طريقة عمل الكبه المقليه
المكونات :
اولا : عجينة الكبه : كيلو غرام لحمة كبة مدقوقه
كوب سميد
بصلة مقطعة الى 3 أو 4 قطع
ملعقة طعام ملح
ملعقة صغيرة فلفل أحمر
نصف ملعقة صغيره فلفل اسود
ماء لدعك الكبة
1 - يحمى الزيت في مقلاة و يقلى فيه البصل حتى يذبل .
2 - تضاف اللحمة المفرومة و يتابع القلي حتى يتم امتصاص كل الماء .
3 - تطفأ النار و تضاف التوابل الى المقلاة و تخلط مع اللحمة و البصل
4 - يضاف الصنوبر او الجوز و تترك الحشوة حتى تبرد تماما .
5 - لتحضير الكبة يغسل البرغل ويصفى ثم تضاف اليه بقية المكونات وتدعك جيدا باليد أو بالمكنة حتى تصبح دبقة و تقرص الى كرات بحجم البيضة .
6 - تفتح فجوة في وسط كل قرص كبة بواسطة الاصابع المبللة بالماء ويحشى قرص الكبة بمقدار من الحشوة ثم يختم ويصف في صنية .
7 - يحمى الزيت و تقلى فيه أقراص الكبة و تقدم مع شرائح الحامض .
----------------------------------------------------------------------------------------
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
حوواشى اسكندرانى
اولا مقادير العيش:
1/2 كليلو دقيق
معلقه ملح
معلقه سكر
معلقه خميره
كوب لبن
الطريقه:
اول حاجه هننخل الدقيق ونحط عليه الملح اهو
بعد كده هنحط الخميره والسكر على اللبن ونقبلهم كويس لحد ما الخميره تدوب خالص فى اللبن (شرط اللبن يكون دافى)
ونصبهم على الدقيق
وبعد كده نعجن العجينه عادى كده وده شكلها بعد ما اتعجنت
وبعد كده نقطعها على هيئه كور صغيره فى صينيه مرشوشه دقيق كده
ونتركها حتى تخمر
وعلى ما تخمر نحضر الحشوة
وده شكلها بعد ما خمرت
متتخضوش من شكلها انتوا ابقوا وسعوا الفواصل شويه بين الكوره والتانيه هههههه
نيجى بقا للحشوة:
1/2 كيلو لحمه مفرومه
فلفل اخضر
طماطم
بصل
ملح
فلفل
بهارات
هنقطع الفلفل والطماطم والبصل كده
وضيفهم على اللحمه مع الملح والفلفل والبهارات
وبعد كده بقا ناخد كوره ونفردها النشابه على رشه دقيق ونضع عليه جزء من اللحمه
ونفرد كوره تانيه للغطاء ونغطى بيها كده
وبعد كده نتنى الاطراف من بره لجوه وندوس على الاطراف بشوكه
بالشكل ده
وبعد كده نجيب صينيه وندهنا زيت ونضع رغيف الحوواشى وعلى وجه الرغيف ايضا نضع زيت بالفرشاه ويدخل الفرن وكل شويه نبص عليه لان الفرن بيكون سخن وهو مش بياخد وقت
وده بعد ما طلع من الفرن
وبالف هنا وشفا
المكونات :
اولا : عجينة الكبه : كيلو غرام لحمة كبة مدقوقه
كوب سميد
بصلة مقطعة الى 3 أو 4 قطع
ملعقة طعام ملح
ملعقة صغيرة فلفل أحمر
نصف ملعقة صغيره فلفل اسود
ماء لدعك الكبة
ثانيا : الحشوة : نصف كيلو لحمة مفرومة
بصلة مفرومة ناعما
ملعقة صغيرة بهار حلو
ملعقه صغيرة ملح
ملعقة صغيرة قرفة
ملعقة صغيرة فلفل احمر
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود
نصف كوب صنوبر
4 اكواب برغل ابيض ناعم مغسول و مصفى 3 الى 4 ملاعق طعام سمنة
طريقة التحضير : بصلة مفرومة ناعما
ملعقة صغيرة بهار حلو
ملعقه صغيرة ملح
ملعقة صغيرة قرفة
ملعقة صغيرة فلفل احمر
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود
نصف كوب صنوبر
4 اكواب برغل ابيض ناعم مغسول و مصفى 3 الى 4 ملاعق طعام سمنة
1 - يحمى الزيت في مقلاة و يقلى فيه البصل حتى يذبل .
2 - تضاف اللحمة المفرومة و يتابع القلي حتى يتم امتصاص كل الماء .
3 - تطفأ النار و تضاف التوابل الى المقلاة و تخلط مع اللحمة و البصل
4 - يضاف الصنوبر او الجوز و تترك الحشوة حتى تبرد تماما .
5 - لتحضير الكبة يغسل البرغل ويصفى ثم تضاف اليه بقية المكونات وتدعك جيدا باليد أو بالمكنة حتى تصبح دبقة و تقرص الى كرات بحجم البيضة .
6 - تفتح فجوة في وسط كل قرص كبة بواسطة الاصابع المبللة بالماء ويحشى قرص الكبة بمقدار من الحشوة ثم يختم ويصف في صنية .
7 - يحمى الزيت و تقلى فيه أقراص الكبة و تقدم مع شرائح الحامض .
----------------------------------------------------------------------------------------
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
حوواشى اسكندرانى
اولا مقادير العيش:
1/2 كليلو دقيق
معلقه ملح
معلقه سكر
معلقه خميره
كوب لبن
الطريقه:
اول حاجه هننخل الدقيق ونحط عليه الملح اهو
بعد كده هنحط الخميره والسكر على اللبن ونقبلهم كويس لحد ما الخميره تدوب خالص فى اللبن (شرط اللبن يكون دافى)
ونصبهم على الدقيق
وبعد كده نعجن العجينه عادى كده وده شكلها بعد ما اتعجنت
وبعد كده نقطعها على هيئه كور صغيره فى صينيه مرشوشه دقيق كده
ونتركها حتى تخمر
وعلى ما تخمر نحضر الحشوة
وده شكلها بعد ما خمرت
متتخضوش من شكلها انتوا ابقوا وسعوا الفواصل شويه بين الكوره والتانيه هههههه
نيجى بقا للحشوة:
1/2 كيلو لحمه مفرومه
فلفل اخضر
طماطم
بصل
ملح
فلفل
بهارات
هنقطع الفلفل والطماطم والبصل كده
وضيفهم على اللحمه مع الملح والفلفل والبهارات
وبعد كده بقا ناخد كوره ونفردها النشابه على رشه دقيق ونضع عليه جزء من اللحمه
ونفرد كوره تانيه للغطاء ونغطى بيها كده
وبعد كده نتنى الاطراف من بره لجوه وندوس على الاطراف بشوكه
بالشكل ده
وبعد كده نجيب صينيه وندهنا زيت ونضع رغيف الحوواشى وعلى وجه الرغيف ايضا نضع زيت بالفرشاه ويدخل الفرن وكل شويه نبص عليه لان الفرن بيكون سخن وهو مش بياخد وقت
وده بعد ما طلع من الفرن
وبالف هنا وشفا
ممممممممممممم
ردحذفهايل
ردحذف