السبت، 1 ديسمبر 2012

فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة ورغيف اسكندراني او حواوشي اسكندراني بالصور


فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان



فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان

فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان



أولا: رز الكبسة

طبعا فى طرق كتير
1.هنبل الرز قبلها بنص ساعة فى ماء دافى وملح
2.هنقطع بصلة مكعبات صغيرةوتشوح فى الزيت
فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان
3.هنشوح التوابل الحصى فى الزيت
فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان

فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان
4.هنضع الشوربة ونظبط الملح
يفووووووووووور جامد
5.هنضع الرز المنقوع ونستنى يفور جااامد تانى
هنغطى على الحلة وعلى نار هااادئة وممنوع التقلب عشان حباية الرز البسمتى مش تنكسر وتحافظ على شكلها الجميل
6.قرب الاستواء فى كوباية معلقة مية وقليل من لون طعام الكبسة او كركم لو مش عندك اللون الاصفر
فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان
هترشى على وش الرز
انا هنا كنت عملة كبسة لحم
فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان
وهتقلبى تقليبة وحدة فقط علشان تحافظى على تجانس الالوان
فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان



ثانيا:الفرخة المشوية
بفضل الله محدش أكل منى هذة الدجاجة الى وسألنى عن طريقتها والسر يكمن فى
الليمووووووووووون
بحبة كتيرررر لانة بيدى مزازة حلوة للفرخة

ثووووم انا بكتر لان الفراخ بتحب التوم واللحمة تحب البصل والسمك يحب الليمون
ليمون
طماطماية صوغننة
بصلة صوغننة
معلقة صلصة
معلقة كاتشب
التوابل مشكلة/ فلفل اسود
ملــح
م خل
تتبل قبلها بليلة ف التلاجة
تغلف بالفويل على الفرن تستوى وتشيلى الفويل تحت الشواية
هنا اضريت احط الطماطماية دى علشان اغطى ثقب الاوزون دة فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمانفرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان


ثالثا:سلطة الزبادى

فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان
زبادى
توم
ملح
زيت زيتون
خيار
نعناع مجفف
تخلط جميع المقادير
ويقدم



سلطة حارة
طماطم
فلفل حار
ثوم
ليمون
خل
كسبرة خضراء
فلفل اسود/ كمون/نعناع مجفف (رشة)
ملح

جميع المقادير فى الخلاط
ويقدم







فرخة مشوية مع رز كبسة ملون وسلطة زبادى وسلطة حارة من نور الايمان           
-----------------------------------------------
رغيف اسكندراني او حواوشي اسكندراني

لكل عشاق الحواوشي الاسكندراني، طريقة عمل الحواوشي بشكل جديد وسهل جدا.

حواوشي اسكندراني

المقادير:
لعمل العجينة:

    1/2 كيلو دقيق
    ملعقة كبيرة خميرة
    1/2 كوب زبادي
    3 ملاعق زيت
    3/4 كوب ميه
    رشة ملح
    رشة سكر


لتتبيلة اللحمة:
1/4 كيلو لحمة
2 حبة بصل
كوب بقدونس
كوب فلفل رومي مفروم
1/2 كوب طماطم مفرومة
ملعقة صغيرة بهارات
ملعقة صغيرة كمون
فلفل حامي حسب الرغبة
ملح وفلفل
زيت زيتون أو ذرة للدهن

الطريقة:
1- أول حاجة جهّزي العجينة، وده بإنك تخلطي الدقيق والخميرة والملح والسكر وتقلبيهم كويس في العجانة أو بالمضرب وتحطي عليهم الميه والزبادي والزيت وتعجني العجينة كويس لحد ما تبقى متماسكة في إيديك.

2- قسمي العجينة كرات صغيرة وادعكيهم كويس بإيديك وسيبيها لمدة 1/4 ساعة لحد ما تتخمر.

3- اخلطي اللحمة مع البصل والبقدونس والفلفل والطماطم وتبليها بالملح والفلفل واعجنيها كويس، وممكن تضيفي رشة شطة زي ما تحبي.

4- بعد ما العجينة تتخمر رشي الرخامة بالدقيق وافردي كرات العجينة دي عليها وادهني العجين بالزيت.

5- حطّي جزء من خليط اللحمة على عجينة وبعدين غطيها بعجينة تانية ويكون الجزء المدهون من تحت، واضغطي عليهم علشان يتماسكوا، ممكن تستخدمي طبق أو قالب صغير بحجم الرغيف اللي انتي عايزاه وتضغطي به على العجينة علشان تكون متساوية من الأجناب وتقطعي العجينة الزيادة، وبكده تكون كل الأرغفة عندك حجمها متساوي.

6- ادهني الرغيف بشوية زيت بسيط وحطيه في صينية ودخليه الفرن وسيبيه لمدة 20 دقيقة لحد ما العجينة واللحمة تستوي، وبعدين قدّميه.. بالهنا والشفا.
-------------------------------------
طريقة اخري للرغيف الاسكندراني خطوة خطوة
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بسم الله الرحمن الرحيم

فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني



هلا بالغاليات معنا اليوم فطائر اللحم , لحم بعجين , حواوشي اسكندراني
كيف ما هتسموة المهم طعمه راااااائع جدا وشهي وهنسويه باللحم وهو معصج بالبصل وممكن اضافة فلفل حلو له وهيكون اللحم نيء بفضله هكذا وممكن لو ترغبي تجعليه ينضج اولا وبراحتك حبيبتى


المقادير

يمكن مضاعفتها ان رغبت



2 كوب ونصف دقيق



كوب حليب او روب تقريبا



2 ملعقه كبيرة حليب بودرة ان وجد ورغبت



ذرة ملح



2ملاعق سكر



ملعقه كبيرة خميرة فوريه



ربع كوب زيت او زبده




الحشوة



لحم مفروم به نسبة دهن حوالي 20 % ان رغبت و معصج بالبصل الكثير المفري ناعم وفلفل حلو مفري ناعم ان رغبت وبهارات مشكله حسب الرغبه وفلفل اسود ورشة جوز الطيب

فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني



الطريقه مع الشرح المصور




عجنا العجينه جيدا وتم خمورها حوالي ساعه او اقل حسب الجو 00
فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني



تقطع على كور متوسطه حسب حجم الرغيف

فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني



تفرد دائرة ومن ثم الحشوة بالوسط نضعها 00

فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني



ونسكر عليها بلم الدائرة وغلقها كما بالشكل 00

فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني



تقلب على الوجه الاخر ومن ثم تفرد قليل وتقسم ارباع كما بالصورة ان رغبت



او كما هي ولكن تشق او تخرم حتى ينضج اللحم المعصج جيدا 00



وممكن تشكليها هكذا

فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني


بوضع دائرة فوق الاخرى كما هو بلصورة 

ثم اغلقتها بالبرم

فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني
ويدهن الوجه بعد الخمور مرة اخرى بحليب وصفار بيض
وممكن ترشي حبة البركه وسمسم وجبن عليه



وفى فرت فوق المتوسط بالوسط تخبز حتى تنضج

فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني



وبالف هنا  

فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني



ولا احلى
من هيك غذاء مع خضار ومخلل
فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني



دعواتكم حبيباتى وهذة لاول رد

فطائر اللحم بعجين حواوشي اسكندراني

هناك 3 تعليقات: