادير التخديعه
نص كيلو طماطم+راس توم مفرومه فرم ناعم ومعاها معلقة كمون+معلقة سمنه+ملح وفلفل اسود

نص كيلو بطاطس مقطعه مكعبات


الطريقه

ناخد مقادير الكفته كلها على بعضها ونفرمها عند الجزار او لو عندك مفرمه فالبيت افرميهم فالبيت

وبصله وحده بس ليه علشان لو كتر البصل بتكتر المايه فالكفته وتفك منك وانتى بتقليها

نصبع الكفته على اي شكل تحبيه ان كان اصابع او كور ونقليها

ناخد جزء منها نطبخه النهارده ونشيل الباقى اكياس فالفريزر لمرات تانيه

كيلو اللحمه مع كيلو الرز يعملو اكتر من 2 كيلو كفته وبكده توفرى كتير


نيجى للتخديعه
ناخد التوم المفروم مع معلقة الكمون ونضيف معلقة السمنه

ونبتدى نحمر التوم لحد ما يقرب لونه من اللون الذهبى

ونضيف عليه بعد كده عصير الطماطم

بعد ما تتسبك الطماطم نضيف البطاطس والكفته وشوية مايه

وتسبيهم على النار حتى تستوى البطاطس

وتقدميها بالف هنا مع رز بالشعريه

انا كمان بستخدم الكوسه بدل البطاطس كنوع من التغير


نيجى لتوفير الوقت
طبعا احنا اتكلمنا عن الطماطم وحفظها فالفريزروكمان البطاطس فاول الموضوع

الوقتى احنا عملنا الكفته وشيلناها فالفريزر

كمان تقدرى تشيلى التخديعه جاهزه بالتوم والكمون

بحيث انو تطلعى كيس التخديعه وكيس الكفته وكيس بطاطس من المجهزين من قبل بالفريزر ومقطعين مكعبات وتحطيهم على بعض

وبكده شوفى انتى طبختى ووفرتى وقت اد ايه

ويدوب تستوى الكفته تكونى عملتى الرز

يعنى كل الوقت اللى هتقعديه فالمطبخ مش محصل نص ساعه

يارب اكون افدتكم المره دى

هناك 3 تعليقات: